Nieuw DLM woordenboek: van Politicus tot Oorlog

Politicus
Een medemens voor zijn of haar verkiezing in het Haagse pluche, er na gekocht of door de partijleiding verkocht aan de machtselite en daardoor getransformeerd tot een volstrekt onbetrouwbaar persoon.

Minister(-president)
Een politicus die wanhopig probeert uit te stralen dat hij of zij de touwtjes echt in handen heeft.

economieEconomie
Een quasi grootheid waarmee het af en toe goed gaat, parallel aan de grillen van de machthebbers.

1% elite
Hiermee worden de rijksten van de wereld aangeduid. Dit zijn nog niet de werkelijke heersers al behoren deze wel tot de 1% groep.

Democratie
Een niet bestaande utopie waarin het volk de macht heeft en de volksvertegenwoordiging de wil van het volk uitvoert. Deze voor sommigen ideale situatie heeft nog nooit op aarde bestaan.

Main stream media (MSM)
De media in de vorm van kranten, tv en internet-kanalen waarmee de zeer beperkte groep eigenaren de wereld al minstens een eeuw brainwasht en een realiteit opvoert die alleen een onnozel publiek gelooft.

OorlogVrijheid, gelijkheid en broederschap
Door de machtselite misbruikte idealen waarmee bevolkingsgroepen al eeuwenlang succesvol tegen elkaar worden uitgespeeld in het voordeel van de elite die baat heeft bij massagraven en oorlog.

Religie
Baken van rust en vrede die net als vrijheid, gelijkheid en broederschap door de elite misbruikt wordt om mensen tegen elkaar op te zetten en elkaar te laten uitroeien zodat ze in staat blijven hen te overheersen.

Geld
Levenslange schuld van de massa aan een kleine kliek boeven.

Oorlog
Sadistisch spel van de elite waarbij zij menigten tegen elkaar ophitst en vervolgens elkaar systematisch laat uitmoorden. Ander woord voor legitieme moordpartij.

 

Rob Vellekoop, 4 augustus 2015

18 Comments

 1. Amsterdamse Vrijheidsbeleving = een ultieme staat van euforie die in Amsterdam beleefd wordt door met zijn allen in een Oranje Outfit gezellig te gaan staan hossen op een boot die door een amsterdamse grachtengordel vaart.

 2. Amsterdamse doofpot = het ontkennen van het schaamteloze verleden en het schaamteloze collectief amsterdamse geheugen van verraden, slavendrijven, uitbuiten, uitbaten, oplichten, afzetten, onderdrukken, oplichten, uitkleden,

  De amsterdamse ‘jodenmentaliteit’, die je vandaag de dag terug vind in de straten van Amsterdam en in het stadsbestuur,: het plastic bekertje vol met smerig schuimend Heiniken bier voor 4,50 Euro per bekertje, Scamcity Amsterdam: https://www.youtube.com/watch?v=rAoBoAsexQM

  die Scamcity vindt zijn roots in het rijke verleden van Amsterdam, uit de VOC tijd, de Gouden eeuw, de emigratie naar Zuid Afrika om Concentratiekampen op te zetten en Apartheid bewind te voeren. het goud, de diamanten, de koffiebonen, de specerijen, geroofd en bij elkaar geharkt met slaven en mensenhandel..

  Dat schaametloze verleden in de doofpot gestopt en gehouden, met als vergoelijking de zogenaamde Amsterdamse vrijheid, de zogenaamde Openheid, de zogenaamde “alles eerlijk delen” mentaliteit van het Amsterdamse volk maar ondertussen “ik een beetje meer dan jij”. de zogenaamde vrijheid van coffeshops en drugs, de zogenaamde vrijheid van prostitutie, dat als sociale uitlaatklep om het schaamtelijke verleden in de doofpot te houden

  Het tourisme er op te wijzen hoe liberaal en vrij Amsterdam wel niet zou zijn, Wat allemaal wel niet mogelijk is in Amsterdam.
  De sociale lagen, de politieke lagen die opelkaar gestapeld liggen in Asmterdam, bedolven en bedekt onder een laag van schijnvrijheid en schijncultuur, het zogenaamde Oranje gevoel, met zijn allen op de boot door de grachten: “wij zijn zo gezellig’, “wij zijn zo vrij’, de Wij Amsterdam mentaliteit,

