Liefdadigheidscircus in Glazen Huis in Haarlem niet voor landgenoten

HAARLEM – Het liefdadigheidscircus van 3FM Serious Request strijkt deze maand neer in het Glazen Huis in Haarlem. Dit jaar halen de DJ’s geld op voor vrouwen, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Niks mis mee. Echter voltrekt ondertussen zich de grootste ramp achter de voordeur van onze buurman/vrouw in de straat waarin wij wonen.

Ons land telt meer dan 2,6 miljoen mensen die in armoede leven, er zijn meer dan 150 voedselbanken waar meer dan 60.000 gezinnen iedere week een voedselpakketje ophalen, na een strenge selectie waarin is gebleken dat zij minder dan 6 euro per dag hebben om van te leven. Er zijn meer dan 1,2 miljoen werklozen waarvan meer dan 440.000 van een bijstandsuitkering moeten rondkomen.

Deze mensen kunnen amper financieel rondkomen, maar zwijgen uit SCHAAMTE over hun honger en armoede. Waarom besteden wij geen aandacht aan hen? Waarom feesten we het weg met een ludieke inzamelingsactie in Haarlem en doen we net alsof het probleem in ons land niet bestaat? Waarom laten we Rutte maar aanmodderen?

Er wordt steeds meer afstand genomen van de werkelijke problemen in ons land, door er een saus van amusement over heen te strooien of net te doen alsof het niet bestaat. We amuseren ons kapot. Om de liefdadigheid niet te laten opdrogen wordt van armoede en probleembestrijding entertainment gemaakt. We voelen ons goed omdat we een eurootje afstaan aan hen die het minder goed hebben.

De regering Rutte wil de niet werkenden stimuleren werk te vinden door hen geld af te nemen en de uitkeringen te verlagen. Nederland doet niet aan armoedebestrijding omdat er geen armoede zou zijn. Er zijn hoogstens mensen met problemen om rond te komen, maar dat is hun eigen schuld. Ondertussen gaan we met 3FM feesten in Haarlem en strooien wat geld in het rond om net voor de Kerst ons schuldgevoel af te kopen.

Wij leven net als 3FM in een glazen huis: draaien muziek, spelen een gamepje en feesten naar het nieuwe jaar. Buiten het Glazen Huis raast een ijzige wind en zucht een deel van onze medelanders onnodig onder de stress van niet of amper kunnen rondkomen. Een fijne Kerst!

14 Comments

 1. In feite steun je dus het rode kruis. Maar die heeft ook een directeur met een mega salaris. Van de giften van elke organisatie die iets doet voor de wereld komt maar 20 procent aan.

 2. Nog steeds wordt door de meeste politici ontkend dat er zeer veel mensen in armoede leven. We zijn toch een van rijkste landen van de wereld zegt men? Politici sluiten de ogen voor de werkelijkheid. Steeds meer mensen in ons land kunnen niet meer rondkomen. Alle seine staan op rood. De onvrede onder onder de kiezers neemt enorm toe.
  En hoe moet je in actie komen… Schrijf politici een e-mail of een brief en deel je zorgen en prive situatie. Het korten op de lage inkomens moet vanaf nu definitief stoppen!

  • Het schrijven van brieven of het sturen van emails heeft geen enkele zin. Men ontvangt daar al sinds jaar en dag brieven en emails van teleurgestelde burgers.
   Vaak is men zelfs te beroerd om ook maar enig antworod te geven en hoor je er niets meer van. Verspilde energie.

 3. klopt precies. Kijk alleen al maar naar onze relnichten Geer en Goor. Die worden tegenwoordig ook steeds rijker over de ellende van andere mensen (entertainment over de rug van eenzame arme bejaarden). Of de Frogers met hun programma’s over de voedselbank, of die ene zwarte (ben zijn naam even kwijt) met het programma een dubbeltje op zijn kant. Moet ik nog even doorgaan.

