Veel (gelijk)waardigheid en genegenheid voor 2015 & daarna toegewenst!

Gelijkwaardigheid, waardigheid en genegenheid zijn familie van elkaar en maken de wereld tot een woonplaats voor iedereen.

Ik wens je waardigheid en respect toe.
Haat en afgunst zijn verspilde energie die uitsluitend alles kapot maakt. Haat is uitsluitend afkeer hebben van jezelf en dat verschuiven naar iemand in jouw omgeving. Ieder mens die zichzelf respecteert en waardeert kost het moeite om een hekel te hebben aan een ander. Een betere remedie dan waardigheid tegen oorlog en geweld bestaat niet.

Ik wens je gelijkwaardigheid toe in de manier waarop je jezelf en anderen bekijkt.
Het is volstrekt onnodig dat iemand zich beter voelt door op een ander neer te kijken. We zijn allemaal even grote sukkels, die al eeuwenlang elkaar misdaan, gemarteld, verkracht en vermoord hebben in een vlaag van verstandsverbijstering met als dwaas doel de ander te domineren. De grootste stumperds van dit moment zijn de financiers en hun wereldleiders, die de wereld laten lijden, en de rest die hen in het zadel houdt omdat ze het idee hebben dat ze niets kunnen veranderen of omdat ze verdeeld zijn. Kortom in stompzinnigheid zijn we elkaars gelijken dus is het niet nodig dat mensen elkaar ongelijkwaardig behandelen.

Ik wens je toe jezelf en anderen meer aardig te vinden.
Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Het is niet simpel iemand aardig te vinden met wie je het niet eens bent of die eigenschappen heeft waaraan jij een hekel hebt. Des te meer je jezelf ziet zitten en accepteert des te gemakkelijker wordt het een ander ook te nemen zoals hij of zij is. Genegenheid koester je voor elkaar nadat je waardigheid in jezelf hebt ontdekt. Met wat inzet lukt het iedereen en de wereld wordt er een comfortabele gemeenschap van.

4 Comments

  1. Mooi! Dit is wat we nodig hebben. Terug naar het zien van elkaar en respect zonder opgedrongen vooroordelen om elkander te hekelen. God wat doen zij er hun best voor. De realiteit is :we zijn schattig! Durf dat weer te zeggen en te claimen.

    Rob, ik ben blij dat je er bent.

  2. Je houdt goede betogen, Rob.

    Je hebt het over de verdeeldheid onder de mensen. Zou je een partij weten die onze maatschappij weer onder een rationele en hartelijke vlag zou kunnen verenigen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.