NL onderdrukt demonstraties met intimidatie

Lees en huiver over de manier waarop de Nederlandse rechtsstaat demonstranten intimideert, onderdrukt en van hen terroristen maakt, anno 2015 volgens een artikelenreeks uit de Observant 66. Dit alles onder de verantwoordelijkheid van de voormannen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en de Partij van de Arbeid.

Door media en NCTV worden protestacties radicaal, extreem of als terreur bestempeld, waardoor de deelnemers aan deze protesten automatisch terroristen en extremisten zijn geworden. Burgers worden geïntimideerd en angst aangejaagd door hen de Extremisten-ster op te plakken! Subtiel en in NL heel effectief.

Op deze manier werden boze Groningers die in opstand komen tegen de risicovolle gaswinning vorig jaar beschreven in een Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV)(artikel Buro Jansen) en daarmee heel intimiderend als terroristen weggezet!

In toenemende mate verzamelt de politie informatie over
– actiegroepen op het gebied van milieu, antimilitarisme en andere maatschappelijke thema’s,
– personen met betrekking tot hun politieke voorkeur, nationaliteit, etniciteit (artikel Buro Jansen)

Onder het mom van ‘veiligheid van de staat’ roept de politie, naar Amerikaans voorbeeld, steeds meer databanken in het leven. Gegevens over personen die politiek activisme bedrijven komen er eveneens in voor. (artikel Buro Jansen)

Een analyse van tien jaar Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN), levert op dat deze verslagen als voornaamste doel hebben de angst voor terrorismedreiging in stand te houden. (artikel Buro Jansen)

Protestgeluiden werden door extreme beperkingen bij voorbaat het zwijgen opgelegd. Het is een ontwikkeling die al langer gaande is, maar werd door de grootschalige beveiligingsoperatie rondom de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart 2014 in Den Haag onderstreept.  (artikel Buro Jansen)

Er zijn geen wetten nodig om een volk te onderdrukken. Met angst en intimidatie kom je een heel eind. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een politiestaat, maar je blijft het wel gewoon democratie noemen.

De grote vraag blijft waarom een burger kiest voor een overheid die hem onderdrukt. Is de burger dan zo ver ‘heen’ dat hij denkt niet meer buiten een overheid te kunnen en dan maar onderdrukking op de koop toeneemt?

Rob Vellekoop, 23 juli 2015

21 Comments

    • Hulde voor dit artikel van Doijer en Kalf!
     Het vat samen wat ik al jaren denk.
     Maar we zitten in een impasse waar we onder de huidige besluitvormings protocollen nooit uit zullen komen. Omdat besluitvorming tot stand komt door de keuze van de grootste groep wat per traditie niet de juiste blijkt. Dit omdat de, naar mijn mening 85% van de bevolking gemanipuleerd wordt door de groep die de macht wil consolideren op de wijze waarop het nu is geregeld. Daarin zijn de machthebbers meesters geworden en bestoken de massa met propaganda en halve en pure onwaarheden en bevestigen de massa in hun positie. De pers, onderwijs, RTL cultuur, en de opvoeding in hooliganisme maken de 85% een betrouwbare achterban welke steeds weer opnieuw te verleiden is tot het maken van de verkeerde tegen deze groep gerichte beslissingen. Deze groep is ook niet aanspreekbaar voor alternatieven of te wijzen op misstanden en vooral de achtergronden ervan simpelweg omdat iedere vorm van denkvermogen bij die groep ontbreekt.
     Kortom de zichtbaar incompetente zichzelf benoemende autoriteiten voelen zich gedekt volgens de huidige democratische protocollen door een uiterst domme onverantwoordelijke makkelijk bespeelbare massa kiesvee.
     Daarmee is wat mij betreft verklaard dat de ziekte bij de grootste groep een overheid voortbrengt wat het resultaat is van de voorwaarde die de bevolking zelf heeft gesteld.
     Aan de andere kant zijn zij die wel in staat zijn te zien de dupe en moeten gefrustreerd toezien dat zij gebukt gaan onder de dictatuur van de domme massa.
     De massa laat ook niet het vooruitzicht tonen dat dit ooit zal veranderen want zij hebben het vermogen simpelweg niet.
     Nu lijkt de enige remedie een coup ‘d etat door feodalen die wel zien en kunnen maar dit systeem is zeer besmettelijk gebleken voor foute opvullers van ieder machtsvacuum. Hoe op een andere manier te komen op decentralisatie van de macht naar een op meritocratische principes gebaseerde besluitvorming is onder de huidige omstandigheden nog een lange weg.

