Bezig zijn met liefde doet een mens dubbel goed

Iedere dag mediteer ik en focus ik me op een warm en comfortabel gevoel dat ik liefde noem. Ik doe dit twee keer per dag, ’s morgens en ’s avonds. Wanneer ik dit doe voor het slapen gaan ben ik binnen de kortste keren in dromenland, terwijl ik ’s morgens de kans loop terug in slaap te vallen.

Tijdens het focussen op deze aangename warmte denk ik aan de mooie dingen van het leven. Aan de schoonheid van de natuur, aan de mooie dingen die mensen voor elkaar kunnen betekenen. Daarna visualiseer ik een soort warme golf die door mijn lichaam stroomt van beneden naar mijn hoofd en kruin en alles doet tintelen.

Het helpt me. Op deze manier blijf ik positief en sta ik steeds weer stil bij het gevoel van liefde. Ook na een dag waarin ik een wat mindere ervaring met een medemens heb gehad.

Soms kost het echt moeite, als ik vlak daarvoor boos was of verdrietig. Dan moet ik eerst van dat negatieve gevoel af komen voordat ik de warmte weer in mij kan laten stromen.

Het lijkt alsof ik het iedere dag nodig heb mezelf er aan te herinneren dat liefde in mij zit en om mij heen is. Alsof ik mezelf iedere keer wakker moet schudden en zeggen:’ Het is er nog, hoor”.

Door bezig te zijn met liefde in plaats van met negatieve verschijnselen die natuurlijk ook aanwezig zijn, kan ik op dat moment geen aandacht aan negativiteit schenken. Daardoor snijdt het mes aan twee kanten. Bezig zijn met liefde doet een mens goed in het kwadraat!

Rob Vellekoop, 13 oktober 2015

Bron: Iedermensisliefde.nl

8 Comments

 1. NVC en NAP. non violent communicatie en non agressie principe, we komen er wel

 2. Liefde is : ook wel het moeten vergeven van diegenen die ons innig en hartsgrondig haten en nietsontziend zonder mededogen behandelen . . . een offer van liefde is echt niet zo lief en gemakkelijk . . .

 3. …..VOLWAARDIGE-ECHTE-LIEFDE IS : LIJDEN….. DRAGEN….. VREUGDE….. EN….. DELEN…… [ ! MOEDER’S VERHAALTJE ! ]

  • Die kapitalen van jou… dat is toetsenbord SCHREEUWEN… maakt indruk, manifest zonder verklaring…Ik weet het niet.Eventueel geeft het er blijk van dat je denkt het beter te weten jezelf overschreeuwend. Ik heb overigensook geen boodschap aan ’n christelijke leer of ’n islamitische of om het even enige andere zolang het slechts ’n inspiratie is voor een menselijker wereld en dan hoef je het helemaal niet te noemen! Krijg je toch respect. Waar is de tijd gebleven…
   Daarom, LINK: dit
   Zet je muis op het voorgaande dit en het wonder openbaart zich.
   Het is minder eenvoudig dan het lijkt, aandacht.

   • Overigens, om aan te tonen dat ik geen fundamentalistische boeddhist ben: ‘Vroeger geloofde ik in reïncarnatie, maar dat was in ’n vorig leven’.

    ‘Those of you that believe in Telekineses, raise my hand’ – Kurt Vonnegut.
    Ook ’n leuke metafoor om terug op aarde te komen eventueel.
    DeTV is leuker dan de deurknop voor de meesten. Die eerste daar beschik ik niet over.

 4. Lief zijn voor elkaar is okay….maar lief zijn voor je vijand (cristelijke leer) is je eigen ondergang bewerkstellen. De meesten zijn nog in de wegkijk periode….zéker zo gevaarlijk.Wordt WAKKER verdomme. Ja ik ben een cristen, hoewel zonder enig clubgenootschap ( hou niet van regeltjes en verbieden, maak ik zèlf wel uit) Mart.Brasil.

 5. HAAT IS : ” NIETS – IN – HET – KWADE – KWADRAAT ” : EN IS DAAR DOOR ZO : ” DUB-BEL-VER-NIE-TI-GEND ” . . . !

 6. Alles beweegt! Jij zit helemaal niet stil!
  Ik mag hopen dat ik mij vergis.
  Doe wat je niet laten kunt of laat wat je niet doen kunt.
  Het klinkt eenvoudig. Is het niet, maar er mee zitten helpt.
  Hoop ik.

  Doe ik ook. Maar noem het leven, geen liefde.
  Moedig is moeilijk, liefde vanzelfsprekend.
  De meesten kunnen echt niet zonder (of zonder ondersteuning, subsidie! Liefde?).
  en kunnen er geen genoeg van krijgen. Met de nadruk op krijgen. Laf zijn daarentegen kan altijd!
  En concurentie? Liever niet. Op zoek naar wat?
  Eigenwaarde?

  (beschonken, in kennelijke staat, maar toch. En je kunt het weghalen wanneer het je niet bevalt)
  Impulsief, ook.

  Wanneer je het eenmaal ziet… Misschien zie ik het verkeerd.

  Het is OOK maar ’n overpeinzing maar ik gun het je van harte!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.