Plan maakt einde aan renteslavernij van burger en breekt macht van banken

UTRECHT – Dankzij een eenvoudige overheveling van ons geld naar de centrale bank kunnen wij als burger in een klap de zeggenschap over ons eigen geld en de macht over de economie weer terugkrijgen. De staatsschuld en de enorme rentelast hierover is dan ook voorbij. En wij zijn de aandeelhouders van ons eigen land, terwijl de banken hun macht moeten inleveren.

Pleitbezorgers van dit plan werken samen binnen de International Money Reform beweging. Deze beweging wordt in ons land vertegenwoordigd door de stichting Ons Geld.

Wereldwijd, ook in NL, gaan steeds meer stemmen op om ons financiële systeem grondig te vernieuwen. De economische crisis van 2008 heeft de wereld definitief wakker geschud en het inzicht gegeven de banken als veroorzakers van deze crisis te gaan saneren. In Nederland rust een groot taboe op deze ideeën. Vandaar een kort overzicht.

Het verhaal begint bij jouw en mijn bankrekening. Het simpele plan is onze bankrekeningen in een klap over te hevelen van de private banken naar de centrale bank, zodat wij we weer eigenaar worden van ons eigen geld. Vóór de overheveling stond het geld van rekeninghouders op de balans van de bank. De bank kon ermee doen wat hij wilde. Door de overheveling komt de totale geldhoeveelheid bij de staat terecht.

Vervolgens mogen banken alleen nog handelen met geld dat zij daadwerkelijk in kas hebben. (terwijl ze nu dankzij een boekhoudtruc met miljarden aan giraal geld, zeg maar nep-geld, handeldrijven). Zij administreren daarna uitsluitend nog onze rekeningen, dat is alles. Door deze giga overheveling is ons land in een klap van de gehele staatsschuld (476 miljard) verlost en hoeft de belastingbetaler ook geen belastingen meer te betalen om de rente (8 miljard per jaar) over deze astronomische schuld te voldoen.

Vanaf dat moment kan er uitsluitend nog met echt geld gehandeld worden. De overheid beheert het geld in plaats van de banken. Die proberen nog uitsluitend met geld dat zij werkelijk in kas hebben winst te maken. Op deze manier zijn zij hun grip op onze overheid in een klap kwijt en ligt de macht over de economie weer bij de overheid, gecontroleerd door ons als burger. Het lont halen we uit het kruitvat, de banken kunnen zoals nu wel het geval is geen geld meer creëren. Die taak ligt voortaan bij de overheid. Dat betekent het einde van het zogenaamde fractioneel bankieren (waarbij de banken een heel klein percentage aan geld in kas hoeven te hebben tegenover de miljarden die zij hebben uitstaan) en het begin van het full-reserve bankieren (tegenover iedere door de bank verhandelde euro staat een echte euro in kas).

Nadat ons geld bij de Centrale Bank (De Nederlandsche Bank, maar dan met openheid van zaken en zonder geheimhoudingsrecht) is ondergebracht worden wij aandeelhouder van ons land. Daarnaast verliest de bank zijn macht over ons financiële systeem en kan gewoon failliet gaan zoals iedere andere onderneming zonder dat dit consequenties heeft voor de samenleving. Omdat al het geld in dit systeem wordt aangehouden bij de centrale bank. Er is dus geen sprake meer van ‘too big to fail’. Staatssteun voor een bank in moeilijkheden behoort dan ook definitief tot het verleden. Indien de bank failliet gaat lopen wij als rekeninghouder geen risico meer dat wij ons geld verliezen, omdat het nu immers bij de centrale bank is ondergebracht.

Commentaar
De overheid en daardoor de burgers worden gegijzeld door bankkolossen die de truc van geldcreatie beheersen. Mede door ondeskundigheid van het grote publiek komen ze hier nog steeds mee weg. Dankzij bewustwording en meer kennis op dit gebied kan er een einde gemaakt worden aan de dictatuur van het bankwezen. De slavernij van de rekeninghouder die als renteslaaf banken en met name hun grootaandeelhouders nog rijker en machtiger maakt is met dit voortreffelijke plan voorbij.

