Gorcumse Hannah al 68 dagen hongerstaking tegen onmenselijk beleid

Hannah uit Gorinchem is vandaag 68 dagen in hongerstaking uit protest tegen de participatie-wetgeving en de uitvoering door het ambtenarenapparaat. Zij meldt dat het na 2 maanden niet eten fysiek nog steeds redelijk goed met haar gaat. Hannah is 55 en werkte als palliatief verpleegkundige. Zij wil een gesprek met de volksvertegenwoordigers.

Ik ben deze hongerstaking gestart op 15 augustus en heeft te maken met de zogenaamde  ´participatie-wetgeving ´ en de uitvoering daarvan door het ambtenarenapparaat. Door deze wetgeving zijn honderdduizenden mensen in een financieel, maatschappelijk en sociaal isolement terecht gekomen. Mensen uit vele groeperingen zoals onze ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, GGZ patiënten, enzovoort hebben geen stem, geen gezicht…zijn door deze regering (en) gewoon afgedaan.
De vaak haaks op elkaar staande wetjes, regeltjes en protocollen zijn volstrekt inhumaan en de uitvoerende macht is nog veel inhumaner. Zò inhumaan zelfs dat Nederland momenteel een zelfdodingspercentage heeft van 6 mensen per dag!
Daarnaast hebben we méér dan 400.000 kinderen die ver onder de armoedegrens leven…in Nederland, nog steeds één van de welvarendste landen in de wereld. Een schandaal!

Ik heb werkelijk geen idee hoe lang ik dit ga volhouden of hoe dit gaat aflopen, maar mijn wens is nog niet ingewilligd: spreektijd in de Tweede Kamer met onze ´volksvertegenwoordigers´ zodat ze duidelijk gemaakt kan worden wat ze hebben veroorzaakt en geconfronteerd worden met het simpele feit dat ze én de Grondwet én hun eigen wetgeving aan alle kanten overtreden. Hiermee stoppen is nu geen optie, het gaat niet om mijn persoon.

Ben je niet bang voor blijvende schade aan je lichaam door jezelf voeding te ontzeggen?
Ik kan dit volhouden doordat ik in staat ben om een knop om te zetten waardoor ik geen behoefte heb aan voedsel. Natuurlijk ben ik een stuk zwakker nu, maar gezien het feit dat ik al terminaal ziek ben voel ik me meestal niet optimaal.

Op welke manier zou het mogelijk kunnen zijn dat mensen vredig met en voor elkaar kunnen leven?
Een vredig samenleven van mensen is vrijwel uit te sluiten, het zit niet in de soort denk ik.
Mensen moeten weer leren samenwerken, dat is de afgelopen generaties verloren gegaan.
Iets dat de overheid overigens heel goed uitkomt….hoe meer verdeeldheid onder de mensen hoe meer de aandacht wordt afgeleid van de werkelijke problemen en wetgeving die er doorheen gejaagd moet worden zonder ruchtbaarheid.

Voor de meeste mensen die van dieren houden geldt dat ze zich van de mensen hebben afgewend meestal uit teleurstelling. Geldt dit ook voor jou? Hoe denk jij hierover?
Hahaha…nee hoor, ik ben absoluut niet teleurgesteld in de mensen! Dan had ik toch ook niet mijn zo geliefde beroep kunnen uitvoeren? Integendeel, ik ben totaal geen verbitterd of teleurgesteld mens. Net zo min als ik een zielig hoopje mens ben trouwens! Met dieren heb ik een speciale connectie…en ook met heel veel mensen.

De mensen om mij heen, familie en dierbare vrienden, kènnen mijn hart, weten hoe ik in elkaar zit en respecteren me daarin ook. Ze steunen me, staan klaar en ja, natuurlijk doet het ze verdriet.
Maar de manier waarop ze daar mee om gaan is echt heel bijzonder. De rest van de mensheid?
Er zullen altijd mensen pro of juist contra zijn maar daar houd ik me geen seconde mee op, ik heb deze actie 9 maanden voorbereid en alles zeer goed overwogen.

