Waarom veranderen we de wereld niet in een hemel op aarde voor ons allemaal?

Waarom voelen wij, 7 miljard mensen, ons machteloos?

Waarom delen we niet alle rijkdom met elkaar?

Waarom accepteren we dat onze medemens sterft van honger, lijdt aan armoede en leeft in ellende?

Waarom vermoorden we elkaar in krankzinnige oorlogen?

Waarom denken we deze ellende niet te kunnen veranderen?

Omdat we nog niet bereid zijn met elkaar te delen en nog niet genoeg inzien dat we elkaar nodig hebben.

 

12 Comments

 1. De demonstratie van vandaag was nou niet het toonbeeld van een volk in de knel!
  Stouterds wilden tegen de afspraak in naar het binnenhof waarop vvd kuif Aertsen de fuif afblies en toen moest iedereen naar huis en dat was het dan. <500 man.

 2. We zullen wel moeten! Het is toch allang niet vrijblijvend meer!
  https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&x-yt-ts=1421914688&v=4h20gAa9-Fc#t=366
  Dit filmpje geeft de realiteit weer zoals het gesteld is in de VS. Je weet wel dat land van vrijheid en democratie…
  In 1999 zag ik overal mensen buiten staan te roken bij cafe’s e.d.
  Ik dacht, wat een idioten dat zullen ze in NL nooit doen. En ja hoor het cocacola effect doet het nog steeds. Bovendien is Europa gewoon een vazalstaat van de VS en zit hier een uiterst gehoorzaam stelletje collaborateurs.

  Ontkennen van de holocaust is strafbaar ontkennen van de realiteit is dagelijkse praktijk.

 3. Als we nu eens beginnen om deze Illuminatie te zien voor wat ze zijn…. een groepje machtswellustelingen gedeeltelijk inteelt er wordt ze meer toegedacht dan ze zijn.

  Als wij allemaal leren om op tijd NEE te roepen zijn waar zijn ze dan…. en handje vol mensen die hun doel KOPEN en daarvoor hebben ze dus egotrippende wetenschappers voor nodig en idem dito politici .
  doe dus meer onderzoek naar wie en wat op wie stem je nog wat is hun programma…
  Informeer jezelf optimaal hoor niet langer tot de zwijgende meerderheid indien mogelijk spreek je uit.

  Energetisch gesproken is eind 2012 het einde van het financiële machtstijdperk begonnen… er is minder steun vanuit het energie veld voor de extreme hang naar materie…DUS is er meer hoop en kans voor burgerinitiatieven en natuurlijk laat de gevestigde orde zich niet zomaar opzij zetten… dat wordt nog even hakken in het zand en waarschijnlijk ook nog wel wat grof geweld… maar uiteindelijk zal de zachte revolutie toch gaan winnen.

  Een groter probleem NU is wie en wat valt te vertrouwen er wordt met een mierzoete suiker laag door instanties van alles gebracht wat uiteindelijk toch gericht is op agenda 21… en DAT is erg ongezond voor het grootste deel van de bevolking.

  DUS onderzoek elk initiatief op achtergronden door wie is het gestart wie financiert het wie zijn er aan de zijlijn bij betrokken… het is triest maar waar dat we zo achterdochtig naar de dingen moeten gaan kijken ,maar wel in ons aller belang.

  Punt een nu is het referendum … en inderdaad een onafhankelijk raad van wijze mannen en vrouwen die een situatie ONPARTIJDIG kunnen evolueren en dan kunnen zeggen OK burgers wat vindt u hiervan… doen of niet doen… eventueel ook …deze regering kan maar beter opstappen aan het volk de keus.
  Politiek en volk zijn volkomen vervreemd van elkaar en het is aan ons de burgers om ze terug te fluiten… wie betaald ze uiteindelijk???

  Juist ja WIJ met elkaar dus hebben wij alle recht van spreken en wordt het hoog tijd dat wij duidelijk maken dat genoeg genoeg is…minder geregel ,minder EU, meer rechtvaardigheid.

  We zitten in een overgangstijd… we weten allemaal dat het zo niet meer kan … maar ja hoe dan wel… dit is dus de incubatie tijd voor nieuwe ideeën.. dus geduld nadenken opties afwegen… we komen er wel .. ideeën blijven delen uiteindelijk komt daar wel iets werkbaars uit voort

 4. Denk je nu werkelijk dat Rothschild iedere aardbewoner 70 miljoen dollar gaat geven?
  Nee, ze gaan tot het uiterste, om totale wereldmacht te krijgen, samen met hun vriendjes, Rockenfeller, Oranjes, en andere Bildenbergers.
  Wist je dat Rothschild hun rijkdommen heeft vergaard, door oorlogen, en andere misdaden?

  • Denk je nu werkelijk dat de mensheid dit eindeloos zal laten doorgaan? Dat is hetzelfde geloven als dat een mens niets kan leren en veranderingen niet mogelijk zijn.

