Arnhem laat gezinnen op straat zetten

campingSinds 2011 is de familie Faasen (moeder, vader en twee dochters) dakloos. ”Gelukkig zette mijn 83-jarige moeder de deur voor ons open. De hulpverlening liet ons verzuipen en de gemeente Arnhem (bestuurd door SP, D66, Groen Links, VVD) liet mijn gezin bewust creperen omdat wij als lastig werden ervaren”, zegt Marjo Faasen.

Tevergeefs wordt tot twee keer toe aangeklopt bij de crisisopvang
voor gezinnen in Arnhem. Maar daar was volgens Henk Faasen
geen plek. „Er wordt door de gemeente gezegd dat er geen gezinnen op straat zijn terechtgekomen. Dat is niet waar. Wij zijn op een camping in Arnhem drie tot  vier gezinnen tegengekomen die in hetzelfde schuitje zaten.”

Omdat Henk Faasen zijn baan kwijtraakte, woonde zijn gezin anderhalf jaar op de camping in Arnhem.

Complete relaas
viewer2

viewer

Bron: Gelderlander

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 18 september 2013

18 Comments

 1. Deze rotzooi zal door blijven gaan totdat het volk wat doet. Met z¡jn allen de straat op, zonder geweld het hele land plat leggen. Zodra geen industrie meer werkt, zal er pas geluisterd gaan worden. Heel veel sterkte Henk.

 2. Laten we allemaal gewoon weer op rutte stemmen
  het land nog verder verneuken en net doen als of er niks aan de hand is .
  KUT REGERING
  ik mag het niet zeggen
  maar een mening heb ik wel
  iets met bom op ……….

 3. Alles is nu een jaar later nog onveranderd men probeert ons nog steeds dood te zwijgen, letterlijk! In opdracht van B&W Arnhem ten behoeven van Wethouders Zorg & Welzijn

  • Zou dat te maken kunnen hebben met o.a uw gedrag op twitter? En het stelselmatig afwijzen van Hulp? Gebruik de spiegel als reflectie naar u zelf. Zoals u nu bezig bent verpest u het qua mogelijkheden voor u zelf en uw gezin.

 4. Dat uiteindelijk de eersten de laatsten zullen zijn, is tevens onze motivatie dat wij met ons hoofd in de krant zijn gaan staan. Dat door o.a. de eersten te zijn wie openlijk het bestuur van de gemeente Arnhem aanvallen. Wij hopen dat meer mensen ons voorbeeld gaan volgen, want een meerderheid is denk ik wel nodig! Om dit soort wantoestanden een halt toe te roepen. Zo ook om oordelen van klachtencommissies weer waardevol te maken, waarmee gemeente en instanties dan niet zo makkelijk mee aan de loop kunnen. Door deze waardeloos te maken door valse macht om zichzelf te vrijwaren.

 5. De overheid liegt en bedriegt nog al ‘s. Waarom is het zo moeilijk te overheid ter verantwoording te roepen als deze leugens en het bedrog aan het licht komen. Want zelfs als ze aan het licht gebracht worden dan lijkt het de overheid niet te deren, alsof geen punt is. Bij hoge uitzondering ‘stapt er iemand op’ en gaat men op dezelfde voet verder.

  • Hoi, ik ben onderwerp van het artikel hierboven. Het is ontzettend moeilijk om de gemeente ter verantwoording te roepen door de enorme macht van hen en hun ( gesubsidieerde ) instanties. O.a. door onderlinge samenwerking wat versterkt wordt als mensen zoals wij de moed bezitten klachten te uiten en deze te laten beoordelen door onafhankelijke partijen. Wie het oordeel van deze partijen dan na de uitspraak te niet te doen door machtsvertoon, door o.a. de uitkomsten van het oordeel onbespreekbaar te houden. DIt o.a. zelfs te verplichten, anders hulp gewoon niet ontstaat. Waardoor gemeente en instanties gewoon op oude voet kunnen doorgaan. Dus fouten ( klachten ) herhaald worden, blijven voortbestaan. Wwarop correcties dus niet ontstaan, zoals ook een ordelijk waardeoordeel van hun werkzaamheden, waaruit de klachten zijn ontstaan. Al is de inhoud bagger, uitvoerders van hulp gewoon kunnen blijven zitten, de cliënt het altijd gedaan heeft. Men daar zelfs dossiers op aanpast, die maar moeilijk inzichtelijk zijn te krijgen, laat staan deze te laten corrigeren. Gemeente en zijn instanties nemen ontstane gevormde beeldvorming van cliënten gewoon van elkaar over, vooral als het hen dient om weg te komen met klachten. De Cliënt dan moet bewijzen dat het anders is, als de tegenpartij ( gemeente/instanties) bijvoorbeeld zorgmijdend en onwelwillend zijn door ontstane klachten.. Ga daar maar aanstaan, bijna niet doenlijk. Men verzuipt je, al is daar een compleet gezin bij betrokken dus ook kinderen!