Rob Vellekoop.

steundlmabonn

 

24 Comments

 1. Leuk plan voor degene die geen enkele schuld heeft bij die zelfde banken. En vraagje heeft deze wereld nog baat bij geld. Zolang macht te koop is zal corruptie bestaan. Vul de rest zelf maar in.

 2. wanneer beginnen we er aan? wanneer is er genoeg gepraat? action speaks louder than words… wordt in mijn hoofd herhaald …

 3. Rob, ik had jou een tijdje geleden info over de nieuw op te richten coöperatieve bank voor iedereen, De Blije Bank, een bank zonder renteberekening over en weer en tegoeden worden besteed aan waardige doelen.
  http://www.deblijeb.nl/ Ik heb daar niks meer over gehoord. Niet ontvangen of zo ?
  Wat betreft mijn commentaar vorige keer in een andere artikel, waarin ik vroeg als banken hoofdzakelijk met virtuele bedragen bezig zijn, hoe cliënten dan toch een echt bedrag van b.v. 3000.000 euro in handen krijgen als ze willen. Jij antwoordde toen dat de binnenkomende opbrengsten van b.v. ’t midden- en kleinbedrijf voor ’t nodige échte geld zorgden voor individuele cliënten.
  Maar later bedacht ik me dat er in Griekenland onlangs een collectieve run op de banken is geweest, waarbij Griekse burgers voor miljarden euro’s zouden hebben opgenomen, door o.a. de ECB terreurdreiging.
  Dus kennelijk is er écht geld zat in de banken, i.p.v. kleine hoeveelheden per bank.
  Hoe kan jij dat rijmen ?

  • Hoi, van al het geld dat in omloop is vormen 5% biljetten en munten. De rest is giraal geld. Giraal geld wordt door de particuliere banken gecreeerd op het moment dat zij een lening uitgeven. Met andere woorden 95% van al het uitstaande geld is schuld en giraal geld. Banken kunnen elkaar uitsluitend in cash geld betalen. Dat zijn de principes.
   Met andere woorden de hoeveelheid chartaal (fysiek) geld is maximaal 5% van al het in omloop zijnde geld. Dit geld kan door de klanten worden opgenomen, meer is er fysiek NIET!

   • Hoi Rob,
    Ook het chartale geld is door de banken in omloop gebracht (ik heb je een keer dit uitgelegd op een avond in Schothorst).
    Onsgeld heeft geen haalbare oplossing omdat ze de geldcreatie voor 100% aan de overheid wil laten. Ze begrijpen niet de M1 en de M2. Een duurzame oplossing is M1 bij de overheid en de M2 bij de butsbanken onder stricte overheid toezicht.
    Onsgeld wil ook de rente doen verdwijnen. Dit kan gewoon niet. Het is onmogelijk!

    Groetjes,
    Mario

 4. Er kleven meer consequenties aan dit plan dan het commentaar doet voorkomen.
  Ten eerste moet er sprake zijn van geld zonder rente indien dit in collectief beheer komt.
  Ten tweede en misschien wel de meest belangrijke, wat is de overheid?
  Tot nu toe heeft de overheid zich laten zien van een kant waarbij ieder vertrouwen in die club is verdwenen als sneeuw voor de zon. De overheid is een hypocriete partner gebleken als het gaat om de belangen van ‘het volk’. De overheid heeft zoveel oren laten hangen naar niet alleen de banken maar ook de grote corporaties dat we niet meer kunnen en mogen stellen dat de overheid een betrouwbare partij is om de algemene belangen te dienen. Daar komt nog het zeer twijfelachtige democratische stelsel bij wat naar mijn idee zover sleets is geraakt dat dit ook herzien zou moeten worden.
  Want, laten we wel wezen, wie garandeerd mij dat deze eerlijk zijn verlopen de laatste jaren?
  Eens in de vier jaar kiezen terwijl er makkelijk een direct stelsel ingevoerd kan worden. Betalen en digideen mogen we wel via de computer maar stemmen niet?
  Onzinnige structuren en op die schurftige kat zouden we dan het spek moeten binden?
  We moeten ons gaan beseffen dat we het begrip verantwoordelijkheid een nieuw idee behelst. Niet meer gaan stemmen omdat je dan je stem weggeeft aan de zoveelste club mooipraters. Vervolgens de organisatie van het dagelijkse bestuur in eigen handen nemen en de man of vrouw die heeft laten zien echt iets gepresteerd te hebben en op dat vakgebied iets wil DOEN, krijgt het meeste stemrecht op dat onderdeel.
  Monetaire hervorming vraagt om meer dan alleen overheveling van geld naar een vage collectieve sector in de hoop dat de problemen dan zijn opgelost.
  Wij moeten mee veranderen!

