Arnhem: gezin voor 3e keer op straat gezet

Het relaas van een familie. Zij komen binnenkort voor de derde keer op straat te staan. De heer Faasen verwacht het dit keer niet te overleven. Hij is inmiddels hartpatiënt geworden.

Hij schrijft het volgende:
Actief zijn tegen wanbeleid is aan de ene kant een moeilijk gegeven. We hebben in 2008 last gehad van diverse hulpverlenende instantie. Ons opgelegd door een niet goed bedoelde melding van niet broer -vriendelijke familie van mij. Dit was een melding aan het AMK en dat brengt druk met zich mee, leger hulpverleners niet accepteren betekent verlies kinderen, met dank aan mijn oudste broer. Voor je het weet krijg je veel hulpverlening op je dak die je niet nodig hebt, maar gewoon zijn afgekomen op het fijne verhaal van de melder. Deze hulp werd totaal niet gecoördineerd door het AMK! Één grote puinbak en naar ons werd niet geluisterd. Dus uiteindelijk moesten we kiezen voor klachtenprocedures, waar je indirect ook de wethouder mee beklaagt van zorg & welzijn.

Veel is gegrond verklaard, wat de bestuurder van de hulpinstanties, maar ook de wethouder zorg & welzijn ons niet in dank afnamen. Resultaat, alle deuren gingen dicht na afhandeling klachtenprocedures, waaronder ook schuldhulp met voor ons grote gevolgen. Want dat zorgt namelijk dat je als gezin vogelvrij verklaard wordt voor schuldeisers, waar meneer de wethouder van zorg en welzijn profijt bij heeft. Want geen schuldhulp betekent beslaglegging en wat daarbij erger is, velen hebben lak aan de 90% bijstandsnorm. Gevolg vaak zo weinig inkomen over houden dat je de huur gewoon niet meer kan op brengen.

En daar maken de heren van B&W gretig misbruik van om kritiek in de doofpot te krijgen. Want wie op straat staat praat niet meer, doordat je dan maatschappelijk onthand bent. Dit is ons tweemaal overkomen en de derde keer is aankomend. Want ja, ik heb mij twee keer teruggevochten, wat ze nu de afgelopen jaren hebben weten te voorkomen door mijn hart doelwit te maken, waardoor ik uiteindelijk niet meer mag werken, dus uitkeringsafhankelijk blijf. En laat B&W daar nou ook invloed op hebben. Inmiddels ben ik dan ook gezakt naar nog maar €465,10 per maand en daar begin je niks meer mee. Dus na zes jaar treiteren ziet het er naar uit, dat B&W Arnhem gewonnen heeft. Na 17 juni aanstaande zal ik sterven op straat, binnen een dag of drie, want ik ben zwaar hartpatiënt. Ik vertel dus: je actief verweren tegen de overheid, levensgevaarlijk!

In 2013 berichtte DLM ook al over de strijd voor een gewoon leven van de familie Faasen.

16 Comments

 1. Zolang Henk Faasen niet stopt met zijn bewindvoerder, de burgemeester, dhr Stroink eva te beledigen,belasteren op Twitter en niet wil meewerken met hulpverlenende zie ik het voor hem bijzonder somber in. Het is nu al zover dat de gemeente hem bij een volgende bewindvoerder ook onder mentorschap wil plaatsen. Henk steek je hand in eigen boezem!

 2. Henk schreef mij vandaag het volgende:

  Hoi Rob,

  We hebben een andere woning gekregen, maar onder belachelijke voorwaarden, te weten:

  Wij moeten ons jongste kind ( vrijwillig, ahum ) onder toezicht stellen, terwijl daar geen reden toe is. Ze lijdt gewoon met ons mee, onder een idioot hoge beslaglegging wat maakt dat wij maar €465, 10 per maand over houden, nu al voor vier maanden.

  Ook moeten wij ons verzoek tot ontslag bewind intrekken bij de rechtbank. Terwijl deze o.a de idioot hoge beslaglegging al maanden in stand houdt! Ze ook de zorgpremie voor mijn vrouw al voor maanden niet betalen! Verder kloppen ook de overzichten niet en gaan ze al maanden niet in op klachten en bezwaren van ons, zwijgen ze alles dood.

  Het is een zeer vreemde zaak dat de gemeente Arnhem zaken van ons eist, wat zogenaamd vrijwillig is waar ze feitelijk niks mee van doen hebben, horen te hebben.

