NL gaat Zuideuropa achterna als lage lonen land

griekenlandEen op de drie werknemers is bereid salaris in te leveren als hij daardoor zijn baan kan houden. Deze groep wil hiervoor gemiddeld 3 procent van het nettoloon inleveren, oftewel bijna 100 euro bruto per maand. Hierdoor zullen de bestedingen opnieuw verder afnemen en het begrotingstekort doen oplopen.

De angst voor banenverlies zit er diep in. Het afschrikbeleid van Rutte 2 voor WW- en bijstandsuitkeringen mist zijn uitwerking niet, mensen zijn eerder bereid tot loonoffers om maar geen uitkeringsgerechtigden te worden. Hierdoor zullen de bestedingen door loonverlagingen niet toe, maar juist afnemen. Wat op zich weer een ongunstig effect op de bestedingen heeft, waardoor het begrotingstekort volgend jaar de neiging heeft eerder toe- dan af te nemen en hoppa, de volgende bezuinigingsronde staat al weer voor de deur.

Het afbraakkabinet Rutte2 heeft NL in een neerwaartse spiraal laten terecht komen die zijn weerga niet kent. Zelfs in de tachtiger jaren van de vorige eeuw was de economische situatie niet zo slecht als nu.

De enige manier om uit dit ravijn te komen is ons economische en politieke systeem drastisch hervormen. De Basis Inkomen Partij propageert niet voor niets de invoering van een onvoorwaardelijk basis inkomen voor iedereen. Dit zorgt voor een terugkeer van het vertrouwen in de economie en een toename van de bestedingen doordat de inkomens gelijkmatiger verdeeld worden over de gehele bevolking, waardoor we uit de crisis kunnen kruipen. Ook de schrijnende en groeiende afhankelijkheid van werknemers aan hun werkgevers kan met het basis inkomen doorbroken worden. Daarnaast zullen de uitkeringen niet meer bestaan.

Kortom we hoeven Griekenland en Portugal niet achterna. De keuze is aan de kiezer.

Rob Vellekoop, voorzitter BIP, 6 november 2013

9 Comments

 1. Volg Ijsland.
  Trap de regering eraf, zet mij erop.
  Iedereen een basisinkomen , jointshitstrikefighter cancelen , meer investeren in een NIEUW ECONONISCH SYSTEEM (google Venus Project maar eens).
  Tijd van vreedzaam protesteren is voorbij.

 2. Inleveren van loon ja inderdaad een artikel in een van de dagbladen mensen zouden dit graag doen om hun werk te behouden.
  Je leest het en denkt ja hoor geloof je dat zelf?!

  Serieus artikel… echt onderzoek… of gewoon weer eens een proefballon, kijken hoe we gaan reageren…worden we echt boos.. zo ja dan wachten we nog even met het uitvoeren van het plan.

  Zo gaat dat op het moment de kranten als spreekbuis om te kijken hoe iets dan bij het volk valt…. wat is echt ,wat kun je nog geloven ..spelletjes, list en bedrog op weg naar gedoseerde afbraak .
  Had het IMF niet een ballonnetje opgelaten over het confisqueren van de spaar tegoeden.. ja inderdaad maar omdat dat het vooral de mensen met geld raakte en die echt heel hard gingen schreeuwen is dat nu even onder de tafel geschoven… ja ja maar reken maar dat er nog op gebroed wordt.

  slavenarbeid ,gratis werknemers ,op straat moeten leven ,alles kan tegenwoordig .. waarom.. omdat we niet boos worden en we op dit moment nog niet de weg gevonden hebben om met een echt functioneel protest te komen, te veel verdeeldheid , groeperingen met ideeën die elkaar niet kennen dus hoe krijg je dat gekoppeld..
  Het borrelt en gist en laat de overheid er zeker van zijn dat men op een punt komt waar het tot echte acties gaat komen.
  Met boosheid alleen komen we er niet er moet een goed onderbouwd plan komen er moeten echt charismatische mensen opstaan die de kar gaan trekken.
  Daar hebben we dan weer de media voor nodig ..ha ha ja inderdaad de media die het bij elk protest het helemaal af laten weten…ik heb het al eerder geroepen H.H. journaille waar blijven jullie????
  SP… geen praatjes maar daden en op de barricade iets groots organiseren al toch echt uit de hoek van oppositie vakbonden en sociale organisaties moeten komen.

