Break the System geslaagde poging tot actie in volgzaam NL

Den Haag – Het comité van Break the System heeft vandaag na maandenlange voorbereiding ongeveer 1.000 mensen weten te mobiliseren op het Malieveld in Den Haag tegen het afbraakbeleid van Rutte II. De manifestatie begon om 11 uur met tal van toespraken en muziek en werd afgeblazen op last van de burgemeester omdat betogers naar het Binnenhof dreigden te gaan. De massaal toegestroomde politie isoleerde met veel machtsvertoon de betoging op het Malieveld. Deze demonstratie is naar Nederlandse maatstaven een geweldige prestatie omdat de Nederlandse bevolking erg moeilijk in actie te krijgen is.

Een ander deel van het succes is dat de demonstratie de rechtse media aandacht voor deze anti Rutte manifestatie heeft afgedwongen. De door negen eigenaren beheerste Nederlandse media reageert doorgaans niet op demonstraties die niet van hun kleur zijn, tenzij deze in een negatief daglicht kunnen worden tentoongesteld.

Het feit dat de Haagse burgemeester deze betoging heeft afgebroken was de negatieve aanleiding voor NOS en een enkel blad om toch melding van Break the System te maken. Elsevier juichte dat de revolutie nog even op zich laat wachten. De Telegraaf kopt opgelucht: Einde demonstratie op Malieveld.

Ter controle ben ik zelf naar het Malieveld afgereisd. De standaard media nemen te vaak een loopje met de waarheid, dat maakt eigen waarneming noodzakelijk.

Er gloort hoop vanuit het zuiden. Het Griekse Syriza heeft op een enkele zetel na de meerderheid behaald in het Griekse parlement. Syriza is een anti-bezuinigingspartij die tal van linkse organisaties heeft verenigd en op deze manier velen in het noorden de weg wijst. Ook in ons land kan een politieke aardbeving tot stand gebracht worden naar het voorbeeld van Syriza.  Het is dan wel zaak dat iedereen zijn stem uitbrengt en niet thuis blijft met het argument dat het toch niet helpt. Tijdens de laatste verkiezingen brengt krap 1 op iedere 2 stemgerechtigden zijn stem uit. Dat betekent dat een meerderheid in ons parlement slechts 25% van de bevolking vertegenwoordigt!

6 Comments

 1. ik ben trots op wie gegaan is!

  Hier nog meer keuzes die we kunnen maken om het systeem te breken
  http://langleveeuropa.nl/2015/01/individuele-protest-acties-stem-met-je-euro/#more-25829

  en hebben we er al eens aan gedacht om leugenachtige kranten een maand lang geen click te geven?

  Eerst de grootste tele dinges, een maand geen clicks. haal je msm even bij een andere leugenachtige krant dat is best, maar zo kunnen we ze laten voelen dat we het er niet mee eens zijn.Als we dit massaaal doen voelen ze het signaal!
  zo kunnen we het rijtje msm even boycotten per leugen? Bedenk clicks zijn hun inkomen!

  En mensen ga de volende keer laat je niet bang maken door de ME.
  Nu kunnen we nog demonstereren sraks is dat ook veboden. Maak gebruik van je WETTELIJKE vrijheid om je onvrede te tonen!

 2. Deze demo zal alleen maar méér demo oproepen!
  Zowel bürg[meester] als politie zijn nu goed doordrongen van de op handen zijnde aktiviteiten (niet dat zij dat al niet waren; maar nu is het gemanifesteerd. En zij [Herr Bürgmeester en polizei] toonden opnieuw geen vertrouwen in hun eigen medeburgers.)

  Als Nederlanders gaan wij ons verenigen; de politiemensen zullen op gegeven moment ook omdraaien. Zij beseffen immers ter dege dat zij de burgers willen beschermen, en niet hen dwars willen zitten.

  Ook al is het Duitse commentaar niet zo positief, de aktie is wél gesignaleerd! >>>
  http://opposition24.de/aufstand-in-den-niederlanden/

  Meneer Van Aartsen komt bij mij over als een nogal harde noot, maar – wie weet – zal hij ook een omslag maken en humaan mét de Nederlanders zijn:
  15:04 – Große Wut über Bürgermeister Van Aartsen, der die Demo gewaltsam auflösen lässt – aber einen Aufmarsch von Sympathisanten der ISIS erlaubt hat

  Het enige waar om gevraagd wordt, is immers humaniteit. Het zou toch normaal zijn dat politievrouwen en politiemannen en burgemeesters vóór vrijheid van de Nederlandse burgers zijn. Nu ja, wij mogen – zonder anderen te krenken of anderszins tekort of verkeerd te doen – niet verzaken om ons vrij te gedragen, toch? De mensheid doen verlagen tot een slavenras, dat ZIJN WIJ ONWAARDIG.

 3. Met 25% liggen ze onder de mandaatgrens en hebben dan geen recht te regeren. Toch zitten we met dat spul opgescheept. Het is dan maar zeer de vraag of er een partij bestaat welke volledig afstand neemt van het EU systeem. Deze zie ik in NL niet.
  Waarop zou je dan moeten stemmen?
  Maar de wenteling in Griekenland is een nachtmerrie voor de treinbestuurders die het EU treintje verder willen voeren in de ingezette koers. Ik was er vandaag ook bij en ik zie nog veel te weinig mensen van de 17 miljoen die erbij hadden moeten zijn. Het feit dat dit een doordeweekse dag is draagt natuurlijk niet bij tot een groot deelnemersaantal.
  Maar toch, niets doen is ook geen optie. De haat richting ontevreden landgenoten was duidelijk merkbaar gezien de prominente aanwezigheid van politie en de graagte waarmee van Aertsen (VVD) de demo afblies.

  • Als de volgende demo in het weekend wordt gehouden ben ik er ook.
   Marianne

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.