Het liefst zou ik zien dat de burgers weer het heft in eigen hand nemen, zoals wij in de jaren 60 en 70 ook deden. Gewoon weer met honderdduizenden Amsterdam bezetten…niet wijken en dagenlang volhouden totdat het Kabinet in zijn voegen kraakt en binnen een week zijn ontslag gaat aanbieden!
Niets geen gedoe met èèrst aanvragen of er gedemonstreerd màg worden…..gewoon doen!

Hoe komt het dat er zo weinig mensen zijn die werkelijk in actie komen?
Als een aantal generaties wordt groot gebracht met het idee dat materieel welzijn het belangrijkste is…dat je dàn pas meetelt, dan werken mensen niet meer samen voor het algemeen belang.
Daarnaast hebben veel mensen het opgegeven, murw gebeukt door het systeem en het idee dat we toch niets kunnen veranderen. Ze beseffen niet dat we dat wel kunnen….regeringen bestaan alleen maar bij gratie van de burgers. Nog niet zo heel lang geleden hadden we de fakkels en hooivorken opgepakt en ze (Kabinet en zogenaamde oppositie) Den Haag uitgejaagd.

Er zijn vele dingen die ik aan de orde zou willen stellen omdat àl die dingen het geheel vormen van de doffe ellende waarin vele (ooit hardwerkende) Nederlanders zijn gestort door dit zootje tuig in Den Haag die alleen maar bezig is om hun egootjes in stand te houden. Democratie?…..wat een lachertje! Vrijheid en zelfbeslissingsrecht?….bestaan niet als je mensen hun soevereiniteit afneemt door onmenselijke wetten en protocollen.

Ik heb mishandelingen, verkrachtingen, ziekten en verslavingen overleefd.
En ik ben sterker dan ooit.

Hannah.

 

Je kunt Hannah volgen op haar Facebook site.

 

24 Comments

 1. Dit is een enorm probleem bij een enorm probleem namelijk Er is geen sterke politicus die dit kan oplossen. Mensen geven niet meer om mensen. Er zijn zovele probleem mensen in dit land, dat we door de bomen het bos niet meer zien. . Geachte Jette Bruinsma die nu op de tv is heeft deze chaos gecreeerd. En dit kost een geld! En dat wordt weer gestolen van de mensen met pensioen. Want daar is weer geld te halen. Legaal gestolen. Doch een ding moeten we niet vergeten we kunnen en moeten keuzes maken. Alles wat er aan sociale dingen in de 20ste eeuw is verzonnen is(wordt) teniet gedaan. Mijn vader draait zich om in zij graf.’Hij heeft zoveel betekend voor de ouderen en vele bejaardenhuizen laten bouwen. Toen ik jong was was er nog echt een d
  samenleving die om elkaar gaf. Want participatie is samenleving die om elkaar geeft.Maar het is allemaal te duur geworden en dus wil de regering van al die oude mensen, en mensen met problemen af. En wat gebeurt er nog meer? Een ander probleem stapeld er bij op namelijk de vluchtelingen, want die moeten ook geholpen worden vindt heel veel van de inwoners. Is het niet zo dat je eerst je eigen straatje moet schoonvegen om dan het volgende straatje schoon te vegen? Je kunt nu eenmaal niet alles op een hoop gooien want die hoop moet je eerst kleiner maken voordat je met het volgende probleem kunt beginnen. Nog een voorbeeldje : Eigenlijk worden we met onze neus op de feiten gedrukt want er gaat geen dag voorbij of er wordt in de media gevraagd om een bijdrage voor allerlei goede doelen, prima is dat hoor maar op een gegeven moment is die koek op. Je kunt niet alle problemen van de wereld op je schouders nemen. Toch wil ik zeggen dat ik het mooi vind van deze Hanna wat zij wil voor haar medemens. Maar is het niet de verkeerde manier om je zelf uit te hongeren, je hebt veel kracht nodig om dit te kunnen volbreneg. Ik denk dat je een krachtige jonge vrouw bent, ga weer eten, je hebt heel veel energie nodig en dat krijg door weer te gaan eten. Zie hoeveel mensen je willen steunen, en haal daar de kracht uit. Dit is waarschijnlijk jouw levens opdracht, om dit te volbrengen. Ik wens je veel succes toe.

