Gemeenteraadsverkiezingen zijn beste kans Rutte II af te straffen

potloodOver een maand zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Nederland kan voor een politieke aardverschuiving zorgen door NIET te stemmen op de verantwoordelijken voor de afbraak van onze samenleving: PvdA, VVD, D66, CU en SGP.

Stem op partijen die wel oog hebben voor de MENS, en het geld minder belangrijk vinden. Kies voor partijen die niet bang zijn van Brussel en niet aanzetten tot haat zoals de PVV.

Stop met denken dat ‘We kunnen toch niets veranderen’, want op 19 maart kan je het verschil maken. Stel je eens voor dat de 5 regeringspartijen uit de gemeenten worden weggestemd. Wat denk je dat hiervan de gevolgen zullen zijn voor Rutte II in Den Haag? Juist.

Op 19 maart kan je als kiezer het onrecht rechtzetten en de verantwoordelijken een ongelofelijk pak slaag geven op hun meest kwetsbare punt. Verdrijf de regeringspartijen uit de gemeenteraden! Laat Rutte en zijn kornuiten weten dat het genoeg is.

Nog even de 20 wandaden van Rutte II op een rij:
1. Iedere maand duizenden werklozen er bij.
2. De consument verliest vertrouwen in economie en pot op.
3. De zorg betaal je zelf of je valt terug op je netwerk anders crepeer je.
4. Mensen in bijstand onder regime van onderdrukking en intimidatie.
5. Gepensioneerden minder pensioen.
6. Geflipt controle-apparaat checkt uitkeringsgerechtigden en AOW´ers.
7. Privatisering ziektekosten: hoger eigen risico en minder verzekerd, en ziektekostenverzekeraars maken steeds meer winst.
8. Laagste inkomens er op achter uit.
9. Laagste inkomensbelastingtarief 37%!
10. Rijken worden rijker, maximaal belastingtarief 52%.
11. Honger neemt toe, meer dan 80.000 hongerigen bij voedselbanken.
12. Armoede neemt toe, meer dan 1,2 miljoen mensen onder armoedegrens.
13. Rutte 2 aan de leiband van de EMU, staatsschuld en begrotingstekort zijn pijlers kabinetsbeleid. Dus nog meer bezuinigen.
14. Rutte 2 mist visie en ballen om NL uit de crisis te halen.
15. Door bezuinigingen geen geld voor kunst en cultuur.
16. Minder sociale woningbouw, hogere huren en minder geld bij corporaties.
17. Groeiende onzekerheid door opstapeling van bezuinigingsmaatregelen.
18. Klimaatregelen op de lange baan.
19. Meer dan 18 huisuitzettingen per dag.
20. Rutte2 eist tegenprestatie bij uitkeringen, strijdig met EVRM (mensenrechtenverdrag)

Rob vellekoop, partijvoorzitter BIP, 17 februari 2014
(BIP doet mee in Amsterdam, Bergen, Deventer en Utrecht)

29 Comments

 1. natuurlijk worden stemmen beïnvloed voor dat hebben ze NSA zij weten hoe je kasje kan manipuleren

 2. het zou geen slechte idee zijn om met ze 100.000 mensen hele DEN HAAG plat te leggen maar ja waar vind ik nog 99.999 mensen?

  • Hm, doe mee met acties die al georganiseerd zijn. Op 7 maart waren er flink wat over heel Nederland verspreid. Ik heb in ieder geval meegedaan. Ik was bepaald niet de enige en van omstanders heb ik alleen maar duimen omhoog zien gaan.
   Tja, en anders zou ik zeggen, ga aan het werk en organiseer er een.

 3. Helemaal mee eens! Het beste signaal naar de huidige politiek toe is door ze er nu faliekant uit te stemmen.

  Ik zag vandaag in de speciale verkiezingseditie van een locaal blad, de volgende stelling:
  “Mensen die een bijstandsuitkering krijgen, moeten als tegenprestatie zinvol werk doen, bijvoorbeeld als verkeersregelaar of voetbalcoach.”
  De partijen moesten aangeven of ze het er mee eens zijn of niet met een eventuele motivatie. Slechts één van de elf locale partijen zegt faliekant “nee”.

  1. “moeten”
  2. “tegenprestatie”
  3. “zinvol”

  1. Waarom “moeten”? Wie is er schuld aan de werkloosheid? Nou, niet de werkloze! De schuldigen zijn zij, die de banen wegschrappen! Dat doet de overheid zelf met haar bezuinigingen! En nou wil ze notabene nóg meer gaan bezuinigen! Dit is toch idioot!
  2. Waarom “tegenprestatie”? Er worden flinke gelden van ons salaris ingehouden om uitkeringen te kunnen financieren, m.a.w. die uitkeringen zijn met ons eigen geld al betaald! Ook met het geld van de mensen die nu buiten eigen schuld zonder baan zitten te kijken! De overheid is het die verplicht is om een tegenprestatie te leveren, en dat is o.a. die uitkering. Óf een betaalde baan óf een uitkering! De uitkeringsgerechtigde heeft géén schuld aan zijn of haar werkloosheid!
  3. “zinvol”? Wat is zinvol? Voetbalcoach zijn??? En als er dus toch functies voor uitkeringsgerechtigden blijken te zijn, dan zijn er dus wel degelijk banen! Of niet dan? Hoe zit dit nou?

