Stijging huisuitzettingen naar meer dan 19 per dag

HuisuitzettingHet afgelopen jaar is het aantal huisuitzettingen gestegen naar 6.980, dat zijn 19 uitzettingen per dag. Dit heeft het overkoepelend orgaan van woningbouwcorporaties AEDES meegedeeld. Bij deze huisuitzettingen komen gezinnen op straat en moeten aankloppen bij buren, familie of komen in de opvang of op de camping terecht. Dit laatste kunnen de meeste ook niet meer betalen.

In 2012 zijn corporaties bij 6.750 huishoudens overgegaan tot huisuitzetting. Dat was ruim 10 procent meer dan in 2011. Corporaties merken dat huurachterstanden toenemen door de economische crisis en de stijging van de huurprijzen. Huurachterstand is de belangrijkste reden voor huisuitzetting: 88 procent. Andere redenen 4% wiettelers, 3% fraudeurs en 3% vanwege overlast

Naast huisuitzettingen door woningcorporaties vinden er ook ontruimingen plaats door hypotheekbanken en particuliere verhuurders die niet in het cijfer van 19 per dag zijn opgenomen, waardoor het totale cijfer waarschijnlijk twee keer zo groot uit komt.

Commentaar:
Ondertussen moddert Rutte 2 verder. Zuigt woningcorporaties leeg waardoor de huren alleen maar kunnen stijgen. Met als gevolg dat de stijging in het aantal huisuitzettingen ook door zal gaan. Tenzij wij een vuist maken en dit kabinet naar huis sturen. Op 19 maart kan de kiezer zich doen gelden.

Rob Vellekoop, Delangemars.nl, 13 maart 2013

 

12 Comments

 1. Op 11 november 2014 is mijn huis ook ontruimd ik ontving vanaf 2013 al een wwb-uitkering en stond vanaf ik heb mij tot 2x toe aangemeld de laatste keer was op 26 mei 2014 bij schuldhulp en stond bij verschillende hulpinstantie aangemeld. Ik moest verplicht verhuizen omdat ik in een sloopwoning via Vestia zat in Hoogvliet en had een woning gekregen in Spijkenisse via MaasDelta wooncorperatie de 1ste 2 maanden huurachterstand is gekomen door de verhuizing en de stress die het veroorzaakt had bij mij en ik niet in de gaten heb gehad dat de automatische incasso niet goed verlopen was daarna werd ineens mijn uitkering voor 4 maanden stopgezet en zat ik dus 4 maanden zonder inkomen en werd de achterstand 6 maanden. Ik heb psychische problemen en heb dat ook duidelijk bij alle instantie aangegeven. Ik ben er sinds kort achter dat de schuldhulp mij binnen 6 tot 8 weken na aanmelding onder bewindvoering had moeten zetten en dat is niet gebeurd als dat was gebeurd had ik mijn dieren en huis nog gehad! Ik ben er ook achtergeomen omdat ik door de gemeente Spijkenisse en Rotterdam als tennisbal word gebruikt dat mensen op straat zonder dak boven hun hoofd schennis van de mensenrechten is. Bij deze wil ik ook iedereen die iets soortgelijks is overkomen een klacht willen indienen bij het Europese hof want hoe meer mensen dat doen hoe sterker we gezamelijk staan en kan de regering en gemeentes er niet omheen!

 2. Het is echt heel raar. Want lonen bleven hetzelfde zoals 10 jaar geleden.Maar kosten zijn toren hoog gevorden: Indien de kosten omhoog worden moet ook loon niet hetzelfde maar althans 20 percent meestijgen: In nederland is er geen sprake van loonverhoging; Integendeel is er sprake van kostenverhoging: Dit betekent dat de regering systematisch mensen armer maken en wachten op oorlog:

 3. Helaas, in mijn gemeente geen stem waardig uit te delen.. dus blanco. dan tel ik wel mee in de opkomst en kunnen ze me niet classificeren in “desinteresse”.
  Deze dagen zij overigens wel ideaal om mijn mening te spuien bij de partijlobbyisten.. ik geniet van elk moment..
  Heb ook gesproken over wederkerigheid dat dit onterecht is daar mensen er al voor betaald hebben (daar had ie niet van terug dus ze weten het gewoon.. en het inhumane bijstandsbeleid wat weer humaan moet worden. De man heeft mij uitgenodigd voor een gesprek waaruit blijkt dat ze wel degelijk gevoelig zijn voor de publieke opinie. Dus mensen laat beleefd en met argumenten weten hoe u denk over dit beleid.
  Ik zeg doen..
  Uw stem telt, al stemt u blanco ­čśë

 4. “Op 19 maart kan de kiezer zich doen gelden.”

  Uh, dan zijn er GEMEENTE-verkiezingen, dus die houden de bezuinigingen niet tegen. En inderdaad, D66 en CDA zouden het niet veel anders doen dan. PvdA en VVD
  Wel weet ik dat BLANCO stemmen beter is dan wegblijven.

  en wat de “crisis” betreft..dit is geen crisis, dit is kapitalisme

  • De krisis is zoals altijd voor de armen, veroorzaakt door de rijken, de kapitalisten. Het is een ziekte uit Amerika, waar de VVD ook heilig in gelooft.En de rest van de grote idioten volgt het ideaal. Amerika probeert het kapitalisme, wat ook voor imperialisme staat, overal op te dringen. Komplete slachtingen richten ze aan. Met mensenrechten hebben ze niks op, maar wel de mond vol van. Ze vertrappen het echter. Oost Europa is helemaal niet beter af met het westen.

   De slavernij wordt geruisloos ingevoerd en de banan voor minima wegbezuinigd. Sinds de jaren 80 vdve moest er gewoon harder gewerkt worden en de vakbonden vonden het prima. PvdA=FNV dankzij Wim Kok. Het zijn allemaal zakkenvullers. Met tonnen kontributie gaan ze er vandoor en krijgen de mooiste baantjes in nep-besturen en -raden.
   Het is allemaal door gestoken kaart geweest.
   Betuttelend tegen andere landen, maar gewoon zelf gezellig meedoen.

   De PvdA maakt weer reklame voor goede zorg en meer banen.
   Ze behouden niet eens banen en de verzorgingstehuizen e/d/ stromen leeg. Mensen worden gewoon op straat gezet, want er is natuurlijk geen woningnood meer …… dankzij de PvdA.
   Ze vullen hun zakken gewoon over de ruggen van de minima en zwakken.
   Dat die Samsom nog zoveel onzin kan uitkramen en dan beschuldigen dat de SP er niks tegen doet.
   Ze hebben zelf het beleid in gang gezet onder de vlag van de VVD.
   Meelopers. Met een stem op de PvdA stemde je ook meteen op de VVD.
   Ik hoop eigenlijk dat mensen dat eens snappen, dat ze hun eigen doodvonnis hebben gestemd en dat er deze partijen tegen elke vorm van verandering zijn.
   Sterker nog: ze hebben de krisis zelf bewust veroorzaakt.
   Van de VVD moesten we een ander zorgstelsel krijgen, omdat de vorige onbetaalbaar werd. Maar deze is het ook al.

   Nu zegt Knot al dat het pensioenstelsel niet meer van deze tijd is.
   Eindelijk iemand die toegeeft wat we allang weten.
   Ja, dat zijn echte veranderingen. ­čśë
   Kapitalisme is een ziekte. Een dodelijke ziekte. Heeft absoluut niks goeds gebracht. Hebzucht, ja. Voor de rijken een zegen. Voor hun geen belastingen. wel voor de armen. Die moeten een negatief rendement hebben, dus overal dubbel voor betalen.

 5. Als er een basisinkomen is zal de toestroom van Bulgaren en Roemenen afnemen. Immers, ze krijgen hier dan geen sociale uitkering meer wanneer ze geen werk meer hebben. Hun vangnet is dan het basisinkomen in hun thuisland, gebaseerd op de kosten van levensonderhoud aldaar.

