Saoedische leger valt NL binnen

‘Na de hevige gevechten van de afgelopen week heeft het Arabische leger een groot deel van Nederland onder controle. Verwacht wordt dat de rest van het land binnen enkele uren in handen van de Saoedi’s zal vallen. De Arabische wereld maakt zich al langer zorgen over het beleid van de Nederlandse regering en besloot dit jaar in te grijpen. Het Saoedische leger krijgt steun uit Syrië, Afghanistan en Iran. Die landen beginnen binnenkort met het stationeren van hun troepen in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Bij de aanvallen van de afgelopen dagen zijn duizenden onschuldige burgers om het leven gekomen, vooral in Amsterdam en Rotterdam. De missie is er volgens commandant der strijdkrachten, Abu Bakr Al Rohani, vooral op gericht om de hearts and minds van het Nederlandse volk te winnen.”

Zo begon journalist Tahmina Akefi haar artikel in het NRC. ‘ Zoals u niet op een Arabier zit te wachten die u vertelt hoe het moet in uw land, zo zitten democratieloze landen niet te wachten op onze militairen die democratie afdwingen,’  schrijft ze terecht. Het gevoel van superioriteit van westerlingen ten opzichte van andere volken is stuitend. Het westen vindt dat zij de wijsheid in pacht hebben en dat zij weten op welke manier een land bestuurd moet worden. Invallen van NAVO en VS worden als vanzelfsprekend beschouwd, alsof het logisch is dat westerse legers landen ‘bevrijden’ van opstandelingen, die dan extremisten of terroristen worden genoemd of dictators die de wereldvrede bedreigen.

Rob Vellekoop, 2 november 2015

15 Comments

 1. Het is een mooi en sprekend stukje tekst, maar het bevat wel een denkfout. Het is namelijk niet zo dat het westen andere landen democratie wil opleggen, in tegendeel. Vooral de VS, die democratie predikt en hoog in haar vaandel draagt, heeft meerdere democratieën in Zuid Amerika, Afrika en Azië om zeep geholpen en er een dictator voor in de plaats gezet.

  Het is de nieuwe vorm van imperialisme, het is verdeel en heers. Het is ziek.

 2. Oke het westen moet stoppen met in grijpen in het oosten want onze standaard is voor daar niet goed genoeg waarom komen ze daar iet in opstand maar massaal naar het westen ik ben niet tegen vluchtelingen ieder in nood moet geholpen worden

 3. Daar heeft journalist Tahmina Akefi helemaal gelijk in…
  Zeker als je je bedenkt dat het “democratische” westen helemaal niet in die landen is om de democratie te brengen. Nee, in deze landen wordt eerst de leider zwart gemaakt met allerlei valse beschuldigingen, om vervolgens de bank van het land over te nemen en er met de olie (of andere kostbare grondstoffen) vandoor te gaan.
  Dat de Fascistische Staten van Amerika na 2 jaar bombarderen (op burgers, ipv op terroristen) IS nog steeds niet kleiner heeft gemaakt, zet je toch wel aan het denken. Helemaal als je nu ziet dat Rusland in minder dan een maand IS bijna heeft uitgeschakeld.
  Voordeel (in de ogen van het fascistische westen) is de grote stroom vluchtelingen, voornamelijk bestaande uit economische gelukszoekers, die over Europa verspreidt wordt.
  De cijfers die wij horen van de NOS kloppen niet, die worden met bijna de helft overdreven. Alles wordt in het werk gesteld om hier zo veel mogelijk chaos te krijgen… en dan… op naar WW III.

 4. Amerika moet eens stoppen met denken dat zij beter zijn als ieder ander land haal alle militairen over al in de wereld terug en bemoei je eens niet met anderen ,als die amerikanen zo graag op alles wat ze niet aan staat wil schieten,laten ze dat dan lekker in eigenland doen maak erkaar af en geef het land terug aan de rechthebbende ,enn dat zijn de indianen

 5. Amerika deugt ook niet, in Midden Oosten veel ellende gemaakt.
  Dictators moesten veld ruimen en de rotzooi was compleet en Nederland maar bij Amerka in zijn kont kruipen

  • En de vernederlands doen daaraan ook hard mee door hun taal verschrikkelijk te vervuilen met Amerikaanse rotzooi. Sales bijvoorbeeld, catering en barber service etc….
   Schreeuwen naar de illuminati maar wel de 1 wereld taal met geile graagte willen gebruiken.
   Bah, vies hypocriet kruipersvolk.

 6. Dat weet ik niet, Wilma. Wanneer we ons proberen voor te stellen hoe wíj zouden reageren, na zovele jaren ‘met de nek aangekeken te zijn/zelfs gehaat’, vanwege gemene spelletjes van wereldleiders. Bijvoorbeeld 9/11, het haat creëren door Wilders. Kan het van hun kant niet ook een kwestie van voor zichzelf opkomen zijn, en nu de rollen, door ook onze eigen houding, omgekeerd zijn?

 7. En zo is maar net, wie zijn dan wel de VS om te denken dat zij de norm zijn in de wereld. Wat een ongehoorde brutaliteit om bij je buurman te gaan vertellen wat hij zeggen moet\mag en wat er wel of niet op tafel mag. En dat jij wel bepaald wat er met hun tuin komt, of niet! En dan te bedenken dat onze overheid ze daarbij helpt!

 8. Het spijt me ten zeerste, maar zoals het er nu uitziet, menen de moslims dat ze superieur aan ons zijn en dat wij ons maar moeten schikken naar hun wil en eisen en de sharia als onze wet moeten zien.

  • Volgens mij hebben we het dan over hetzelfde fenomeen zoals de gristenpartijen de andersdenkenden in hun normen willen dwingen.

  • Wilma wat jij nu schrijft laat de invloed van de indoctrinatie zien, wij zijn de enige (VS en meelopers) die het weten en de rest is dom!??? Maar wat er vooral niet mag is in de spiegel kijken om te zien wat ze zelf aanrichten ! En door het gedachtenloos napraten en vooral het niet meer zelf nadenken en klakkeloos alles accepteren wat ons wordt voorgehouden Geeft toch te denken vind je niet?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.