  Deze cultuur van op elkaar gestapelde arbeiders zonder arbeid, Amsterdamse socialisten in het Amsterdamse Stadsbestuur die er alles aangelegen is om het volk te verraden, op te jagen, te beknotten, te besturen, te koeieneren, te reguleren, te gedogen, te manipuleren,
  met als vergoelijking de zogenaamde vrijheidsbeleving, de stad waar zogenaamd alles kan, waar je zogenaamd vrij kunt leven, waar je zogenaamd van alles zeggen kunt en mag, de zogenaamde vrijheid van meningsuiting,

  totdat je een waxine lichtje gooit naar de Koniging, dan veranderd je wereld in een TBS hel;

  Ik zou graag een goed onderzoek willen naar de Amsterdamse Doofpot, waar komt die zogenaamde Amsterdamse “gezeligheidscultuur” en zogenaamde “vrijheidscultuur” toch vandaan? Waar vindt dit pathetische Amsterdamse volksritueel zijn roots? Hoe is het ontstaan? Alsof andere werledsteden geen gezelighed kennen, of geen vrijheid kennen, alsof vrijheid en gezelligheid alleen in Amsterdam bestaat. Bestaat het eigenlijk wel: vrijheid en gezelligheid in Amsterdam? Of is het nep? Is het een schijnvertoning? Is het een mascarade? Is dit het Amsterdamse carnival? De maskers, de paraden

 3. nog een nieuw (oud) begrip uit de Amsterdamse doofpot:

  Amsterdamse Nationaal socialist = verrader van Anne Frank

  Dat verraden van medelanders en nederlanders is een niet ongekend nederlands phenomeen dat ook vandaag de dag nog welig tiert in nederlandse psyche; zo kennen wij de Politieke Hetzen op phantomen en spoken die niet bestaan: de nederlandse Politieke Jachten op zogenaamde mensenhandelaren, of zogenaamde loverboys, of de zogenaamde tandenborstels van gepensioneerden op twee locaties, de verraders die hun buuurman tippen omdat hij een baan zou hebben terwijl hij in een sociale woningbouw woont.

 4. Een politicus is net als alle mensen…… Veel beloven en weinig waarmaken anders gezegd een politicus doet z’n uiterste best om gedane belofte’s niet na te komen…! En is in feite vrij machteloos en laat zich inpalmen door de elite van rechts naar links van (inter)nationale bedrijven tot banken en verzekeraars en wat het ergste is ook nog de overheid (belastingmoraal!)

 5. iemand gedogen = toegeven dat je eigenlijk discrimineer

  Zwarte Piet = is een neger met dikke Zulu lippen & kroeshaar uit het 19e eeuwse schoolboekje van de Amsterdamse schoolmeester Jan Schenkman, uit de tijd dat zowat heel Amsterdam en Rotterdam naar Zuid Afrika emigreerde om kolonieen te stichten met afrikaanse Zulu slaafjes en knechtjes. De emigranten brachten hun gestolen en gejatte rijkdom, en hun verhalen over Zulus die als knechtjes werkte terug naar Amsterdam. In die ‘Gouden’ tijd is het nederlandse zwarte knechtje van Sinterklaas in het schoolboekje van de Amsterdammer Jan Schenkman ontstaan.

