1 mei solidariteitsfestival in Den Haag

Op 1 mei wordt het Solidariteitsfestival op het Spuiplein in Den Haag gevierd. Diverse sprekers, muzikanten, dichters en activisten zullen de Dag van de Arbeid in Nederland nieuw leven in blazen met een wervelend programma.

Het 1mei comité:

Het broeit in Nederland en in de rest van Europa. In Spanje en Griekenland verzetten mensen zich  tegen de neoliberale politiek van bezuinigingen, vervuiling en uitbuiting, opgelegd door het IMF en de EU. In Nederland zijn sociale zekerheid, gelijke toegang tot de zorg, een fatsoenlijk loon en baanzekerheid steeds zeldzamer, terwijl de armoede hand over hand toeneemt, en de voedselbanken steeds harder groeien.

Grote groepen mensen komen in verzet. Sommigen doen dat door zondebokken aan te wijzen, zoals ‘buitenlanders’, ‘vluchtelingen’, ‘werklozen’, ‘uitkeringstrekkers’ of ‘moslims.’

Wij zijn niet gelieerd aan vakbonden, maar roepen vakbondsleden en linkse, anarchistische en progressieve activisten op om samen met ons van 1 mei, de Dag van de Arbeid, weer een dag van solidariteit, en een dag van en voor het volk te maken.

Wij willen in verzet komen tegen de werkelijke veroorzakers van de crisis, die voor de beurshandelaren dan wel tijdelijk lijkt te zijn beëindigd, maar voor veel gewone mensen nog altijd keihard voelbaar is.

Meer info 1mei.eu

Tot ziens in Den Haag op 1 mei

Rob Vellekoop, 28 april 2015

5 Comments

 1. Ik ben ook van de partij en hoop op een grote drukte overal in het land op deze belangrijke dag:

  Tilburg – Amsterdam – Rotterdam- Den Haag , om verwarring met tijden te voorkomen:

  http://www.glop.nl/agenda?view=list

  Probeer zoveel mogelijk mensen in te seinen, benadruk de ernst van de situatie om er ook bij te zijn.
  30 April, dan is het noodzaak om een slapende groep wakker te maken.
  Praat met mensen in de supermarkt of waar dan ook.

  Veel geluk iedereen!

 2. Natuurljk zijn er meer plaatsen in Nederland waar je terecht kunt (scheelt weer treinkaartjes, toch?).
  In Nijmegen begint er rond 17.00 een demonstratie, op de van Schaeck Mathonsingel. Dat is de straat tussen het “centraal” station en het Keizer Karel plein

 3. Ik was al moed aan het verzamelen of een dergelijk bericht door jou geplaatst kon worden, maar dat hoeft niet meer. Bedankt en kom aub allemaal!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.