UWV verdient miljoenen aan uitkeringsgerechtigden

uwvreselijk

 

 

 

APELDOORN – UWV ‘verdient’ jaarlijks miljoenen aan uitkeringsgerechtigden. Boetes leverden vorig jaar 23,3 miljoen euro op, een veelvoud van de opbrengst in 2012. Hoeveel daarnaast werd bespaard via strafkortingen op uitkeringen, is niet bekend maar ook hier gaat het om miljoenen. Zowel boetes als strafkortingen zijn vorig jaar fors toegenomen, aldus de Stentor.

(Ex-)medewerkers verklaren tegenover de Stentor onafhankelijk van elkaar dat UWV stuurt op zogenoemde ‘schadelastbeperking’. “Je wordt afgerekend op je targets. Je moet een bepaald aantal mensen plaatsen, vacatures binnen halen, mensen een boete opleggen en mensen korten op de uitkering”, zegt een medewerker.

Aanstaande dinsdag wordt het Zwartboek UWV aan de Tweede Kamer aangeboden.

14 Comments

 1. weten jully dat er op dit moment 74.000 millioniars zijn alleen in nederland ?
  wat als zij allemaal 1 miezirig milioentje afstaan voor de armen, dan ware alle problemen opgelost.!!… toch ? maar nee hoor,,, want dan moeten ze een boot kopen met zilveren handsvaten in plaats van goude !!
  en dan heb ik het nog niet gehad over de “miljardiars” en ik dacht rond de honderd vijftig. en hoe komen zij aan dat geld,,, nou??,.. heel simpel ,, dat geven wij ze !!!! … door met z’n 2 duizenden bijv in een fabriek te werken dag in dag uit. en met een schandalig loontje het riet in gestuurd wordt.

  wat is die directuer of eigenaar van een goed lopende zaak zonder zijn werknemers?? ,,, HELEMAAL NIETS!!!!. geen milioenen op de bank want ze kunnen het dan zelf gaan doen.. en daarom heben ze meer mensen nodig en dus waarom de buit niet eerlijk vedelen dan??!! ,,,, dan is iedereen tevreden , geen criminaliteiten meer. berovingen inbraken enz ,enz.
  ” heb je naaste lief ” staat toch geschreven ?

  het is voor mij gewoon duidelijk dat de hele regering de opset heeft om de meeste mensen klein te houden zo dat zij die boot met “gouden” handsvaten kunnen kopen.
  soms ff een oorlogje voeren zodat er minder “mondjes” te voeden zijn

  hehe dat lucht op zeg !! (jammer dat het maar voor 1 sec is)

 2. Jullie zijn zelf schuld aan je eigen misère, er zijn in Nederland zo’n 1,3 miljoen werklozen en arbeidsgehandicapten, wanneer deze mensen eindelijk tot het besef zouden komen dat wanneer ze samenwerken ze in de regering kunnen komen en meteen de grootste partij zijn van Nederland.
  Van hieruit de regels en wetten aanpassen, allerlei zaken terugdraaien zoals privatisering van de zorg, het eisen van menswaardig handelen door het UWV, de bobo’s eruit flikkeren en vervangen door mensen die niet spontaan klaarkomen wanneer ze in de spiegel kijken, adviseurs laten controleren op omgang met personen en instanties en het installeren van een derde kamer waar “gewone” burgers plaatsnemen om het regeringsbeleid te evalueren, met als ultiem middel wetten terug kunnen draaien bij meerderheid van de aangesloten burgerleden.
  De reden dat de belastingbetaler een poot wordt uitgedraaid door de regering is logisch, mensen worden minder mondig zodat iedere aanpassing van de wet alleen maar hoeft te worden aangekondigd en vervolgens te worden ingevoerd wat betekent dat wanneer het weg is u bij de aldi een supermarktkarretje kunt halen voor al uw bezittingen indien u geen werk heeft, welkome To The eurusa. Waar wij de regering goed leven van uw geld, dank u domme burgers.

 3. Beste Peter, je zou eens een keer de ervaring van de andere kant moeten opdoen, zoals velen dat ervaren.
  Ik heb betreffende een zeer naast familielid zeer recentelijk ervaren dat én de bedrijfsarts, én de uwv-arts én de rechter, ja zelfs béide advocaten ALLEN gecollusioneerd zijn. De rechter sprak krom en de werknemer had volledig het nakijken. En zo geschiedde, een paar weken terug. Corrupt tot op het bot. Iemand van de A.U. (bedrijfsartsen) vertelde me: “Als een werkgever van een werknemer af wil, dan gebeurt dat”. En wie controleert de rechter?
  Hoe reageert een mens, Peter, als hem zoveel onrecht aangedaan wordt? Als je niet eens de kans krijgt om te herstellen?