 2. WIJ ZULLEN ONS EIGEN LAND LIEVER ZELF MET RECHT REGEREN DAN IN EEN ARMZALIG DIENST-VERBAND GEDOMESTICEERD EN – PERVERS – GECONTROLEERD TE WORDEN . . . WIJ ZIJN VRIJ OM TE REAGEREN OP NOOD-SIGNALEN VAN DE BURGERS ! ! ! ! !

 3. Betalen als Nederlandse kun je voor de zorg
  Als ni e er goed kijkje neemt , dan lopen e er niks dan buitenlanders rond,
  Waarvoor wij uiteindelijk die zwaar belaste rekening betalen?
  R

 4. Hannah, heel veel sterkte, je bent een geweldig mens als ik je verhaal zo lees, ik hoop dat je stem gehoord wordt en dat velen wakkergeschud zullen worden en overgaan tot aktie, of het nu door middel van een referendum, petitie of lastige kamervragen, reacties op Nu.nl, twitter of wat dan ook is.

 5. [Alweer] Een kanjer van een medemens!

  Ik bedoel: een medemens met een gróóts hart!

  Gróótse dank aan Hannah voor dit geweldig hartverwarmende voorbeeld. Zó moedig! Zó krachtig! Ik ga dit artikel aan alle parleurs (kamerleden) zenden. Opdat Hannah hun harten kan bereiken (als zij hun harten tenminste open stellen; oef!).

  Faillissement van NL (= neo liberalisme) is compleet.

  Terug naar (Hannah’s woord) soevereiniteit; terug naar de menselijke maat, de menselijke waardigheid.

  http://www.degrotetransitie.nl/themas/24-urige-werkweek/
  10. Niet: de één werkt zich dood en de ánder verveelt zich dood.
  http://www.sdnl.nl/bellamy/index-1.htm

  Dank ook aan Rob voor plaatsing van dit kráchtige verhaal.

 6. HART EN ZIEL VERSCHEURENDE WILS-KRACHT OP-BRENGEN DOOR : HET-INNERLIJK-STERK-VAN-GEEST-TE -ZIJN !

 7. # m’n toetsenbord en wanner je de link over het hoofd zag dit: http://tinyurl.com/qhynyu7
  Eventueel behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie 🙁
  Als de playlist stokt op play bij het volgende nr klikken.
  Soms moet dat even…

 8. SHOCKING!

  Stekte Hanah!

  Crosspost

  Het is herfst, op de Wibautstraat in Amsterdam staan de crocussen vol in bloei, niets aan de hand…
  In de herfst sterft ’t van ’t leven, ik lees Fernando Pessao in de vertaling van August Willemsen, wordt door de alomtegenwoordige melancholie bevangen. De zomer is voorbij..

  muziek, ja, zit ’n link onder en als het stokt, klik op play bij de volgende dan is het nummer verwijded,of uitgeschakeld, aan de orde van de dag klik je op play bij de volgende.

  Kan ’n tijdje niet posten. Morgen wordt ik ontruimd. Het heet dat ik de woning heb uitgewoond maar de eigenaar heeft haar plicht verzaakt achterstallig onderhoud te verhelpen. Ik heb nota bene ook teveel gespaard. Dan maar dakloos..Weet je wel wat je doet zegt mijn omgeving.,Maar wat heb ik gedaan om dit te verdienen zegt niemand. Ik ben vast niet de enige. Omgaan met verlies tot daaraan toe maar de manier waarop. Schuldhulpverlening aan rijken en losers, mooi gedefinieerd!

