Burger door mobiele telefoon open boek voor overheid

Snowden, de gevluchte ex-CIA werknemer, onthult dat spionagediensten toegang hebben tot zowel telefoons die uit als aan staan en daardoor tot alle beschikbare privacy gevoelige info. Volgens de klokkenluider willen ze de telefoon bezitten en niet de burger. Geruststellend of choquerend?

Spionagediensten gebruiken geheime hackerstechnieken onder de codenaam ‘Smurfs’ waarmee ze de telefoon van een burger kunnen overnemen. Met het programma ‘Dreamy Smurf’ kunnen telefoons aan- en uitgezet worden zonder dat de eigenaar iets in de gaten heeft.

Dankzij ‘Nosey Smurf’ kan de microfoon van een mobiel worden overgenomen zodat kan worden meegeluisterd door de spionnen.

Ook de exacte locatie van een eigenaar van een telefoon kan nauwkeurig worden vastgesteld met ‘Tracker Smurf’.

Snowden werkte als analist voor de Amerikaanse NSA voordat hij in juni 2013 geheime gegevens onthulde en vluchtte naar Rusland. Hij ziet het bespioneren van burgers door de zogenaamde ‘veiligheidsdiensten’ van westerse regeringen als een bedreiging voor de democratie. In totaal kaapte hij 1,7 miljoen documenten waarvan hij er 200.000 aan journalisten overhandigde.

Mensen die zich zorgen maken over de privacy van de burger kunnen daarmee rustig ophouden. Dankzij het gerotzooi van de spionagediensten bestaat er geen privacy meer. De regering kent de inhoud van je mobiel, maar ook van je doen en laten en reilen en zeilen. Ze kunnen zelfs met je meeluisteren tijdens je intieme momenten. De mobiel is je trouwe metgezel waardoor jouw deur naar de privacy schenders de hele dag wijd open staat.

In ons land is 81 procent van de Nederlanders van 18 tot 80 jaar in het bezit is van een smartphone.

Edward Snowden is actief op Twitter.

Rob Vellekoop, 4 november 2015

19 Comments

 1. Nog even dit maar wel belangrijk. Maak een echte power knop op je telefoon. Of laat het doen in een elektronica winkel of buurt telefoonwinkel. Dan is er geen hond die je telefoon op afstand aan kan zetten. Uit is uit,want de elektriciteit is onderbroken.

  • uit is uit als jij je wekker aan zet op je mobiel en je zet daarnaar je telefoon uit leg maar dan is uit hoe de wakker afgaat als de telefoon uitstaan en de elektronica is uitgeschakelt?

   • Gewoon voor een paar knaken een wekker kopen. Dan heb je je telefoon niet meer nodig voor het alarm. back to base . Daar is toch niks mis mee? Toch?
    Nog even dit: van al die camera’s op iedere hoek van de straat wordt ik ook niet goed van. Ik weet nog wel dat de eerste camera”s geplaatst werden bij de uigaanscentra in ons land om het uitgaansvolk te beschermen. Nu hangen die dingen overal. Bij iedere maatregel van de overheid wordt later misbruik gemaakt . En alles onder het mom: “voor de veiligheid” . Verplichte ausweiss (id) voor iedereen. Ook al zo iets. Elektronische enkelbanden. Lijkt precies allemaal op nazi duitsland maar nu elektronisch.

    • Nu de mooiste grap Eric, van geen van die veiligheidsmaatregelen kan worden aangetoond dat ze effectief zijn voor het doel waarvoor ze ingesteld zouden zijn. Wel kan worden aangetoond dat ze heel effectief zijn om een heel volk onder de duim te houden.
     Exact hetzelfde geldt voor wetgeving, van geen enkele wet kan worden aangetoond dat het effect positief is, het tegenovergestelde kan trouwens wel bij veel wetten worden aangetoond.
     Voorbeeld: wet op stelen, Artikel 310 uit het Wetboek van Strafrecht.

     Artikel 310

     Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

     Nu even logisch denken.

     – Men is niet van plan iets te stelen van een ander, is er in die situatie dan een wet daarover nodig?????
     Nee natuurlijk niet, iemand met enig moreel besef zal dit met of zonder wetgeving gewoon niet doen omdat het een immorele daad is.

