Werk loont, verhaal van Arbeitseinsatz in Rdam anno 2014

30erjarenRelaas van een tewerkgestelde uitkeringsgerechtigde in Rotterdam in 2014, die ‘gewoon’ de bevelen van de ambtenaar moet opvolgen omdat hij anders geen uitkering krijgt om van te leven.

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Onze uitkering is nog niet toegekend, maar je wordt wel meteen tewerkgesteld. De vraag, die ik pesterig aan de ambtenaar die uitlegt wat werk loont inhoudt stel, is of ik een vergoeding voor dit werk ga krijgen als mijn uitkering alsnog geweigerd wordt. Maar inderdaad; als je uitkering geweigerd wordt krijg je niets. Lijkt mij iets waar het hof voor de rechten van de mens nog wel wat bedenkingen bij zal hebben.” Lees verder

Commentaar
Dwangarbeid in NL van begin 2014 zal de geschiedenis ingaan als een terugkeer naar de onderdrukking van niet-werkenden van de vorige eeuw. Toen was er een krachtige arbeidersbeweging die stemrecht en betere werkomstandigheden wist te verwerven. Ik ben benieuwd wat voor soort beweging er nu nodig is om de elite aan de kant te zetten.

Rob Vellekoop, 14 april 2014

6 Comments

 1. je kan twee kanten op
  positief denken of protest maken
  in dit land een illussie of
  gewoon einde maken aan je leven
  neem waterplant scheerling
  gisteren gehoord van 84 jarige
  wat een k land zei hij
  hij hield van zuidelijke landen
  dan moet je daar naar toe gaan en daar gaan sterven
  1 week busreis nee ook te duur geen geld
  meneer had spaans italiaans frans ned bloed in zich
  maar ik kon hem wel begrijpen
  einde maken aan je leven hier in ned
  ja zijn woorden het is een k land geworden
  dus mensen neem waterplant scheerling en geen zorgrn meer
  wie weet dat dan de eu gaat denken wat is daar aan de hand in ned
  weinig geld meer te halen….

 2. Zo he!
  Dus als ze echt lelijk willen doen en ze krijgen geen toekenning op de uitkering, hebben ze drie maanden voor 0.00 cent gewerkt?
  Zonder geld om van te eten in de tussen tijd? Of de huur te betalen? etc.? Echt?

  JAW DROPPING AWFULL!

  Wat doen de vakbonden hieraan??
  Het is namelijk arbeidsplaats verdrukking, en de cao is dus om zeep gebracht, dat zijn vakbondstaken om daar voor op te komen!
  Shame, Shame, Shame!

 3. Iedereen die straks met Koningsdag met een oranje vlaggetje gaat lopen zwaaien of op een andere wijze feest gaat lopen vieren verdient het om later met een felgekleurd oranje vestje aan te gaan lopen dwangarbeiden. Want het is niet Rutte die aan de touwtjes trekt (ook al mag ik hem niet). Het is wel onze Koning die zijn handtekening ergens onder zet en de wetten goedkeurt. En die het in zijn troonrede vol lof over onze participatie samenleving had. Laten we dat niet vergeten! En neem dit maar goed in je op. En onthoudt maar goed wat ik nu zeg want er komt een tijd dat ik, en dus ook anderen, dit niet eens meer op internet mogen schrijven.

 4. Tja, hoe krijgen we onze arbeidsrechten terug? Ik wil mezelf wel opwerpen hoor als de nieuwe Evita Peron. Geen probleem. Aangezien we toch een half-Argentijns Koninklijk huis hebben gekregen met een bepaald verleden en een bepaalde reputatie. Maar dat geeft niet want zolang het er maar charmant uitziet loopt iedereen er ver mee weg. Nog even en het is Koningsdag. Hiep hoi. Staat iedereen weer gezellig feest te vieren met een oranje vlaggetje. Om vervolgens een week later weer te gaan lopen klagen.

 5. Participatie is gevaarlijker dan het lijkt. Wat let de bedrijven om alleen nog maar participanten in dienst te nemen? Dan kunnen ze de kosten op de bevolking overhevelen en de lonen in hun eigen zak steken.
  De Wet Werk en Bijstand moet er sowieso aan, maar daarvoor hebben we natuurlijk een andere regering voor nodig. Dat kan nog wel even duren aangezien de volgende liberale partij, D’66, de grootste kan worden volgens de peilingen.
  Ik vind het schandalig dat mensen géén inkomsten kunnen krijgen in dit land. Iedereen die dit een ander aandoet zou voor de rechter moeten verschijnen!

 6. En die werkgevers maar klagen. Zo hebben hun gratis personeel en dus meer winst. Geen onkosten meer. Natuurlijk is dit verdringing op de arbeidsmarkt. En maakt nog meer mensen werkloos die dan eerst gratis kunnen werken.
  Kijk dat heb je met politici niet geen kennis van zaken hebben die lullen als kippen zonder koppen.
  Van de arbeiders moet je het ook niet meer hebben.
  Hun wordt de bek gesnoerd, want ze worden ontslagen en moeten dan eerst werk zoeken of werken.
  De boel stort gewoon in onder de voeten van die modderaars.
  Wie gaat er dan nog belasting centen opbrengen ?
  Niet de rijken. Die halen het alleen maar weg bij de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.