Succes of 25 manieren om je geen loser te voelen

Hier 25 manieren om je een loser te voelen of zo door je omgeving bekeken te worden. Waarom? Omdat onze voortdurende pogingen om succesvol te zijn ons zo verward maken dat we niet meer kunnen ZIEN wat we echt doen.

Voortdurend vergelijken we onze prestaties met die van anderen. Hebben zij een grotere auto, of een groter huis? Verdienen zij meer? Zijn zij gelukkiger? Hebben zij nog wel werk?

We rennen als mieren achter elkaar aan, bang om te stoppen. En voelen constant de hete adem in ons nek om goed te blijven presteren zodat we niet een van de volgende 25 punten moeten ondergaan.

25 manieren om je een loser te voelen

1. Raak je baan kwijt, ongeacht door eigen schuld of niet
2. Verlies je geld, ongeacht hoeveel
3. Lever loon of inkomsten in
4. Zak voor je examen
5. Verlies je partner, doordat hij of zij jou in de steek laat
6. Ga in een kleinere auto rijden
7. Je kan geen auto meer betalen
8. Draag een oranje hesje terwijl je in het gemeentepark moet schoffelen
9. Je moet kleiner gaan wonen
10. Je kinderen kunnen niet naar de universiteit
11. Je partner is ontslagen
12. Je kan niet werken omdat je ziek bent
13. Je ziet er niet gelukkig (genoeg) uit
14. Word arm
15. Leef van een uitkering
16. Woon in de ‘verkeerde’ buurt
17. Wees een nietsnut en hang de hele dag een beetje rond
18. Loop niet in de laatste mode of merkkleding
19. Je kan geen mobieltje betalen
20. Je bent niet populair
21. Je gedraagt je niet ‘normaal’
22. Volg een re-integratie-cursus als uitkeringsgerechtigde nadat je 20 jaar gewerkt hebt
25. Draag een T-shirt met ‘Ik ben een loser’

loserDus let op, wanneer mensen praten over veranderingen of hervormingen dan zijn deze opnieuw gericht op SUCCES. Kan je je voorstellen hoe gek we zijn?

Tot nu toe is het enige dat ons van dit krankzinnige streven naar succes en nut en prestaties kan afhouden het einde van onze gezondheid, de natuurlijke hulpbronnen van de aarde zoals de olie die opraakt, water, voedsel.

Totdat we beseffen waarom we succes willen hebben. Dan kunnen we genezen van deze ziekte.

De oorzaak hiervan is ons gevoel van eigenwaarde. We hebben succes nodig, omdat we onszelf anders niet genoeg waarderen. Succes maakt ons populair en gewaardeerd bij onze vrienden. Het geeft ons het gevoel dat we ergens bij horen en het ‘goed’ doen. Dit gevoel hebben we nodig als we die waardering en liefde niet aan onszelf kunnen geven omdat we negatief zijn over onszelf.

Succes heeft niets te maken met wie we zijn, het is niets anders dan een reactie op onze behoefte aan liefde en waardering. Deze behoefte kunnen we nooit afdoende bevredigen met het behalen van succes. Elk succes verhaal heeft een vervolg nodig dat beter was dan de vorige. En elk succes verhaal was achteraf nooit goed genoeg.

 

Bron: Iedermensisliefde.nl

3 Comments

  1. Helaas voldoe ik aan 8 punten om een loser te zijn. Je begint met punt 1, de rest komt dan helaas vanzelf wel. Instanties die in het verleden zijn opgericht om je weer aan het werk te helpen / helpen bij het vinden van werk, werken je op alle mogelijke manieren tegen.

    Gelukkig zie ik mezelf nog steeds niet als een loser, de maatschappij en onze rotte overheid helaas wel.

    • Dat is ook de bedoeling! De manier waarop we tegen onszelf aankijken is vaak aangeleerd. Ik ben blij dat jij je daarvan hebt los gemaakt. Helaas worstelen heel veel mensen met de verwachtingspatronen waaraan we moeten voldoen. Door je bewust te worden hiervan ga je je ondanks de economische malaise beter en vrijer voelen. Je moet toch verder, dan kom je verder met zelfrespect.

  2. Van bovengenoemde beschrijving heb ik helemaal geen weet.Maar ik woon dan al vele jaren buiten europa in een nog landelijke omgeving.Krijg wat minium pensioentjes uit nederland, en mijn koelkast blijft nog steeds vol van allerlei lekkers.Overigens interreseert ons het niet wat de omgeving doet of laat.Gezondheid en vrijheid is het voornaamste in dit leven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.