Lente en einde van tijdperk van de elite van hebzucht en onderdrukking

Geïnspireerd door een persoon die zich ‘Spring’ noemt en vaak commentaar geeft op de posts op de Lange Mars overvielen me de volgende hoopvolle gedachten.

Spring, je doet je pseudoniem eer aan! Inderdaad het wordt de hoogste tijd dat alles wat we willen bereiken niet meer op de oude manier gebeurt, zoals deze steeds was voorgekookt door lieden die er uitsluitend zelf beter van werden, maar op een nieuwe frisse wijze. (we hoeven ons niet te laten intimideren door machtshongerige clubs van zakenlieden en wereldleiders)

Revolutie is passe. Geweld lost niets op, het veroorzaakt alleen leed en nog meer redenen om elkaar de hersens in te slaan.
Streven naar een grote samenleving onder leiding van ‘gepassioneerde’ lieden, is ook voorbij.(Laat 1000 bloemen bloeien)
Op naar veelvormigheid zonder eenheid, verspreid over zo veel mogelijk gemeenschappen waarin respect en waardering heersen. Dat is het middel tegen machtsconcentraties en wereldoverheersing ten koste van het vrije individu.

Economische blokvorming is voorbij. Dit werkt uitsluitend de hebberds in de kaart.
Militaire machtsblokken zijn over. Deze zijn alleen een stimulans voor wapenfabrikanten en banken om nog meer bloedgeld te verdienen.

Het financiële systeem met geldschepping en rente komt uitsluitend ten goede aan de eigenaren van banken die aan de geldpers zitten. Zij zijn degenen die vervolgens een krankzinnig machtsspel met ons, als slaven, spelen. Stoppen met die waanzin.
Iedere gemeenschap, land, county of welke mensenclub dan ook creëert in vrijheid zijn eigen geld en stopt met woeker. De bankier wordt taboe.

De tijd van de grote samenwerkingsverbanden zoals de VN, Unesco is ook voorbij. Ze hebben gefaald, uiteindelijk hebben ze de verleiding van het grote geld niet kunnen weerstaan en zijn ze gevallen voor hun hebzucht door grote NGO’s te bevoordelen, het op een akkoordje met multinationals te gooien en te stikken in de corruptie.

De multinationale bedrijven met hun stormachtige opkomst eeuwen geleden in ons kikkerlandje zullen ook tot een sissend einde komen. Mensen keren zich af van de multinationals en keren massaal naar de nijverheid binnen hun gemeenschap terug in de wetenschap dat dit wel aan hen ten goede komt. Controle is immers heel eenvoudig.

Democratie of de macht van het volk werkt alleen in kleine overzichtelijke gemeenschappen onder voorwaarde dat het volk niet slaapt, maar deelneemt aan het bestuur.

De elite gaat het verliezen van de massa doordat de reus wakker wordt en ziet dat ze al eeuwen wordt overheerst, misleid en uitgebuit door elitair klein duimpje.

Moge honderdduizenden gemeenschappen opbloeien en groeien, moge de burgers hun verantwoordelijkheid oppakken en er op toezien dat binnen deze kleine clubjes de hebzucht en ziek egoïsme niet weer de overhand krijgen, maar dat liefde en genegenheid floreert!

Er hangt echt lente in de lucht!

Rob Vellekoop, 27/02/2015

9 Comments

 1. Iedereen denkt om het hardst aan zich zelf, je hebt er die daar goed in zijn ( sadisten ) en die spelen de baas. Zij die de baas spelen denken dat ze God zijn ( een fabeltje ) en klooien met het leven van minder bedeelden. Zij die spiritueel verlicht want minder egoïstisch zijn , zijn te laf om oorlog te voeren , of zo bedreigd dat ze de revolutie niet durven uitvoeren . Zij die van revolutie dromen , die hebben hun hachje om zich zorgen over te maken . Zij die slaafs dienen worden zoet gehouden , zij die programmeerbaar zijn worden moordmachines . Waar wil de mens heen ? Welke toekomst realiseert zich hier ? Denk niet dat het van zelf gaat , of over gaat !
  Deze tijd zou in elke mogelijke toekomst kunnen reveleren , ware het niet dat de daadkracht schijnbaar ontbreekt , of kostbare overwegingen mogen niet gemaakt om duistere reden . Die redenen zijn stuk voor stuk menselijk , niet monsterlijk , amper onsterfelijk te noemen … Waarom moet altijd alles kapot voor mensen iets begrijpen ? Waarom leren we niet van onze in het verleden gemaakte fouten en gaan het beter doen ? Wie ziekt er nou eigenlijk ? Niet de armen , de machtelozen , de geliefden , de zieken van geest , de dromers … Wijsheid zou zo voor het oprapen liggen , wel vereist is de consequenties te onderzoeken . De bron is heilig , zij droogt niet zomaar op . Wie wil er geen concrete bewijzen . Daarom denk ik is revolutie een onvermijdelijk gevolg van alle misbruik in deze tijd . Zonder konden we wel eens een heel zware tijd tegemoet gaan .
  Zojuist

 2. Marc…

  Siryza is niets anders dan controlled oposition….en waarschijnlijk geldt dat ook voor Podemos…. we gaan het zien…
  typische tactiek … maar laat ook zien dat de Elite toch een beetje benauwd wordt voor het volk….alleen het volk moet zich door dit soort dingen niet laten verlakken…
  de eerste anti demonstraties zijn alweer geweest…. Het is ten alle tijden enigszins verdacht als een partij bijna uit het niets met veel financiële middelen en volledige media steun naar voren komt…wie financiert wie met welke achtergrond.!
  Als siryza waar wil maken wat ze het volk beloofd heeft had ze overleg met dat volk moeten plegen over het EU voorstel.. willen we dit ja of nee met alle consequenties van dien.

