2018 een wereld zonder contant geld

Robin de Ruiter heeft zijn laatste boek ‘De komst van de Transitie’ geüpdate naar ‘2018 een wereld zonder contant geld’. Hij schrijft daarin:”De EU-commissie heeft het voornemen om in 2018 al het contante geld in de EU-landen af te schaffen en te verbieden.”

Hij schrijft letterlijk: “Het contante geld zal worden afgeschaft om de weg vrij te maken voor totale afhankelijkheid van het wereldwijde computersysteem. Door middel van een chip in een plastic pas of in uw lichaam verschaft u zich toegang tot dit systeem.

De Ruiter waarschuwt met tal van bronvermeldingen voor de volledige afhankelijkheid van de mens van dit systeem, die toegang verschaft of blokkeert tot alle primaire behoeften van de mens. ” Door de koppeling van alle systemen aan elkaar, inclusief camerasystemen, is een individu (lees: nummer) binnen de kortste keren achterhaalt.

Hij analyseert meesterlijk hoe alle systemen, van transport tot computersysteem in elkaar grijpen om controle (lees: dictatuur) op de mens te kunnen uitoefenen.

Als argument van privacy schendig wordt vaak gegeven dat als je niets te verbergen hebt, er niets aan de hand is. Niets is minder waar. Er blijft niets meer verborgen voor het alziend oog van het systeem. Dus je kan niets meer verbergen, zelfs als wil je dat.

Robin de Ruiter haalt ook aan wat angst met de mens en met de massa doet. Iets wat ik in iedere Angstmonitor benadruk geeft hij als volgt weer:”Je kunt bij grote aantallen mensen verschillende ideeën of overtuigingen implanteren nadat de gewone hersenfuncties voldoende verstoord zijn geraakt door onopzettelijke/opzettelijk veroorzaakte angsten, woede of opwinding.”

Anders gezegd, mensen die in een staat van angst zijn, zoals de angst voor vluchtelingen van dit moment, zijn gemakkelijk te manipuleren en aan te zetten tot bijvoorbeeld oorlogen of andere gewelddaden!

Tot besluit nog een prachtig optimistisch beeld van De Ruiter:
” We kunnen mensen gewoon een normaal salaris geven en de rente verlagen tot een dusdanig laag rentepercentage dat het net voldoende is om de geldmachinerie in gang te houden, zodat mensen niet alles gaan oppotten. Bankiers kunnen de wapenindustrie droogleggen en hetzelfde uit het niets gecreëerde geld uitgeven aan positieve zaken.”

“2018 een wereld zonder contant geld”
Inhoud
1. Realiteit
2. Geld scheppen uit het niets
3. Concentratie van goud is concentratie van macht
4. Macht, machine en mens
5. De grote verandering
6. Hebben wij eigenlijk een vrije wil?
7. Hoe zit de toekomst na de ‘Transitie’ eruit”
8. Een derde weg?9. Rapport van de ‘Silver Commission’ uit 1876
10. De Transitie – A leap of Faith

Schrijver: Robin de Ruiter
Robin is geboren op 6 maart 1951 in Enschede. Hij begon zijn carrière als freelance schrijver voor Spaanstalige tijdschriften. Met zijn Spaanse publicaties verwierf hij naam in Latijns Amerika en de VS. Hij spreekt vloeiend zeven vreemde talen.
De Ruiter is bekroond met de Frontier Award voor zijn boek George W. Bush en de mythe van Al Quaeda – de verborgen macht achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001. (Maakt tegenwoordig onderdeel uit van de trilogie De 13 satanische bloedlijnen.) Zijn werken zijn in tal van talen vertaald.

Het boek ‘2018 Een wereld zonder contant geld’ is verkrijgbaar via Academy of Happiness.

20 Comments

 1. Dit scenario is wel degelijk mogelijk zonder de vele negatieve bijverschijnselen die hier worden opgesomd. Het staat beschreven in het boek Castra Aeterna. Verkrijgbaar bij de boekhandel of uitgeverij PC United.

 2. daarmee kunnen ze met een simpele druk op de knop invloed uitoefenen op de malware, die ze zelf verspreid hebben?
  Daarmee geef je piramide-top de macht in handen?
  En wij zijn tot hun slaven gebombardeerd?

 3. Ik vraag me af wie nu het meest angst zaait. Een wereld zonder contant geld kan wel als idee worden ingevoerd, in de praktijk gaat dit niet. omdat honderden miljoenen mensen toch zullen blijven werken met contant geld.
  En zoals in het verleden op allerlei manieren is gebleken, als de ene soort geld niet meer mag, dan wijken de mensen gewoon uit naar de andere soort geld.
  Of men gaat ze zelf maken.

  Er bestaan immers al communities die zelf geld gebruiken, zoals een aantal LETS-kringen.

  De Europese Commissie heeft veel macht, te veel, maar we moeten ze niet meer macht toekennen dan ze hebben.

