Serious request aan iedereen: help je buurman/vrouw

requestHet ergert me iedere keer weer dat we in ons land gemakkelijk en gul geven aan rampen in het buitenland. Prima! Maar de grootste ramp voltrekt zich achter de voordeur van onze buurman/vrouw. Laten we hen helpen.

Honderdduizenden kunnen amper hun hoofd financieel boven water houden doordat ze een uitkering hebben, zzp’er zijn, of werkende arme. De meesten zwijgen uit SCHAAMTE over hun honger en armoede. Waarom zamelen we niet voor hen geld in? Waarom moedigen we onze regering niet aan onze buren te helpen?

Ondertussen doen politici van VVD en PvdA mee aan het mediacircus van Serious Request, terwijl zij de schuldigen zijn aan de armoede en ellende van onze medelanders. Het is schaamteloos en stuitend.

Ik doe een serious request om op te komen voor je buurman en buurvrouw en hen te helpen in plaats van geld te doneren aan een heel ver weg doel.

Rob Vellekoop, 21 december 2013, delangemars.nl

24 Comments

 1. Even ter vergelijking….. Glazen Huis ruim 12 miljoen

  Glazen Hunebed… actie voor de voedselbank in Gieten 4000 euro…… Helaas lijkt het hier in Nederland kennelijk steeds meer op een ver van mijn bed show!

  • Dit is natuurlijk een onzin-reactie. Niemand heeft ooit gehoord van glazen hunebed actie, dus is het logisch dat de opbrengst minder is.

   Maak er maar eens net zo’n mediaspektakel van als SR en dan zul je zien dat die ‘ver van mijn bed show’ echt wel meevalt.

 2. We hebben een serious request voor de medemenselijkheid nodig!!!!!!!
  her opvoeden van de media…. de losers zitten niet thuis of op straat de echte losers zitten in de politiek en hebben hun ethiek verkwanselt..
  Hulp verlening faalt aan alle kanten en dat is echt niet een kwestie van te weinig fondsen voor deze organisaties ,maar een grenzeloos gebrek aan inzicht en empathie,
  Mensen moeten zelf ook meer openheid geven, de ellende blijft nu nog te veel afgedekt door schaamte…. we moeten de schaamte voorbij….
  Er is er maar een die blauw zou moeten zien van de schaamte en dat is onze overheid…. die dient alleen het gouden kalf van de groot grutters.
  Let wel… voldoende voeding en huisvesting is een recht dat in onze grondwet verankerd is… nog wel….. dus eigenlijk leven wij in een land waar een stille maar continue schending van de mensenrechten plaatsvindt .

  ja hoor volop reclame nu dat het beter gaat.. ha ha ha … na de komende verkiezingen komen de apen weer uit de mouw…. gewoon verder met de afbraak….

  Zou zo zeggen mopperen helpt niet laat je stem horen schrijf aan de kamerleden… doe aan lobby maar dan een positieve lobby voor gerechtigheid

  kijk waarmee je elkaar kunt helpen, ruilen… samen inkopen… delen , begin zoals Spring een moestuin bedenk creatieve mogelijkheden en laat je niet klein krijgen…. vooral UIT wat er mis is, laat je stem horen…. maar OOK DOE IETS

 3. Mee eens idd.. Ik weet dat de media de medemensen willen afschilderen als slecht en tegen elkaar willen laten strijden ipv tegen de elite.. Met dit in mijn achterhoofd heb ik nog een beetje hoop voor de mens, zoveel is er niet over meer kwa hoop…

  Kheb inmiddels de bijstand en ik moest er echt voor knokken, nooit schulden gehad en dankzij hun heb ik nu wat achterstand. Altijd wordt je als een nummer heen en weer geslingerd en komen ze hun afspraken niet na.. Naja ik denk dan weer alleen maar, sterke punten voor mij als ik een rechtszaak aanspan tegen uwv/asociale dienst (de A is geen typ fout zo zijn ze gewoon).

  Ondanks alles wil ik toch proberen om mensen te helpen om niet in dezelfde shit als mij te belanden, weet dat mijn situatie niet zo erg is als ik verhalen hoor van andere mensen hier.. Iedereen heeft zo zijn eigen problemen, maar de vraag is gaan we elkaar helpen of blijft de “leek” in de media/overheid/regering geloven..

