EC-baas Juncker bevoordeelt Monsanto als voorschot op TTIP

De EU heeft de import van 19 GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen) goedgekeurd, waarvan 11 van Monsanto. Het heeft betrekking op mais, soja, katoen, koolzaad en anjers. De goedkeuring is voor een periode van 10 jaar. Let op: de goedkeuring volgt op een voorstel van de Europese Commissie eerder die week om lidstaten geen GMO invoerverbod meer toe te staan uit milieu-oogpunt!

De meerderheid van de EU-lidstaten is tegen het gebruik van GMO’s.

Greenpeace zegt dat Europees Commissie President Juncker’s “beslissing bevestigt dat hij niet van plan is de EU dichter bij de burger te brengen. In plaats daarvan schuift hij op naar de VS en Monsanto. Juncker brak zijn belofte om de regels te veranderen waar zelfs als een meerderheid van de lidstaten tegen is.”

De woordvoerder van Greenpeace Achterberg gaf aan dat de ondernemingsvriendelijke benadering zijn schaduwen vooruit werpt richting de lopende TTIP overeenkomst tussen de EU en de VS.

Juncker “opende de poorten voor een nieuwe golf van GM oogsten uitsluitend om Amerikaanse biotech bedrijven een plezier te doen. Dit is een TTIP in actie,” voegt ze toe.

Deze ontwikkeling belooft weinig goeds voor de Europese burger wiens belangen niet behartigd worden door Juncker die bezig is met de belangen van ondernemingen zoals Monsanto. Monsanto maakte een winst 2,1 miljard euro over 2014. En dit hele gebeuren kan je rustig zien als een waarschuwing in het licht van de komende overeenkomst met de VS en tal van multinationale ondernemingen binnen TTIP. Zelfs voordat de TTIP rond is wordt er al gemorreld aan de zeggenschap van EUlanden om GMO’s tegen te houden! Dit bevestigt weer eens het ondemocratische gehalte van de EU. De Europese Commissie gaat gewoon zijn gang dwars tegen de wil van de EUlidstaten in.

Rob Vellekoop, 30 april 2015

6 Comments

  1. Het wordt steeds moeilijker om de plannen, die Robin de Ruiter in zijn boek beschrijft, nog tegen te houden: zelfs petities en demonstraties worden glashard genegeerd.

  2. We hebben geloof ik zelf die EU alcoholist een rechter hersenkwab genaamd Timmermans gegeven. Dus dit is gelijk de bevestiging dat het emotionelen acteur stukje wat hij stond op te voeren in de Veiligheidsraad gewoon een grote leugen was.
    Want het blijkt dat deze twee figuren er niet mee zitten wij en onze kinderen zo zachtjes aan vergiftigt worden door het gedrocht Monsanto.

  3. Hieruit mag blijken dat de EU geen belang heeft bij het volk maar dat belang verkoopt aan, in mijn ogen, criminele organisaties die maar een belang hebben nl. zo snel mogelijk veel geld verdienen ten koste van alles. Gesteld mag worden dat de verantwoordelijke politici hun oren laten hangen en bezig zijn voor de korte termijn.

    Zo langzamerhand is de EU aan verworden tot een dictatoriaal gedrocht en de vraag is wat voor invloed hebben de politici van de lidstaten nog of kunnen ze net zo goed afgeschaft worden.

  4. Degene die nu nog voor dat monstreuze Eu is moet toch echt een trap in z’n kruis krijgen!!!!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.