  • Helemaal mee eens! De overheid moet een afspiegeling worden van de burgers en niet de vertegenwoordiging zijn van een klef clubje. Om daarvoor te zorgen zullen we met elkaar de verantwoordelijkheid moeten nemen en ons er niet meer van distantieren met de klaagzang:’ze luisteren toch niet naar ons’. Er wordt alleen naar de meerderheid geluisterd wanneer deze van zich laat horen en voor zichzelf opkomt, wat nu helemaal niet gebeurt. Ieder is met zijn eigen kleine belangetjes bezig.

 5. Van de ene crimineel naar de andere ? Dacht het niet , de goudstandaard is de enige oplossing.

  • Hangt er dan natuurlijk wel vanaf wie dan het goud beheert dat als dekking voor de uitstaande geldhoeveelheid fungeert.

 6. De Nederlandse Bank in handen van de overheid????? aan de oppervlakte zou je dat denken…. verder onderzoek is hier op zijn plaats zitten wat vage kanten aan.
  Deze Nederlandse Bank heeft geen enkele moeite met shadow banking!

  Overigens ..WIE heeft nog vertrouwen in welke regering?

  Splitsen van banken is punt nummer een…. de gewone bank die het betalingsverkeer van de burgers regelt en GEEN capriolen uit mag halen met geld dat ze niet hebben in risico volle beleggingen…
  Wie risico volle handel in geld wil doen prima maar dan met het EIGEN vermogen dat reëel in kas is….. de handelsbanken die dus helemaal niets van spaartegoeden van de burgers mogen hebben , ….. risico’s alleen met eigen geld uit eigen onderneming.. worden ze misschien ineens heel voorzichtig… geen bail outs of bail ins… gewoon failliet jammer dan verkeert gegokt..

 7. “Schulden” maken is geldcreatie……..”schulden” aflossen is geldvernietiging met als resultaat nul geld……het is er nooit geweest en dus ook niet uitgeleend. Alleen de betaalde rente dat was en is reëel opgebracht geld door arbeid en belastingen…………door de burger. Wát een chantage/oplichting. Dit is toch in een simpel artikel in de dagbladen uit te leggen? Maar ja, wel dagblad wil hier aan……….zitten allemaal onder de chantabele knoet van het neoliberale stelsel. Vertel je het eerlijke verhaal dan raak je je baantje als journalist kwijt. Dus liever lulverhalen over Zwarte Piet o.i.d.! boer pas op je kippen.

 8. Misschien een goed plan ware het niet dat deze overheid erg onbetrouwbaar is en zich heeft gebonden aan de Europese bank

  • Beste Meindert, de betrouwbaarheid van onze overheid hebben jij en ik als burger zelf in handen. Dan is het wel vereist dat we allemaal onze stem uitbrengen en niet zoals nu 1 op de 2 kiezers thuisblijven.

   • Het is wel erg naïef om te denken dat alle agenda’s die er nu lopen en het resultaat zijn van decennia lang gelobby en gebilderberg, ineens gaan stoppen omdat Harry en Ingrid de vernederlander plotseling het licht hebben gezien en op een ‘goedgekeurde’ politieke partij gaat stemmen in de ijdele hoop dat alles ,*poef*, veranderd.
    Ik ben stellig van mening dat ALLE verkiesbare partijen trouw hebben of zullen zweren aan de monarchie en voldoen aan de normen die gesteld zijn waardoor de bestaande machtsstructuren onfeilbaar zijn geworden.
    Dan zien we ons ook zwaar geconfronteerd met de zwendel vanuit Brussel welke ons is opgedrongen door het saillante stukje landverraad van J.P. Balkenende door ondanks het massale NEE, toch het verdrag van Lissabon te ondertekenen.
    Het rapaille onder smerige blauwe vlag is er gekomen dankzij het mandaat wat ze hadden verkregen tijdens de verkiezingen. We zijn er dus langs zeer slinkse weg ingeluisd en DAT is dus het gehalte van de democratie!?
    Weer gaan stemmen is jezelf de illusie voorhouden dat je enig invloed zou hebben terwijl je kiest voor een periode van 4 jaar op beloftemakers waarvan je weet dat er geen zak van terecht komt in de hoop dat het misschien….ietsjes…beter zal worden.
    Je stem/verantwoordelijkheid bij je houden en werken aan wat je wel wil is het devies.
    De mantra; ” als je niet gaat stemmen moet je ook niet mopperen’, is dus precies het tegenovergestelde van wat het is.
    Geen regeringsmandaat meer aan die schoften!
    Blijf onder de 30%.
    En vorm een overgangsregering nieuwe stijl!