 5. We veranderen de wereld niet, omdat de elite er fijntjes voor zorgt dat elke stem een stem op hun is. Als elke partij een neo-liberaal beleid wil uitvoeren, waar kun je dan nog op stemmen? De politiek en dus ook het volk is verkocht en de enige oplossing is een bindend referendum en het opheffen van de eerste kamer. Maar dat zal nooit gebeuren, want de elite zorgt er wel voor dat het volk geen stem meer heeft. Het volk wil wel, maar de elite heeft de touwtjes in handen en gebruikt de democratie als een rookgordijn om de mensen te laten denken dat ze zelf regeren, terwijl daar geen enkele sprake van is.
  Wat kun je hier aan doen? Wel, zolang de democratie overleeft, niets!
  Een nieuw systeem, bijvoorbeeld meritocratie, in het algemeen belang en zonder partijsysteem, mét een bindend referendum, zou een oplossing zijn. Maar hoe kom je ooit langs de poortwachters die de elite zijn en alle poorten dicht houden met hun geld?
  Ik begin steeds meer te vrezen dat er nog maar één oplossing is, maar ik ben tegen elke vorm van geweld.
  De elite heeft onze wereld gestolen en wij moeten hem terugstelen in het belang van alle mensen op aarde. We zijn een klein land, maar als het ons hier lukt gaan de poorten van het paradijs misschien open in alle landen, als een morphogenetisch veld.

 6. Ik ga hier niet veel woorden aan spenderen. Ik vind ze zo welsprekend en helder. Wij hebben elkaar nodig, omdat wij ons alleen machteloos voelen. Moed hebben en bij elkaar komen, dan kunnen wij dit systeem waardoor zo velen in feitelijke slavernij en armoede leven. De Aarde is zo rijk en zo vrijgevig, heft genoeg voor iedereen die in harmonie en liefde kan leven.

 7. Hartekijk dank, Rob, voor je overduidelijke, menswaardige bewustzijn!
  Hartelijk dank, madelief, voor je bewogen en betrokken reactie!

  “Waarom delen we niet alle rijkdom met elkaar?

  Waarom accepteren we dat onze medemens sterft van honger, lijdt aan armoede en leeft in ellende?”

  “Verwacht niets meer van de Roverheid… ”

  Ik zei wel eens: waarom wil (en durft) iemand in een Mercedes (te) rijden, terwijl ….. .

  OVERheden en regeringen willen blijven zitten waar ze zitten, liefst nog steeds steviger. Is het, bij wijze van spreken, niet altijd zo gegaan, immers?
  De woorden zeggen het al (http://www.encyclo.nl/begrip/geren) Geren = schuin uitlopen, een schuine richting hebben.

  Inmiddels zijn velen van de burgers ook zwaar geprogrammeerd en leven vanuit een angstig egoïsme! (Vandaar wellicht dat het makkelijk rijden is, in een Mercedes?)

  Maar er zijn ook positieve acties!
  En die beginnen precies daar waar ze behoren te beginnen: aan het begin:
  http://www.earth-matters.nl/14/10422/media-en-agenda/de-kinderen-en-hun-onderwijs-in-deze-tijd (http://www.hartverwarmendwijs.nl/ http://www.hartverwarmendwijs.nl/interessante-artikelen/)
  Enzovoort, er zijn zeker veel meer positieve ontwikkelingen; laten we daar op verder borduren. De lange mars draagt er ook een aardig steentje aan bij!

  • Ik heb stellig de indruk dat vroeg of laat deze manier van reageren op artikelen die dit soort reacties ook uitlokken, een initiatief zal ontstaan waarbij opgeroepen zal worden tot een samenspraak.
   Als het de moderator iets gelegen ligt aan actie, hetgeen ik steeds vermoed anders zou deze site ook niet bestaan, dan komt het ooit zover dat mensen nu anoniem ergens gaan afspreken op een plaats…

   Brisante tijden!

