München geeft vluchtelingen warm welkom

München – De politie in deze Duitse stad heeft het publiek gevraagd te stoppen met het brengen van donaties voor de aangekomen vluchtelingen na overstelpt te zijn met voeding, kleding en speelgoed in een overweldigende demonstratie van steun.

Op 1 september twitterde het officiële account van Polizei München dat ongeveer 590 vluchtelingen waren aangekomen op het centraal station, waaraan zij toevoegden dat iedereen die wilde helpen welkom was.

Volonteers prepare toiletries for migrants coming from Budapest at the main train station in Munich, Germany, Tuesday, Sept. 1, 2015. 

Rob Vellekoop, 2 september 2015

16 Comments

 1. Zomaar even stof om over na te denken.

  Ik heb al meerdere malen kenbaar gemaakt dat zelfs al zouden er een aantal van de vluchtelingen minder goede bedoelingen hebben (de zogenaamde jihadisten is een favoriete term die gebruikt wordt) dan is dat een logisch gevolg van de bezetting in het Midden Oosten door de coalitie van voornamelijk NAVO militairen. Wat in mijn ogen zeer vreemd overkomt is dat het 80 jaar geleden verzetsstrijders waren en nu noemen we mensen die een soortgelijke werkwijze hebben opeens terroristen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_verzet_in_de_Tweede_Wereldoorlog
  De NAVO steekt al een geruime tijd zijn neus in het Midden Oosten omdat er in die regio olie te vinden is en de mogelijkheid tot het plaatsen van pijpleidingen. Daarnaast is het Suez kanaal een gewild strategisch punt voor de NAVO om de reistijd van hun materieel zo kort mogelijk te houden voor als China, Rusland of Noord Korea zich gaan roeren. Om diezelfde reden heeft de NAVO zijn ogen op de Krim (Oekraine) gericht.

  Logisch gevolg: veel mensen die huis en haard ontvluchten (vluchtelingen) in de hoop ergens anders een veilig heenkomen te vinden. Aangezien de propaganda vanuit het Westen over vrijheid zeer stevig klinkt is de keuze voor het Westen de meest logische (propaganda is het gevaarlijkste wapen ooit ontwikkeld).
  Vast en zeker zullen er tussen de vluchtelingen ook potentiele terroristen (of zijn het toch wel degelijk verzetsstrijders alleen doordat we nu niet bezet zijn maar deel uitmaken van de bezetter noemen we ze terroristen) zitten.
  Zolang de mensheid niets wenst te snappen van zijn geschiedenis, niet wenst te luisteren naar mensen die iets te vertellen hadden zoals Ghandi, M.L. King, John F. Kennedy en soortgelijke mensen blijven we terroristen (verzet) creeeren), blijven we vluchtelingen creeeren en zullen we consequent bewijzen dat we helemaal niet zo intelligent zijn als dat we ons zelf willen wijsmaken.
  Niet allen ben ik van mening dat het een morele plicht is deze mensen uit de brand te helpen maar tevens een morele plicht om te zorgen dat ons nageslacht niet opgezadeld wordt met ons gebrek aan inzicht. Dat is op zowel sociaal (zoals dus met de vluchtelingen) als ecologisch (verstoring balans habitat) en op de laatste plaats economisch (geen geld geen vrijheid en geen leven).

  • ”een logisch gevolg van de bezetting in het Midden Oosten door de coalitie van voornamelijk NAVO militairen. Wat in mijn ogen zeer vreemd overkomt is dat het 80 jaar geleden verzetsstrijders waren en nu noemen we mensen die een soortgelijke werkwijze hebben opeens terroristen.”

   Nico, wat ben jij ongelofelijk naief. Lees de bijdrage van robvdz 11,14 eens op het art. Vluchtelingen nachtmerrie voor uitgemolken Europese bevolking, Die snapt het tenminste.
   Ga je nu eerst eens verdiepen in oorzaak en gevolg van Syrie, Libie en Irak, ga er dan eens goed en lang over nadenken en geef dan nog eens commentaar.

   • Jij zou niet meer reageren. Maar zoals ik al eerder aangaf…een bekend internet fenomeen. Eerst denk je dat je de gebeten hond moet spelen door te suggereren dat ik je zou vergelijken met de aanhang van de sekte ‘Blonde pruik’, later suggereer je dat ik je vergelijk met de pannenkoek die het had over labbekakken en nu ben je weer aan het zuigen als een teek. Ik zal de wikipediapage wel ff voor je linken van dat internet fenomeen aangezien je redelijk je best doet om aan die definitie te voldoen.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

    • Nee Nico, ik reageerde niet op jou persoonlijk (nou ja, deze allerlaatste keer dan nog). Ik reageerde op herzenloze domme opmerkingen in het algemeen. Wie de schoen past trekke hem aan.
     En ik denk dat na dit schrijven van jou voor iedereen wel duidelijk is hoe jouw mentaliteit is. Ik hoef dit echt niet verder uit te leggen.

