Autoriteiten verbieden al 30 jaar succesvolle kankerbehandeling

Dit is het schokkende relaas van een Duitse internist die ondanks keihard bewijs van zijn succesvolle manier om kanker te bestrijden zijn vergunning verloor omdat hij weigerde zijn ontdekkingen over kanker te herroepen. En ook nog eens twee maal een gevangenisstraf kreeg.

De arts verloor niet alleen zijtuebingenn medische vergunning, maar ook zijn vrijheid in 1997 toen Dr. Hamer werd veroordeeld tot 19 maanden gevangenis omdat hij drie mensen, zonder artsenvergunning, gratis medische informatie had gegeven. Maar dat vonden de autoriteiten niet genoeg. Op 9 september 2004 werd Hamer in zijn woning in Spanje gearresteerd. Op basis van een Europees uitleveringsbevel werd hij uitgeleverd aan Frankrijk en daar veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Hij werd veroordeeld en verantwoordelijk bevonden aan de dood van Franse burgers omdat zijn publicaties in het Frans te krijgen waren. Hij had nooit een van deze personen gesproken.

Hamer ging echter onverdroten met zijn levenswerk door.  Hij heeft meer dan 40.000 gevallen geanalyseerd. Ondertussen is zijn werk bekend geworden als Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNG).

De pers en het medisch establishment deinsden er niet voor terug om hem en zijn werk aan te vallen. Journalisten van de roddelpers en medische “deskundigen” schilderen Dr. Hamer af als charlatan, als zelf verheerlijkte wonderheler, een sekteleider, een onzinnig buitenstaander of een dwaze crimineel, die kankerpatiënten de ‘levensreddende’ conventionele behandelingen ontzegde.

Dr. Hamer ontdekte dat elke ziekte ontstaat door een shock of trauma die ons volledig verrast.

Op het moment dat het onverwachte conflict ontstaat, slaat de schok in een specifiek hersengebied. De hersencellen die de conflictinslag ontvangen, zenden een biochemisch signaal naar de bijhorende lichaamscellen en veroorzaken de groei van een tumor (weefseltoename) of een weefselafname of functieverlies, afhankelijk in welk deel van de hersenen de schok ‘inslaat’.

Elke ziekte verloopt in twee fasen:
1. een conflict-actieve fase, die wordt gekenmerkt door emotionele stress, koude extremiteiten, geen eetlust en slapeloosheid en dan, vooropgesteld dat wij het conflict oplossen,
2. een genezingsfase, dit is de periode waarin de psyche, de hersenen en het overeenkomstige orgaan de herstelfase doorstaat, een vaak moeilijk proces met vermoeidheid, koorts, ontsteking, infectie en pijn.
Dr. Hamer benoemde op deze manier “De Vijf Biologische Wetten van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde”. In de loop der jaren was hij in staat zijn ontdekkingen te staven aan de hand van meer dan 40.000 casussen. Het resultaat van zijn wetenschappelijke programmaverloop
werk is de opstelling van een “Psyche-Hersenen-Orgaan” tabel, die de ziekte aangeeft, de inhoud van het biologische conflict die haar veroorzaakt, waar de overeenkomstige laesie kan worden gezien op een hersenscan, hoe de ziekte zich manifesteert in de conflict-actieve fase en wat men in de genezingsfase kan verwachten.

Ziekten zoals kanker verliezen hun angstaanjagende imago en worden erkend als wat Hamer noemt ‘zinvolle speciale biologische overlevingsprogramma’s’ waarmee ieder mens wordt geboren.

Het is het lichaam dat zichzelf geneest, echter wat de conventionele geneeskunde (CG) ziet als ziekte is voor Hamer in feite het genezingsproces. Hij werkt in tegenstelling tot de CG met oorzaak en gevolg, waarbij de analyse van de oorzaak ook daadwerkelijk van belang is. De CG is meer symptoom gericht.

Elke ziekte maakt deel uit van onze biologische overlevingsprogramma’s. Alles in onze biologische natuur is gericht op behoud van leven. We zijn niet uitgerust met programma’s die ons willen vernietigen. Ook kanker vormt daarop geen uitzondering.

“Alleen de patiënt kan zijn symptomen ‘behandelen’, omdat alleen hij zijn conflict kan oplossen en alleen hij genezing teweeg kan brengen!”

