Daklozen moeten soort jodenster dragen in Marseille

MARSEILLE – The Local meldt dat Franse daklozen in Marseille verplicht zijn een gele ID Card te dragen die veel gelijkenis vertoont met de Duitse Davidster uit WO II die Joodse mensen verplicht waren te dragen op hun kleding. De Franse autoriteiten liggen onder vuur voor het verstrekken van deze ID card die daarnaast de medische gegevens van de houder vermeldt.

Op de voorzijde van de kaart staat een gele driehoek en moet duidelijk zichtbaar gedragen worden. Op dit moment zijn er al 100 kaarten uitgereikt. De stad Marseille toont zich verbaasd over de ophef en verdedigt zich met het standpunt dat door deze kaart levens gered kunnen worden.

Het stigmatiseren van groepen in de samenleving is niet nieuw. Echter is dit wel een hele duidelijke verwijzing naar een episode in de geschiedenis van de mensheid waarvan in ieder geval de stad Marseille weinig heeft geleerd. Het doet tegenwoordig nog het meest denken aan de oranje of gele hesjes die werklozen uitgereikt krijgen om in de groenvoorziening te werken.

6 Comments

 1. Wat afschuwelijk!

  Meestal heb ik lange comments nu sta ik met mn bekkie vol tanden..

  Wat gebeurt er als ze het weigeren te dragen vraag ik mij af, en waar blijft de bevolking met afkeur??

  @ Marejane

  Jazeker, het valt op.

  • “waar blijft de bevolking met afkeur??”

   Daarvoor is het nodig dat de bevolking zijn eigen middelen heeft.
   Ik verwacht dat de Socialist Equality Party, verbonden aan
   de World Socialist Web Site, binnen enige jaren wordt opgericht in Frankrijk.
   Spontane verontwaardiging is niet genoeg.
   Er dienen structurele maatschappelijke veranderingen te komen.
   Daarbij heb je een medium nodig dat de waarheid verkondigt
   en tegelijkertijd een internationaal proletarisch perspectief
   zonder valse illusies in bestaande vakbonden en partijen.

 2. Gatver, zodat iedereen kan zien dat het losers van de maatschappij zijn zeker bah…

  De losers van de maatschappij zijn juist de mensen die hoge banen hebben en zo denken hogerop te kunnen komen, blijvend werken in een illusie, onwetent van de corrupte bende buiten degene z’n “perfecte wereldje”.. Kan zien dat mensen die gestudeerd hebben echt gebrainwashed zijn, want je kan zeggen wat je wilt, jij hebt ongelijk en zij altijd gelijk… Mensen van de universiteit etc.. hebben zo’n harde kop, ego, niet te geloven hoe vast ze zitten en dan noemen ze dit soort mensen slim… pff ken mensen die beter weten en niet gestudeerd hebben, noem je iemand slim dan ben je dom omdat niemand slim is. Je weet gewoon meer en beter of je weet niets..

  Had mij heel vaak afgevraagd, wat als je alles hebt, de zogenaamde “perfecte baan, verdient genoeg, je kan alles kopen wat je wilt, je hebt vriendschappen moeten beeindigen (alleen om je eigen ego te vullen) en dan aan het eind als je alles hebt. Ben je dan wel echt gelukkig? Wat heb je nog meer nodig als je alles al hebt? Juist niets van dit soort materialistische shit maakt ons blij..

  We willen vrij zijn en doen wat we willen

 3. EU akzeptiert Haushalt 2015
  Frankreich und Italien müssen stärker kürzen
  http://www.wsws.org/de/articles/2014/11/04/itfr-n04.html
  4. November 2014

  Trotz Ermahnungen, dass Frankreich und Italien sich zu wenig bemühten, ihre Haushaltsdefizite 2015 in den Griff zu bekommen, hat die Europäische Kommission die Haushaltsentwürfe beider Länder vergangene Woche passieren lassen. Im Gegenzug versprachen beide Regierungen, 2015 weitere Austeritätsmaßnahmen zu ergreifen und längerfristig scharfe Angriffe auf soziale Rechte der Arbeiter zu fahren.

 4. En dan die pyramide op dat logo. Het NWO-teken. Het wordt wel steeds nazistischer hier in de EU. Valt dat niemand op?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.