Nep succesverhaal bezuinigingen aan de kaak gesteld in Amsterdam

AMSTERDAM – Op zaterdag 4 oktober organiseert Reinform een debat over het nep succes verhaal van de bezuinigingen in de EU en met name Griekenland.
(Nes 45, Amsterdam, Expozaal, Brakke Grond, 15:00 uur)

De Nederlandse media, EU officials en de Griekse regering roemen het zogenaamde succesverhaal van het bezuinigingsbeleid in Griekenland. Zij stellen dat na 4 harde jaren de economie terug op het juiste spoor zit.Vergelijkbare succesverhalen verspreiden de media geregeld over andere door bezuinigingen geteisterde landen als Spanje, Portugal en Ierland.

De organisatoren stellen dat de door bezuinigingen geteisterde economieën in een vrije val zijn terecht gekomen die honderdduizenden in hun val hebben meegenomen. Zo zijn de arbeidsomstandigheden terug op het 19e eeuwse niveau en kunnen mensen geen beroep meer doen op basisvoorzieningen als gezondheidszorg en scholing, openbaar bezit is als gift aan grote ondernemingen overgedragen en massale huisuitzettingen zijn aan de orde van de dag. In Noord-Europa is het tempo en bruutheid van de ‘hervormingen’ lager en milder maar mensen die hulpbehoevend zijn hebben dezelfde ellendige ervaringen als de zuiderlingen.

Terwijl ISIS oprukt naar de Turkse grens en een “serieuze” bedreiging voor het westen vormt aldus minister van buitenlandse zaken Timmermans pompen de media, onder leiding van de NOS, de dreiging op zodat we vergeten dat er nog steeds rucksichtlos bezuinigd wordt in ons land en Europa. Op 1 plek wordt in ieder geval morgen stilgestaan bij het draconische bezuinigingsbeleid van de neo-liberalen die Europa in hun ijzeren en verwoestende greep houden. Kom morgen naar Brakke Grond in Amsterdam.