  Grexit ja of nee… nu hebben ze een kapitale blunder gemaakt.
  ik denk dat ze met een Grexit en terugkeer naar de Drachme sneller op de been zijn aangezien het land wel een aantal mooie bodemschatten heeft die best veel op kunnen leveren

 3. de mens beschikt over een hele grote zwaar onderschatte kracht n.l. ons brein… gedachten zijn krachten en als wij ons daar meer bewust van worden kunnen we een enorm verschil maken door te beginnen met anders te denken…
  niks slachtoffer rol… dat zou de overheid natuurlijk wel willen braaf vee dat naar de sociale afbraak/slachtbank geleidt wordt…
  Punt een alles is niet zo vormvast als wij denken en vooral geloven… we KUNNEN dit beïnvloeden.
  We hebben keuzes en we kunnen onze stem laten horen….we hoeven niet blind te volgen en te accepteren protest kan altijd in vele vormen….
  Maak er een gewoonte van om de dag af te sluiten met een meditatie die een zuivere liefdevolle samenleving projecteert … daarmee zet je het energie veld in beweging en help je de nodige veranderingen hun plek te laten vinden.

  houd op met verdeel en heers…. beschuldig en veroordeel niet maar zie waar je de medemens kan ondersteunen soms is dat alleen al met een luisterend oor …
  Maak geen verschil tussen werkend en niet werkend.. IEDEREEN kan de baan verliezen en dan is het uit met het sprookje dan ben je een van de vele anderen waar je misschien nu nog te kritisch overdenkt.
  Ziek zijn is GEEN keuze het overkomt je hoe erg is het dan als je ook nog eens door de omgeving met de nek aangekeken wordt…
  In beide gevallen geen geld uitgeleverd aan een overheid die laten we wel zijn niets met ons voor heeft. die dient alleen het eigen belang van de Elite.. vaak zelfs in de steek gelaten door de eigen familie.

  DUS wees solidair met elkaar.. kijk waar je elkaar kunt helpen , wat je eventueel kunt delen…. en dan bedoel ik niet het achterbakse plan van agenda 21 wat gepromote wordt met duurzaamheid etc… dat is een suiker laag die de weg naar totale slavernij verbergt… ga je daar in verdiepen zodat je weet welke kromme plannen er zijn om ons uit te buiten en zelfs te minimaliseren….ja ok dat heet depopulatie..ook agenda 21…

  Niet leuk om te lezen.. MAAR.. kennis geeft macht door te weten kunnen we dat ombuigen en ons niet meer te laten bedriegen.
  We hebben veel meer macht en kracht dan we denken.. het moet alleen nog verder wakker worden en beter gecoördineerd
  de verandering begint kleinschalig in je directe omgeving en net als de olievlek kan dit zich uitspreiden tot iets wat men niet meer tegen kan houden.. heeft tijd en geduld nodig maar het KAN WEL.
  de wereld heeft op dit moment een grenzeloos gebrek aan naastenliefde en het kost ons geen enkele cent omdat te veranderen alleen omkeer van ons eigen gedrag en het tonen van empathie naar de medemens.. hoe moeilijk kan dat zijn..
  vergeet niet dat WIJ met elkaar de wereld zijn .. het is niets abstracts wat ons overkomt .. het is ons eigen gedrag onderling wat de kleur van de wereld bepaald..;.. wordt dat donker of zacht roze….aan ons de keus.

 4. Eh.. wat een goedemorgen..!

  Ik sta nu even met mn bekkie vol tanden..

  Heel mooi dit…en waar

  Ga ervoor Rob!

  Ik hoop straks wat zinnigs te plaatsen. LOL

  <3

 5. VOLGENS MIJ IS DIT TE VROEG GEJUICHT. MISSCHIEN DAT ER WEL ENIGE VERANDERINGEN KUNNEN KOMEN, MAAR VOOR WE IN UTOPIA LEVEN, DAT ZAL NOG ENIGE VOETEN IN DE AARDE HEBBEN VREES IK…. DIE NIEUWE LINKSE REGERING IN GRIEKENLAND LOOPT OOK ALWEER AAN DE LEIBAND VAN DE NEW WORLD ORDER, DUS HET IS ‘ANIMAL FARM’ ALL OVER….

 6. Dank, Lucy, voor het wijzen op de lezing van Herman.
  “De economie stagneert …”; dat verschijnsel is, zoals altijd, een correcte afspiegeling van wat zich collectief INNERLIJK afspeelt, in het collectieve [onder]bewustzijn van de mensen.
  Maar gelukkig, (!)(Rob verwoordt het uiterst kernachtig: de reus wordt wakker. Zeker, en weer in slaap vallen, haha, dat is er niet meer bij!

 7. Een Kruispunt in de geschiedenis
  https://www.youtube.com/watch?v=YE8u_5Kab3Y
  Het opgeblazen bestel is geimplodeerd… Interessante lezing van Herman Weiffels uit 2012.

  Een boekhoudkundige transactie via schuldcreatie.. daarmee zijn we over de houdbare grenzen heengegaan…
  Dat veranderd niet maar verergerd alleen nog maar…De economie stagneert en we zullen daar de rest van dit decenium mee te maken krijgen.. 1012- 2022….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.