Wanneer worden de uitkeringsgerechtigden bevrijd? Niet op 5 mei.

Einde basisrecht op voeding & onderdak per 1 januari 2015

5meiHet wetsvoorstel WWB Maatregelen van PvdA-er Klijnsma is het nekschot van de sociale zekerheid. Deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht op voedsel, kleding en opvang en het definitieve begin van de slavernij en rechteloosheid van uitkeringsgerechtigden.

De maatregelen gaan niet op 1 juli 2014 in maar per 1 januari 2015. Op aandrang van de gedoogpartijen D66, CU en SGP.

Hoe geeft Rutte 2 de sociale zekerheid het nekschot?

1. Door de kostendelersnorm zal de bijstandsnorm per persoon lager worden als meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. Door de invoering gaan honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Mensen met een bijstandsuitkering hebben een verhuisplicht indien zij elders een baan kunnen krijgen.

3. Bijstandsgerechtigden moeten Nederlands kunnen spreken anders geen uitkering.

4. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. Het college krijgt de ruimte om zelf beleid te ontwikkelen over het verrichten van een tegenprestatie. De gemeenteraad wordt verplicht om regels vast te stellen voor de plicht tot tegenprestatie. Dat dit in strijd is met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft) heeft afbraakkabinet Rutte 2 nog nooit gedeerd.

5. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

6. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Als naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen is aan de informatieplicht kan maximaal drie maanden de uitkering stopgezet worden.

Commentaar
Het is VVD en PvdA gelukt de verzorgingsstaat te misvormen tot een land met nieuwe slaven en horigen. Want dat zijn de uitkeringsgerechtigden die afhankelijk zijn gemaakt van de grillen van ambtenaren die hen zo maar drie maanden kunnen korten op hun karige uitkering, zodanig dat zij de huur niet meer kunnen betalen en in de schulden terechtkomen of erger op straat, zonder onderdak.
Het is een grove schending van de rechten van de mens om hen de zekerheid van onderdak en voeding willekeurig af te nemen. Dergelijke praktijken vinden plaats in dictaturen.

Rob Vellekoop, 5 mei 2014, delangemars.nl

16 Comments

 1. Dat zo’n wet is gemaakt door de overheid, betekend natuurlijk niet dat de burgers zich er aan moeten houden. Dat geld ook voor de lagere overheden. Kijk maar naar de uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Sommige gemeentes werkte daar niet aan mee. Dus als jij het niet eens bent met zo’n nieuwe wet zou ik persoonlijk niet meewerken om dat in uitvoering te brengen. Dat zal best gevolgen hebben, maar daar moet je je eigenlijk gewoon tegen verzetten en ze maar laten doen wat ze niet laten kunnen. Wees inventief en probeer je kinderen ergens onder te brengen bij familie of zo. Maak een goede afspraak met je vrouw over samenwerking. Zorg er in ieder geval voor dat je alleen overblijft in je huis en wacht af wat er gebeuren gaat. Ook kan je gewoon verdwijnen van het toneel. Dat gaat gemakkelijker als je alleen bent. Dit verhaal klinkt natuurlijk overdreven maar is te verwezenlijken met een beetje fantasie en inventiviteit. 1 ding moet je in je oren knopen” laat niet over je heen lopen”

 2. Zelf zit ik in de WWB, maar ik ben het niet eens dat een tegenprestatie gelijk staat aan slavernij. Ik krijg geld en wil er best wat voor doen, zolang het in verhouding is.

  Dat gezegd hebbende, maakt de overheid wel mensen kapot door klantmanagers niet te wijzen op fatsoenlijke behandeling voor uitkeringsgerechtigden. Zelf hebben ze het over normen en waarden, maar laten dat varen wanneer ze dat zelf zouden moeten uitdragen. Ik ben zelf onheus bejegend en geestelijk geterroriseerd door een klantmanager. Zelfs zo ver dat ik een einde aan mijn leven wilde maken. Mijn klacht intern is niet serieus genomen. Sterker nog, zijn leidinggevende doet er lekker aan mee. Mijn bewijzen waar ze om vroeg heeft ze in de doofpot gestopt, net als de hele zaak. Haar antwoord op mijn eisenpakket was:”Dat kan niet binnen 2 weken” , maar daarna heb ik nooit meer iets gehoord.
  Toegang tot het rechtssysteem krijg ik steeds maar niet, omdat er niet naar de inhoud gekeken wordt. Mijn zaak ligt nu sinds december 2014 bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
  Ondertussen heb ik hierdoor dus een trauma opgelopen en zit nu met een burnout. Elke keer wanneer ik hierover tegen mensen vertel begin ik te trillen van woede.
  Mensenrechtenadvocaten zijn schaars en de meesten kunnen er geen zaak meer bij hebben. Mocht ik negatief antwoord krijgen van het gerechtshof, dan kom ik met het verhaal naar buiten via de media, al houd ik zelf niet van aandacht.

 3. Ik ben al vanaf 2010 in strijd met de overheid. De overheid (het zogenaamde blauw) heeft fouten gemaakt waardoor ze mijn eigen bedrijf kapot gemaakt hebben, daarvoor heb ik op allerlei manieren geprobeert gerechtigheid te krijgen, wat alleen maar geresulteerd heeft in dat ze me nog meer aangedaan hebben. Bij mij is de rek er uit, en het enige wat mij nog rest is om gerechtigheid te krijgen na mijn dood door publiekelijk zelfmoord te gaan plegen. Nu zijn er diverese mensen die zeggen dat dit niet de manier is want dat ik er zelf dan niks meer aan heb.