 4. Wat een onzin verhaal is dit Werk er zelf en herken dit totaal niet. Een flut verhaal dus Beeldvorming is het

  • Het is gewoon een achterlijke organisatie, dat jij er werkt zegt al genoeg en de indoctrinatie is bij jou althans, goed gelukt.
   Jij vind het blijkbaar normaal dat een directeur van het UWV de hele verbouwde boel nogmaals verbouwd voor drie miljoen euro.
   Hier hadden veel mensen een fatsoenlijke opleiding van kunnen volgen.
   Nu is het geld in het toilet gegooid, net als zoveel meer.
   Leg maar eens uit hoe het mogelijk is dat steeds dezelfde mensen en instellingen miljoenen krijgen voor projecten die steeds hetzelfde resultaat hebben nl. geen, niemand aan het werk maar het geld is wel altijd op.
   Vriendjespolitiek van de hoge heren en hun kennissen, zij worden rijk en de rest blijft werkloos, nee het UWV doet het geweldig dieven zijn het dieven.

 5. Wilma je zegt: “Dat ze hen maar voor de internationale rechtbank slepen”.
  Doch alle menselijkheid is grotendeels weg bij de “be-oordeelaars”.
  Daarom dienen wij zélf hen voor een volkstribunaal te plaatsen, toch?
  Want een internationale rechtbank, werkt die nog wel rechtvaardig???

 6. schandalig dit, totale afbraak door asociaal beleid. We moeten de politiek overspoelen met onrechtvaardig nieuws zodat ze voor het blok worden gezet en eens structureel gaan nadenken over alternatieven. BIP zou zich moeten profileren en slagvaardig te werk gaan, omdat we niet hetzelfde willen eindigen als Groen Links. Aangeven dat de natuur het belangrijkste is en jaren later gaat VVD met PVDA er mee vandoor. Wij zijn rechtvaardiger dan de zittende macht, alle steun en begrip voor de leiders van BIP.

 7. Het blijft steeds maar hetzelfde liedje, wat oplossing betreft.
  Het probleem van werkeloosheid staat niet los van andere problematiek, immers.
  Reinier Castelein, voorzitter van De Unie zei het een paar dagen geleden onomstotelijk op teevee: er zijn niet voldoende banen (en hij bedoelde dat bij een 40-urige werkweek en pensioenleeftijd vanaf 67 jaar).
  Daarom nogmaals deze video van 6 minuten: http://nieuwsuur.nl/video/489478-hoeveel-is-genoeg.html waarin verhaald wordt dat Maynard Keynes destijds voorzag dat wij rond deze tijd zouden kunnen volstaan met 15 uur werken per week!
  Het gaat er dus eenvoudigweg om dat het werk dat gedaan moet worden, enigszins gelijkmatig verdeeld dient te worden. Moeilijker dan dat is het niet! Hooguit de overgang van 40 naar 15 uren.
  Evenzo de gelijkmatige verdeling van inkomsten. De huidige bijzonder ongelijkmatige verdeling is “uit de tijd” en veroorzaakt grootse problemen op velerlei gebieden.

  De zittende “macht” wenst, begrijpelijkerwijze, geen ruimte te maken voor het nieuwe. De medewerkers van UWV blijven “hun” machthebbers (zij die de macht over hun inkomsten hebben) gehoorzamen, uit angst hun baan/inkomen te verliezen. Met als gevolg dat hun slavenbestaan én dat van hun klanten blijft voortbestaan.

  Het werkt bijna altijd zo dat naarmate mensen sterker op de ego-tour zitten, zij naar hogere functies streven en deze inderdaad bekleden, met bijkomende hogere inkomsten.

  Verbetering kan eigenlijk alleen van binnenuit komen, en niet zozeer als gevolg van regels en wetten of uit hoofde van gebruiken, gewoonte, etikette en dergelijke.
  Maar hij krijgen wij het voor elkaar dat deze “hoge” posities bekleed gaan worden door mensen die vanuit hun hoofd én hart (dus van binnen uit én op het menselijk innerlijk gericht) leiding gaan geven.

  Het vigerende UWV-beleid lijkt aldus niet anders dan een onderdrukkend beleid.

  Mensen worden m.i. gebruikt als werkrobotten, werkslaven. Dat mag nu daadwerkelijk gaan veranderen!

  Wanneer toekomstige bestuurders een scholing als deze zouden volgen, dan ziet de toekomst van de mensheid er zeker zonnig uit:
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RQr6-XVhvlQ

 8. Het ene tragische bericht na het andere vliegt voorbij…het lijkt erop dat uitkeringsgerechtigden gewoon de zelfmoord ingedreven worden.

 9. weet er alles van, ben ook gekort ik lever maar €600,00 netto per maand in.

 10. Waar is het einde! Het wordt onderhand tijd dat er gezien wordt dat wij mensen niet de vijand van uwv en overheid zijn. Helaas gedragen zij zich wel zo.

 11. Trouwens, de 2e kamer is hier zelf schuld aan, dus hier zullen ze echt niets mee doen, net zomin als met andere aangetoonde en aangeboden misstanden

 12. Tja, ze hebben het geld voor iets anders nodig en daar moeten wij, gehandicapten voor boeten. Ze verwachten gewoon, dat er een massale zelfmoord gaat plaatsvinden, want de mensen worden langzaam radeloos. Dat ze ze maar voor de internationale rechtbank slepen voor voortdurend schenden van de mensenrechten, want in dit land worden we nog slechter behandeld dAN BEESTEN

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.