  Sterkte allen

 4. precies dezelfde gedachten wat ik heb,maarja dj s media regering ja zo slecht gaat het nog niet iedereen kan nog wat geven komt hun goed uit,en dat niet alleen wat die dj s verdienen ook nog eens,als ze toch zo veel klaar krijgen waarom dan niet voor hun eigen volk maar ja wat in de zelfde schuit zit qua loon en mediarotzzoi vaart de zelfde kant op veel lachen in de praatschows zodat iedereen denkt zo erg is het nog niet maar veel nederlanders kijken liever goede tijden slechte tijden,en de rest wat ze niet willen zien of niet te zien krijgen is de ver van mn bed show .

 5. Ik wil ook een basisinkomen en recht en alles… maar ik vind dat we alles wat we kúnnen doen voor IEDEREEN niet voor niets doen, ik vind het bovenstaande onderbuikgeneuzel. Wat is er ooit gebeurd met ons dat we zo zelfzuchtig en gierig werden? Het is hier voor velen erg bar – maar in veel gebieden is het nog erger! Basisinkomen is solidariteit en niet egoistisch jezelf alleen helpen.
  En vergis je niet ik heb het ook niet breed en weet uit ervaring dat daklozen lijden. We moeten met elkáár proberen te leven, hand in hand inplaats van ons op te laten zetten tegen alle anderen – dan zou de wereld er heel anders gaan uitzien.
  De regering en de ‘hoge’ heren en dames zijn BANG, omdat we – als we één gesloten front worden machtiger kunnen worden als zij! We moeten eigenlijk niet met ons laten sollen en ons met haat voor anderen laten vollopen. Haat heeft nog nooit iets goeds gebracht!
  Mensen uit andere landen willen ook eten en gezondheidszorg voor hun dierbaren en warmte een dak boven hun hoofd.
  Schudt de haat van je schouders en laat je niet tegen elkaar uitspelen!
  Ga je buren helpen zondermeer – of ze nou blauw groen of geel zijn – of ze nu in de zon geloven of in de maan.
  EN klaag niet zo.

  • @marga. Ik heb zojuist alle cijfers voor het nieuwe jaar naast elkaar gelegd. Schrik niet maar ik houd 41 euro over en dan ga ik er vanuit dat alles blijft zoals het is en heb ik de kinderbijslag in het verhaal niet meegenomen. Mijn kinderen hebben alledrie hard kleding nodig. Vooral de jongste zal straks uit haar kleren zijn gegroeid. Ze heeft een kledingtic en kan niet alle stoffen en kleding verdragen. Niet ps mag knellen. Geen elastiek of randjes. Geen dikke stoffen. Ik heb het nooit heel goed gehad en ook niet heel slecht. Ik zit nu twee jaar in deze situatie en ik moet zeggen eens houd het op. En ja ik vind dat ik mag klagen. Want als ik moet verhuizen omdat ik dit huis niet meer kan betalen, dan schaad ik mijn kinderen ermee. Twee van mijn kinderen zijn namelijk autistisch en iedere verandering brengt veel onrust met zich mee. Daarbij ik heb niet eens het geld om wat op de vloer te leggen of voor gordijnen of zo. En ja er is een vader alleen die heeft er zo een enorme klerezooi van gemaakt en dat is de reden waarom ik en mijn kinderen in deze situatie zitten. Ik ben een knokker altijd geweest, maar nu rond de feestdagen niet de makkelijkste tijd van het jaar.

   Daarbij hoeveel miljarden is er al niet geinvesteerd in bijvoorbeeld Afrika. Veel geld wordt gebruikt om de bevolking te onderdrukken of regeringen die zichzelf verrijken. En hier wil ik niet aan meewerken.

   • Dan was er gister goed nieuws voor je, want met name de uitkeringsgerechtigden en laag betaalden zullen er volgend jaar op vooruit gaan.

    • Grapje, he Bram. Je weet net zo goed als ik dat de toeslagen ondertussen zijn verlaagd, dus dat per saldo de uikeringsgerechtigden er op achter uit gaan.

    • Het spijt me voor jou, John, maar ik HAD € 850,– maar dit wordt verlaagd!!! Hoe kom jij aan die onzin!!! Ik kan nog niet eens meer mijn zorgverzekering betalen en ik zit in de WIA door grove mishandeling door een demente bejaarde in mijn taxibus. Denk eens na voordat je hier iets neerschrijft!!!!!!!!!!!

     • Ik kan, net zoals de rest, alleen maar afgaan op de media. Dat gaat over algemene trends, niet over individuele gevallen.

      Als een minister roept dat uitkeringsgerechtigden er op vooruit gaan en het is niet zo, moet je hem daar op aanspreken en niet mij valselijk beschuldigen!!