     • Vergelijk de democratische samenleving met de acht groepen van het lager onderwijs. Iedere stem van de eerste tot de laatste heeft gelijke waarde.
      Het hele spulletje mag mee aan boord van een schip waarbij de kapitein luisteren zal naar de meeste stemmen volgens ‘de democratie’.
      De eerste twee groepen kunnen nog niet lezen of schrijven en poepen nog in hun broek. De daarop volgende drie groepen zijn geïnteresseerd in snoep, spelletjes en wip wapen en snappen nog niet veel van koersen uitzetten en navigatie. Slechts bij de laatste groepen en met name groep acht is enigzins in staat om zich in te leven bij de vragen die van belang zijn om het wel en wee, de koers en andere zaken op het schip te overdenken.
      Gezien de andere groepen altijd in de meerderheid zijn en de uitkomst van de stemming pure lariefarie is, kan de kapitein eigenlijk doen wat ie wil.

     • Helaas ontbreekt de Reply knop bij je voorbeeld van de kapitein met de schoolkinderen. De basis van je voorbeeld is tot op een bepaalde hoogte kloppend. Helaas is de parlementaire democratie nog beperkter als de democratie die je hier neerzet. De parlementaire democratie stopt bij het kiezen van een vertegenwoordiger naar keus en men heeft behalve de sporadische referenda geen invloed op het te voeren beleid. Dat gebeurd in achterkamertjes met de zogenaamde water bij de wijn blabla. Ik noem het water naar de zee dragen.
      In een systeem waarbij de grootste groep mag bepalen hoe de kleinste groep (individu) mag / moet leven zal men ten alle tijden (in)direct spreken van een vorm van onderdrukking.
      Zoals je wel heel juist aankaartte, de meeste kiezers hebben net genoeg hersencellen om hun eigen kont af te vegen na het poepen. Vaak zijn dat de mensen die denken dat het zin heeft om (s)links te stemmen en in geval van nood een proteststem uitbrengen op een demagoog (die pratende pruik).
      Af en toe zie ik ‘The daily show with John Stewart’ voorbij flitsen en daar heeft de man het regelmatig over de komende verkiezingen in de USA. Het is al niet veel soeps wat die kandidaten voorstellen maar tot overmaat van ramp wordt het volk ingepeperd dat er een oligarch misschien wel de komende president kan worden. Nog zo een mislukt kapsel figuur met uitspraken waarvoor men hem eigenlijk met satehprikkers zou moeten doodknuppelen. Flapdrolletje Trump. Algemeen bekend is datgene wat nu in de States gebeurd binnen een aantal jaren gevolgen heeft in de rest van het Westen.

      De enige president die tot op heden mijn respect verdient en een man van het volk is.
      http://www.counterpunch.org/2014/05/15/10-reasons-to-love-uruguays-president-jose-mujica/

     • De reply knop staat boven. Verder heeft Rob z het goed begrepen. Dit is dus het meerderheidsfascisme van de meeste stemmen gelden, en iedereen moet doen wat de achterlijken willen want ze willen niet dat mensen zelf hun leven in willen richten. Vergeleken met de Nederlandse ‘democratie’ was de Hofstadgroep (acteurs van de AIVD) het meest democratisch. Het is dan ook de vraag hoe je dingen op moet lossen. Als ik voor de zoveelste keer geluidsoverlast heb, moet ik er dan bovenop slaan? Op een gegeven moment is dat punt wel bereikt. Ik dien zelfs een verzoek in tot huurverlaging door die structurele geluidsoverlast. Ik ben totaal geen klagerig type maar als de woningbouw dit verhaal niet op gaat lossen dan ben ik de beroerdste niet een paar klappen uit te delen. In dit land kunnen mensen niet eens in hun woning leven, om ook maar te bestaan. Vind je het dan raar, dat mensen zulke negatieve commentaren schrijven, en van het slaapgebrek uitgeput zijn? Ik maak er dan van dat mijn buurman aan wordt gestuurd door de reptielen buiten de grens van het zichtbare licht want dit had niet op een normale manier zo kunnen gebeuren. Misschien zou het inderdaad, alles overziend, tijd worden met de vuisten zo een herriemaker hard aan te pakken. Mensen verliezen hun verstand als ze geen vijf minuten na kunnen denken. Ik vind niet dat ik onder de terreur van een ander moet leven. Dat komt omdat de woningbouw en de politie toch niets doen en omdat mensen het maar zelf uit moeten zoeken. En vanwege mijn slechte gezondheid kan ik er ook weinig mee. Ik word gewoon geschaad! Maar ome Roon waakt over de veiligheid van de schapen.

