Klaar voor nieuwe koude oorlog met Rusland

Alle tekenen wijzen er op dat de NAVO aanstuurt op een confrontatie met Rusland. De NAVO stuurt begin 2015 een flitsmacht naar Oost-Europa, waaronder Nederland met 1000 man als voorloper van de Very High Readiness Joint Task Force, the VJTF.

De media helpen een handje om het volk klaar te stomen. Een onafzienbare stroom negatief nieuws over Poetin en Rusland passeert dagelijks de revue en zet Rusland als bedreiging neer. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Oekraïne, wordt ieder nieuws in verband met de Oekraïne gelinkt aan Rusland als agressor. Het ongeval met de MH17 wordt hiervoor dankbaar door de media misbruikt om met de beschuldigende vinger naar Rusland te kunnen wijzen. Poetin wordt afgeschilderd als agressief (NRC/ Volkskrant), er wordt gelogen over zijn bijdrage (NOS). NOS tovert Rusland-kenner Lucas voor de dag en laat hem zeggen ‘de wereld is voor Poetin wakker geworden‘. BNR constateert dat de flitsmacht van de NAVO er is ‘vanwege de dreiging uit Rusland’. Terwijl de NAVO zelf spreekt van ’toegenomen militaire activiteiten’.

Daarnaast woedt al een economische koude oorlog. Het Westen heeft een economische boycot uitgevaardigd tegen de Russen. De koers van de Russische roebel is 30% in waarde verminderd en de olieprijs beneden 100 dollar per vat gedaald waardoor de Russische begroting onder druk staat. Blijkbaar hebben politici NIETS geleerd van de geschiedenis. Breng een volk op de rand van de afgrond (denk aan Duitsland na de 1e Wereldoorlog) en je krijgt een wereldoorlog.

We kunnen ons afvragen wie werkelijk voordeel heeft bij een conflict met Rusland. Het is zeker niet ten gunste van miljoenen burgers, zowel in het Oosten als het Westen, die niet op nog meer recessie en oorlogsellende zitten te wachten. Het kan wel in het voordeel uitpakken van speculanten, zeg maar personen die over miljarden beschikken, zij kunnen zowel de olieprijs als de roebelkoers beïnvloeden. (Poetin heeft zijn centrale bank opdracht gegeven dit te onderzoeken, maar is daar natuurlijk al te laat mee). De miljardairs van deze wereld winnen bij gewapende conflicten, waardoor de wapenindustrie gefinancierd met enorme leningen (jawel, van de banken) topomzetten kunnen maken. De morbide grap is dat het kleine groepje miljardairs zowel eigenaren zijn van de wapenindustrie als van de banken! Iedere crisis zorgt voor wisselingen in de koersen van valuta en aandelen. Op dat moment kunnen zij hun geliefd monopoly spel spelen, ten koste van duizenden onnozele burgers die als soldaat geofferd worden in zinloze oorlogen en nog eens miljoenen mensen die nodeloos moeten lijden onder economische malaise. Blijkbaar is de tijd van relatieve vrede, ingezet met het vallen van het IJzeren Gordijn, voorbij.

 

15 Comments

 1. Flitsmacht. Als je dat in het Duits vertaalt is het Blitzmacht. Blitzkrieg is ook al zo’n oude Duitse term. Het is toen gebleken dat de Russen daar tegen bestand waren. Ook Napoleon kwam van een letterlijk koude kermis thuis, toen hij dacht even door Rusland heen te flitsen.

  Ik kan alleen maar hopen dat de EU en het Westen verstandiger zullen zijn. En dat we niet weer een tijd van onnoemelijk leed en ellende tegemoet gaan, waar alleen maar verliezers uit voort zullen gaan komen.

  Condor

  • ….en een paar winnaars in de vorm van financiers en hun aandeelhouders in de wapenindustrie!

 2. Beetje offtopic, maar net zo belangrijk. Ik hoop iig dat er geen oorlog uitbreekt mocht het wel gebeuren dan hoop ik dat de buitenaardse macht zich mag bemoeien met aarde.

