50.000 betogers tegen asociaal Europa

brussel040414Een betoging tegen het Europese afbraakbeleid kreeg in Brussel 50.000 mensen op de been. Er waren grote delegaties uit Frankrijk, Nederland en Duitsland, ook uit de Zuid-Europese landen waren vakbondsleden gekomen.

 

“Extreemrechts krijgt straks misschien wel 100 zetels in het Europees Parlement. Mensen haken af of geven een proteststem. De Europese Commissie moet dringend rekening houden met onze afkeer”, zei Thierry Lepaon van de Franse vakbond CGT.

 

Commentaar
Ik hoop dat het de Nederlandse kiezer duidelijk is geworden in ieder geval niet extreemrechts, dus op de PVV, te stemmen tijdens de verkiezingen op het Europese Parlement op 22 mei. Ondanks het feit dat de PVV beweert tegen de EU te zijn, blijken ze NIET tegen een verhoging van de op zich al exorbitante Europese ambtenarensalarissen te zijn.
Rob Vellekoop, 5 april 2014, voorzitter BIP

5 Comments

 1. De boodschap is zo’n beetje, als je wilt dat alles bij het oude blijft, dan stem je op PvdA VVD CDA D66 CU SGP Groen Links (tsja) Ouderenpartij PVV (hoewel ze op papier tegen Europa zijn, maar dat lijkt me een sentiment populistisch standpunt om meer stemmen te krijgen), zo niet dan op de “rest”, haha. Veel keus he? De kans dat er dus echt iets gebeurt is dicht bij 0, aangezien de meeste mensen helemaal niks weten van politiek en gewoon op mensen met een leuk lachje stemmen, of omdat hij zo interessant kan doen, etc.
  Er komt dan ook niks op de tv over de politiek, buiten buitenhof dan en het vragenuurtje. Het interesseert mensen ook niks, die lui moeten gewoon hun werk doen en niet alleen maar de rijken bevoordelen (want dat snappen de mensen nu inmiddels wel).
  Als ik zie dat D66 de nieuwe grootmacht is geworden, dan begin ik me ook af te vragen of het eigenlijk allemaal wel kosher is, verkiezingen. Hoezo D66, dat zijn toch ook neoliberalen? Dan krijgen we toch nog meer van hetzelfde? Ik hoop toch niet dat we in een staat leven, waarin stemmen verzonnen of veranderd worden. Wie controleert dat eigenlijk?

 2. Omdat ik bij de demonstratie was weet ik dat er 13.000 Fransen mee demonstreerden daar zijn de 1500 Nederlanders niets bij.
  Ook zou ik graag willen weten wat verstandig is om op 22 mei te stemmen bij de Europese verkiezingen. Zelf heb ik een beetje inzicht in de politiek maar wanneer je dat niet hebt wat is de boodschap dan?

 3. Precies @Denker…De grootste angst van de Elite dat burgers massaal weigeren om nog langer mee te doen met dit verziekte systeem…dan pas kakt alles in elkaar!

 4. Protesteren helpt niet. Verstandig stemmen wel.

  Ik vind het charmant hoor, maar politici trekken zich daar niets van aan, behalve als mensen bijvoorbeeld stoppen met (mee)werken, dan zijn de rapen gaar. Het duurt niet lang meer, voordat we zoiets krijgen als in de Oekraïne.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.