 4. Op fb heb je diverse initiatieven om spullen en voedsel te geven. Zonder tussenpersoon en je seet aan wie. Kijk in je regio naar bijv. Prakkie of weggeef zoals het bij ons heet. 100% burgerinitiatief, 100% gaat naar de betreffende personen/gezinnen.

  Kijk tevens een op Break the System op fb. 27 januari is er een actie. Een demonstratie.

 5. Ik had minder dan 6 € tebesteden ik kwam namelijk iedere maand ca. 250€ te kort. We zouden ook op de lijs komen voor de voedselbank. Echter ik won een geldprijs. Geen bedrag met 6 nullen, maar toch. Waarvan ik de helft moest afstaan, onder dwang van een beslaglegging.

  Eneer Rompuy had dit niet nodig. Die had te eten en kon zijn rekeningen betalen. Maar krijgt de hoofdprijs.

 6. Die organisatie is miljoenen waard (is gewoon een bedrijf) en onder het mom van goede doelen krijgen ze ook allerlei zaken gedoneerd waar anderen gewoon voor moeten betalen. Dat zijn zaken die nodig zijn om zo’n evenement te houden zoals waterlevering en sanitaire voorzieningen etc. Je moet toegeven dat het hele concept succesvol is vanwege de manipulatie van de mensen. Ophitserij om iedereen maar te laten doneren. Niemand die een jaarrekening laat zien om te kijken waar al dat geld dan aan besteed is. Net zoals zoveel andere goede doelen blijft er teveel aan de strijkstok hangen. Mensen die zogenaamd vrijwillig daar gaan zitten? BN’ers die voor elke scheet die ze op de tv laten krijgen daarvoor betaald, want anders komen ze niet. Al wil men het publiek anders doen laten geloven. Nederlanders: stop met deze waanzin en doe zelf eens iets voor je buurt en de mensen om je heen. Zoals hierboven al treffend gemeld wordt stikt het in Nederland van de armoede. Maar ja, hier klopt men zichzelf liever op de borst want oh wat zijn wij toch een goedgeefs volkje. Ebola-idioterie idem dito. Opgeklopt en paniek veroorzaken want duizenden slachtoffers… Er vallen er meer dood neer door de jaarlijkse griep, ook in Nederland, maar ja, daar haal je geen geld mee binnen.

 7. jullie hebben het over 60.000 gezinnen die bij de voedselbank zitten,maar de crisis duurt al meer dan 8 jaar, en na 3 jaar worden ook deze gezinnen uit de voedselbank gezet, en moeten dan maar zien of ze voor hun gezin voedsel of kleding kunnen vinden. Juist in deze zeer steeds grotere groep gezinnen, kunnen hierdoor geen verplichte verzekering betalen, en de laatste prognose van zelfdoding in ons land is er hierdoor nog nooit zo hoog geweest,1856 personen alleen al in dit jaar. De regering zou er iets moeten doen voor deze gezinnen in ons land. Er werd gezegd dat Serious Request wou opkomen dit jaar voor deze nederlanders, is dit dus nu veranderd?

 8. Ben zo schijtziek van dit Serious Request heb hun ook al laten weten dat ik niets doneer maar maar donatie gaat naar de nederlandse voedselbanken.

 9. Wat mij irriteert, is het feit dat iemand met goede argumenten roept tegen Serious Request te zijn maar dezelfde persoon doet wel mee aan de aktie van de regionale omroepen om de Voedselbanken levensmiddelen te schenken onder het motto:
  “Dan weet ik in ieder geval dat het bij de juiste personen terecht komt.”
  Je weerspreekt de ene illusie en tegelijkertijd versterk je een andere illusie.

  Er valt heel veel te schrijven over Serious Request. Het is pure propaganda om het kleinburgerlijk denken te versterken en de interesse voor de echte politiek te ondermijnen.

  Ellende als amusement. Reeds voor de Tweede Wereldoorlog waren daar ook al symptomen van te zien. Ellende als winstbejag exploiteren gebeurt volop via de landelijke media in Nederland. De politiek ondersteunt dit van harte.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.