  • Op de eerste plaats waren de Zulu’s helemaal geen slaven want daar waren zij destijds te zelfstandig en te trots voor. Bovendien kom je bij de Bantoes, Xosa’s, Zulu’s en andere etnische groepen in zuidelijk Afrika juist helemaal geen dikke lippen tegen. En de emigranten die naar zuidelijk Afrika gingen bleven vaak en kwamen nooit meer terug naar Holland. Waarom ook want het gebied is echt de moeite waard om er de koude natte klimatologische omstandigheden van hier voor in te ruilen. Van stelen was destijds helemaal geen sprake want alle verworvenheden zijn met eigen handen opgebouwd want aanvankelijk wad daar helemaal niks. Het stelen kwam juist van de kant van de stammen die hele kraals zagen met koeien en dachten daar van te mogen pakken zoals ze dat gewend waren.(een van de aanleidingen voor de eerste Zulu oorlog) Over Zuid Afrika wordt een heleboel nonsens gekakeld en om daarmee de ziekelijke zwarte piet haat te verklaren is helemaal pathetisch.
   Verdiep je eerst eens in de geschiedenis en houdt op met raaskallen over een modieus onderwerp wat niets te maken heeft met racisme. Ziek!

   • Beste Rob, daar schiet je toch echt te kort en door, in je mening. Maar goed, ik begrijp jouw sentimenten voor Zwarte Piet heel goed, Ik ben er zelf ook mee opgevoed, en denk er nog vaak aan, die pepernoten.

    Ben je wel eens in het Apartheidsmuseum van Johanessburg geweest? Nee dus. Nou, ik vertel je een ding: Zwarte Piet hoort in het Apartheidsmuseum van Johannesburg te worden bijgezet.

    Het Apartheidsmuzeum laat jou de ven zien van nederlandse kolonisten. En het Concentratiekamp is door nederlandse emigranten in Johannesburg uitgevonden!

    Het woord Apartheid (klinkt jou vast wel bekend in de oren) is ook een nederlands begrip.. Een nummer op je vest. Je naam afgenomen, en de zweep er overheen, De verhalen zijn net zo schrijnend als in het Joods historisch museum in Berlijn.. (En Anne Frank was door een door een nationaal-socialist uit Amsterdam. Ook dat wordt in de doofpot geestopt in Amsterdam.

    Veel nederlandse emigranten werden stinkend rijk in Zuid Afrika, en hadden hele volksstammen Zulus, Bantoes, en andere etnische groepen als slaaf en sloof. Hun naam werd ook nog eens afgenomen, zo werden ze bevoorbeeld Rob genoemd,.
    Vele emigranten ontwikkelde en onderhielden handelsrelaties in Amsterdam en Rotterdam, en kwamen dus regelmatig met hun verhalen over Zulus en Bantoes naar Nederland. De Diamandbeurs is ook uit die tijd.

    En zo heeft dat Amsterdamse schoolmeestertje Jan Schenkman zijn Sjors en Sjimmie in een kinderboekje geschilderd, met Zulu lippen en kroeshaar,, als knechtje, als slaafje. Langzaam is het beeld geromantiseerd. En nu is heel Nederland emotioneel en sentimenteel en aangeschoten als je daar je mening over geeft.

    Je ziet ook duidelijk dat je geen normaal gesprek kan voeren over Zwarte Piet in Nederland, onmiddelijk springen emoties en huilenden sentimenten op. Dat zegt op zichzelf al genoeg.

    En die kindertranen waar papa en mama zich achter schuilen, en zich verzetten om die Zwarte Piet niet in het Apartheidsmuseum te willen bij te zetten, zijn er eigenlijk helemaal niet. Een kind zal het niet eens merken of er wel of niet een Zwarte Piet aankomt op 5 December.

    In het buitenland maakt Nederland zich erg belachelijk met dat nieuws elk jaar opnieuw over die Zwarte Piet.. Nederland wordt elk jaar steed belachelijker afgeschilderd rond 5 December. En men vraagt zich op Al Jazeera, CNN, BBC, RT echt af wat die nederlander nou bezielt.

    Enfin dat was me de afschaffing van Apartheid in Johannesburg ook zo, dat heft jarenlang geduurd

    Op een geode dag wens ik Nederland een leuk Kerstmannetje te vieren, of een Sinterklaas met normale knechten, met een hollandse aardappel- of kaaskop.

