Honderdduizenden betogen in Londen/Glasgow tegen bezuinigingen

Londen – Tijdens een van de grootste anti-bezuinigingsdemonstraties van de afgelopen jaren gingen 250.000 mensen de straat op afgelopen zaterdag tegen de nieuwe regeringsplannen om meer te privatiseren en te bezuinigen op sociale voorzieningen.

london20062015Volgens een verslag van The Guardian was de mars georganiseerd door  The People’s Assembly Against Austerity en startte bij de Bank of England.

Tienduizenden marcheerden door Londen naar het Parlementsplein. Het protest verliep vreedzaam. Er waren een handvol vuren en wat rookbommen gingen af, maar er werd nergens melding gemaakt van ernstig geweld.

De betogers kwamen samen op het Parliament Square, waar een aantal sprekers de regering en de bezuinigingen bekritiseerden.

The People’s Assembly is een brede nationale coalitie tegen bezuinigingen en privatisering. Zij zijn niet gelieerd aan een politieke partij. Zij zijn van mening dat er geen behoefte is aan bezuinigingen op de openbare uitgaven, of het decimeren van openbare diensten, ook werkloosheid en loon/pensioenverlagingen zijn onnodig. Want zeggen ze, er is een alternatief.

“We hebben behoefte aan een regering die de schade van bezuinigingen terugdraait, en deze vervangt met nieuwe maatregelen die ons een eerlijke, duurzame en veilige toekomst biedt. Wij kunnen niet langer accepteren dat politici alleen maar voor zichzelf zorgen en voor de rijken en machtigen. Onze politieke vertegenwoordigers moeten een regering vormen die in het belang is van de meerderheid.”

Rob Vellekoop, 1 juni 2015

6 Comments

 1. Oja, nog even dit. De demonstratie was alleen aangekondigd op de Morning Star. Verder op twitter en mond op mond reclame. De totale media zweeg als het graf. (of ik moet iets over het hoofd hebben gezien) En toch 250.000 mensen op de been.

 2. Rob, het is goed om te vermelden dat er in de UK wekelijks in vele steden (grote) demonstraties zijn. Deze was zo groot dat de maffia-Torries-pers hier niet meer omheen kon.

  Wat een waanzin overigens, dat britse kiessysteem, dat de Torries met slechts 24% van de stemmen gewoon de absolute macht kan grijpen.

 3. Geweldig om te zien hoe ze in de UK maar ook Griekenland,Spanje,Duitsland,Belgie,Ierland demonstreren tegen dit neo-liberale austerity beleid. Daar kunnen wij hier in Nederland nog wat van leren.

  Wat me altijd erg opvalt is dat er zo weinig over te vinden valt in de Nederlandse MSM, ja als het uit de hand loopt, dan zijn ze er als de kippen bij.

  Misschien aan de heer Aupers vragen hoe dat komt?

  • De heet eigenlijk Paupers. Je weet wel om de paupers weer een verhaaltje op de mouw te spelden van; “denk maar niet meer na, zo is het en niet anders”.
   Precies zoals meneer pastoor dat vroeger deed vanaf de kansel.
   Toen geloofde we ook nog dat ze in de kerk het woord van God predikten……hihi haha!

 4. Da’s de juiste manier van demonstreren!!!!
  Ergens VOOR zijn!!!!!

  De wet van de aantrekking!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.