De Internationale is weer actueel

werkloozenIn 1892 werd de Internationale als officieel strijdlied van de Internationale Arbeidersbeweging geproclameerd. De strijd van toen is de strijd van nu met andere wapens en geraffineerdere tegenstanders. Destijds vochten mensen in armzalige omstandigheden voor brood en werk. Nu is de straf voor verzet tegen het huidige regime werkloosheid en daarna bijstand en slavernij.

De onderdrukking van toen was openlijk, nu bedekt en gecamoufleerd door een deken van overbodige informatie. De spelen van toen is het internet van nu. Grote delen van de bevolking bevinden zich in een bijna constante roes tijdens de interactie met anderen via de zogenaamde sociale media. Of zij zijn ondergedompeld in de dagelijkse zorgen om het hoofd boven water te houden door een schamele uitkering/loon waarmee zij moeten overleven.

De Internationale in tekst en geluid

Ontwaakt! verworpenen der Aarde
Ontwaakt! verdoemd in hong’ren sfeer
Reed’lijk willen stroomt over de Aarde
en die stroom rijst al meer en meer
Sterft, gij oude vormen en gedachten
Slaaf geboor’nen, ontwaakt! ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten
begeerte heeft ons aangeraakt;

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaard
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard’

De staat verdrukt; de wet is logen
de rijkaard leeft zelfzuchtig voort
Tot ’t merg wordt d’arme uitgezogen
en zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn ’t moe naar and’rer wil te leven
Broeders! hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht waar plicht is opgeheven
geen plicht leert zij waar recht ontbreekt

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaard
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard’

De heersers door duivelse listen
bedwelmen ons met bloed’gen damp
Broeders! strijdt niet meer voor and’rer twisten
breekt de rijen hier is uw kamp
Gij die ons tot helden wilt maken
o! Barbaren denkt wat gij doet
Wij hebben waap’nen hen te raken,
die dorstig schijnen naar ons bloed

Makkers! ten laatste male
tot de strijd ons geschaard
en de Internationale
zal morgen heersen op Aard’

6 Comments

 1. Het beste wat we kunnen doen, is van binnen uit aanpakken ,we moeten ons organiseren en zelf de gemeente raad ingaan,en dan proberen in de 2d kamer te komen ,en het van binnen uit aanpakken. Alle corruptie eruit en een nieuw systeem opstarten [ basisinkomen en daarna het venus project] . Dat winstsysteem moet weg, , Niemand hoort meer te zijn dan een ander ,dan gaat het fout,Iedereen gelijk,want we zijn allemaal een.

 2. de arbeid uurloon steeds blijvend verlagen sinds 1990 – deval van de muur en de Just In Time administratieve koppelbazen inrichting van in en verhuur flex werkers, tot nu toe totdat we allemaal ’t niveau van de laagste betaalde arbeiders in europa hebben bereikt. Dat is en was de enigste rede van de EUROZONE uitbreidingen naar ’t Oostelijke west europa naar nu ook nog ’t westelijke Azie ..opstoken/warmhouden. Terwijl ’t Israel / Syrie eo ongemoeid wordt gelaten al tientalle jaren via de sponsoren informatie media clubleden censuur (’t communitarisme ).

 3. alle belasting voordelen auto groot verbruik clubkortingen afgeschaft en/of aangepast neer inkomsten.
  Alle subsidies worden afgebouwd en opnieuwe regels afhangelijk gemaakt. Alle naar ’t oosten en verre oosten verplaatste bedrijvigheid waarvan in ’t ontstaan burgers subsidie de basis vormde , moet met terug werkende kracht worden terug gevorderd. De ontwikkelingen in ’t logisch schakelen van machines en bewegings controle van volume stromen en alle arbeid regel en veilgheid voorschriften komen opnieuw allemaal onder burgers overheid en controle van uit een bureau. Ook afhandelingen van verzekeringen ongelukken verkeer regel en zorg declaraties onder een burgers overheid bedrijf. Alle bonussen en bezit moeten worden geopenbaard en bij straf maatregelen deze op hoogte van inkomsten aangepast. Elke arbeid moet geregistreerd worden van elke buitenlander als belongingen natura / financieel en verplicht minimumloon zijn en 40 uren werkweek. overuren met toestemming van arbeid burea (oude stijl) . Decentralisatie van de gemeente herindelingen (rede waarom en de resultaten van bestemmingsplannen inbreng ter plaatsen) ’t opgesplitste naar meerderheid belangen meerderheid in alle tijden (hoofdrede van herindelingen) Banken verplicht loketten en handgeld afgiften en opname . in alle dorpen met een bepaald aantal inwoners.

 4. De uitzending van Tegenlicht (13.04.´14), waarin Douglas Rushkoff een en ander belicht met betrekking tot werkelijke ontmoeting en werkelijk samenzijn (wie neemt er nog de tijd voor?) , loopt mooi parallel aan dit artikel!