    • Beste Wim,
     Je mag alles van me zeggen maar van mijn mening blijf je af.
     Discussie prima maar blijf aub bij relevante voorbeelden. Daarom alles wat je aanvoert over Anne Frank houd ik ter zijde en niet ter zake doende. Bovendien zou ik als ik jou was die arrogante houding ook ter zijde leggen want ik weet heel goed waar ik over praat en het kan niet zijn dat jij weet of ik wel of niet ergens ben geweest en of ik daar kennis over heb.
     Daarbij heb je het over ‘sentimenten’ die ik zou hebben met zwarte piet? Daar kun je alleen over gissen maar is niet relevant. quote:[“ben je wel eens in het apartheidsmuseum geweest in Jo’burg, nee dus!”]
     Interessant dat je antwoord geeft op een zelf gestelde vraag en dat het antwoord nog fout is ook!
     Als ik jou was zou ik ook wat beter naar de ware aard der dingen kijken voordat je een waardeoordeel geeft over zaken die in jouw blikveld wenselijk worden geacht. Zo is apartheid dan wel een afrikaans klinkend woord, de invloed van de Engelse imperiale macht heeft hier meer mee van doen.
     Ik heb nogal wat familie in SA en kan derhalve informatie uit die hoek ontvangen. In 2009 ben ik er geweest en heb veel gezien en gedaan en onderzocht. Mijn familie is daar in de vijftiger jaren met niets begonnen en alleen door hard werken is iets opgebouwd. Hetgeen steekt bij anderen die alleen al moe worden bij de geachte aan werk. Toch waren zij in staat om een stuk land met bijbehorend huisje (het eerste onderkomen) te schenken aan de zwarte familie die altijd voor hen hadden gewerkt. Tot groot ongenoegen van de rooinek community die vond dat je zwarten geen grond moest geven.
     Iedere blanke heeft wat mij betreft net zoveel recht om daar te wonen als welke etnische groep dan ook.
     De apartheid heeft een kwalijke geur gekregen door de Engelse imperiale houding die ook de afrikaander boer heeft vertrapt. Maar allee door het feit dat het een nederlands klinkend woord is kan de slechte smaak niet naar die zijde worden afgeschoven.
     De multi-culti knuffelkultuur die kennelijk in Amsterdam weleg tiert is van dezelfde orde als dat alle boeren onder verdenking staan m.b.t. tot veehouderij want alle dieren zijn ‘zielig’.
     De stad als sociologisch verschijnsel maakt dat mensen zover van de bodem en de natuur af staan zonder dat zijzelf beseffen hoe verworden zij zijn dat deze stadskulturen wel een oordeel denken te mogen hebben over in hun ogen inferieure medelanders en noemen mensen uit bij voorkeur de Achterhoek,’boeren’.
     Je weet wel die buitenlui die bedelende stakkers tijdens de hongerwinter nog van een maaltje aardappelen voorzagen.
     Met racisme heeft het zwarte piet gebeuren helemaal geen zak van sinterklaas te maken.
     Het feit dat iemand knecht is maakt hem of haar niet minder.
     De minderwaardigheidsgevoelens zitten meer in het hoofd van kleingeestige knechten die niet begrijpen hoezeer zijzelf als knechten gebruikt worden. N.l. het onderdeel van de agenda van….je raad het al, om alle, met name in europa, de lands, natie en volkseigen kentekens weg te nemen en iedereen wil oplossen in een vormeloze grijs/beige universele europeaan.
     DAAROM moet sinterklaas verdwijnen en plaatsmaken voor een Coca-Cola kerstman.
     Valt toch wel te snappen, niet?
     Nog een ding over Afrikaanders. Wanneer het totale vernederlandsen volk ook maar 10% van de mentaliteit had van die mensen waren we ten eerste nooit zulke willoze sukkels en veel saamhorige en weerbaarder tegen die massieve aanval vanuit het verwerpelijkste land ter wereld. Hetgeen de afrikaanders in de boerenoorlog meer dan voortreffelijk hebben laten zien.
     Misschien heeft toen wel de ‘braindrain’ plaatsgevonden en ook in de jaren vijftig toen iedereen met pit het land is ontvlucht waardoor we zitten met de genetisch belaste lafaards!!!!
     Ik bedoel maar.

     • Beste Rob, ik onthoud jouw je mening niet hoor! Ik zet alleen de mijne er naast. Je weet wat ze in het engels zeggen: An opinion is like an asshole, everybody got one!

