SNS Bank zet gezin met minderjarig kind op straat

Hsnset is het goed recht van een bank, in dit geval de SNS Bank, om bij de executie van een huurwoning wegens betalingsachterstanden het gezin van de huurder op straat te zetten, ook al is daar een minderjarig kind bij betrokken. De huisuitzetting is niet in strijd met de rechten van het kind, volgens de rechter.

De 10-jarige Kate (begeleid door haar bijzondere curator) stapte naar de rechter omdat de ontruiming haar rechten zou schenden. De rechter vond echter dat de verantwoordelijkheid voor huisvesting lag bij de ouders van Kate en niet bij de SNS Bank. De ouders hadden maar beter moeten oppassen.

SNS Bank behoort met circa 2.600 medewerkers behoort tot de top 5 van banken in Nederland. Op 1 februari 2013 heeft de Nederlandse staat SNS Reaal en SNS Bank genationaliseerd.

Bron: uitspraak

Commentaar
In ons recht krijgt de schuldeiser, in dit geval de hypotheekbank, meer bescherming dan de schuldenaar. De situatie is zelfs nog schrijnender omdat er een minderjarig kind bij betrokken is die gewetenloos op straat wordt gegooid. Dit alles onder het goedkeurend oog van de rechterlijke macht. Al eeuwenlang beschermt het recht de bezittingen en vorderingen van de eigenaren tegenover de schulden van de mensen zonder bezit. Gewetenloos. Meedogenloos. Evenmin zijn kinderen in tel. Denk overigens niet dat dit een incident is, want iedere dag vinden meer dan 20 huisuitzettingen in NL plaats.
Het wordt de hoogste tijd op te komen voor de rechten van huurders, schuldenaren en andere niet-bezitters, want iedere Nederlander heeft recht op voeding en onderdak.

Rob Vellekoop, 15 december 2013, delangemars.nl

17 Comments

 1. Recht is recht, maar het recht is krom. Het is walgelijk. Het maakt een samenleving waarvan ook dit kind de dupe is.Waar blijft de menselijke standaard in onze politiek en wetten?

 2. Duidelijk, je maakt schulden en je neemt een kind want dan mag je je huis niet uitgezet worden?
  Net als bij asielzoekers, het 1e wat ze doen als ze in ons land zijn: kinderen maken want dan heb je meer kans!

  Verstandige rechter dus!

  • Beste Willem, er is niemand die een kind neemt om niet uithuisgezet te worden.
   En als dat werkelijk in ons land zou gebeuren dan is deze hele situatie nog schrijnender.

 3. Op de barricades mensen. Tijd voor een nieuw systeem. Durven we nou hopen op rechtvaardigheid en veiligheid voor alle burgers, alle inwoners van dit land waar zogenaamd vrijheid zo hoog in het vaandel staat. Weg met de technocrats die alleen hun eigen privilege en vooral winstmarges willen beschermen en laten de meerderheid van de NL bevolking aan hun lot over.
  Straks komt de periode van de feestdagen – kan een tijd zijn waarin de verschillen tussen rijk en arm, tussen privilege en onderdrukking alleen maar schrijnender worden.

 4. Als SNS van Vadertje staat wel in haar huis mag blijven, i.t.t. een 10 jarig kind en haar ouders, die Judas Iscariot SNS laat uitzetten, dan ben ik benieuwd naar de motivering van de rechtbank die daaraan ten grondslag ligt. Vooralsnog slaat dit gebeurde als een løl op een drumstel.

 5. Je hebt gelijk Rob,ik ken er ook veel die zo op straat zijn komen te staan,en die wat nog volgen gewoon op het criminele af en eenmaal je onderkomen kwijt,dan beland je in de hel je telde nou al niet meer als mens,en onderkomen weg ben je helemaal niks meer,allemaal dankzij dit kabinet.

  • Verhuizen is iets anders dan mensen op straat zetten zonder dak boven hun hoofd.

 6. de SNS bank is ook zeer goed om onschuldige in de problemen te brengen, ze laten alles steeds door andere afdelingen doen en lopen dan voor hun verantwoording weg. Wij zijn al meer dan 2 jaar in afwachting van een oplossing van de SNS bank, maar ze schuiven het steeds door naar een ander.

 7. Recht geld alleen als je geld hebt.De Nederlandse regering schendt kinderrechten.Ik ken erover mee praten.En niemand durft er in debat over met me op TV. Wilders,Timmermans,Leers…
  Geen van allen durft het aan. Ik schaam me voor de moraal van het kapitalisme waar onze regering deel van uit maakt.
  Mali-JSF-Afghanistan-Irak-Wachtgeldregelingen daar is wel geld voor !

 8. “Indien de ouder het kind als schild gebruikt in het debat met de bank, zal de consequentie niet moeten zijn dat de bank verder wordt belemmerd in de uitoefening van haar bevoegdheid tot executie, maar zal op grond van het IVRK een maatregel door het bevoegde gezag dienen te worden genomen om het kind de bescherming te bieden die de ouder het niet kan of wil geven.”

  Dat wordt dus opname in een jeugdinstelling of pleeggezin. Kortom; raak je je huis kwijt dan raak je ook je kinderen kwijt.

 9. Daar gaat wel eerst een procedure aan voor af.De bank moet via de rechter toestemming krijgen om mensen van het adres uit te schrijven en die hebben daar dus al bericht van gehad.In die tijd hadden zij een urgentiebewijs aan kunnen vragen om een andere huurwoning te kunnen krijgen.De verantwoordelijkheid ligt dus inderdaad bij de ouders.

  • Nee, de verantwoordelijkheid voor het feit dat deze mensen hun huur niet meer kunnen betalen ligt bij het afbraakkabinet Rutte2. Huurverhogingen, verlaging uitkeringen, afname werkgelegenheid, bezuinigingen dat zijn de oorzaken van de toenemende armoede in NL en daardoor stijgen de schulden en kunnen zij op een gegeven moment hun huur/hypotheek niet meer betalen.

  • Ben het met Rob eens. Het kabinet hoort de zorg voor het volk met eer en geweten te doen. Echter afgelopen jaren zijn de neuzen van deze heren en dames de kant op gaan staan van o.a. De EU. Voorbeeld is de komst van de Roemene en Albanezen. Een regering met daadkracht, had voorzien dat je niet zomaar goedkope krachten hierheen kunt halen. Let wel, veel laagopgeleiden en beroepen zoals schilders, verpleegsters en zelfs het thuiswerk zijn al door ze vervangen. Gevolg een enorme toename van werkeloze met name in deze groep. De hogere beroepen blijven gespaard. Immers als je in oost-Europa een goede baan hebt zul je niet gauw vertrekken. Aan de uitkeringen en zekerheid van een baan wordt keer op keer gesleuteld. Hun eigen inkomen en voorzieningen blijven jaar op jaar gespaard. Maar onderhand wordt er in de media veel negatieve uitingen gedaan over fraude etc. Neem alleen de fraude en absurd hoge salarissen en vergoedingen bij de heren n dames van het EU.
   Wat bent u er persoonlijk beter van geworden. U inkomen is gehandhaafd gebleven en uw uitgaven meer dan verdubbeld.
   Als ik de moeder van Rutte was geweest had ik de hele dag met een zak over mijn kop gelopen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.