  En in Japan bestaat al een soort tijd-ruil-geld.. Ik heb het hier in Nederland ook voorgesteld, maar in Nederland lopen ze zowat overal mee achter.

  Tijd-ruil-geld. Ik doe een uur iets voor jou,bv in de tuin werken, en dan kom jij een uur iets bij mij doen, bv behangen.
  Of iemand repareert voor mij een auto, een uur, en dan repareer ik voor hem in de badkamer een paar tegels. Ook afgerond een uur.

  Zo kunnen we van alles doen, geld is niet nodig, en ook contant geld niet.

  Een een chip laat ik niet inplanten hoor. Jullie toch ook niet. ?

  • Goed idee! De buurman opstopt mijn riool in een paar uur en ik ga met zijn bloedmooie dochter in dezelfde tijd werken aan haar aandachtsprobleem! Goeie deal!

  • Tijd ruil gaat niet werken.

   Hoe doe je dat bijvoorbeeld met ouderen en zieken.
   Of met hele grote zaken zoals wonen versus eten nodig. vreselijk onhandig.
   Nee gewoon een ruilmiddel is het beste voor iedereen.
   De reden waarom de elite het wil is duidelijk. Maar wij zijn er ook en hebben ook wat te willen.

   • Tijdruilen werkt in Japan heel goed, juist omdat de ouderenorganisaties zich er daar achter hebben gesteld. Dat je niet zieken moet inschakelen snapt in Japan iedereen, maar hier heeft men er blijkbaar moeite mee. Heel onlogisch. Verder kun je als je niet ziek bent zelf uren opsparen, die je dan weer kunt ´besteden´ als je zelf ziek bent.

    • Ruilen, matsen noemen we dat hier, kan prima op kleine schaal als je elkaar kent.
     Ik help de buurman met z’n dak en hij vervoert zware zooi met z’n dubbelster voor mij. De ene hand wast de andere. Prima systeem en vooral omdat het bij de menselijke maat blijft. Maar grote transacties met veel waarde wat snel van eigenaar wisselt kan echt niet op basis van ruilen. Daar zou men toch echt ‘ns mee moeten ophouden want het is echt dom gelul dat je met alleen ruilen een macro-economie in leven kunt houden tenzij je dwangmatig blijft geloven in een hippie wereld op kabouter plop formaat!

 4. Wat velen niet beseffen is dat de chip nog tot veel meer in staat is!
  Bijvoorbeeld het endocriene systeem in alle lichamen beïnvloeden door zenders die nu de dekkingsgraad hebben bereikt om dat te kunnen. Zo kan met een druk op de knop een tevoren gekozen programma worden verzonden wat vervolgens door de chip de hormoonhuishouding aanstuurt. Het resultaat is een massa wat op commando blij, boos, of teneergeslagen raakt of nog erger enorme op niets gefundeerde angst.
  Angst zo hevig dat men letterlijk alles zal doen om de angst te pareren.
  Ik voorzie op die manier hel hordes die zich als zombies gaan gedragen en elkaar de strot afbijt onder lachend toezicht van het tuig wat zich er nu al over zit te verkneukelen.
  Als er geen massale weerstand komt tegen die shit, ben ik weg!

 5. We kunnen in de toekomst niet meer kunnen kopen of verkopen zonder het nummer van het beest staat in de bijbel. Dus zal contant geld er inderdaad niet meer zijn. Maar krijgen we een nummer, volgens mij een ‘implant’ zodat we ook geen enkele creditcard en andere betaalmiddelen meer nodig hebben.
  We leven dan in een volledige controle maatschappij. Het duurt niet lang meer dat deze dingen staan te gebeuren. M.i. deze eeuw!
  Als we de impland hebben, velen denken aan een chip, worden we overal ter wereld gevolgd. Niets blijft verborgen. Christenen mogen het nummer van het beest niet accepteren.
  We moeten ons verweren tegen deze ontwikkelingen.

  • Klopt, niets blijft verborgen ze weten dan alles en controleren dan alles, zijn ze nu al mee bezig we weten nog niet de helft. De slimme meter werkt hier aan mee. Weet ziet en verstuurt alles. Die kun je alvast gaan weigeren ?
   Verder die chip zal een afronding zijn van een sysyteem van het beest waar we al in zitten , kijk om je heen “The beast system” is er al.
   De mens is een wegwerp artikel geworden voor het genot van het beest. Ben je “op” mag je “gaan”.
   En idd we mogen dit niet langer accepteren. Dat gaat niet aleen op voor christenen maar de gehele mensheid met goedheid in het hart.

   https://www.youtube.com/watch?v=WiEuSYxXs7c

   Humanity..

   Er is ons een systeem gegeven wat niet bij de mensheid past.
   We are LOVE.
   Lets bring it back.

   https://www.youtube.com/watch?v=IOiUrF74F14

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.