Rutte II: democratie ontmantelen voor dummies (te-weinig-tijd route) stap 2

Den Haag – Voor de tweede keer in een maand molt Rutte II de democratie. Vorige week maandag heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen om per 1 januari 2015 niemand in de publieke of semipublieke sector nog meer te laten verdienen dan een minister. De dag na het besluit in de Senaat meldden de VVD-ministers Blok (Wonen) en Schippers (Zorg) de wet niet te gaan uitvoeren omdat zij 1 januari niet halen.

Directeuren van ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties kunnen daardoor ook in 2015 tot 50.000 euro meer blijven verdienen dan een minister. Daarna verdienen ze maximaal een ministerssalaris, 178.000 euro.
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil deze week niet van vakantie terugkomen en geen spoeddebat over de topinkomens in de publieke en semipublieke sector. (Wet Normering Topinkomens, WNT)Rutte II passeert opnieuw de Eerste Kamer zoals eerder deze maand toen het wetsvoorstel sneuvelde om de vrije artsenkeuze in de zorg te schrappen. Toen dreigde Rutte het wetsvoorstel met een AMvB toch door te drukken. De VVD-ministers passen een variant toe, opnieuw wordt de Eerste Kamer gepasseerd, maar nu door de uitvoering van het aangenomen wetsvoorstel met een vol jaar te vertragen. De volgende stap is het wetsvoorstel helemaal niet invoeren. Het past volledig in de manier van ontmanteling van de democratie waarmee dit kabinet bezig is. Iedere keer een stapje verder weg.
Ondertussen komen de Provinciale Staten en Eerste Kamerverkiezingen van maart 2015 steeds dichterbij. Rutte is feitelijk de Eerste Kamer aan het afschaffen en krijgt van de VVD en PvdA hiervoor alle ruimte.

Het is ongelofelijk op welke manier Rutte II huishoudt. Het VVD-PvdA kabinet sloopt de Zorg, dompelt meer dan 2,5 miljoen medelanders onder in armoede, bevoordeelt multinationals met belastingvoordelen en privatisering en laat banken ongemoeid verder graaien. En nu als klap op de vuurpijl staat ook onze democratie (of wat daar nog van over is) op de tocht!

4 Comments

  1. Rutte doet precies wat zijn opdrachtgevers hem hebben verteld toen hij aan de beurt was om in het torentje te mogen zitten. Destabiliseer Nederland volledig en gij zult beloond worden. Ieder normaal mens zou bang worden voor de volkswoede die hopelijk toch eens uitbarst. Na Nederland (ongestoord en niet gehinderd) letterlijk verraden te hebben door de soevereiniteit aan een vreemde mogendheid weg te geven weet hij dat het volk toch niet in opstand komt. Hij brengt de kikker-killing-methode samen met de andere verraders prima tot stand. En aangezien de bevolking vakkundig door continu angstzaaierij tot bange hazen zijn geworden kan deze puppet ongestoord verder met zijn partners in crime.

    • Een ieder, die roept dat de arbeidersklasse niet tot een eigen effectieve strijd in staat is, is een vijand van de arbeidersklasse. Het getuigt van een onderkruipers mentaliteit.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.