Amerikaanse Resolutie 758 officiële start 2e Koude Oorlog

Washington – Op 4 december 2014 heeft het Amerikaanse Congres met overweldigende meerderheid Resolutie 758 aangenomen waarmee de tweede Koude Oorlog officieel een feit is. In deze resolutie  wordt in 16 pagina’s Rusland er van beschuldigd de agressor te zijn en lijkt een direct conflict tussen de VS en Rusland onafwendbaar. De meeste beschuldigingen zijn echter bewezen onjuist.

Amerikaans commentator Ron Paul waarschuwt dat op dezelfde manier in 1998 de oorlog met Irak is begonnen. Rusland wordt zonder enig bewijs beschuldigd van een invasie in Oekraïne. terwijl satellieten zelfs kentekens kunnen lezen. Er wordt op geen enkele manier gerept over het aandeel van de VS in het afzetten van de democratisch gekozen president van Oekraïne in februari van dit jaar (US Assistant Secretary of State Victoria Nuland schepte op over de uitgave van 5 miljard dollar voor de machtswisseling)

In de resolutie wordt de terugtrekking van Russische troepen geëist terwijl er helemaal geen bewijs is dat Russische troepen überhaupt in Oekraïne zijn.

Zelfs voordat het officiële rapport over de MH17 gepubliceerd is, wordt er in deze resolutie van uitgegaan dat het Maleisische vliegtuig door Oekraïense rebellen, door Rusland gesteund, is neergeschoten.

Rusland wordt verder veroordeeld voor sancties die zij opgelegd zouden hebben aan Oekraïne (om maar te zwijgen van de internationale sancties van de VS plus de EU waarmee Rusland geïsoleerd wordt).

De resolutie stelt volledig onjuist dat Rusland Georgia binnenviel in 2008. terwijl de EU na onderzoek heeft vastgesteld dat Georgia volledig ongerechtvaardigd Rusland binnenviel.

Paragraaf 34 is het meest bizar: Rusland wordt beschuldigd computer netwerken in de VS aan te vallen! Alsof Snowden nooit de praktijken van de VS naar buiten heeft gebracht en de boosheid (al dan niet gespeeld) van Merkel over het afluisteren van haar mobieltje door de VS een verzinsel is.

Het is spijtig dat de wereld opnieuw in een volgende koude oorlog wordt meegezogen. Ik heb de vorige koude oorlog bewust meegemaakt en het was een tijd waarin mensen tegen elkaar werden opgezet, of vanwege linkse sympathieën uit banen geweerd werden, zoveel mogelijk angst gezaaid werd en de krankzinnige wapenwedloop miljarden opsoupeerde zonder dat het overgrote deel van de wereldbevolking er maar enige baat bij had. Het is onrustbarend dat Amerikaanse senatoren zo gemakkelijk een op onjuiste feiten gebaseerde resolutie aannemen.

13 Comments

 1. NN het is jammer dat het een website in het Engels maar dank daarvoor

 2. Amerika moet pas op de plaats nemen. Dat macho gedrag zal alleen maar de landen in Europa mmezuigen in dit conflict. We moeten in dit geval naar een oplossing rond de vergadertafel zoeken zonder dat partijen gezicht verleizen. President Putin heeft lak aan intimidatie. Dus stoppen met deze wedloop. Nederland sta op! http://www.nederlandstaop.nl

  • De zoveelste website die volstrekt zinloos is.
   Gelukkig was ik er snel klaar mee toen ik las:
   “Wij zijn een petitie gestart om de minister in actie te krijgen,”
   Droom lekker verder.

   • Dag NN Het zijn in ieder beval mensen die iets proberen en bezig zijn om iets aan de kaak te stellen. Wat is uw bijdrage dan alleen fatalistische opmerking te plaatsen. Misschien is http://www.volkstribunaal.net iets.