  En ik weet ook dat ik er zelf niet echt wat aan heb, behalve dat ik eeuwige rust vind. Maar misschien komt er dan wel een verandering voor anderen. En ook dat vind ik al de moeite waard om voor te sterven

  Met vriendelijke groet,

  Uitzichtloos

 4. Je denkt toch niet dat je in dit vrije democratische Nederland nog mag doen en zeggen wat jij vindt? En dat geldt zeker voor mensen met een uitkering. Door dit in te voeren hebben ze de totale controle over die groep mensen. Wij, de staat, bepalen wat goed voor je is en wat je wel en niet mag zeggen. Doe je dat niet ben jij je uitkering kwijt. Wat is de volgende stap? Een werkkamp of een gesloten psychiatrische afdeling als je niet meewerkt of protesteert? Dit zijn gevaarlijke ontwikkelingen.

 5. ER KAN TOCH POTVERDORIE WEER EEN REFERENDUM WORDEN INGEDIEND???!!!! IS HIER AL SPRAKE VAN, OF MOET DAT NOG GEDAAN WORDEN???

 6. Drie maanden geen uitkering betekent gewoon dakloos worden. Als dit sneeuwbaleffect doorrolt krijgen we vast zeer vreemde toestanden. Criminaliteit is geen criminaliteit meer wanneer mensen stelen om te eten.
  Basisinkomen, mensen, het is de enige oplossing voor dit zinkende Europa.

 7. Nou van mij mag het wel per juli plaats vinden, ben al twee keer gestraft voor niet verschijnen op de werk plek ivm fibromyalgie (reuma in de weke delen) dan komt er tenminste echt beweging bij het volk (niet dat ik het de mensen gun hoor in tegen deel) ben helemaal voor een basis inkomen. Maar dit is echt wat er nodig zal zijn om de nederlanders in beweging te krijgen. We heten niet voor niks kikkerland, weten jullie wat het inhoudt? Dat we als een stel kikkers in een pan zitten die langzaam tot de kookpunt wordt gebracht en dan is het te laat om er nog uit te springen. Het is NU tijd om wakker te worden niet pas in 2015.

 8. Dat er meer criminaliteit komt en armoede is de hele opzet van de NWO. Ze creeren een probleem,dat kan van alles zijn,armoede,valse vlag aanslag [9.11] ,geven iemand anders de schuld,en komen dan met de zogenaamde oplossing ,die ons nog dieper in de proplemen brengt.Zo gaan ze dat ook doen voor ons die frid chip in te brengen.Ik denk dat ze een virus uitbraak creeren ,en dan zeggen dat je die chip moet pakken anders ben je zogenaamd een gevaar voor anderen,mensen tegen elkaar opzetten.Kijk naar david icke op youtube,dan snap je het grote plaatje.

 9. Kzei al dat er geen computers dit keer zullen vliegen, maar mensen van de uwv/isd/sociale dienst. Mochten ze de inkomen zomaar stoppen om een onzinnige reden, dan gaat er zeker wat gebeuren.

 10. er is nog iets heel belangrijks waar niemand het over heeft…als er verplicht een tegenprestatie is, zitten daar geen rechten voor de zgn vrijwilligers..zijn ze totaal overgeleverd aan de hopelijk redelijke bazen van hun vrijwilligerswerk…en als deze niet redelijk zijn, wt heel vaak voor komt ziten ze in een totaal hopeloze en ellendige situatie van angst en beven over de psychologie van hun baas…in normaal werk Ijn er nog weten..hier hebben ze helemaal geen bescherming met 1 uitzicht..helemaal geen geld meer..kan je nagaan wat voor toestanden er kunnen ontstaan..bv. tussen een baas en een vrouwelijke vrijwilliger..( hoe vaak ik niet heb meegemaakt dat de dwi vrijwilligers monddood worden gemaakt dmv stigmatizering al niets meer bij kunnen dragen..worden gewoon niet geloofd, als ze al iets durven te zeggen..waarom word alles in plaas gezet behalve beschermings wetten ivm. t zgn. vrijwilligerswerk!?

 11. Beste Rob,

  Ik heb jouw verhaal ook gelezen. Wat mij nog het meeste zorgen baart is het feit dat we nu nog meer criminaliteit krijgen. Het is nogal logisch dat mensen gaan stelen als ze niets meer te eten hebben. En dat gebeurt dus als je totaal geen inkomen meer hebt. Dat is uiteraard niet goed te praten, maar wel te begrijpen. Bovendien kun je mensen van 60 jaar en ouder niet meer dwingen om dan nog eens een keer onze taal te leren. Die eis hadden ze 40 jaar geleden moeten stellen aan de ‘nieuwe’ Nederlanders.

  Irene Vreeswijk-Mullaert

 12. Tja dit wordt wel heel erg ernstig. Menswaardig kan ik dit niet noemen.
  Voor heel NL schandalig

 13. direct naar de europese rechtbank met een heleboel van die zaken, u niversele verklaring voor de rechten van de mens( uvrm) geld hier nog steeds, en daar hebben de voorgangers van die eikels in den haag voor getekend, dus recht op eten/drinken/kleding een plek om te wonen en zelfs recht op sociale omgang, wat gaan we doen,????
  allemaal souverein worden, je naam terug claimen( deze is door dezelfde staat gekaapt bij je geboorte zodat de staat ermee kan handelen, er is 500.000 euro aan goud op je naam gezet, en dat is nooit aan joj of je ouders gevraagd( corruptie al van je geboorte af!!!!! kom op nou mensen sta op en kom op voor je rechten

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.