      Suriname was een ander schrikbewind onder Nederlands bestuur, de Surinamers en Suriname zijn tot op de dag van vandaag nog immer zwaar getraumatiseerd. De traumas lopen door via de genen, het bloed, de sociale cultuur, van het verlden naar het heden;

      https://www.google.ae/search?q=surinaamse+slavernij+wikipedia&biw=1366&bih=622&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CEUQsARqFQoTCIbHqdqslscCFcXsFAodJjIKhA&dpr=1

      De engelsen schaften overigens als eerste de slavernij af. Het duurde nog een eeuw voordat andere landen volgden, via international afspraken.

      Feit blijft dat de economische voorsprong van het Westen om zich ecomisch te ontwikkelen, te studeren, te leren, en het financiele centrum van de wereld te beheersen is opgebouwd in de slaventijd en door Apartheid, de vergaring van rijkdom en macht met powder en guns. Die dominatie bestaat tot vandaag de dag. De financielee uitbuiting en uitbating bestaat nog immer 100% maar heeft een ander jasje aangetrokken. Ze is moelijk te zien onder dat jasje van goedzaligheid en liefdadigheid

     • Suriname is een ander geval maar laten we wel wezen het waren niet DE nederlanders die zich schuldig maakten aan slavernij!!
      WE hebben dat niet op ONS geweten.
      Dat zal ik zo proberen uit te leggen. Maar al eerst het feit dat Rob geïnspireerd werd om een stuk te schrijven over onze dialoog deed mij wel verbazen vanwege het feit dat hij het had over negativiteit en positiviteit en de conceptie die ermee komt.
      Ik snap niet zo goed waarom want daarmee ondergraaft hij eigenlijk de basis van veel berichtgevingen op deze site.
      Er zijn aan de lopende band artikelen te lezen over hoe met name de overheid bezig is ieder van ons tot het maximum te treiteren of kapot te maken. Nu mag je wat mij betreft alle positiviteit uit de kast trekken die je in het Zentrommeltje hebt maar het drukt bewust op een pijn-knopje.
      De reactie zou moeten zijn. gevolg trekken uit de ervaring en zorgen dat het niet meer kan voorkomen. Wat in het kort gebeurt is dat je de politie die met een achttal jouw voordeur komt inramen om jouw kind weg te halen namens bureau jeugdzorg, je dat feit niet kunt pareren met een glimlach op je gezicht .Enfin dit moet ik eigenlijk direct aan Rob richten.

      Suriname.
      Ik hoop er dit jaar voor de tweede keer te komen en er zinvolle dingen te kunnen doen. Het is een tof land en de mensen niet minder. Ik heb part noch deel aan iedere vorm van slavernij en zelfs mijn voorouders niet, zeker tot 1500nChr.
      Ik zie de afdrukken van het verleden overal maar ik wil juist naar de toekomst kijken. Wij zijn namelijk net zo goed slaven.
      Wat mij verschrikkelijk stoort is de generaliserende manier van schuld geven aan. Meneer Rayman maakt zich in het bijzonder schuldig door in het kruithuis op fort nieuw Amsterdam een tentoonstelling in te richten met foto’s en plaatjes van mishandelingen door ‘The Dutch’!
      Ik mij steeds verbaasd wie hij bedoelde met The Dutch. Nederland als staat bestond toen niet eens. Het waren de Staten van Holland, toch?
      Bovendien wie kon indertijd een schip kopen en bevoorraden?
      Handelsmaatschappijen gevormd door types met kapitaal?
      Dacht het wel. van hetzelfde soort die nu de toon bepalen in circus NL.
      Dat tuig zit er nog steeds.
      Ik wil daar niet op aangesproken worden. Ik laat het tuig uit het verleden niet achter mijn identiteit schuilen achter mijn tijdens de schooljaren aangeprate ‘nederlanderschap’.

      Er staat een educatief programma op de rol voor de dorpen aan de boven suriname rivier op uitnodiging van o.a. de lokale politiek. Niet vanuit een scheef soort compensatiegedrag maar op basis van gelijkwaardigheid.