 6. Gelukkig doen de regeringspartijen het goed dankzij de propaganda van het CBS. Mensen hebben ineens meer te besteden. Vele kiezers van deze domste regering ooit twijfelen nog. Niet dat ze zichzelf in de problemen hebben gebracht. Ik wacht zelf op de BIP, maar mijn stem krijgen ze niet deze mensenverraders. Politici maken zelf fors misbruik van gemeenschapsgeld. Overal lopen ze de kanten er af, maar blijkbaar zijn ze vrijwel allemaal onschendbaar. Zelfregulering bestaat niet. Dat zie je wel aan politici. Kijk eens wat die Oekraïense ex-president achterover heeft gedrukt. Het land moet ook weer overeind gehouden door nu Europees gemeenschapsgeld. Vind je het gek dat we zelf bedelaars worden ? We kunnen zelf doodvallen. Ze laten alleen zien hoe goed ze het zelf hebben, maar spreken voor en namens heel de bevolking.

  Als we niet gaan stemmen gaan we naar de hel.
  Nou, als we wel stemmen 3 keer zo hard.
  Er is geen keuze meer. Nooit geweest.
  Deze verarmingsmachine is in de jaren 80 vdve al in gang gezet.
  Bewust. O.a. door de FNV en de PvdA. Natuurlijk ingefluisterd door de VVD. Over die zogenaamde christelijken zullen we maar zwijgen: schijnheiligen.
  De kerken lopen leeg, maar de moskee├źn vol.
  Logisch lijkt mij. Mensen zoeken ergens houvast.

  Overigens door een fout in het GBA stonden we nog met 3 personen ingeschreven i.p.v. 2. Na bijna een jaar. Dat merkte ik aan de gemeentelijke belasting aanslagen. Na 1 dag, weekend en maandag, hadden ze het al zo snel gekontroleerd bij de o.a. de belastingdienst dat we gewoon konden betalen. Zelfde dag kwam er een brief dat we inderdaad met z’n twee├źn wonen en dat we dus vermindering kregen. Dat duurde dus langer dan de beslissing voor kwijtschelding.

  We krijgen 2 uitkeringen. Ik een WW. Bijstand, algemene heffingskorting en toeslagen. En dan zeggen dat we boven de norm zitten.
  Ik heb de laatste cijfers nog eens hier en daar gekontroleerd en ik kom nog steeds een tientje te kort. Dat zal dan wel het vakantiegeld van de Sociale Dienst zijn.

  Politici kunnen het gewoon niet meer aan. De bezuinigingen laten een spoor van vernielingen achter.

 7. Als de Nederlanders nog een beetje pit hebben, dan is het hoog nodig dat de huidige partijen met hun oppositievriendjes op 19 maart van de politieke kaart geveegd worden, voordat alleen de rijken nog maar een dak boven het hoofd hebben en brood op de plank.

 8. Den Haag moet van de bonafide verhuurders afblijven, laat ze de malafide verhuurders maar eens aanpakken, daar mankeert het behoorlijk aan.

 9. Hallo Rob,

  Zolang de grenzen wagenwijd open blijven staan en de inkomensverschillen binnen Europa gigantisch zijn blijft het dweilen met de kraan open. Bovendien moeten de Bulgaren en Roemenen zelf hun eigen land leren opbouwen en niet in de steek laten. Tenslotte is het leven in Roemeni├ź en Bulgarije veel goedkoper dan hier in ons overvolle hectische landje. De oppositie van maar liefst 10 nieuwe partijen en Utrecht geeft overigens een enorme verdeeldheid en krachteloosheid aan. Laten we hopen dat er op 19 maart a.s. enkele nieuwe partijen slagen in hun ambitie de huidige kliek aan te pakken. 3000 euro schuld voor de huidige en volgende generaties is al veel te veel. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zou ik zeggen. Bovendien heeft de huidige coalitie tussen 2010 en 2013 maar liefst 30% minder gedaan voor de Utrechter!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.