  Tja, …: “Hoe zit dit nou?”.

  Is er nou wel werk of niet? Vrijwilligers zijn massaal in Nederland actief. Werkelijk MASSAAL !!! Ja maar, dan is er toch werk, of niet dan?
  Ja, werk is er genoeg, maar er is geen geld voor !!!!!!!
  Aha, hier komt de aap uit de mouw: “ER IS GEEN GELD VOOR WERK”.
  M.a.w. het geldgebrek is de oorzaak van de werkloosheid en niet de mensen die niet zouden willen werken.

  Oké, en waarom is er dan geldgebrek? Hoe zit dat?
  1. Het geldsysteem: op papier is er véél meer geld dan er werkelijk is. M.a.w. een groot deel van het geld bestaat gewoon niet!
  2. Héél veel geld gaat naar Brussel, en daar zien we niks van terug en bovendien wordt ons functioneren als land door Brussel ook nog eens onrendabel gemaakt, zodat ons land de vernieling in draait, en straks door Brussel als ‘reddende engel’ voor een habbekrats opgekocht kan worden, met notabene ons eigen geld. Jawel, we worden straks opgekocht met ons eigen geld!!!! Kun je het nog krankzinniger bedenken?!
  3. Héél veel geld wordt weggesluisd naar overheidshandeltjes waar de overheid ons natuurlijk niets over vertelt.

  De BIP slaat een heel andere weg in, en biedt een betaalbare overgang naar een menswaardige samenleving toe, waarin elk mens recht heeft op een basisinkomen én natuurlijk recht heeft op werk en inkomen daarbovenop indien de mens dat zelf wil. Voor de betaalbare overgang zijn geen bezuinigingen nodig.

  Weldra zullen BIPpers als paddestoelen uit de grond rijzen en het iedereen duidelijk maken, dat het écht anders kan. En hoe eerder, hoe beter, want de politiek die nú gaande is, draait ons allemaal de vernieling in, ons allemaal, stuk voor stuk. Inmiddels wordt de middenklasse al afgebroken. Ondernemers worden gedwongen met elkaar te gaan concurreren, hetgeen leidt dat slechter na slechtere produkten en uiteraard faillissement na faillissement. Hier moet NU een HALT aan worden geroepen.

  Kortom, stem op BIP, anders stem op wie in lijn ermee ligt, of stem ongeldig.

  Geef een signaal naar de huidige politiek dat het genoeg is geweest!!!

 4. Stemrecht: brood & spelen voor simpletons, democratie is ook een verrot systeem, genoeg dictators die democratisch gekozen zijn.

  • er alleen maar tegen aan schoppen helpt niemand, verandering is mogelijk door je te organiseren met anderen in een politieke beweging die een andere weg in slaat. Een van die bewegingen is de BIP, wij willen een nieuwe maatschappij gebaseerd op de solidariteit van een onvoorwaardelijk basisinkomen.

   • Lachwekkend dat je dit systeem wat al sinds 3000 jaar beheerst wordt door elite denkt te kunnen beïnvloeden. Je zal altijd plebs blijven zonder inspraak. Een nieuwe maatschappij, kom op man, hoe ga je dat bereiken met een volk wat slaafs en laf is? Nederlanders zijn nog niet eens in staat op met miljoenen een staatsgreep te plegen ook al wordt bekent dat er miljarden gestolen zijn of de incompetentie de spuigaten uitloopt.

    • Een politieke partij in Nederland stuurt niet aan op een staatsgreep en dus de BIP ook niet.

     Als het volk slaafs en laf zou zijn dan zou het voor de BIP met hun voorstel een makkie moeten zijn om aan het bewind te komen. Dit voorstel is wel zo mooi dat dat volk er beslist voor zal vallen. Ik denk echter dat ons lieve volkje niet zo slaafs is als je denkt en zeker ook niet laf.

     De Nederlander heeft lef, op zijn Nederlands. Moet je maar eens opletten, hoe Nederland gaat reageren op de verarming die het huidige politieke bewind veroorzaakt heeft. Het volk is wat traag in het in de gaten hebben en ook in het reageren erop maar het komt nu echt op gang. Kijk maar hoe zenuwachtig de politici op gemeente-niveau zijn, ze voelen nattigheid. Het Nederlandse volk gaat de huidige politiek niet langer pikken.

     Gedurende de geschiedenis zijn er perioden van bewind en orde en perioden dat het volk of andere elites aan die orde die inmiddels tot wanorde vervallen is en het bewind dat inmiddels tot schrikbewind is geworden, een einde maakt. Dan blijkt maar al te duidelijk dat het volk lang niet altijd ‘plebs’ is en als het geen inspraak krijgt, dan komt al snel de tijd dat het volk inspraak pleegt.

