Asociaal

Beste Truus, het is maar net de vraag wat je asociaal vindt. Een overheid die met miljardensteun een banksector overeind houdt? En die daarna vrolijk en door niemand gestoord verder plundert zonder dat er ook maar iemand voor diefstal wordt veroordeeld? Een burger die zijn verkeersboete niet kan betalen en daarvoor een aantal weken achter de tralies verdwijnt, daardoor zijn baan kwijtraakt, zijn huur niet meer kan betalen en dan in de schulden raakt?

Wat is asociaal?
Kamerleden (met name VVD) die de zaak oplichten met declaraties en daarmee wegkomen zonder reprimande of veroordeling? Een uitkeringsgerechtigde die niet al zijn bankafschriften voor de vierde keer bij elkaar krijgt en dan veroordeeld wordt tot een boete die gelijkstaat aan een maand geen inkomen? Dus de huur niet meer kan betalen, geen eten, waardoor een schuld ontstaat die hij daarna niet meer kan afbetalen, omdat er nooit meer extra inkomsten zullen komen?

Wat is asociaal?
Een minimale uitkeringsfraude (150 miljoen) afgezet tegen de miljardenroof van banken, verzekeraars en vooral de rijke elite die het land beheerst? Eerst mensen tot op het bot uitkleden (dat heet bijstand verlenen) en daarna zorgen dat ze amper geld hebben om van rond te komen. Vervolgens gaan zitten wachten totdat zij een overtreding maken in de vorm van een administratieve fout of oppassen bij de buren en dan wordt dit met veel vertoon “fraude” genoemd en wel bestraft.

Wat is asociaal?
Blind zijn en denken “wat loop ik zelf allemaal mis”. “Waarom heeft mijn buurman meer dan ik.” En met deze ogen vervuld van hebzucht en zelfmedelijden trappen op de medemens in plaats van te kijken naar het grotere plaatje waarin miljarden door een kleine meute worden uitgebuit en leeggeroofd. Slim hoor!

Rob.

9 Comments

 1. Dag Rob Vellekoop,

  Wist u dat je een boete krijgt van 400 euro, als je je verplichte autoverzekering niet kunt betalen? Dat deze boete verhoogd wordt naar ruim 1200 euro, als je ook dat bedrag niet kunt betalen? Dat men tegenwoordig je rijbewijs inneemt bij het niet kunnen betalen van je boetes? En daarna pas de gijzelingen? Ongeacht of je tijdens de onverzekerde periode in je auto rijdt of niet…

  Dit is niet om zielig te doen, maar slechts een sneue realiteit. Ik had een Renault Twingo uit 1996. Ik moest mijn auto tevens veel te duur verzekeren (Rialto) omdat ik eerder weleens niet op tijd heb betaald. De arbeidsmarkt is niet meer wat het geweest is..

  In Nederland is het heel normaal dat als je niet kan betalen (al wil je dat echt ontzettend graag), je juist daarom nog veel meer zal moeten ophoesten. Dit geldt niet alleen voor boven genoemde, kijk maar naar de zorgverzekering, deurwaarderskosten, incassokosten, administratiekosten. Het klopt niet..

  Ik ben bezig met schuldsanering, maar dat is niet binnen een dag geregeld. Wat ik begrijp is dat je na de schuldsanering wel met een schone lei begint maar dat de boetes dan weer geïnd mogen worden.

  Dit land is zo extreem asociaal geworden!

  Ik wilde mijn verhaal kwijt, mocht u een bewijs willen zien van het feit dat ze de rijbewijzen innemen voor een bepaalde periode, kan ik deze u toezenden.
  Verder is het uiteraard mijn bedoeling om tegen dit kabinet te gaan stemmen. Als legitimatie neem ik mijn ‘ongeldige’ rijbewijs mee..

  Vriendelijke groet,
  een lezer

 2. “En met deze ogen vervuld van hebzucht en zelfmedelijden ….”

