Stakingsrecht in Engeland uitgekleed

De staatssecretaris voor Economische Zaken Sajid Javid criminaliseert onwettige stakingsacties en bemoeilijkt het werknemers om te staken.

In de plannen van Javid kunnen stakingen wettelijk worden goedgekeurd nadat zij voldoen aan een dubbele eis: voor stakingen in de gezondheidssector, onderwijs, brandweer, transport, grensbewaking en in de energiesector is vereist dat minstens 40% die om steun voor de staking gevraagd wordt ook de staking steunt en minstens 50% zijn stem moet uitbrengen.

Het wordt een misdrijf om onwettig te staken en voor werkwilligen komt een nieuwe vorm van bescherming. Een benoemde official zal steeds aanspreekbaar moeten zijn voor de politie.
Verplicht vakbonden tot een vernieuwing van het stakingsmandaat binnen 4 maanden met een nieuwe stemming.
Geef werkgevers het recht om een stakingsbrekersbureau in te huren  en eis van de vakbond dat zij de werkgever 14 dagen geven voordat de actie start.
PCS union members march in central London
Machtiging voor de regering om een limiet te stellen aan de hoeveelheid werktijd die een werknemer in de publieke sector mag besteden aan de vakvereniging.
Een Certificatie  ambtenaar krijgt de macht om boetes te geven van £20.000 voor inbreuken op rapportage regels inclusief een jaarlijks verslag over protesten en stakingen. Deze ambtenaar zal ook het gezag hebben om onderzoeken te starten en zal in de toekomst  gefinancierd worden door een samenwerking van vakbonden en werknemers. Het wordt een vereiste te komen met een duidelijke beschrijving van het arbeidsgeschil en de geplande bedrijfsactie op het stembiljet, zodat alle vakbondsleden duidelijk weten waarvoor zij stemmen.

De regering zegt dat ze zich verplicht voelen door het grote aantal stakingen om op te treden.

De leider Mick Whelan van de vakbond voor treinmachinisten heeft deze aanval op vakbondsrechten al in verband gebracht met fascistisch Duitsland.

Terwijl Paul Kenny waarschuwt dat de ‘hervormingen’ de nijverheidsrelaties zullen vergiftigen.

Bron: The Guardian

8 Comments

 1. Als je met kennis van de geschiedenis vanuit de oudheid er dan zelf achter komt, dat we op velerlei manieren getrickerd en gemanipuleerd worden(Piramidemodel-slavernij Egyptenaren-Kerk-en opkomende geloven, etc….), dan is het toch van de gekke, dat jij een ‘EENLING’ bent?

 2. In de Ukraine staken ze ook, en willen ze niet meewerken met Kiev, Eigenlijk protesteren en staken ze tegen het beleid uit Kiev, maar Ukraine is niet zo beschaafd als UK, due geen stakingsrechten, maar gooien die Kievenaren Donetsk plat met bommen; Dus stakers wees gewaarschuwd: als je door gaat met staken en het niet eens zijn met je regering gooien ze uiteinedelijk een atoombom op je kop of vermoorden ze je familie uit.

  In Cyprus stakten ze ook, en ook in joegoslavie staakten ze; En ze staakten ook in Syrie, en in Lybia, en in Afghanistan, en in Koerdistan;
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee:

  ALS JE STAAKT EN PROTESTEER EN NIET MEE WIL WERKEN MET JE KUT REGERING DAN LOOP JE HET RISICO DAT ZE JOU MET BOMMEN PLATGOOIEN EN JE FAMILIE UITMOORDEN

 3. ‘De regering zegt dat ze zich verplicht voelen door het grote aantal stakingen om op te treden.’

  Dit zegt toch alles, niet dat ze luisteren naar hun eigen volk en hun beleid gaan veranderen zodat de stakingen stoppen. Nee ze gaan gewoon verbieden dat je nog wat mag zeggen of het in ieder geval heel moeilijk maken om legaal te demonstreren. Spanje met haar gag-order en nu dit weer….gaat lekker zo!
  Wat een fascistische landverraders zijn de politici toch! Elke Brit zou nu de straat op moeten gaan. En eigenlijk heel Europa, of gaan we wachten totdat het hier hetzelfde is. Dan heeft de politie haar nieuwe CAO en gaan ze ons verbieden om te demonstreren. In deze wereld acht ik het voor mogelijk.

 4. Lijkt een beetje op een vergunning aanvragen om te hard mogen te rijden???
  Kom op mensen wordt wakker en sta op!

 5. Cameron is het platbomarderen van Syrie aan het voorbereiden; Daarvoor heeft hij weer 300 Miljoen nodig van de belastingbetaler, nadat hij al 300 miljoen had uitgegeven aan het platbombarderen van Lybia zodat de Libiers thans in vrijheid en vrede leven;

  Als de engelse droplullen gaan staken loopt hij deze 300 miljoen mis van de belastingbetaler om Syrie plat te gooien. Obama heeft de SIL terroristen aangeboden om een opmars te maken naar Damascus om jou Christenkop er af te snijden.

  Ik ben er van overtuigd dat Obama een moslim is uit Kenya, hij feliciteerde ook als eerste Morsie van de terroristische organisatie De Moslimbortherhood als nieuwe demoncratisch President van Egypte

  Volgens mij smookt hij afghaanse in het witte Achterhuis samen met de Jerk Kerry die samen met al Asad dineerde

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10283045/John-Kerry-and-Bashar-al-Assad-dined-in-Damascus.html

  Hij kon het niet uitstaan dat zijn eigen wijf met al Assad danste op het leuke avondje. Vandaar dat hij hem nu met bommen plat wil gooien

 6. Straks wordt ons het recht vsn water en brood nog afgenomen. Wanneer gaan we de tweede en eerste kamer bezetten. Voor het niet meer kan. En wij als aangelijnde honden, pootjes geven aan de baas.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.