  Ook zien wij onze telefoon plots afgesloten, zo ook internet, sinds wij in het nieuwe pand vertoeven! Er is geen geld zegt bewind om hier langer in te voorzien, onzin!

  Het nieuwe pand is feitelijk gewoon een graftombe, ervaren wij hier een nog groter gemaakt isolement! We kunnen af en toe contact opnemen met buiten als wij investeren in bel te goed van ons leefgeld. Wat dus ten koste gaat van een dag eten!

  Er is sprake van een samenwerking tussen gemeente, bewind en met de RvdK met als doel om ons ongeloofwaardig te maken via ons kind en ons van zo min mogelijk middelen te voorzien om ons te verweren, hetzij ordelijk te kunnen overleven.

  Wij zijn van dak verandert maar de ellende onder het dak is groter geworden!

  Groet Henk Faasen

 3. En dan lees ik dit nu nogmaals en wens hoop dat er een godswonder heeft plaatsgevonden…
  🙁

  Zo niet : wat moet er gebeuren voor deze familie om het weer een dak boven het hoofd te geven…

  • Toevallig lees ik bij Break the system dat dit gezin alsnog geholpen is aan een woning! Het zou fijn zijn om er ook een update bij te zetten.

   • oh wow…
    Ik ben zo blij voor hen!

    Dank voor het delen , graag de update en het verhaal hoe dit tot stand is gekomen…

    Mooie naam Hope..
    <3

 4. Elk verhaal heeft meerdere kanten. Reflectie op eigen handelen is soms ook erg belangrijk

 5. Ik snap er niks van Nederland helpt als er er een ramp gebeurt, er worden miljarden opgehaald en ons eigen volk wordt op straat gezet.Ze moeten de hogere piefen met hun dure huizen en auto s een een tijdje op straat laten leven misschien dat ze dan meer respect hebben voor de gewone mensen

 6. Hartaanvallen zijn veel goedkoper voor een gemeente: dode patiënten klagen niet over de slechte service. Het is de regel dat al die instanties de mensen gek maken, ziek maken, en zo lang mogelijk aan het lijntje houden. Ambtenaren denken alleen in termen van papier, omdat ze niet kunnen denken in termen van mensen met hun robottenverstand. Oom Roon zag dat het goed was. Hij dacht ook niet in termen van mensen.

 7. Ik ken iemand die bij de schuldhulpsanering terecht kwam. Ze kreeg helemaal geen maandgeld. Ze moest maar naar de voedselbank gaan. Ze heeft met veel moeite de “hulp”sanering ontbonden via de rechtbank. Toen bleek dat er helemaal geen rekeningen betaald waren. Toen ze de sanering inging was de schuld ongeveer 8.000 euro, toen ze eruit kwam bleek het meer dan 20.000 euro te zijn. Allerlei rekeningen waren nooit betaald.

 8. Hola aloha homie (amigo) Rob,

  Er kan geen scherpere openbaring van de ziel van een samenleving zijn
  Dan de manier waarop zij omgaat met de hulpbehoevenden, haar kinderen en haar oude van dagen / bejaarden.

  Ik ken een echtpaar met enkele kinderen en hun kinderen zijn in opdracht van Bureau Jeugdzorg al 2 ontvoert door de slaafse ambtenaren van Bureau jeugdzorg / BJZ en de politie. En dat gebeurde de laatste keer toen hun kinderen op school zaten. Vervolgens zijn de ouders naar de rechter gestapt en de rechter oordeelde on beide gevallen dat Bureaujeugdzorg de kinderen meteen moesten terug brengen naar en herenigen met hun (natuurlijke) ouders. Zelfs het schoolhoofd van de kinderen heeft een verklaring afgelegd, waarin het schoolhoofd mededeelde dat de kinderen goed werden behandelt en verzorgd door hun ouders. De laatste keer kregen deze ouders hun minderjarige kinderen pas rond mindernacht terug van bureaujeugdzorg en dat was ongeveer 2 maand geleden.

  Vervolgens heeft bureaujeugdzorg de burgemeester van de gemeente waar mijn vrienden wonen ingeschakeld en verkeerd ingelicht / voorgelogen. En waarop de burgemeester o.a. beslag liet leggen op de auto van mijn vrienden / de ouders. Ze mochten tevens Nederland niet verlaten en de burgemeester begon een rechterlijke procedure tegen hen en waarvan de rechtszaak vorige maand werd gehouden. Echter na die dag kan ik mijn vrienden niet meer bereiken en ook niet via hun mobiel, facebook, skype en andere digitale communicatie middelen…….. Enneh ik maak mij zorgen amigo om hen allen.