   Wethouders, dus bestuurders, misbruiken het bovenstaande om kritiek op hun portefeuille ( waar dus afspraken met gesubsidieerde (hulp) instanties onder vallen ) te verijdelen. Waardoor ook zij nauwelijks zijn te bekritiseren. Klachten over deze instanties nemen zij niet serieus, gaan zij niet over tot onderzoek, als staat het oordeel van klachtencommissies op papier.De burger heeft dan ook altijd ongelijk, wethouders dat even bepalen zonder klachten in te kijken, leggen ze gewoon ter zijde. Verwijzen ze je gewoon terug naar beklagenswaardige hulpverleners en hun instanties. Wie overigens hulpverleners zijn wie optimaal bescherming genieten van het bestuur ( directie ) van de instanties zelf, Wie van het zelfde laken een pak zijn als de wethouders. Je krijgt geen poot aan de grond, je mag verzuipen. Opdat zij hun baantje kunnen behouden, al maken ze er een klerezooi van, waarvoor ik mijn baan en mijn gezondheid ( hartpatiënt )rustig mag verliezen.

   Groet

   Henk

 6. Echt belachelijk dit. De gemeente wil er helemaal niks voor doen. Zelfs de SP doet er niks mee. Ook die is dus totaal de weg kwijt.

  • In tegenstelling tot de SP ondersteunt de ChristenUnie en de PvdA ons wel. Hebben deze partijen ons in contact gebracht met de media en tracht men ons te helpen via de PvdA ombudsman. Teleurstellend is het dat je niets hoort ( tot aan heden ) van een partij wie eerst onze individuele stem nodig hadden om zetels te winnen, wie onze stem tot aan heden nu echter (nog) niet horen, toch beschamend!

 7. Helaas is dit niet het enige geval van bittere armoede en het zal ook niet het laatste zijn. Als wij Rutte en zijn maffia hun gang laten gaan, is dit straks het geval bij 75% van de bevolking

  • Wij zijn niet de laatsten en er zijn meer gezinnen. Wij hopen echter dat meer gezinnen ons voorbeeld gaan volgen, hoe zwaar dit ook is. Wij zijn hier namelijk al drie jaar mee bezig en in die periode al talloze malen kopje onder geduwd, dat d.m.v. verzuip tactieken door ons ervaren. Gelukkig, troffen we tot aan heden altijd mensen, wie ons drijvende hielden, ( particulieren ) waardoor wij konden blijven vechten, met overigens wel veel verlies, vooral op het vlak van materie ( geen huis meer, geen meubels, geen werk, schulden etc. ) Gelukkig hebben wij elkaar nog al hijgt BJZ ons regelmatig in onze nek, om onze kinderen te roven. Wie ook niet meer doen dan een bijdrage leveren om klachten in de kiem te smoren voor gemeente en collega instanties. Wie hulp misbruiken als voorwaarde om klachten onbespreekbaar te houden, anders geen hulp!

   Maar goed wij hopen dat andere gezinnen nu uit de kast durven te komen!

 8. Alles wat geld kost word terzijde geschoven of je kunt verrekken.Het word noch erger je ziet wat ze doen met kinderen,oude en zieke mensen.

 9. de eerste zijn de laatste.
  de bestuurders van nu krijgen binnekort met de wraak van het volk te doen.
  vuile vieze kanker politiek!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.