De wandaden van Rutte 2 tot nu toe


1. Iedere maand duizenden werklozen er bij

2. De consument verliest vertrouwen in economie en pot op.

3. De zorg betaal je zelf of je valt terug op je netwerk anders crepeer je.

4. Mensen in bijstand onder regime van onderdrukking en intimidatie

5. Gepensioneerden minder pensioen.

6. Geflipt controle-apparaat checkt uitkeringsgerechtigden en AOW´ers.

7. Privatisering ziektekosten: hoger eigen risico en minder verzekerd, en ziektekostenverzekeraars maken steeds meer winst

8. Laagste inkomens er op achter uit.

9. Laagste inkomensbelastingtarief 37%!

10. Rijken worden rijker, maximaal belastingtarief 52%.

11. Honger neemt toe, 100.000 hongerigen bij voedselbanken.

12. Armoede neemt toe, meer dan 1,2 miljoen mensen onder armoedegrens.

13. Rutte 2 aan de leiband van de EMU, staatsschuld en begrotingstekort zijn pijlers kabinetsbeleid. Dus nog meer bezuinigen.

14. Burgers betalen steeds meer belasting, multinationale bedrijven steeds minder.

15. Door bezuinigingen geen geld voor kunst en cultuur.

16. Minder sociale woningbouw, hogere huren en minder geld bij corporaties.

17. Groeiende onzekerheid door opstapeling van bezuinigingsmaatregelen.

18. Klimaatregelen op de lange baan

19. Meer dan 19 huisuitzettingen per dag

20. Rutte2 eist tegenprestatie bij uitkeringen, strijdig met EVRM (mensenrechtenverdrag)

 

Rob Vellekoop, 12 maart 2015

 

14 Comments

 1. Ok PVV nou vooralsnog hebben die alleen een heel grote bek en hun stemgedrag is gewoon help de VVD tot nog toe hebben ze weinig voor jan met de Pet gedaan…
  NIET gaan en lekker op je krent thuis blijven Geweldig.. hoe passief kunnen we worden..
  Als we massaal niet gaan stemmen wordt dat uitgelegd als zie je wel het kan het volk helemaal niets schelen dus schaf de verkiezingen ook maar af.. OF OHHHH wat doen wij het goed .. niemand heeft tegen de gevestigde orde gestemd…

  Voor deze keer is het misschien iets om SP te stemmen laat ze maar bewijzen wie ze zijn en of ze echt voor het volk opkomen… en dat maoïstische gedoe HALLOOOOO welke eeuw leven we ook daar is de evolutie gaande en dat super linkse is allang gematigd … laten we maar oppassen dat het niet TE gematigd wordt.

  Een ander ding… LEER eens om van je stem gebruik te maken ben je kwaad of heb je een heel goed punt dat aandacht verdient.. schrijf naar de Tweede Kamer en blijf hameren op wat je wilt weten of verandert wil hebben.
  Als wij dat allemaal MEER zouden doen zitten ze in den Haag een stuk minder comfortabel op het blauwe leer .. WIJ het VOLK hebben wel degelijk macht maar we gebruiken het niet klagen jammeren etc maar nooit voor je rechten opkomen altijd lekker voor de buis blijven zitten bah…..kom eens een keer uit die comfort zone en ga je invloed uitoefenen.. als we dat allemaal meer deden was het nooit zo een puinhoop geworden.
  Zeuren klagen en niets doen … als dat Nederland is houd ik mijn hart vast,