 1. De omstreden gaswinning in het noorden hahahahaha…geweldig is dit niemand heeft door dat vorige jaar N.A.M locatie in Norg van 750.000 kub naar 1.5 miljoen kub is gegaan dit hebben wij vorige jaar met de nieuwbouw geupgrade..er is van 19 putten naar 24 putten gegaan voor opslag op 4,5 km diepte.Het lijkt wel of iedereen zun kop in het zand steekt of nix durven te zeggen..elke put heeft een waarde van 1.2 miljard euro das maal 24=36 miljard euro …36.000.000.000.miljard euro….tuurlijk ziet het Nederlandse regering iedere opstand als Terrorisme…..kan mij niet voorstellen dat niemand dit wist ..en maar huilen op tv dat er een scheur zit in zun huis…denken jullie nou echt dat de Nederlande regeering 36.000.000.000 miljard euro weg gaat gooien omdat er een paar van die huilebalken op tv kwammen…..als ze niet oppassen maken ze ontroerendegoed balasting en dit en dat zo duur dat de bewoners het niet kunnen betalen en zo hun huisje uit worden gezet……Nederland had ineens 600 miljoen nodig ik meen vorige jaar ofzo ineens werden de leaserijders aangepakt ….bedoel ik maar….zolang ieder voor zich is bereik je nix helemaal nix

  • ‘N tsunami van geld bulkt er uit die putten omhoog!
   Groningen is opgegeven.

 2. Wij zijn verworden tot zeer makke schapen , via diverse sites klagen we massaal steen en been en dat is dan weer dat. laatste echte opstand (boerenopstand)was in 1963 de slag bij Hollandsveld, daarna vonden we het wel weer best, maar toen was er ook nog geen internet enzo

 3. Vergeleken met de Westerse “democratie” is de sharia een veel eerlijker systeem. Schoof heeft al jaren geen bijdrage geleverd aan dit land. Hij gelooft ook echt in zijn wanen. Dat vind ik zo sneu voor zo een man. Ik gun hem dat niet. Met zo een Bertholee heb ik ook een diep medelijden als hij het heeft over “rapporten” en niet over mensen. Ik kan alleen maar begrip opbrengen voor de ziekte van de patiënt.

 4. Het volk is nog steeds van mening dat “Vadertje Staat”wel voor hen zorgt. Dat “vadertje Staat” nooit bestaan heeft maar de bevolking zich altijd een rad voor de ogen laten draaien, wordt steeds meer mensen duidelijk.Nederland is overduidelijk een social engineering laboratorium van de NWO, hier wordt in het klein geexperimenteerd wat in een latere fase wereldwijd wordt ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn euthanesie, abortus, homohuwelijken en het promoten van transgenderisme bij jonge kinderen om er maar enkele te noemen. Sta toe dat vervolgens je land in een politiestaat wordt veranderd wat men dit zoals boven beschreven een democratie blijft noemen en voila je hebt de perfecte Orwelliaanse samenleving.
  Het probleem ligt dus duidelijk bij onszelf en niet bij onze onderdrukkers want in het land van de blinden is Eenoog koning!!
  De doorsnee Nederlander moet eens ontwaken uit hun comatueze zombie toestand en beseffen dat wij ons leven vergooien door in deze zinloze vernederende rattenmolen mee te lopen. Waarom zijn wij zo ongelofelijk achterlijk dat wij ons hele leven laten dicteren van wieg tot graf door een stelletje psychopate kleptomanen met de bijnaam politici!!!
  Hoe lang nog???

  • Mmm, vadertje staat.
   Geen zorgzame vader maar eerder een incestueuze viezerik.

  • Laten we wel duidelijk hebben dat in een gezond lichaam geen virus of parasiet makkelijk kan gronden. Als er nu eens eindelijk erkend kan worden dat we als samenleving zelf ziek zijn dan valt er ook te snappen dat de paddenstoelen, de politiek en het hele beleidskader, de verschijningsvorm zijn van het mycelium, de zwamvlok.
   Het totale volk is zwaar ziek en kan ook niet anders als een totaal ziek beleidskader voort brengen. Dus wat je ziet boven de grond is een afspiegeling van wat onder de grond leeft en voortbrengt.