 6. Ik help mensen door iets meer te koken en weg te geven aan iemand die bijna geen eten heeft.
  Ik ben een moestuin begonnen en kan dus als ik het onder de knie heb wat groenten doorgeven. Het is duidelijk dat we zelf hulp moeten gaan bieden waar het kan en niet moeten gaan wachten op anderen, helaas zie ik dat teveel gebeuren. In de polder heeft men een soort van spullenlijn in het leven geroepen mensen met niks kunnen zich inloten op bv een wasmachine die anders naar de kringloop zou gaan, bedenk zelf initiatieven, kleding waar je kindje is uitgegroeid doorgeven aan een kindje wat het nog aan kan en een leen systeem van leuke dingetjes voor kinderen, er kan veel als we maar creatief zijn. Contact leggen is belangrijk dus buurthuizen zullen weer een rol moeten gaan spelen. Ik hoop dat men elkaar gaat steunen. En blijf de politiek aanschrijven, dat is uw recht.

  • Een paar weken geleden kwam ik de site http://www.koopplein.nl tegen. Een soort marktplaats, maar dan lokaal. Zij hebben ook een categorie ‘Gratis aangeboden’ waar je dat soort spullen in kunt zetten en lokaal scheelt ook weer de nodige reiskosten.

   Adverteren is bovendien, in tegenstelling tot veel rubrieken op mp, altijd gratis.

 7. Ik ben het ook helemaal mee eens!!! Schaamteloos vind ik wat er hier in Nederland gebeurt. De hele maand december wordt er gebedeld via de televisie alleen maar voor de mensen en kinderen in het Buitenland terwijl hier genoeg te doen is!!!

 8. Je hebt helemaal gelijk, wij (2vriendinnen) had gisteren 26 gezinnen geholpen. Dmv een kerstpakket. We kregen hulp van winkels hier in gorredijk en ontzettende lieve mensen die spullen had gedoneerd, en volgende jaar gaan we er weer tegenaan en dan proberen we het groter aan te pakken. Dus nee ik geef me geld niet aan serious request, ik help mijn buurtgenoten!

 9. Als men niet in staat is dichtbij mensen, buren te helpen is hulpverlening niet meer dan geld geven, in de hoop dat het goed besteed wordt! Terwijl je het hier dichtbij zelf kan controleren, mogelijk zelfs zelf kan uitvoeren!

 10. Rob, mijn zegen heb je. Zelf zit ik helaas al ruim 2 jaar onder niveau. Zelf heb ik me er in geschikt. Maar mijn kinderen kan ik moeilijk in oude of te kleine kleding naar school laten gaan. Maar als ik zie hoe mijn ex zichzelf voorop stelt en geld blijft uitgeven. Natuurlijk gaat het in dit verhaal niet daarom. Wat ik ermee wil zeggen is dat mensen hun ogen sluiten voor hun naasten. Blind zijn voor leed of niet geinterresseerd willen zijn. Als ik dan hoor dat een vader uit onze wijk een huis kocht. Bezig is met het opknappen en dan zijn baan kwijt raakt. Brand bij de buren en staat zijn noodwoning letterlijk in het water. Ze hebben hem medicatie gegeven, hij kon het niet aan. Zelf heb ik het niet best maar toen ik dit hoorde, kon ik het niet droog houden. Ben ik de enige, vraag ik me dan af. Of komt het omdat ik in een soortgelijke situatie zit,

 11. Het is gewoon triest dat ze mensen in dit land laten vallen. Vandaag op de radio hoeveel mensen er aankloppen bij daklozencentra. De bijstand is al zeer streng en gaat nog strenger worden als Klijnsma haar zin krijgt. Ze vindt het wel meevallen.

 12. Groot gelijk heb je, Rob, vooral als je weer hoort dat er enkele duizenden wagens door deze flutregering worden aangeschaft, terwijl de burgers liggen te creperen

 13. we boycotten automatisch serious request, want WIJ hebben het geld niet meer ! Overigens ik loop mij te ergeren aan die hele hype daarvan maar de daklozen alhier worden vergeten ( per ongeluk express) en de opvang is ook al vol.
  Nederland en armoede ? We denken er nog over na totdat iedereen arm is !

 14. Inderdaad Rob. Dat ben ik nou 100 procent met jou eens! Help eerst je eigen volk eens voordat je ver weg over de grens gaat kijken. Het is schandalig dat er in een land zoals Nederland al voedselbanken moeten bestaan. En zelfs daar komt al niet iedereen meer voor in aanmerking. Er valt genoeg in onze eigen tuin te wieden lijkt me.

 15. Dat vindt ik dus ook! Help de Nederlanders die in armoede leven inplaats van andere landen.. ik snap dat hun ook hulp nodig hebben, maar mensen die in Nederland op straat komen te staan, moeten het maar uitzoeken..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.