  • Nederland is bij voorkeur geen land voor een revolutie! Wij (als er al sprake zou zijn van EEN volk) hebben een volledig verkeerd zelfbeeld. Vergeet al die heldhaftigheids superlatieven die ons vanaf de schoolbanken zijn bijgebracht. Wij als verzameling bijeengedreven extreem laffe ruggegraatloze modderdelta bekruipers zijn verdeeld tot op het bot door eigen belang en uitgesproken lafheid. We glibberen van plaatsvervangende geilheid naar oude zeehelden om het diep trieste volksego op te trekken. Niets in de geschiedenisboeken laat zien dat er een trots volk bestaat met het nodige zelfrespect.
   Welk volk gaat er anders uit vrije wil onder zeeniveau en tussen de af en toe droge stukjes modderland wonen? De verschopte loser natuurlijk!
   Dat volk verdiend niets beter dan geschopt en geslagen te worden want het is hun natuur wat dit verdient en zo schoppen zij elkaar in volmaakte gristelijke braafheid onder de loodgrijze hemel van zelfbeklag en geknarsetand.
   Ja,… dan schreeuwt hunner stem vanuit de kille natheid der laagste der laagste landen, hoor ons aan, o heer, hoor ons aan o nobele feodaal. Laat ons toch die gesel likken wiens pees diep in ons vlees mag striemen, zo zullen wij berusten in onze nederigheid.
   Den vaderland getrouwe blijven wij tot in den doet.
   Met morren en mopperen houden we onze zinnen zoet.
   Zoals ’s lands lafheid dat van ons verwacht en wij het geven zullen.

  • Dat laatste klopt natuurlijk wel maar misschien weten we gewoon niet zo goed hoe. We (naja ik niet) stemmen op een bepaalde partij of persoon hopende dat die zoals ze beloven het beste met ons voor hebben en de meeste mensen weten gewoon niet zo heel goed dat als het tegenovergestelde waar blijkt te zijn hoe nu verder. Ik kan niet metselen maar mijn buurman wil heel graag metselaar zijn dus vertrouw ik erop dat als ik muurtje nodig heb in m’n huis dat hij dat goed doet. Met deze politiek moet ik er dus met m’n neus bovenop staan en kan ik eigenlijk nog beter zelf met m’n handen in het cement. Ok, das dan prima maar dat moet iedere metselaar die er niks van bakt dan ook niet zeggen dat ie het zo goed kan en gewoon oprotten. Ik ben goed in mijn vak, ik doe wat ik beloof, lieg er niet over anders moet ik wat anders gaan doen. Als Jan Modaal na een dag hard werken op de bank zit met een bord eten op schoot en die vieze Rutte zegt dat het de goede kant weer op gaat dan moet ik er dus met m’n neus bovenop staan en eigenlijk zelf aan de bak. Wie is er dan verkeerd bezig, ik of hij? Kom dan gewoon als een ketel ervoor uit en zeg het zoals het is: “Ik bak er niks van, werk gewoon voor lobbyisten en coöperaties, lieg dat het gedrukt staat en eigenlijk kunt u het beter zelf doen”. Weet ik waar aan toe ben.

 2. Heb er niets mee te maken maar SP is ontstaan uit een communistise groep,dus socialistiser kan niet, dus” Ein furher EUSSR, èèn slaven volk”, word dus ook niets. Ik denk dat de PPV de rem naar de afgrond zal zijn.Maar het geet als het geet is voorspeld .
  Sucses er mee.

  • Het Russische communisme was toch ook een dekmantel voor dictatuur, Marinus?

   Communisme is naar de idee een de mens waardige opvatting; echter, het met elkaar samen [willen] leven in onderling evenwicht, zal van binnen uit dienen te komen, en niet als een opgelegde maatregel.

   Bijna elk mens wil dat wel. Echter door scholing/opvoeding worden we een andere richting dan gelijkwaardig samen leven uit geduwd; zoals bijvoorbeeld die van concurrentie, elkaar bevechten (militarisme) en door het systeem van [in verschillende mate] geld [moeten] verdienen om te kunnen leven. En zo zullen er ongetwijfeld nog een aantal meer oorzaken zijn, waardoor de meeste mensen niet meer op een natuurlijke manier samen leven.

   Het OBI, het GCN (http://gezondheidscooperatief.nl/), http://www.hartverwarmendwijs.nl/, CMN (Citizens Multi National http://www.mstsnl.net/pdf/recessie.pdf); het zijn allemaal zeer postieve initiatieven, welke genomen zijn. Mijns inziens hebben we momenteel voorál behoefte aan een kortere werkweek (van 5 naar 4 en vervolgens naar 3 of 3½ dag werken per week)!

  • Zelden heb ik zo’n ,sorry dat ik het zo zeg, dom antwoord gelezen. Je kan ook zeggen: ” de zoon van Heinrich Himmler is ook een nazi omdat zijn vader het ook was” . Marinus, je bent denk ik een beste vent, maar alsjeblieft denk wel even na voor je wat schrijf.
   Dank je.