  Zo lang het ego zich nog niet [voldoende] vervuld voelt, zal het naar die vervulling blijven streven.

  Echter, het “Wetserse” ego is dusdanig geprogrammeerd (school, opvoeding) dat het in de overtuiging verkeert dat het die vervulling in het materiële, in het bezítten, zal vinden. Die programmering (voornamelijk middels schoolse “kneding”) ontbreekt het aandacht voor het kind, bevestiging van het kind, warmte, ondersteuning en bescherming voor het kind?

  Daarom is dit voorbeeld van zo grote waarde (en zó hartverwarmend om te zien!):
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=umOHxEy1qig#!
  Zouden onze politici hier maar eens goede nota van nemen en vervolgens bij zichzelf te rade gaan …..
  Tot nu toe blijkt het in het klein (raadsleden), groter (parleurs/parlementsleden) en nog groter (Europarleurs) slechts om de eigen inkomsten als hoofddoel te gaan. Het gouden kalf, nog steeds, zo lang het duurt.

  We mogen onze menswaardigheid, de koninklijke aard van ons allen, toch niet onder stoelen of banken steken? We mogen ons dus verheugen in onze gezamenlijke levensdans, we mogen ons UITspreken en UITleven!

  Kom, laten we allen uit onze schulp kruipen, laten we onze onderdrukkers van ons afschudden …………..

  Leesbewust, Leefvoldaan, Eenheidsdans!

 3. Ben gekort voor 8 maanden, wat begon met een vergissing in de tijd van een afspraak. Voor opheffing van de opschorting moest ik op een nieuwe afspraak komen, waar ik vier verklaringen moest invullen, waar vervolgens amper naar gekeken werd, waarop ik 8 maanden 100% geen inkomen zal hebben.

  Gelukkig is er hoop. Legal2People helpt mij op dit moment. Ik weet dat het niet mag om iemands bijstand te korten of zelfs helemaal af te pakken, want je ontneemt iemand van zijn bestaansminimum. Dan maar voorlopige voorziening of hopelijk zo snel mogelijk werk.

  Het is erg vermoeiend allemaal.

   • Wat een mooie website, voelt er lekker warm aan.
    Precies wat er nodig is in het kille kikkerland. En emoties zijn idd besmettelijk, verdriet en boosheid en dat is er momenteel veel,het trekt ons naar beneden.

    Maar liefde doet ook zijn werk, als je nog weet hoe dat voelt dan kun je het ook uitdragen..

    Ga maar eens met een glimlach de straat op en kijk iedereen ermee aan.. wat gebeurt er dan? Mensen gaan meelachen,als vanzelf! The ripple effect het is een bewezen stelling.

    https://www.youtube.com/watch?v=TLMj6T0VNtY

    Dus deel die maar liefde uit men heeft er duidelijk behoefte aan (ook al uiten ze het in lelijkheid ,juist dan is het nodig bij ze) en ook dat zal nederland helpen met veranderen.

    Er is genoeg, die bron is onuitputtelijk. Heerlijk he?

    🙂

    (btw hoi Mirjam!)
    <3

 4. Beste, Rob Vellekoop heeft volkomen gelijk. Banken zijn oplichters & plunderaars. Topmanagers verdienen buiten proportioneel. Banken gaan gewoon door met hun bonuscultuur en weigeren dienstverlening aan jonge mensen hypotheken (zonder veel risico) te verstrekken en weigeren startende ondernemers kredieten te verstrekken onder gunstige voorwaarden! Een diepe schande en de regering en parlement kijkt toe en gaat gewoon over tot de orde van de dag. En overigens ook andere beroepsgroepen profiteren buiten proportioneel met inkomens van 50 miljoen (nett) per jaar en betalen geen belasting, dat betalen anderen voor deze graaiers en hun sponsors etc! Ongekend. Co Meijer

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.