     – Men is wel van plan iets te stelen, zal in deze situatie een wet daarover iemand tegenhouden om deze handeling te verrichten???
     De cijfers liegen er niet om, tot op heden heeft deze wetgeving niet weten te voorkomen dat mensen om welke reden dan ook iets ontvreemden van een ander.

     Wetgeving en allerlei veiligheidsmaatregelen hebben maar 1 functie, een volk onderdrukken ten gunste van de onderdrukkers die vreemd genoeg diezelfde wetgeving die ze opleggen aan het volk bijna dagelijks breken.

     • Zeker, helemaal met je eens. Zelf zie ik die zogenaamde veiligheidsmaatregelen als een soort kat en muis spelletje . Wij als burgers kunnen maar een ding doen. Een antwoord zoeken om deze maatregelen te ontduiken. Persoonlijk ben ik daar al tientallen jaren mee bezig. Ik laat mij niet koeioneren . Dat weiger ik. Waarom? Ik ben in een vrij Nederland opgevoed, maar wat ik nu zie de laatste 30 jaar is een verschuiving naar een dictatuur a la Middeleeuwen. Daar doe ik niet aan mee. Ik blijf daarom zoeken naar een manier om zo vrij mogelijk te zijn. Ik leef maar 1 keer en het lijkt me dat dat voor iedereen geld.

 2. Dat we afgeluisterd worden door jan en alleman is gebeurt al tientallen jaren zoniet vanaf de komst van de telefoon . Maar het is van kwaad tot erger geworden helaas met de komst van het internet,het open riool genaamd. Vanaf die tijd tot nu is het in een versneld tempo gegroeid. Ik kan eigenlijk maar 1 advies geven. Heb je echt belangrijke informatie ,speel het door via de ouderwetse brief. De kans dat het dan onderschept word is in ieder geval vele malen kleiner. Of van mond tot mond(is beter voor het sociaal contact) Doe je betalingen via de overschrijvingskaart of stortingskaart en laat je foto’s weer normaal afdrukken en stuur ze aan vrienden en bekenden. Geloof me. Alle veiligheidsdiensten raken dan in paniek.

 3. Elke overheid die de gedachten van mensen wil beheersen voert een fascistisch systeem. Mensen onderdrukken leidt tot geweld en dat kunnen ze krijgen ook. Mensen willen zelf hun mening vormen en niet de opgelegde fascistische norm. In de tijd van Hitler was de overheid nog geliefd want toen deden ze nog wat voor de mensen. Ambtenaren zijn volstrekt overbodig maar dat willen ze niet in zien. Plasterk vernietigt de levens van mensen en heeft met een “nepdemocratie” heel de beschaving om zeep te geholpen. Fascisme mag geen tegengeluiden kennen als de overheid zelf de instigator is van agressie en geweld. Een misdadige man herken je aan zijn misdadige ideologie. Als mensen ook niet in staat worden gesteld iets van hun leven te maken, dan zal de agressor gestopt moeten worden. Trouwens – computers worden uitgelezen via het stroomnetwerk dus van IP veranderen elke dag heeft niet het gewenste effect.

 4. Een mooi programma om je IP nr. te wisselen en de plaats waarvan je werkt te verhullen is; Little Snitch.
  Gewoon naar beneden te laden via een Torrent o.i.d. de sleutel komt er vaak ook bij. Bovendien kun je met de statistieken zien welke programma’s draaien en wat en wie het is!
  Voor mobieltjes kan het handig zijn om zo’n ding in een doosje te doen waardoor de geluiden erom heen nagenoeg onhoorbaar zijn. Maak je het doosje uit meerdere lagen aluminium dan is de zender minder actief.
  Accu gaat dan wel eerder leeg omdat ie met geweld (meer vermogen) toch probeert contact te maken met een dichtst bijzijnde mast.

  • Mijn mobiel werkt niet als ie uit staat, daarom gaat die accu zo lang mee en blijf t Opgeladen!

 5. Tja, ligt ook bij je zelf. Dit wist ik al jaren en ook ik heb een mobiel ipv vaste telefoon. Bel er mee als het noodzakelijk is, verder ligt dat ding altijd thuis waar ook mijn paspoort ligt. Je bent verplicht om een id bij je te hebben maar ik ben met zulke dingen “vergeetachtig”. Mijn mobiel is toch alweer 15 jaar oud, mocht ie stuk gaan koop ik pas een ander. En als ik iets niet kwijt wil, gooi ik het nooit over internet, telefoon, etc.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.