    • Ik begrijp je redenering, echter op welke manier denk jij dat wij uit deze impasse kunnen komen?
     Aan de ene kant een machtsstructuur die je niet van de ene op de andere dag saneert en aan de andere kant de verelendung van de bevolking waar geen einde aan lijkt te komen.

     • Vanuit ‘het systeem’ gezien zijn wij allen batterijen van waaruit getapt wordt. Of beschouw het als legkippen die in een gesloten ruimte leggen tot ze de soep ingaan. Het is niet moeilijk om te zien hoe we worden gemanipuleerd als consument want we zijn tot consument verworden.
      Met andere woorden, we onderhouden de top van de piramide door mede de Aarde uit te buiten. Dit is allemaal mogelijk door conditionering wat al vroeg begint.
      Om nu tot verandering te komen zou je met de minst geconditioneerden een plan moeten smeden. Er is dus een tweedeling nodig. Een voorhoede. Vechten doen deze pioniers niet tegen bestaande structuren maar leggen een nieuwe aan naast de bestaande. Daarmee voorkomt men het strijdmodel, bespaard daarmee energie en tijd bovendien droogt een deel van het oude regime uit omdat er minder energie vloeit naar de oude structuren.
      Een van de grote peilers waar dit Babylon op is gebouwd is geld.
      Door dit geldsysteem te blijven gebruiken, geven we onze energie weg waarbij er nauwelijks genoeg overblijft om op een gezonde manier verder te kunnen. Dit heet roofbouw vanuit een parasitaire methode.
      De schaal waarop dit nu voorkomt, voorspelt de vorming van een enorme groep paria’s die teveel hebben om te sterven meer te weinig om van te leven. De zieke beleidsmakers van dit systeem zijn doorwrochte machiavellisten die geen empathie kennen.
      Het is daarom zaak zo snel mogelijk te werken aan een groep pioniers die met de kennis van nu en weten hoe de hazen lopen en daarom niet meer over hoeven te discussiëren, een concept neer te zetten wat de modus kan zijn voor de toekomst.
      Verwacht de grootst mogelijke tegenwerking!
      Hoe meer tegenwerking, hoe juister het systeem.
      Om terug te komen op het geld is het absoluut een noodzaak om over te gaan op alternatieve valuta zoals die er nu zijn in veel soorten en maten. Persoonlijk vind ik het Gelre-model het best uitgewerkt.
      Vervolgens ontstaan vanuit deze groep die elkaar niet behoeft te overtuigen een inkooporganisatie welke collectief de markt op gaan om brandstof, verzekeringen, voedsel en andere essentiële grondstoffen te kunnen inkopen. De patstelling waar we nu in zitten is het zeer effectieve,’verdeel en heers’ principe.
      Dit moet worden kortgesloten door een pioniersgroep.
      Immers een goed voorbeeld doet goed volgen.
      Echter, verwacht wel toestanden die te vergelijken zijn met de vervolgingen van de eerste christenen.

 9. Wil de Nederlandse Bank mijn geld wel, en als ik dan wil pinnen, met welke pinpas gebeurt dat?

 10. De CB’s zijn voor het grootste deel in handen van Rothschild, dus schieten we daar niets mee op. Ook de cb vd wereld ( BIS bank) is van de Rothschild’s voor het grootste deel.

  • De Nederlandsche Bank is in handen van de Nederlandse overheid. In het plan wordt voorzien in het oprichten van een Monetaire Autoriteit die de geldcreatie voor Nederland moet gaan regelen, los van de Eurozone en de euro. Met andere woorden terug naar de eigen munt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.