    • Allemachtig. Nog zoiets.
     Vanuit mijn visie ben je fatalistisch bezig als je de echte politiek
     ontwijkt en pseudo-dingen bedenkt om toch het gevoel
     te hebben dat je progressief bezig bent.
     Misschien is dat wel de moderne Hollanditis.

     • Zo zo, n2 ben zeer benieuwd wat jij dan voor politieke bijdrage levert in deze. Als jij aangeeft dat echte politiek wordt ontweken dan stel ik me open en laat me graag informeren voor een betere vorm van reageren. Dus mijn waarde laat je door niets of iemand tegenhouden de mensheid wacht op je openbaring.

     • Vroeger richtten we ons op een politieke partij. Die geest dient weer terug te komen. Er is echter iets wezenlijks veranderd. We kunnen niet meer vertrouwen op de politieke partijen in het parlement.
      De arbeidersklasse moet op eigen kracht verder. Zonder valse illusies in de SP en FNV. Thans is het aller belangrijkste om de politieke informatie, die dagelijks beschikbaar komt, tot ons te laten doordringen. De SP en PvdA trekken zich doelbewust terug en het is de bedoeling dat wij daardoor een politiek machteloos gevoel krijgen.
      Dat gaat hen echter niet lukken. Het alternatief is er. De website World Socialist Web Site http://www.WSWs.org en de daaraan gekoppelde Socialsit Equality Party (SEP) informeren mij dagelijks uitstekend met zeer hoogwaardige artikelen over een groot aantal landen in deze wereld. Zo blijf je perfect op de hoogte. Beter dan ooit zelfs. Als je van echte politiek houdt, is dat geweldig mooi. Deel de opgedane kennis met anderen. Ik kan ook een dergelijk WSWS artikel vertalen in het Nederlands. Maar ja dan moeten er wel mensen zijn die daar belangstelling voor tonen.
      Onwetendheid is een van de grootste gevaren maar je krijgt het op een presenteerbklaadje aangeboden om dat tegen te gaan.

 3. http://eng.news.kremlin.ru/con… Mocht iemand ook een brief willen schrijven dan is hier de link. Engels is op z’n minst noodzakelijk. Ook kunt u gaan naar http://www.ommekeer-nederland.nl en scrol in de rechterkolom naar de link en teken de petitie.

  Mijn brief aan Putin vanwege de in mijn ogen hufterige en laffe politiek van het westen soms verwacht ik het “Horst Wessel-lied”. De brief is in het Nederlands en Engels.

  Almere, Nederland, 1 dec. 2014.

  Geachte meneer de President, de heer Putin,

  Als bewoner van deze aarde en wonend in Nederland ga ik mij steeds meer zorgen maken over de Amerikaanse en de Europese politieke houding, de reguliere westerse media en de financiële machthebbers maar vooral over hun houding t.a.v. Rusland, dus naar u toe.
  Ik ken u niet persoonlijk maar naarmate ik me verdiep in het handelen van het westen heb ik steeds meer begrip gekregen over uw wijze van handelen. Ik ervaar de westerse houding als onbeschaamd, onbeschaafd en laf. De meestal ongevraagde interventies als walgelijk, provocerend en destructief.

  Hetgeen nu door Kiev in Oost Oekraïne plaatsvindt, vindt m.i. zijn oorsprong door westerse, ongevraagde interventies met alle gevolgen van dien en ook hierin wijst het westen naar Rusland.

  Ik wens u en het Russische volk sterkte en beheersing toe. Tevens wens ik dat ook voor de slachtoffers en nabestaande van deze ellende.

  En vooral op een humanitaire oplossing die een einde maakt aan het leed van vele.

  Met vriendelijke groeten,
  Dirk van Haaren.