  • Geinig of liever, teken aan de wand. Bij mijn overburen The Studenthotel een kamer proberen te boeken, er was plek. Kan alleen met ’n creditcard! Kan iemand mij uitleggen waarom cash en pin niet volstaan? Is het geen wettig betaalmiddel? Mag dat ook al tegenwoordig? Het Algemeen Burgelijk Pensioenfonds pomte er 100 miljoen in. Met dank aan de ambtenaren die dit mogelijk maakten. Hoezo konijnenhol en uitgangen zat. . Een whopping 99 euri voor ’n nacht is ook wat.
   Stel het verdienmodel bij, voor de AANDEELHOUDERS!

 9. Diep respect voor deze vrouw. Wij moeten ons met zijn allen achter haar scharen. Ons verenigen! Dat is noodzakelijk. Eén groep, een front vormen. Hoe we dit precies moeten organiseren weet ik ook zo gauw niet. Maar ik weet wel dat het belangrijk is omdat we samen sterk te staan. Wellicht heb jij een idee Rob hoe we ons het beste kunnen organiseren? Verder is het belangrijk dat dit bericht (inter) nationaal nieuws wordt. Dit moet naar buiten komen. Ik vind echt dat er eensgezind protest moet komen. En dan niet op z’n Nederlands. Maar ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Frankrijk. Daar weten mensen nog hoe het moet. Een keihard beleid verdient een keiharde tegenreactie. En niet zoals in Nederland altijd maar dat softe gedoe. Eigenlijk zou het noodzakelijk zijn dat er eens een goede leider op zou staan. Een leider qua kaliber Evita Perón. Iemand met een krachtige charismatische persoonlijkheid die specifiek op komt voor de arme mensen aan de onderkant van de samenleving. De minima verdient een stem. Een Máxima kunnen we missen als kiespijn. We hebben iemand anders nodig!

 10. Als je in dit land de pech hebt ernstig ziek te worden, dan staat de overheid klaar de schoenen in de rug te trappen want onze grote leider Asscher die is begaan met de mensen in dit land vanuit een groot sociaal hart. Als de vrouw dood neer valt voor het UWV gebouw stuurt men nog een brief dat er participatie verwacht wordt. Ambtenaren zijn hardvochtig en gemeen. Het verhaal moet door links zo veel mogelijk uitgemolken worden want een overheid die de mensen aan het doodhongeren is, die staat er dan gekleurd op. Ik lees iets over een niet betaalde uitkering, omdat er een formulier niet in is gevuld? Ik lees ook dat de uitkering ver onder het minimum komt. Dan kun je toch een aanvulling tot het minimum krijgen? Wat heb je anders aan een uitkering die zo laag is, dat je er geen eten van kunt kopen of de huur kunt betalen? In een gebouw met schrijftafels acht niemand zich verantwoordelijk als er iets gebeurt. De regering heeft de sociale zekerheid bewust zo ingewikkeld mogelijk ontworpen want als je niet in aanmerking komt voor de ene regeling dan zijn er honderd argumenten te bedenken waarom je ook niet in aanmerking komt voor de andere uitkering. Als Hannah dood is zullen we het lichaam bij Asscher voor de deur dumpen om het debat nog verder aan te zwengelen. De genocide opgetekend: http://www.soulvability.nl/2015/09/05/hongerstaking-hannah-van-gelder-een-update/

  Alsof een hongerstaking dan nog je eigen keuze is, als het UWV niet wil betalen. Moedig hoor, vrouwtje uitkering af pakken.

 11. Hannah heeft in ieder geval een punt, en dat terwijl Nederland staat te trappelen ‘ het beste jongetje van de klas ‘ wil zijn?
  Shame you!
  Kabinet handelt al jaren dwars op de wil van het volk!
  En elke keer drammen ze hun willetje door!
  -afbouwen van opgebouwde sociale structuur(bedoel verwoesten, net zoals ze nu bezig zijn in IraK EN sYRIE
  -oorlog voeren met zgn instemming van het volk?