     Lachen is gezond, hoor. Doe ik ook, altijd blijven lachen.

     • Beste Sjaak, ik hoop van harte dat het Nederlandse volk dit politieke beleid niet langer pikt. Er van uitgaande dat ons politieke bestel een democratie is heeft het volk de macht in handen. Echter aangezien er maar 1 op de 2 zijn stem uitbrengt en daardoor zijn macht gebruikt is het nodig dat juist die groepen die niet hun stem geven omdat ze teleurgesteld zijn in de manier waarop de politiek met hun belangen om gaat.

 5. alleen dom volk blijft gewoon stemmen. fool me once, shame on you..verhaal

 6. @ronald nee nee jij hebt nooit op VVD gestemd dat zeggen heel veel mensen en dan trappen ze als nog in praatjes van VVD
  meest corrupte partij
  daarom willen ze corruptie niet aanpakken

 7. @Ronald 100 euro was typ fout en als je over hoofd letters valt dan ben je heel diep gezonken
  jij trapt in elke verhaaltje van Rutte ik durf te wedden met jou dat je WEER op VVd stemt

  • Ik heb nog nooit VVD gestemd, en ben het ook nooit van plan. In 2010 op Nieuw Nederland, en 2012 SOPN!

 8. Ha, ik mag geeneens stemmen als mens geboren in Nederland daar ik geen lid ben van die BV!

 9. zou het niet kunnen zijn dat ze met de stemmen foetelen en wie controleert dit? In de usa wordt de president ook gekozen door de geheime machthebbers

  • Daar weet de elite nu al wie er in 2016 president wordt. Ze noemen de verkiezingen election, maar ik zeg altijd selection.

 10. Beste Rob ,
  waar kan ik/we het “beste” op stemmen dan?
  vroeger stemde ik SP of dierenpartij, maar SP heeft ook al in het geniep “werk-kampen” waar je met behoud van uitkering dient te werken.
  Hier in Sittard werken mensen bij een sociale werkplaats (Fixia) voor 1440 per maand netto (38 uur per week).
  Als langdurig werkloze moet je hetzelfde werk doen voor 36 uur per week voor 900 euro.
  Die 550 euro per persoon zijn zogenaamd bemiddelingskosten en andere onkoste.
  Kortom , op wie kunnen we dan het beste stemmen voor een ECHTE sociale maatschappij …. ???

  • Beste Pat, de BIP (Basis Inkomen Partij).Deze landelijk opererende partij wil NL drastisch hervormen. Lees het uitgebreide partijprogramma http://basisinkomenpartij.nl/?page_id=47, waarin allerlei maatregelen worden genomen om het onvoorwaardelijke basisinkomen van ongeveer 2100 op dit moment (drie maal de maximale huur voor sociale woningen) aan de burgers te kunnen waarborgen. Er is geen werk voor iedereen (er komt zelfs steeds minder werk), maar wel voldoende inkomen door dit op de juiste manier over iedereen te verdelen, zodat ieder vanaf 18 jaar een basisinkomen kan ontvangen. Dit systeem betekent ook het einde van de uitkeringen!

   • Waarom vanaf 18 jaar, en niet vanaf de geboorte? Als je ze vanaf de geboorte al een uitkering geeft, hebben ze later genoeg geld, om zelf hun studie te betalen!!!!

 11. Wat een domme uitspraak dat de PVV niet aanzet tot haat. Als er iemand haat zaait dan is het Nazi Wilders. Stem dan tenminste op de SP of PvdD ofzo…

 12. kan je fluiten naar 100 euro? fluit maar vast jij zal eerder 100 euro moeten bij betalen dan dat je ontvangt maar ja mensen zijn erg erg naïef en geloven wat Rutte zegt
  dus domme mensen

  • Rutte had het niet over €100, maar over €1.000!
   P.S.: Ooit wel eens van hoofdletters, en leestekens gehoord? Dat maakt het een stuk leesbaarder!

 13. Heb je de tv-uitzending van Brandpunt van 16 februari 2014 gezien over de 85 rijkste mensen op aarde en het mechanisme wat hiermee samenhangt?

  Deze man zegt precies waar het om gaat; met name over balans/evenwicht:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1397710
  12 minuten: 28-40
  Minuut 30.25: “Alles wat instabiel is, is gevaarlijk”.

  Dus óp naar dat nieuwe Nederland, óp naar de nieuwe wereldsamenleving (je, sámen leven, hè! Zonder macht óver ….)
  Ook de uitspraken van Nigel op de Nederlandse tv, dezelfde avond, waren hoopgevend, in mijn beleving:

  Overigens in dezelfde uitzending Nigel (Farage) (min 1-15), die het, mijns inziens, ook niet beter had kunnen zeggen!

  • Nu is het weer de VVD, die op de verkiezingsposters weer €1000 beloven, met de toevoeging: Dit keer doen we het echt! Ik geloof dit niet, voordat het op mijn rekening staat!

 14. En waar zou je dan in b.v. Hilversum wel niet op moeten stemmen ?

  Ik ben honds benieuwd .

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.