   • Nou nee, het volk ziet andets prima wat er speelt, zien wel dat het niet deugt echter weten niet wat te doen.
    En nee de politiek afschaffen heeft ook geen zin , de corruptie moet aangepakt middels het weren vd lobbyisten en privatisering.

    • De stappen tot genezing zijn op de eerste plaats erkennen dat je ziek bent. Dan zoeken naar een remedie.
     Dan de voorwaarden die geleid hebben tot de ziekte wegnemen. Vervolgens alles doen om de weerstand op te bouwen en de ziekte zal dan verdwijnen.

     Ik weet niet wie of wat je als het volk beschouwd maar de algehele erkenning er alleen bij een groep die moet overleven. Voor de rest staat het water nog lang niet hoog genoeg aan de dijk of heult met de vijand.
     Het zoeken naar de remedie gebeurt daar waar de politiek aanwezig is. Dus een placebo middel.
     Het is historisch bewezen dat het niet helpt maar blijft er toch mee doorgaan. Te suf om verder te kijken.
     De voorwaarden die hebben geleid tot de ziekte, de gehoorzaamheid van de regering aan de de banken en het blijven vertrouwen en geld maar laten beheren door de banken, houdt de voorwaarden is stand.
     Het opbouwen van de weerstand is iets waarvan de noodzaak niet wordt ingezien.
     (zelfredzaamheid, voedsel, onderwijs, sociale clusters, tv eruit, alternatief geld enz. enz.)

     Je weet wanneer een ziekte te lang aanhoud het lichaam te maken kan krijgen met een terminale fase.

  • “Voorbeelden hiervan zijn euthanesie, abortus, homohuwelijken en het promoten van transgenderisme bij jonge kinderen om er maar enkele te noemen.”
   Allleen het laatse zie ik als problematisch en dit wordt inderdaad gestimuleerd.
   Al wat je ervoor noemt kan mensen in lijden verzachten, ook het homohuwelijk, ze zijn het al en dus mogen ze ook bij elkaar zijn,net als elk ander geliefden. Waarom niet? Euthenasie is een verlossen in lijden, echter moet het niet zo zijn, en zo wil de nwo het wel, dat deze daad van compassie met misleiding wordt omgezet naar onrendabele mensen”” alleen als je wat opleverd verdien je het bestaan in hun ogen.Ik heb daadwerkelijk een video gezien waarin een politicus stelde dat we maar met ons ouders moesten gaan praten om “plaats te maken voor de toekomstige generatie”

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9359:zo-worden-de-oude-mensen-opgeruimd&catid=20:het-complot&Itemid=33

   ouderen die plaats moeten maken ( sic) dit is een ECHTE agenda 21 commercial
   neem er een tijltje bij want het is erg, het begint met the earth can’t handle the shere number of people that live here.. something has to give ( sic) en dan is het “de verantwoordelijkheid van de ouderen”?????? om de toekomstige generatie een goed leven te geven ????? nou ja kijk maar even.. facisme 2.0 geen geweld meer maar overredingskracht om iemand dood te praten?

   https://www.youtube.com/watch?v=SXnA2Jg8Z-w

   en de tzar van obamacare en zijn eerdere uitspraken ( even los van de uitspraken van de schrijver zelf want die zijn ook niet fris :z een betere link kon ik helaas niet vinden
   http://zombietime.com/john_holdren/

   en dan hier de feiten met betrekking tot de wereldpopulatie deel deze aub want mensen worden gek gemaakt dat er overpopulatie is maar het is NIET WAAR!

   https://overpopulationisamyth.com/

 5. De gedachte dat we een democratie hebben is een utopie. De gedachte dat de overheid er is om burgers te beschermen wordt al vele decennia geloochend. Simpele voorbeelden: de grondpolitiek, het grabbelen in de pensioenpotten, het privatiseren van overheidsbedrijven, het opdringen van euro, de uitverkoop van de soevereiniteit, de beïnvloeding van financiële en macht structuren, het negeren van een referendum, het niet aanpakken van veroorzakers van het Griekse drama, het volk meesleuren in een grote schulden last wat het uitlokken is van onrust en/of onlusten en dan het laffe: dan sturen politie en/of leger op de bevolking af en noemen deze dan terroristen terwijl zij de terroristen zijn die zich verschuilen achter wetten die ze zelf in het leven hebben geroepen. Goh, het lijkt wel een deja vue

 6. Ja de meeste mensen zijn helemaal rijp voor een fascistisch regime!!!!!
  Vooral de vernederlanders.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.