  Aangezien dat het in de geschiedenis niet vaak is gebeurd ivm oorlogen en lees hier en daar dat ze niet met aarde mogen bemoeien ivm universele wetten, dan heb ik daarom nog wel mijn twijfels met het ingrijpen. Twijfels of buitenaards leven bestaat, zeker niet!

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8680:alien-greys-geven-amerika-ultimatum&catid=12:et&Itemid=25

 3. Even wat goed nieuws uit Turkije (als het waar is natuurlijk en ik hoop van wel), hier de artikel:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8684:economische-sancties-tegen-turkije&catid=37:wereld&Itemid=50

  En natuurlijk weten we de “false flag” van MH17 wat nu in de doofpot zit, na een waardeloze onderzoek en rapport:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8689:nabestaanden-zijn-nederlands-onderzoek-mh17-zat&catid=20:het-complot&Itemid=33

  • “Schijnheil Rutte verklaarde vrijdag dat Nederland, gezien de omstandigheden, al het mogelijk had gedaan. Hiermee bedoelde hij waarschijnlijk dat ze al het mogelijke hadden gedaan om het onderzoek te verknallen en de waarheid verborgen te houden.”

   Het is mooi dat Niburu hetzelfde heeft ontdekt als ik persoonlijk.
   In de mainstream media vetellen ze namenlijk slechts de helft van het verhaal
   en de andere helft moet je er zelf bij bedenken. Maar datgene, dat je er zelf
   bij moet bedenken, raakt juist de kern van het verhaal.

   Ik werd misbruikt door een Nederlands landelijk extreem-rechts tv medium.
   Daarop deed ik een beroep op Nederlandse parlementsleden.
   Stuk voor stuk poeierden zij me af met allemaal hetzelfde argument.

   De politieke partijen zeggen:
   We willen niet tornen aan de individuele vrijheid van de journalist.
   In werkelijkheid zeggen de parlementsleden:
   We willen niet tornen aan de individuele vrijheid van de journalist
   om de Nederlandse bevolking
   te treiteren, te intimideren, te manipuleren en te chanteren.

 4. 18 april 2014

  FAZ und Zeit fordern Krieg der Nato gegen Russland
  https://www.wsws.org/de/articles/2014/04/18/medi-a18.html
  (FAZ = Frankfurter Allgemeinen Zeitung.red.)

  Die am Dienstag angekündigte Aufrüstung der Nato in Osteuropa spornt deutsche Leitartikler, die seit Wochen für einen Krieg gegen Russland hetzen, zu einer weiteren Verschärfung ihrer Propaganda an. Manche können es offenbar kaum erwarten, nach dem Ersten und Zweiten Weltkrieg erneut einen Ostfeldzug zu führen.

 5. Steinmeiers Großmachtrede vor der deutschen Wirtschaft
  Von Johannes Stern
  5. Dezember 2014
  http://www.wsws.org/de/articles/2014/12/05/stein-d05.html

  Süddeutsche Zeitung der Wirtschaftsgipfel
  Hotel Adlon • Berlin
  http://www.sz-wirtschaftsgipfel.de

  Trotzdem rief Steinmeiers Auftaktrede beim SZ-Wirtschaftsgipfel vor genau einer Woche Erinnerungen an die Rede Hitlers vor dem Industrie-Club Düsseldorf am 26. Januar 1932 wach. Wie damals der spätere Führer, richtete Steinmeier einen direkten Appell an die deutsche Wirtschaft, den Aufstieg Deutschlands zur Weltmacht zu unterstützen. Explizit bat er die Wirtschaft darum, ihm und der Regierung zu helfen, die außenpolitische Wende der Bundesregierung gegen den Willen der Bevölkerung durchzusetzen.