 12. Beste Hannah,
  heb grote bewondering voor jouw toewijding en inzet. Wel spijtig dat de media dat niet oppakken.
  Wij delen jouw argumenten en bevlogenheid. Sterkte met jouw én ook onze strijd

  Mvg. Gerdy en Jan-Simon

 13. Hannah als 69 jarige man, jammer genoeg heel slecht ter been, maak ik vanaf deze plaats een diepe, heel diepe buiging voor je!
  En ik kan niet anders dan beamen wat jouw zienswijze is over de overheid wat inmiddels verworden is tot een despotisme zonde weerga! Nog nooit was er een regering die z’n eigen volk zo minachtte en haat dan deze door list en bedrog gedreven lieden die zoveel andere dingen doen dan dat ze zeggen! En inderdaad de oppositie(kun je dat eten?) die alleen sputteren over zaken die geen enkele regerings partij problemen oplevert en zeker geen enkele burger het gevoel geeft dat zij onze belangen behartigen.
  Alles en iedereen loopt er aan voorbij dat wij NLers al wel vanaf 1978 aan het bezuinigen zijn!!! Dus wat dat aangaat hebben wij toch al heel wat terug laten pakken van onze zwaar bevochten levensstandaard, waar we ook zelf voor gewerkt hebben! Daar hoeven wij echt geen dank je wel voor te zeggen die uren hebben wij daar zelf voor gedraaid! Wij leden van De Omkering zijn begonnen om een partij op te richtten om een eind te maken aan de afbraak van onze maatschappij.(zie op facebook) Dat dit verscheurde land waar men nu bezig is om er een chaos van te maken door middel nog meer etnische diversiteiten toe te laten waardoor haat en nijd ontstaat! Want hoe meer tweespalt er gezaaid word des te gemakkelijker kunnen zij (overheid) de handen in onschuld wassen. En vooral roepen dat ze het zo goed bedoelen! Al zoveel mensen in de ellende , die d’r zorg kosten, huur etc. niet betalen kunnen en nog amper te eten hebben..En dan een euneug die beweerd dat er in NL geen armoe is, en geen woord over voedselbanken wil horen! Hannah je hebt gelijk, waar zijn ze die kerels die d’r mobieltje thuis durven laten en opstaan?
  Al behorend tot een groepering die momenteel gewoon a.h.w. de zee ingedreven wordt om te verzuipen? Vind ik het zo jammer dat mijn mobiliteit weg is omdat ik zo graag o.a in het belang van mijn kleinkinderen er op uit zou kunnen! Mevrouw Hannah een heel grote knuffel van mij, U heeft heel veel te geven, en laat er in godsnaam bij overheid, oppositie, nog wat menselijkheid en karakter vooral zijn. Bon Courage mon Ami.

 14. Tja en DIT komt niet in de telegraaf…..en juist dit heeft heel veel aandacht nodig…. dus warm het toetsenbord op en laat je stem in de tweede kamer horen…..geef hier de politiek even een duwtje in de realiteit misschien helpt dat in ieder geval helpt het ons om de democratie te herstellen… niet van de politiek afkeren maar ons er regelrecht mee gaan bemoeien.. mail schrijf maar laat iets van je horen….uiteindelijk zal dat zinvol effect gaan hebben.

 15. Het is dapper van Hannah, maar waarom is haar doel niet een referendum te organiseren tegen het onmenselijk beleid ? Dat zet meer zoden aan de dijk dan alleen protesteren.
  Ze kan toch contact zoeken met die meneer van Geen Peil ? Ben de naam even kwijt.
  En waarom niet leren van het verleden ? Alleen bereik je niks.
  Een organisatie opzetten, net zoals wijlen Gandhi.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.