 3. Het maakt volgens mij niets meer uit wie je erin stemt en welke partij, het is allemaal een pot nat. Val niet meer voor het valse uiterlijk vertoon. Niet stemmen is echter ook geen optie. Ik denk dat het oligarch emperium zo ver gevorderd is reeds, dat het niet uit maakt wie aan de macht komt, want achter de schermen zorgen zij er voor dat alles gaat zoals zij het willen. By the way, misschien een ander onderwerp, maar elk contract dat onder dwang getekend is, is ongeldig. Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te nemen, een commercieel product, en duidelijk een achter-de-scharmen afspraak dat om geld draait en niet om de verbetering van de samenleving. Het zal allemaal alleen maar verder afglijden, en wij kunnen er niets aan doen met gepraat alleen. Protest is een manier in ieder geval, maar dat wordt al te vaak fout gepresenteerd in alle gangbare media wanneer het het ‘plan’ niet uitkomt. De media is niet in onze handen, wat kan je doen?

 4. Als je de factchecker op deze “wandaden” loslaat, dan blijft er misschien een stelling over. De rest is feitelijk onjuist.
  Wat een blasfemie toch weer.

  • Typisch, Jan, factchecker zeker een uitvinding om het ‘stomme’volk er onder te houden met quasi wetenschappelijke en door kennisinstituten onderbouwde cijfers. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. In een woord: leugenachtige -checker- dus.
   Voor de rest vind ik dat je ik je nu genoeg gelegenheid gegeven heb om je mening te ventileren, er zijn per slot van rekening veel meer platforms voor conservatieven die met ons belastinggeld in de lucht gehouden worden, dan voor het progressieve en vooral menselijke geluid. De groetjes.

   • Akkoord! Prullemanderen dit soort gecollaboreer. Tevens is het goed gebruik om ieder persoon wat in het dagelijkse durft te verkondigen dat er ooit op anti-menselijke partijen is gestemd, dienovereenkomstig te ‘bedanken’ c.q. verrot te schelden voor de liederlijke rotzooi waarmee men de medemens heeft opgezadeld.
    We kunnen nu met het grootste gemak al een kluster van partijen benoemen waarbij het stemmen en/of voorkeur laten uitgaan naar die partijen een daad van volksterreur en collaboratie met tegenstanders van de rechten van de mens.
    “Moet het dan zo radicaal”? Ja, het moet zo radicaal!
    Iedere oetlul die het in het verleden heeft gepresteerd om dit rapaille in het zadel te helpen door zodanig te stemmen zodat we zijn uitgekomen waar we nu zitten, zijn mede schuldig!!!!
    Dit dienen ze te weten!!!!!!!!!!!!!!!Vuil Tuig!

 5. helemaal juist en op wie gaan we volgende week stemmen???????????
  Als we de peilingen mogen geloven is Nederland ook het verstand kwijt of moeten we inmiddels ook bij het stemmen onze twijfels gaan hebben…
  A.U.B….. niet weer hetzelfde… D66 en VVD zijn een pot nat PVV griezelig geschreeuw en ja elke engerd heeft wel ergens gelijk maar naast een klein beetje gelijk is er dan nog altijd teveel wat echt niet kan. CDA.. ach niets anders dan een bijbels gelardeerde VVD.
  Als men het dan niet weet … we worden bij de beesten af behandeld door de politiek… tja als groot menselijk zoogdier dan maar de partij voor de dieren of durven we nu eens echt volks te stemmen SP… denk een van de minst kwade op dit moment.

  Aan het volk de keus… verandering of meer van het zelfde en dan echt niet meer klagen want ja we KUNNEN nu verschil maken,
  Thuisblijven is dit kabinet in stand houden… kom uit de stoel en laat je stem horen

  • Helemaal mee eens. Klein dingetje nog. Mensen , stem aub geen pvv. Klinkt leuk , maar achter je rug om is de kans heel groot dat ze straks wetsvoorstellen steunen in de eerste kamer. En dat willen we toch niet?? Blijft er 1 over…… Juist, de Sp.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.