  Das Steinmeiersche Programm erinnerte dabei stark an längst vergangen geglaubte deutsche Großmachtgelüste. „Deutschland solle ‚Europa anführen, um die Welt anzuführen’, ‚Russland europäisieren’ und ‚die USA multilateralisieren’“, forderte Steinmeier unter Berufung auf einen Aufsatz, der seit Monaten auf einer offiziellen Website des Außenministeriums prangt. Er fügte hinzu: „Keine ganz kleinen Aufgaben!“

  Diese Worte kann man nicht missverstehen. Die Rückkehr Deutschlands zu einer aggressiven Außenpolitik verläuft wieder entlang ähnlicher Linien wie in der ersten Hälfte des 20. Jahrhunderts. Die deutschen Eliten betrachten es erneut als ihre „Aufgabe“, Europa zu dominieren, um Weltmacht zu werden. Dieses Programm des deutschen Imperialismus bedeutet heute wie damals Konflikt mit Russland und mit den USA.

 6. 4 december 2014

  Nato bereitet “schnelle Eingreiftruppe” für Konfrontation mit Russland vor

  https://www.wsws.org/de/articles/2014/12/04/nato-d04.html

  NATO prepares “rapid reaction force” for confrontation with Russia

  http://www.wsws.org/en/articles/2014/12/03/nato-d03.html

  Gemäß den Plänen, die in Brüssel diskutiert wurden, soll Anfang nächsten Jahres vorübergehend eine “Vorhut” stationiert werden. Die Soldaten sollen anfangs von Deutschland, Norwegen und den Niederlanden gestellt werden. Das Pentagon soll Luft-, See- und andere logistische Unterstützung geben, sowie Sondertruppen stellen. Bis 2016 soll eine ständige schnelle Eingreiftruppe in Brigadestärke bereit sein, die in der Lage ist, innerhalb von 48 Stunden direkt an der russischen Grenze zu sein, um in einer Krise “abzuschrecken und zu verteidigen.”

  Under the plans discussed in Brussels, an interim “spearhead” force is to be put in place early next year, with troops initially provided by Germany, Norway and the Netherlands, and with air, sea and other logistical support as well as Special Forces units supplied by the Pentagon. By 2016, a permanent full brigade-strength rapid reaction force is to be in place, with the capability of deploying to Russia’s doorstep within 48 hours to “deter and defend” in any crisis.

 7. Het Amerikaanse congres is overstag gegaan voor Obama om eventueel militair in te grijpen (waarin?) en zo een WWIII te kunnen ontketenen (kan de link even niet vinden, ik zoek verder). MH17 hoort ook bij dit verhaal. De US dollar is bijna kapot en dan is een oorlog voeren natuurlijk wel nodig. De agressor is hier Amerika met hulp van de Nato. Voor de elite maakt het niet uit wie er wint: dikke winsten gegarandeerd. Het ergste is nog dat Nederland met de EU samen de CIA-puppet Poroshenko steunen. De nazi’s hebben daar de macht gegrepen. Ineens zitten er nu drie buitenlanders die snel genaturaliseerd zijn op ministerposten. Waarom wordt er niet bericht door de MSM dat ze daar bezig zijn de bevolking is Oost-Oekraïne weg te schieten en zelf fosforbommen gebruiken en clusterbommen? En vergeet even niet het haastig afgesloten schaliegascontract (door Rutte). Bah, de EU als puppet van America met schoothond Nederland voorop.

  • “Waarom wordt er niet bericht door de MSM dat ze daar bezig zijn de bevolking is Oost-Oekraïne weg te schieten”
   Volgens mij weet je zelf het antwoord wel maar is dit satirisch bedoeld.
   Het doet me deugd dat je het karakter van het Kiev regime herkent.

 8. Ik wordt er een beetje moe van. De retoriek van het westen en Putin Rusland. Zowel Amerika als Rusland zijn uit op macht en geld. Beide zijn het imperialistische politieke machten die de baas willen zijn. Helaas kunnen we hieraan weinig of niets doen als klein landje, wat deel uit maakt van een vrij machteloos EU. Of willen we in meerderheid ook politieke en militaire macht in Europa? Dan zal er een EU krijgsmacht moeten komen en dan is de koude oorlog niet heel ver meer van ons vandaan, en wordt het wellicht een warme oorlog en daarmee het einde van de wereldgemeenschap…. groet uit Groet Co Meijer

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.