     En als Rob mij een troll vind hoor ik dat graag van hem. Zijn mening vind ik veel belangrijker dan de mening van een leeghoofd.
     Ik concludeer dat Rob en ik voor 95% dezelfde mening hebben en over de overige 5% kunnen we gelukkig goed discussieren zonder elkaar uit te schelden voor neo-Nazi of dergelijke laaghartigheden.

  • Sorry hoor, maar ik moet toch even iets kwijt. Ik loop me hier al de hele dag kwaad over te maken.

   ”Wat in mijn ogen zeer vreemd overkomt is dat het 80 jaar geleden verzetsstrijders waren en nu noemen we mensen die een soortgelijke werkwijze hebben opeens terroristen.”

   Het is toch wel de ergste belediging die je de verzetstrijders aan kan doen door deze helden ter vergelijken met de oostfrontvrijwilligers. Oftewel de vrijheidsstrijders die hun land verdedigen tegen het amerikaans/saoudisch imperialisme te schofferen, en de Syriegangers/vrijwilligers verzetstrijders te noemen.

   Een goede raad voor je, denk eerst goed na voor je iets schrijft.

   • Breek niet de mededeling af met argumenten maar de mededeler door deze in diskrediet te brengen.
    Hypocriet en een trol…..fantastische combinatie. Kom je nu je belofte na door niet meer te reageren op mijn posts of blijf je je best doen om te bewijzen dat mijn vermoeden juist is?

    • Om het even iets duidelijker te maken aangezien er iets meer stond als de zin die je uitlicht.
     In 40-45 waren wij de onderdrukten, momenteel is Nederland onderdeel van een coalitiemacht (de onderdrukkers). Als je enigszins verstandig was geweest had je eerst even de moeite genomen om jezelf te genezen van je (bij)geloof alvorens mee te praten over een gevoelig onderwerp als dit (Larken Rose – Het meest gevaarlijke bijgeloof).
     Het mes snijdt altijd aan 2 kanten aangezien de verzetsstrijders (onderdrukten) door Nazi Duitsland (onderdrukkers) weer werden gezien als terroristen. Wat voor de ene groep een terrorist is, is voor de andere groep een vrijheidsstrijder.
     Dit wil niet zeggen dat ik het goedkeur, het is gewoon een logisch gevolg.

 2. Dit is wat er nu gaande is in Duitsland Ludwigshafen, mensen die in een sociale huurwoning wonen wordt de huur opgezegd.De eenvoudige onderkomens van de sociaal zwakke Duitsers moeten er nu aan. Kleine huisjes, lage huren. Vroegere daklozen hebben daar een onderkomen gekregen. Maar ze hebben een probleem. Ze hebben de Duitse nationaliteit. Zie youtube German government evict poor Germans from their homes for illegals , en dit staat Nederland ook te wachten, huur bescherming wordt opgezegd en huren gaan vrij gegeven worden.

 3. Wie was er niet geschokt bij het zien van de foto van het tijdens de vlucht uit Syrie verdronken jongetje. Schande, riep de westerse pers in koor, we moeten meer vluchtelingen toelaten. De neo-fascist Cameron werd geprezen dat hij dank zij deze foto 4000 extra vluchtelingen toe gaat laten.

  Aleen……het jongetje was helemaal niet tijdens de vlucht verdronken.
  En links trapt er voor de zoveelste keer met open ogen in.

  http://vrijetribune.nl/2015/09/massa-manipulatie-ten-bate-van-massa-immigratie/

  En voor alle duidelijkheid, ik ben niet Bart
  Hier zien we opnieuw dat het westen er geen belang bij heeft om de echte vluchtelingen te helpen, maar dat er een andere agenda achter zit. Wanneer worden we eens wakker.

 4. LIEFDE TREKT MET AL DE VERTEDERDE – HARTEN ! WEG ! UIT DE DODELIJKE OMHELZING VAN DE OORLOG . . .

 5. Mogelijk net als de ‘demonstratie’ in Wenen: gepland en gefinancierd. Uitgevoerd door mensen die ervoor betaald worden en geholpen door vrijwillers, die een blad voor hun hoofd hebben. Ik zie echt geen arme hulpbehoevende vluchtelingen, ook hier niet.

  • Hier was ik al bang voor. Waarom de discussie in deze hoek trekken? De mens is van nature een sociaal wezen. Waarom zou het geen spontane actie kunnen zijn van goedwillende mensen.

 6. Washington;
  If authorities don’t perform in such way that they hampen the people from host countries showing sympathy for refugees, the VS will see itself forced to bring about more agony to the regions of origin!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.