Dr. Hamer: “Een persoon, die gezond eet, heeft minder kans op biologische conflicten. Dat spreekt vanzelf. Dat komt veel overeen met het feit dat rijke mensen minder kankers krijgen dan arme, omdat de rijken vele conflicten kunnen oplossen door eenvoudigweg hun chequeboek te pakken en een cheque uit te schrijven.
Maar het is onmogelijk kanker (of enige andere ziekte) door een dieet te voorkomen,omdat zelfs een gezond dieet conflicten niet kan verhinderen. In de Natuur zal een sterk, gezond dier natuurlijk minder kankers krijgen dan een zwak of oud dier. Maar dat betekent niet dat ouderdom dus kanker veroorzaakt.”
Hippocrates
De Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNG) van Hamer verwerpt de ideeën over kwaadaardige kankercellen of destructieve microben en identificeert “infectieziekten” en kankertumoren als natuurlijke biologische noodmaatregelen die al miljoenen jaren in de praktijk plaatsvinden, bedoeld om het organisme te redden en niet, zoals wordt geleerd, om het te vernietigen.
De angst van de medische wetenschap en de farmacie voor de ontdekkingen van Hamer is enorm. Kijk naar de manier waarop Hamer het leven onmogelijk gemaakt wordt en de weigering om zijn werk te toetsen.
Tot op heden (zie document 12 maart 2008) weigert de Universiteit van Tübingen, ondanks uitspraken van de rechtbank in 1986 en 1994, om Dr Hamers wetenschappelijke werk te toetsen. Ook de reguliere geneeskunde weigert om de GNG te bevestigen, ondanks de vele verificaties door zowel artsen als beroepsverenigingen.
De GNG is een nieuwe zienswijze in de geneeskunde, maar ook een nieuwe filosofie van het bewustzijn. Het is het besef dat ons organisme een onuitputtelijke creativiteit bezit en opmerkelijke zelfgenezende vermogens. Het is ook de erkenning dat elke lichaamscel een biologische wijsheid in zich draagt, die wij met alle levende wezens delen. Generaties lang hebben de medische autoriteiten het menselijke denken tot slaaf gemaakt en gevangen gehouden met angst voor ziekten.
De Vijf Biologische Wetten geven ons de kans, ons opnieuw met de Natuur te verbinden en ons vertrouwen te herwinnen in haar creatieve, intelligente kracht. Dankzij Dr Hamers onfeilbare integriteit en zijn toegewijd onderzoek tijdens de afgelopen dertig jaar, kunnen wij ons nu van deze angst bevrijden. (Bron)

GNG in een notendop

De allereerste stap in de GNG therapie is de patiënt de biologische betekenis van een symptoom, bijvoorbeeld kanker, leren begrijpen in relatie met de psychische oorzaak. Een hersenscan en een grondige medische voorgeschiedenis zijn noodzakelijk om te bepalen of een patiënt nog in de conflict-fase (conflictactief) is of al in de genezingsfase zit.

Als de patiënt nog conflictactief is dan ligt de focus op het vinden van het oorspronkelijke conflict en op het vinden van een strategie om dit op te lossen. Vervolgens wordt de patiënt voorbereid op de symptomen van de genezing en eventuele complicaties. Deze symptomen zijn heel voorspelbaar! Voor het eerst in de geschiedenis van de geneeskunde geven de ontdekkingen van Hamer ons een betrouwbaar systeem dat ons in staat stelt om de ontwikkeling en de symptomen van elke ziekte te begrijpen en te voorspellen.

hamerDr. Ryke Geerd Hamer, geboren in 1935 in Friesland (Duitsland), studeerde geneeskunde en theologie  aan de Universiteit van Tübingen. Op zijn 22e behaalde hij zijn academische graad in de theologie en kreeg vier jaar later zijn diploma als arts. De daarop volgende jaren werkte hij aan verschillende universiteitsklinieken in Duitsland. In 1972 voltooide dr. Hamer zijn specialisatie in de interne geneeskunde en begon aan de Universiteitskliniek in Tübingen te werken als internist voor kankerpatiënten. Tegelijkertijd runde hij een privépraktijk, samen met zijn vrouw dr. Sigrid Hamer die hij tijdens zijn studies in Tübingen had ontmoet. Hij bleek ook een buitengewoon talent te hebben voor het uitvinden van medische hulpmiddelen. Hij woonde tot zijn dood op zondagavond 2 juli 2017 in Sandefjord, Noorwegen.
Rob Vellekoop, 3 augustus 2015

26 Comments

 1. Kan er niet een protest brief op gesteld worden die we kunnen onder tekenen.Zo iets als Azaav of een andere club. Een hart onder de riem voor deze man..Dit is toch van de gekke!

