Professor: Big Pharma verkoopt dodelijke medicatie

Medicijnen zijn na kanker en hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Dit schrijft de Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche in zijn boek dat nu ook in verschillende talen waaronder het Nederlands verkrijgbaar is. In 2013 verscheen het in het Engels.

De conclusies van professor Gøtzsche zouden aanleiding moeten zijn voor een nationaal gezondheidsalarm en een parlementaire enquête over de overheid die de gezondheid van burgers heeft uitgeleverd aan de farmaceutische industrie. In plaats daarvan overleggen ambtenaren van het ministerie ‘met de benen op tafel’ met vertegenwoordigers van de industrie. Ministers tekenen contracten waarin zij beloven de afspraken over de prijzen van nieuwe geneesmiddelen geheim te houden. Professor Peter Gøtzsche, die zelf jarenlang werkzaam was in de farmaceutische industrie, laat zien dat deze industrie niet alleen patiënten, maar ook artsen voor de gek houdt met frauduleuze praktijken. ‘Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden’, aldus Gøtzsche.

Hij is winnaar van de British Medical Association’s Annual Book Award 2014.

Professor Peter Gøtzsche zegt: “De voornaamste reden dat we zo veel medicatie nemen is dat de farmaceutische bedrijven geen mediactie verkopen, maar leugens over medicijnen. Dit maakt medicijnen zo verschillend van al het andere in het leven. Bijna alles wat we weten over medicatie is wat deze bedrijven ons en onze doktoren willen vertellen …de reden dat patiënten hun geneesmiddelen vertrouwen is dat zij het vertrouwen in artsen overnemen naar de door hen voorgeschreven medicijnen. Patienten realiseren zich niet dat, hoewel doktoren veel weten over ziektes, fysiologie en psychologie zij erg, erg weinig weten over de geneesmiddelen. Als je niet gelooft dat het systeem oncontroleerbaar is, mail me dan alsjeblieft en leg me uit waarom medicatie de derde belangrijkste doodsoorzaak is. Als een dergelijke dodelijke epidemie zou worden veroorzaakt door een nieuw bacterie of virus of zelfs een honderdste hiervan, dan zouden we alles doen om het onder controle te krijgen.”

Opmaak 1Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad
Peter C. Gøtzsche

‘Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel heeft gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeks-resultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.’

 

‘Verplichte lectuur voor studenten geneeskunde en aankomende artsen. De veiligheid van de patiënten behoort belangrijker te zijn dan winst.’ – Juryrapport British Medical Association.

Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad
Achter de schermen van de farmaceutische industrie
Peter C. Gøtzsche
ISBN 9789047707349
Pagina’s 300
Prijs 24,95
Verkrijgbaar via Academy of Happiness

1 Comment

  1. Ben duidelijk tegen medicatie gebruik mits je er niet buiten Kan?
    Omzet is belangrijker voor de handel?
    Onthouden, Hou roeper en toeter open en de dokter naar de maan lopen!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.