  • Almere, The Netherlands, december 1st, 2014.
  Dear Mr. President, Mr. Vladimir Putin,
  As a resident of this earth and living in the Netherlands I’m increasingly worried about the US and European political stance, about the Western mainstream media and about the financial power but mostly about their attitude towards Russia, so to you. I do not know you personally but the more I learn about the actions of the west I got more and more understanding about your way of acting. I experience the Western attitude as insolent, rude and cowardly. The mostly unsolicited interventions are disgusting, provocative and destructive.
  The actions and behaviour of Kiev in eastern Ukraine finds its origin by Western unsolicited intervention in my opinion, with all its consequences and the West is pointing to Russia.
  I wish you and the Russian people a lot of strength and self-control. I also wish the same for the victims and their surviving from this misery.
  And last but not least and especially I hope for a humanitarian solution to put an end to the suffering of so many.
  Sincerely,
  Dirk van Haaren

  • “Wieder Krieg in Europa? Nicht in unserem Namen!”

   Roman Herzog, Antje Vollmer, Wim Wenders, Gerhard Schröder
   und viele weitere fordern in einem Appell zum Dialog mit Russland auf.

   http://www.zeit.de/politik/2014-12/aufruf-russland-dialog

   Mehr als 60 Persönlichkeiten aus Politik, Wirtschaft, Kultur und Medien warnen in einem Aufruf eindringlich vor einem Krieg mit Russland und fordern eine neue Entspannungspolitik für Europa. Ihren Appell richten sie an die Bundesregierung, die Bundestagsabgeordneten und die Medien.

   Initiiert wurde der Aufruf vom früheren Kanzlerberater Horst Teltschik (CDU), dem ehemaligen Verteidigungsstaatssekretär Walther Stützle (SPD) und der früheren Bundestagsvizepräsidentin Antje Vollmer (Grüne). “Uns geht es um ein politisches Signal, dass die berechtigte Kritik an der russischen Ukraine-Politik nicht dazu führt, dass die Fortschritte, die wir in den vergangenen 25 Jahren in den Beziehungen mit Russland erreicht haben, aufgekündigt werden”, sagt Teltschik zur Motivation für den Appell.

 4. Regeren is manipuleren. We leven nog steeds in een tihd waarin we ons met knuppels verdigen echter nu met moderne wapens en technologie.

 5. “over het aandeel van de VS in het afzetten
  van de democratisch gekozen president van Oekraïne”
  Eindelijk hebben we een Nederlandse website die de waarheid spreekt.
  Een transparante website die uniek is in zijn soort.
  Het is verrassend hoe deze website zich heeft ontwikkeld de laatste tijd.
  Het is van groot belang dat de waarheid een oprechte vertegenwoordiger heeft.
  Al jaren vraag ik me af hoe het in godsnaam mogelijk is dat Nederlanders
  zo onvoorstelbaar passief zijn in hun politieke houding.

  • Geef de mannen Voetbal en de vrouwen Goede tijden Slechte tijden en 99% van het Nederlandse volk is zoet en slaapt verder.

   • De constatering op zich gaf me geen voldoening.
    Dus ging ik op zoek naar diepere argumenten.
    In Duitsland heeft de arbeidersbeweging een eigen geschiedenis opgebouwd.
    August Bebel speelde daarin een belangrijke rol.
    In Nederland is dat vanaf het begin door Abraham Kuyper de kop ingedrukt.
    Vanaf de eerste dag lagen de vakbonden in Nederland aan de ketting.
    Onlangs zei een mevrouw online in een discussie dat Nederlanders niet
    in beweging te krijgen zijn omdat dit aan onze genen ligt.
    Dit is absolute onzin.
    We moeten ons bevrijden van het verleden.
    En de draad weer oppakken waar Abraham Kuyper het afkneep.
    Nederlanders zij wel degelijk progressief en de grote angst is er
    dat de gewone bevolking dat besef krijgt en daarom wordt alles op alles
    gezet om het vooroordeel te bevestigen.
    Het is de taak van de Nederlandse arbeidersklasse om daar doorheen te prikken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.