 2. Heb me een ‘hoedje’geschrokken toen ik dat stuk over BILL COOPER gezien heb

 3. Ik ga er van uit dat kanker veroorzaakt wordt door de chemische troep die we binnen krijgen. Ik noem het gewoon simpel: Rotzooi in de lucht en rotzooi in de voeding. Dat kanker altijd veroorzaakt wordt door roken is een leugen. Het draagt er toe bij, naast de rotzooi die we de hele dag inademen. Zetten we de cijfers op een rij dan zien we dat sinds 1990 de mensen die roken zijn gehalveerd. Daarentegen zijn de gevallen van mensen met kanker verdubbeld in die tijd. Jaarlijks van 50.000 (1990) tot 100.000 momenteel.

  • Tja Adje, het is waarschijnlijk niet óf/óf maar én/én.. Waarom krijgt de ene griep en de ander niet.. Terwijl hij gewoon de griepbaccillen bij zich draagt. Het gaat om het beschadigd raken van het immuunsysteem, op zodanige wijze, dat het zelfgenezend vermogen het niet kan repareren. En wat Hamer aantoont, is dat zelfs ‘blauwe plekken’ op de Ziel de oorzaak kunnen zijn van kanker. De blauwe plek in het spiritueel-mentale lichaam is dus de griepbaccil die WEL de ‘ruimte’ krijgt van het lichaam om parasitair te gaan opereren en de mens/het menselijk lichaam ziek maakt..!
   Een fascinerend proces, want als je het doortrekt, zijn we DUS ongenaakbaar en dus ook onsterfelijke wezens. Vermits we het zelf eens gaan geloven EN toepassen in ons wezenlijke zelf.

 4. Zucht… ik word hier echt moedeloos van. Wat een gezever. Dus als je chemo gebruikt, verstoor je het natuurlijke genezingsproces. Jammer dan dat de mensen die dat bewust dus niet gebruiken toch dood gaan, omdat het ‘genezingsproces’ door gaat tot ze in hun graf liggen….

 5. Dit gaat wel over een andere ziekte maar hetzelfde systeem.
  Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm dankbaar ben dat Dr. Eduard Van den Bogaerd o.a. één van zijn vele opleidingen genoten heeft bij Dr Hamer. Dat ik hem op het spoor ben gekomen en dat hij mijn oudste zoon helpt bij het genezen van zijn vitiligo (=bruine pigment in huid verdwijnt met als resultaat witte vlekken op buik, gezicht, handen…). We hebben er wel een weg voor afgelegd (letterlijk en figuurlijk) maar het resultaat op dit moment is dat zijn vitiligo aan het verdwijnen is. Wonder boven wonder want in de gewone geneeskunde zeggen ze dat je er maar mee moet leren leven.
  Voor wie interesse heeft. Eduard zit in Brussel en geeft ook heel interessante lezingen. Kijk op zijn website : http://www.evidences.be.

 6. Helaas is de kennis op dit gebied ontoereikend om nu te bepalen, wat wel helpt en wat niet?
  Daarom moet de wetenschap eens goed naar zijn sponsoren, wiens woord gepredikt wordt, luisteren en een zelfstandig, onpartijdig oordeel vellen?
  Degene, die naar zijn auto kijkt of verre reizen boekt, uitgezonderd natuurlijk!!!!
  Belangrijk is hierbij vergeet de mens niet in zijn totaliteit mbt tot milieu en geestelijke toestand betrekken(HOLISTISCH), want met de vernauwde blik, waarbij de huidige specialist kijkt, laat deze veel liggen en teveel te wensen over??

  • Daarvoor zal je moeten kijken op de site van GNM en dan met name naar de onderzoeken die Hamer gedaan heeft. Ik ben hier trouwens niet om bewijzen te leveren maar om de aandacht van mensen voor zaken te vragen. Ik geef door wat ik vind, voor de rest is het aan jou om er al dan niet iets mee te doen.

 7. Er zit wel een grove fout in de tekst…. Dr. Hamer “bestrijdt” namelijk geen kanker. Hij toont aan dat het een SBS is, ein Sinnvolles Biologisches Sonderprogramm….

  • Juist. Als je de rest van mijn artikel leest, zal je kunnen zien dat er idd geen sprake van bestrijden is. Kwestie van het hele artikel lezen en soms wat geduld.

 8. ER ZIJN VEELCONFLICTEN – EN – VERWIJTEN OVER HAMERS ‘EIGEN DENKWIJZE’ . . . ZIJN VIJANDIGE OPVATTINGEN OVER JODEN – HIJ BESCHRIJFT JODEN ZELFS ALS :
  ! ONMENSELIJK EN WREED !

  • Ik zie geen enkel verband tussen de politieke opvattingen van Hamer en zijn geneeskunde.

  • Tja vijandige opvattingen over Joden.. Er wordt weer op lange tenen getrapt. Zeer waarschijnlijk heeft het feit dat er in Israël relatief weinig kankerpatiënten zijn, te maken met het werk van deze arts..! Dat is ‘different cook’ niewaar?