 8. Het kan niet anders zijn als dat dit artikel naadloos aansluit op het artikel, ‘Oproep van 1-1-2015′.
  Een logisch gevolg van een aantal artikelen die allemaal een resumé zijn een door en door zieke samenleving. Yiddu Krisnamurti zei ooit: “het is geen teken van gezondheid aangepast te zijn aan een volledig zieke maatschappij”.
  Daarom de oproep tot veranderingen welke ik hartelijk ondersteun.
  Ik denk dat in de basis het niet moeilijk is om een alternatief te bedenken echter het consequent uit te voeren met de nodige discipline en…met de juiste mensen, is een ander ding. Vooral te midden in een land waar zoveel verschillend pluimage zo dicht op elkaar leeft is het des te moeilijker. Vandaar dat in de 18e eeuw veel fanatieke religieuze groepen massaal uitweken naar nieuwe landen als Amerika bijvoorbeeld. Zij konden daar ongestoord werken aan hun opvattingen. Goed of slecht laat ik even buiten kijf maar het was toen de praktijk.
  De uitdaging om dit binnen deze verhoudingen een status aparte te bereiken op een vreedzame manier in een wat dan genoemd wordt co-existensie, is een behoorlijke horde.
  Op de eerste plaats denk ik dat niet ieder mens klaar is voor zo’n stap. Bovendien is niet iedereen te passen in een groep of groepsmethode.
  Wat vaker is geopperd dat we terug zouden moeten naar georganiseerde groepsverbanden van hooguit 250 mensen van allerlei geslachten en leeftijdsgroepen. Zeg maar, het oude stamverband. Dit kan gerust in een stad plaatsvinden en tussen anders georganiseerden zolang de leden elkaar maar ‘kunnen zien’.
  De taak bestaat in belangrijke mate hierin dat zoveel mogelijk verantwoordelijkheden van de overheid moeten worden overgenomen zodat er zelfvoorzienendheid gaat ontstaan.
  Het spreekt voor zich dat wat men ‘zelf doet’ niet meer door de staat verricht hoeft te worden waardoor voor de staat die kostenpost wegvalt en dus niet meer hoeft te worden betaald door de clan. Veiligheid, onderwijs, voedselvoorziening en nog veel meer andere zaken zullen collectief worden uitgevoerd. ‘Vadertje staat’ wordt dan bedankt, ajuus we zijn volwassen geworden, we staan op eigen benen. Precies zoals dat dagelijkse praktijk is in de grote mensen wereld. Evolutionair zou dit moeten kunnen!!!
  Maar….
  Velen die met mij meegelezen hebben zullen de levensgrote opmerking allang gemaakt hebben…”Denk jij nou echt dat de staat de legbatterijkippen zomaar hun eigen eieren uit laat broeden”???
  Inderdaad, de tendens is juist zo dat de staat de mensen gebruikt als batterij. Als bron van profijt. De honden komen blaffend op je af als je dreigt te verdwijnen uit de kudde na eerst belachelijk gemaakt te zijn door de poortwachters op radio en tv.
  De andere medemensen worden tegen de ‘uitstappers’ opgezet en zoals dat gaat bij emigranten,”die komen wel weer op hangende pootjes terug”.
  Want men wil niet geconfronteerd worden met het eigen laffe dociele geestdode bestaan.
  Mensen met een andere richting en ideeën houden de spiegel voor en dat doet pijn.
  We leven in een tijd waarbij de architecten van de nwo juist werken naar centralisatie en het zoveel mogelijk infantiliseren van de ‘legkip’.
  Toch lijkt het mij, zonder op de eerste plaats te zoeken naar een alternatieve pied de terre, de moeite waard om met geestverwanten hierover van gedachten te wisselen.

 9. Misschien ook wel omdat we altijd wachten tot een ander de kastanjes uit het vuur haalt, de eeuwig en altijd aanwezige zwijgende meerderheid.
  de het valt wel mee mentaliteit en ach het gaat wel weer over.
  Helaas… we zullen dus ZELF actief moeten worden… laat je niet leiden door haat propaganda machinerie van wie dan ook.
  Denk na… we bewonen met elkaar de aarde dus zullen we met elkaar een oplossing moeten zoeken…
  Kleinschalig beginnen…. in de eigen familie en omgeving .. het weer AANDACHT schenken mensen helpen als ze er doorheen zitten .
  Verwacht niets meer van de Roverheid… we zullen het zelf moeten doen… trek aan de bel tegen onrecht… dus stop met shame en blame… er zijn geen aso werkelozen en fantasie rijke zieken… dit is hoe het hier werkt de macht van het grote geld… mensen worden gewoon gedumpt en als wij niet leren om meer solidair te worden kan dit alleen nog maar erger worden.
  Voedselbanken en kleding banken zijn een schande voor dit zogenaamde rijke land.. het wordt steeds meer zoek het zelf maar uit… want ja.. Nederland zit goed voor de beeldbuis in de luie stoel… mopperen op de mensen die al uit de boot gevallen zijn want ja zolang jezelf nog maar een snee brood hebt… dit is waar onze geweldige regeerders op steunen .. het aloude verdeel en heers.
  Vergeet echter niet dat er maar HEEL WEINIG voor nodig is en dan sta je ook in dat groepje… baan verliezen staat bij een iedereen om de hoek… ziek worden kunnen we allemaal en oud worden nou zonder twijfel staat on dat allemaal te wachten.
  Ophouden met afgeven op de minder geslaagde groeperingen en gaan kijken hoe we elkaar op de been kunnen houden…
  Politiek gezien moet er het refendum komen … wij moeten een democratische exit knop hebben als onze regeerders het te bont maken .. nu lappen ze het volk aan hun laars lekker 4 jaar goed geld verdienen Ik zit en blijf zitten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.