  In de reële ont-moeting kunnen wij weer uitwisselen én onze eenheid ervaren.

  Tegenlicht:
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1410829

  Die eenheid wordt ook duidelijk in de uitzending van Annemiek Schrijver in gesprek met Pim van Lommel (13.04.’14):

  http://www.luxmagazine.nl/vermoedenUitzending.aspx?lIntEntityId=2295
  Die Pim is al 70! Wat ziet hij er nog goed en levenslustig uit!

  Wie zei dat? >> “Wanneer wereldwijd de macht van de liefde sterker is dan de liefde voor de macht, ja dán zal er wereldvrede zijn”.
  Dat ligt dus zéker binnen ons bereik, want het gros van de mensen is niet op macht belust! Integendeel. (Het zijn natuurlijk vooral de mensen uit de politiek en uit de bankenwereld, die nog zo aan macht en bezit hangen, daarvan afhankelijk zijn; vaak uit [onbewuste] angst.)

  • Het probleem is alleen dat die mensen nog zoveel macht hebben dat ze de massa beïnvloeden. Daar worden hele studies naar gedaan. Ze gebruiken alleen die studies die hun het gewenste resultaat oplevert. En helaas doen we zelf mee aan die onderzoeken en enquêtes. De suggestieve vragen hebben schijn antwoorden waarvan we diegene kiezen die ons het meest ligt. Zo weten ze van te voren hoe we zullen reageren. Daarbij is liegen nog steeds in bij de machtigen der aarde. Zelf zijn ze perfekt en korruptieloos. Het zijn altijd tegenstanders.
   De banken kunnen de ekonomie maken en slopen.

 5. Het is nu niet veel anders dan toen. Alleen we hebben nu zoveel media. Schrijf de krant nog niet af. Ik lees die nooit meer. Bij Telegraaf moet ik voor sommige delen kopen. Je denkt toch niet dat voor halve waarheden betaal ? Wat gratis is is ook niet echt objektief. Maar is dit niet iets van alle tijden ? De propagandamachine draait altijd op volle toeren. Zo konden hele valse mensen aan de macht komen. Je kunt zelfs dingen omdraaien en heel veel onderzoeken laten doen en misbruiken om je doel te bereiken.

  Natuurlijk is de eerlijke mens altijd de grootste leugenaar.
  Als blijkt dat je zelf de leugenaar bent dan ga je dingen zo lopen verdraaien volgens je eigen afgesproken normen waarden om jezelf in te dekken. Want ja, je zal maar eens veroordeeld worden.
  Toch vraag je je af door wie we tegenwoordig worden geregeerd en wie er echt aan de macht zijn. Dat was het volk toch ? De arbeider ?
  Dat alleen al is ook een leugen. Mijn ouders moesten allebei werken. En vandaag de dag is het eigenlijk nog hetzelfde.
  Voor een koophuis moet je jezelf te pletter werken allebei en dan nog heb je geen garantie dat als er 1 ziek wordt dat je het mag houden door te blijven betalen.
  Dan krijg je de dooddoener dat we verwend zijn.
  Ja, die huizen zijn er. Maar voor velen nog steeds niet te betalen.
  En het zijn vaak nog ambtenaren en niet altijd arbeiders.

  De werkgevers hebben het altijd voor het zeggen gehad.
  De illusie gewekt dat ze altijd zielig zijn en het onderspit delven is absoluut niet waar. Toen de werkloosheid zo lag was in de jaren 60 vdve en er zogenaamd zat werk was moesten er maar buitenlanders naar Nederland gehaald worden.
  Nog steeds geld: we zijn zelf te duur geworden. We hebben teveel rechten gekregen en bescherming.
  Dat gaat voor normale werkgevers niet op.
  De laatste tijd krijgen ze ineens alles voor elkaar.
  CAO’s worden afgebroken. Men tornt aan kontrakten en zelfs aan het minimumloon.
  Het was notabene de PvdA die eind jaren 70 vdve die het jeugdminimumloon met maar liefst 10 procent verlaagde.
  Dat was toen heel veel geld waar ik ook slachtoffer van werd toen ik 18 of 19 was.

  Het gekke is dat Amerika die dit allang achter de rug heeft en aan wie alles afspiegelen en zo zou het volgens sommigen ook hier moeten zijn, dat ze daar zelfs het minimumloon willen hebben en hoger.
  Iedereen die werkt een fatsoenlijk inkomen.
  Hier gaan we terug. Mensen worden hun huis uit gezet na allemaal beloften.
  De baan voor het leven. Oh nee, die bestond niet meer.
  Iedereen kan schoonmaken zei Zalm. Alleen hij niet natuurlijk.
  Er is natuurlijk altijd volop werk in de schoonmaak.

  Helaas regeren de leugens nog altijd.
  Zalm heeft een vooruitziende blik gehad.
  Thans het beste baantje.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.