 9. Kanker is een ziekte veroorzaakt door toxinen, straling en vaccinaties. De reguliermedische benadering van kanker waarin alle artsen worden opgeleid, is het mes, straling en hevig giftige chemicaliën… De logica daarvan leidt naar een ganse industrie, veel geld in het laatje, maar naar bitter weinig genezing. Vandaar dat kankerziekenhuizen zich dan ook uitbreiden als metastasen…

 10. De mensen met het geld bepalen het beleid, helaas?
  dit markt-mechanisme van money ,money is gewoonweg niet te doorbreken, helaas!

 11. Kanker, lichaamseigen cellen die besluiten een eigen onnatuurlijk leven aan te gaan en het lichaam te slopen. Evolutietechnisch zou deze ziekte niet eens behoren te bestaan aangezien evolutie er standaard voor zorgt dat het sterkste genetische materiaal blijft bestaan.
  Er bestaan veel fabeltjes over waaronder dat wiet zogenaamd een geneesmiddel zou zijn tegen kanker. Ondanks dat ik graag kan genieten van een jointje zal ik dat soort onzin moeten weerleggen, wat wel wetenschappelijk onderbouwt is, wiet heeft een gunstige uitwerking op een genezing aangezien chemo eetlust vermindert (geen eten geen herstel van weerstand) en wiet eetlust opwekt.
  Hoe het verhaal werkelijk in elkaar steekt is mij nog een compleet raadsel aangezien ik daarover niet afdoende kennis bezit. Waar ik wel over kan spreken is dat de farmaceutische industrie erbij gebaat is dat ze blijft bestaan en ervaring heeft mij geleerd dat het vaak zinvol is om als partij zowel probleem als oplossing te creeeren.
  Dat geldt voor veel problemen dat vaak aanbieder van de oplossing (in)direct betrokken is bij het ontstaan van het probleem. Neem de huidige situatie in dit aggenebbes landje, veel problemen ontstaan door het creeeren van ghetto’s, armoede en zelfs verdeeldheid. Alle drie de problemen worden gecreeerd door de overheid, toevalligerwijs dezelfde partij die ook de oplossing aandraagt (vaag justitieel apparaat en uitkeringen die te laag zijn om van te leven maar te hoog om van te sterven). Dat de meesten dat niet inzien doet mij vermoeden dat Nederland steeds dommer wordt (LOI….je lult uit je nek).

  • Kanker besluit niet het lichaam te slopen. Er komt volgens Dr Hamer een genezingsproces op gang dat door de conventionele geneeskunde wordt gezien als een aanval op ons lichaam. Dat is nu net zo mooi aan de biologische werking van ons lichaam, het repareert, het sloopt niet zichzelf!
   Wiet heeft bewezen over hele sterke eigenschappen te bezitten om kanker te verhelpen of te voorkomen.

 12. Royal [Raymond] Rife ontwierp begin 20e eeuw een apparaat waarmee bijna alle kankerpatiënten genezen konden worden. De man én zijn apparaat waren op gegeven moment echter “verdwenen”.

  http://www.newtreatments.org/waarheid

  De inzichten van dokter Hamer echter, geven iemand ook ínzicht (!) in de oorzaak van zijn kanker. Zodat de diepere oorzaak recht getrokken kan worden! Bewustwording!

  Een werkelijk geniaal inzicht van deze dokter Hamer!!!

  Ook belangrijk lijkt het om in te zien – daar kanker in zo grote mate voor komt – dat onze samenleving dermate ver van een natuurlijke manier van leven, van ZIJN, af is geraakt, dat deze ziekte het onafwendbare gevolg is, indien deze afdwaling voortijdig niet her steld wordt.
  We zullen [op]nieuw stelling moeten nemen in het leven. Onze overwaardering van bezit (extraversie), van materialisme, van mannelijke waarden, van het denken, brengt ons collectief in de vernieling; niet minder dan dat.

  Het voortbrengen van specialistische kennis vanuit de “Nieuwe Germaanse”, lijkt dan ook zeker een enorme Verlichting voor de samenleving. Dankzij de enorme gedrevenheid van deze man. Want ook hém bleef de hetze van de pillenmaphia niet bespaard. Integendeel.

  • Het aardige aan Hamer’s methode is dat kanker helemaal niet bestaat. Wat de conventionele geneeskunde kanker noemt is het genezingsproces dat met chemo’s en dergelijke wreed wordt verstoord. Het lichaam is zichzelf aan het genezen, dit wordt echter niet begrepen door de oude geneeskunde.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.