 3. Wat als de kiezer geen keuze heeft? Die tijd waren we allemaal al gepasseerd dacht ik, omdat de politiek maar pionetjes zijn en de grote plan gaan ze doorvoeren, waardoor het niet uitmaakt wie of wat je kiest. Hun plan van de elite gaat gewoon door, ongeacht er een partij is die ertegen is. We hebben voorbeelden gezien, van mensen die ertegen waren, deze mensen zijn gewaarschuwd en als ze niet meedoen dan is het je kop eraf of flink belachelijk laten maken door de mainstream media. Kiesrecht vindt ik daarom onzin, we leven al een lange tijd in een dictatuur. Degene die niet weten wat ik bedoel met hun plan, dit is genaamd de nieuwe wereld order. Google maar en de documentaire zeitgeist of the last generation that can zijn een echte eyeopeners.

  Tijd om wakker te worden nl en dit schreeuw ik al een paar jaar.

 4. Hoe kom je aan deze data?
  Gemiddeld 3% inleveren van het netto loon
  Wat volgens het artikel overeenkomt met 100 bruto per maand.

  Hoe kom je aan die gegevens.
  Ik vind de zin ook zo krom.

  Tweederde van de mensen denkt er kennelijk niet aan om loon in te leveren, wanneer 1 op 3 werknemers dit wel zouden doen. En hoe was de vraagstelling?

 5. Ik geef je volledig gelijk, Rob, maar denk je nu echt, dat deze partij ook maar een fractie van de benodigde kiezers achter zich krijgt? Bekijk internetdiscussies maar eens. Er zijn nog veel te veel mensen die het goed hebben en schijt hebben aan de mensen die kapot gaan door Rutte en Samson i.s.m. Brussel en de rest van de maffia

 6. Ja dat is één van de extreem gevaarlijke tendensen die zich openbaren en die zullen leiden tot nog grote verpaupering in Nederland als ook in de hele wereld. Kabinet na kabinet stapelen de problemen zich op omdat het niet in staat blijkt een oplossing te vinden die het beste is voor alle burgers. Daarom –in plaats van steeds maar weer nieuwe kabinetten te vormen is het de hoogste tijd te kiezen voor een nieuw economisch systeem dat iedereen baat.

  Bedankt voor het delen Rob!

 7. Ik denk dat het bericht niet klopt. Wie hebben hier aan mee gedaan ? Mensen die al te veel verdienen willen best wat inleveren. Maar de minima zitten te springen om (forse) loonsverhogingen.
  Een ekonoom heeft dit zelfs voorspeld.
  Loonmatiging werkt averechts en dit zijn nu de vruchten.

  Niet alleen loonmatiging, maar alles is ook gigantisch duurder geworden.
  En nog wil die Wientjes en konsorten maar hameren op loonmatiging.
  Hoe dom kun je zijn ?
  Nou mekkert die weer dat het kabinet zigzagt.
  Nee, dat doen ze niet. Ze breken alles beetje bij beetje en systematisch af.
  Rutte durft niet te investeren.
  Ze investeren in de dood.

  Dit is gewoon 30 jaar wanbeleid.
  Die kennisekonomie is er ook nooit meer gekomen.
  Das allemaal flauwe kul.
  Nederland is zwaar achteruit gegaan. Het meeste uitbesteed.
  Roofbouw gepleegd.

  Brussel wil meer hervormingen. Wat wil je dan nog hervormen ?
  Dat wordt het alleen maar nog slechter.
  Wat heb je aan een baan als flexwerker ?
  Je bent nog veel belabberder af.

 8. Ik heb al in verschillende kranten geschreven de bevolking doet niks.Het word noch erger.Het is een echte afbraak van Nederland.Alleen kan ik niks doen.Gooi Nederland plat en niet een dag.Dat die leugenaars,bedriegers en rovers weten wat er aan de hand is.Her zijn konteneukers onder mekaar.Hoeveel mensen liggen al in de GOOT.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.