  Echt beste Rob, die kinderen zijn alles voor hun ouders en die kinderen zijn ook dol op hun ouders en dat heeft zelfs het schoolhoofd bevestigt en dat heb ik ook zelf gezien en gehoord. Enneh paps en mams zijn niet zo rebels als mijn persoon, want zij dagen de overheid niet uit op allerlei wijze zoals mijn persoon wel consistent doet en kan doen, want ik heb geen kinderen en die ziekelijke gasten van de overheid kunnen mijn persoon daarom nooit kapot krijgen.

  Toen hun kinderen voor de tweede keer werden ontvoerd en nog wel op school door Bureau jeugdzorg, belde hun moeder mijn persoon op en vertelde aan mij, dat als zij haar kinderen niet terug zou krijgen, dat zij niet meer verder wil leven. En toen hun kinderen door rechterlijk interventie weer aan hun / de ouders werden overgedragen, waren die kinderen helemaal van slag. De laatste keer, ongeveer 2 maanden geleden, waren hun kinderen ruim 1 week van hun ouders gescheiden en mochten ook op geen enkele wijze contact met hun geliefde ouders onderhouden. Hun jongste kind is ruim drie jaar en de oudste is 14 jaar.

  Wist je dat Bureau jeugdzorg per dag 26 kinderen uit huis plaatst en de opvanggezinnen / gezinsvoogden waar die kinderen worden geplaatst, worden er ook nog eens voor BETAALD met belastinggeld ……… Zoals een van de ouders in het onderstaande filmpje met ons allen samen deelt, zij voelt zich als een draagmoeder behandelt door de overheidsinstanties. En zie ook de hemel schrijnende beelden van hele jonge kinderen die bij hun ouders worden weggehaald door Bureau jeugdzorg en politieagenten.. Echt Rob die beelden gaan bij mij door berg en been heen en daar gaat mijn hart zwaar van atrofiëren. Echt ik wilde altijd kinderen hebben en ik heb daar ook mijn best gedaan, echter ik ben nu heel dankbaar dat ik geen kinderen heb. Zie zelf waarom.

  Movie Dreams of Change
  https://www.youtube.com/watch?v=ml3Pj-ixE80

  Op facebook en in de Nieuwe Media kan men vele verhalen lezen en/of bekijken over de geestelijke martelpraktijken van Bureau jeugdzorg, zie o.a.

  IK WIL BIJ MAMA BLIJVEN!!!! UITHUISPLAATSING door Jeugdzorg en politie!!!!
  (Luister hoe gevoelloos en hersenloos een politie agent handelt en handelt als een passieve Polder Zombie..)
  En luister vooral de noodkreten van het kind zelf, dat zegt toch genoeg beste medelanders.
  https://www.youtube.com/watch?v=tOr6Aw2O1z0

  Arlette Heskes werd beroofd van haar kind door Bureau Jeugdzorg
  https://www.youtube.com/watch?v=oTr8tW3IYC0

  Anti Bureau Jeugdzorg
  https://www.youtube.com/user/AntiBJZnl

  Inside Jeugdzorg – beeld- en geluidopnames binnen een jeugdzorginstelling
  https://www.youtube.com/watch?v=_wJjMyKBqKY

  Uithuisplaatsingen (uhp) Jeugdzorg big business *Update*
  http://www.martinvrijland.nl/2014/06/19/uithuisplaatsingen-uhp-jeugdzorg-big-business-hansje-hans-irme-gerland/

  Groet PP

  • Quote: “Er kan geen scherpere openbaring van de ziel van een samenleving zijn
   Dan de manier waarop zij omgaat met de hulpbehoevenden, haar kinderen en haar oude van dagen / bejaarden.”

   Beste pabloelcampesino; ik had het niet mooier kunnen zeggen..!! Zou er alleen nog de dieren aan toevoegen.

 9. Het klinkt alarmerend, dat er zo’n ervaring in NL kan zijn. Ik ben niet met instanties bekend, maar is het zo dat minimum-eisen zijn waar een burger nooit onder mag komen qua beschikbaar maandgeld. Zijn er vervolgens geen rechtshelpers die zich daar voor inspannen? Kortom, het mag niet uit de hand lopen en als dan wel gebeurt welke functionaris kan dan op zorgplicht worden aangesproken. Deze case zal vermoed ik niet de eerste zijn. Kortom, wie weet er meer van deze ‘ontsporingen’ om dhr Faassen toch verder te helpen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.