      Nog even heel kort over de wederzijdse discussie. Er zijn een aantal dingen die je stelt niet waar. En dat drukt bij op een knopje wat niets te maken heeft met wat Rob opvat. Ik heb een ingebouwde onzinmeter en vaak slaat ie uit als mezelf hoor praten maar ook als ik de redenatie bij anderen waarneem.
      Daarom kan ik mij niet zo vinden in het verhaal van Rob.

      Eenen genoegelyken dag verder….

 6. Hiroshima = start van Koude oorlog in 1945 tussen US en Rusland, omdat de US toen plannen had om de atoombom op 20 steden te gooien inclusief op het Moskou en Leningrad van Stalin.

  Het US programma van 1945 omvatte het droppen van 20 atoomboomen op 20 steden, maar werd door de US gestaakt na Nakasaki. Er zouden met het droppen van die 20 atoomboomen 20 x 300,000 mensen zijn omgekomen.

  Sindsdien is de Koude oorlog tussen US en Rusland gestart, en heeft Rusland zich bewapend

 7. Syrische Rebel = een door US/UK met wapens voorziene ISIL Terrorist die jouw christen kop er afsnijd
  Aanvallen van ISIL terroristen door Assad = aanvallen van Nationale Security van de US/UK
  Kindjes verbranden in West bank = liefdadigheid voor de US/UK
  Ghadaffi = platgooien vanLybia door US/UK
  Hoessein = platgooien van Irak door US/UK
  Assad = platgooien van Damascus door US/UK
  2016 Genocide in Damascus= door US/UK gesteunde moslim Rebellen bewapend die jou kop er af snijden in Damascus in 2016
  Morsi = de eerste democratisch gekozen President van Eqypte van de terroristische organisatie de Moslimbrotherhood die van harte gefeliciteerd werd met zijn nieuwe job door President Obama
  Asisi = de coup pleger die Morsi afzette en de doodstraf verklaarde
  Porochenko = steun van de US/UK om Putin een kopje kleiner te maken en een wig te drijven tussen EU en Rusland
  Cuba = 50 jaar economische boycot van lieve mensen zonder enige redden, omdat Hemmingway daar geen rum meer drinken mocht
  Quantanamo Bay = scheiten op Cuba en de ingepikte enclave niet teruggeven zolang de boycot duurt omdat US daar ISIL rebellen zonder aanklacht of process gevangen houdt
  Drones = de moderne, geheime oorlog die US/UK snachts uitvoert in het donker als iedereen in bed ligt, om hun hegonomie en macht over de aarde te bestieren
  Syrische Rebel = moslim terrorist met wapens voorzien door de US/UK = al Qaida = Broko Haram = al Shabaab = ISIL
  Syrische rebellen bewapenen = olievlek van terrorisme uitsmeren over het Middenoosten, Noord en Oost Africa en Nigeria
  Syrische rebel = US/UK homegrown terrorist op vacantie in Syria

 8. En “stemmen” betekent onderhandelen met terroristen. Met organisatiecriminelen die openlijk veinzen het nederlandse volk te vertegenwoordigen maar die heimelijk hun criminele bovenmeesters bij de banken in de kont zijn gekropen.

  VOOR LANDVERRADERS IS ER MAAR ÉÉN STRAF !

 9. POLITIEK IS NIET: EENVOUDIG EN BEST: INGEWIKKELD, ROB ……!……

  BEGRIP EN RESPECT HELPEN BETER DAN : LASHING BACK / LASCHING OUT !
  [ DAT IS EEN PIJNLIJK-VERDEKTE EN DESTRUCTIEVE METHODE ]

 10. RECHT
  Een systeem van bestraffen en bekeuren op basis van een groeiend aantal wetten welke dus steeds meer overtreders kent welke met multi-interpretabele ten laste leggingen kunnen worden onderdrukt en uitgeknepen. Waarbij er niet meer aan de grondwet getoetst hoeft te worden en niet meer op basis van gelijkheid wordt berecht, maar wat de positie is van de verdachte binnen het sociale spectrum.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.