NL zet medemensen uit hun huis en ‘gewoon’ op straat

[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=uh9pMpaZ394#t=994″ /]

Dit is een van de meer dan 18 huisuitzettingen per dag waarin mensen ‘gewoon’ op straat gezet worden. De rechteloosheid van de betrokkene is beschamend.

De protestanten voeren aan dat de personen die bezig zijn met deze huisuitzetting zich schuldig maken aan schending van mensenrechten.

Waar is de medemenselijkheid? Wat is er over van onze SAMENleving, waarin we elkaar simpelweg op straat kunnen zetten omdat een schuld niet is betaald. De mens gereduceerd tot een burgerservicenummer die bij niet-betaling van een schuld ‘gewoon ‘ uit zijn huis wordt gezet en zijn spullen afgevoerd. Verzet hiertegen is niet mogelijk wanneer de ontruimers eenmaal op de stoep staan, zij voeren het bevel uit dat door de rechtbank is gegeven. Menselijk of niet. Als hersenloze wezens die als robotten doen wat hen is opgelegd. Kritiekloos. Gewetenloos. De rechter is immers verantwoordelijk? Of bestaat er ook nog zoiets als de kritische mens die zich afvraagt of we elkaar wel op straat kunnen zetten. Als medemens van vlees en bloed.

Ik schaam me diep dat ik hiervan getuige ben en niets kan doen.
Uitsluitend politieke macht kan hieraan iets veranderen, van mensen die respect voor elkaar hebben.

Rob Vellekoop, 2 november 2013, delangemars.nl

50 Comments

 1. Mijn financiele situatie is ook een schuifpuzzel.
  Ook ken ik mensen die om de dag niet eten om te zorgen dat hun kinderen wel elke dag normaal kunnen eten.
  Ikzelf werkte voor mijn uitkering en het is werkelijk slavernij, schandalig hoe je behandeld word en je moet eerst 2 maanden werken voordat je voor het eerst wat geld krijgt.
  Maar toch elke dag naar je werk moeten gaan met openbaar vervoer met kans op boetes omdat je nog geen geld heb gehad om maar een voorbeeld te noemen.
  Een aantal van mijn collega’s bij het Haags Werk Bedrijf ( de straatveeg dienst van Den Haag waar je 38 uur per week werkt voor je uitkering )
  waren vluchtelingen die mij vertelde dat ze 5000 euro per persoon kregen om een nieuw leven te beginnen en ook nog een huis toegewezen…
  Terwijl een van die fijne collega’s me doodleuk vertelde dat voordat hij naar Nederland kwam hij in Pakistan in een groep buiten liep met geweren waarvan hij zelf met een AK-47 en een hand pistool in zijn broekzak rond huppelde en menig mensen heb moeten vermoorden om vooral zijn eigen familie maar ook de wijk te beschermen.
  Kortom, Nederland huisvest moordenaars !!!!SCHANDALIG!!!!

  • Dat laatste begrijp ik niet helemaal. Pakistan lijkt me een zeer chaotisch land. Veel kans zul je niet krijgen om daar weg te komen. Op een oneerlijke manier misschien wel. Die mensen hebben er ook niet om gevraagd. Maar dat ze van hier uit gaan “oefenen” in Syrië om straks hier te kunnen gebruiken vind ik zorgwekkender. Alles gaat daar kapot. En straks komen ze de boel hier ook nog slopen.

   Wel is het zo dat minima tegenwoordig gediskrimineerd worden. Als buitenlander zal ik dat toch niet helemaal begrijpen als mijn buurman in de shit zit en niet geholpen wordt. Zelfs zijn huis uit wordt gezet.
   Ik las vandaag dat er veel mensen van mijn leeftijd laaggegeletterden zijn. Vanaf 45 jaar.
   Nu gaan ze het zo spelen dat je hele teksten niet meer kunt begrijpen.
   Nee, ze maken het zo moeilijk dat je het geheel niet meer begrijpt.
   Maar ze snappen het zelf ook niet meer, want na 1 woord weten ze al wat ze te doen staat.
   Iemand die niet veel leest zal ook weinig begrijpen van tekst.
   Komt ook omdat iedereen anders schrijft.
   Vaak bedoelen we hetzelfde maar schrijven en zeggen het anders.
   Toch vind ik de spreektaal het makkelijkst.
   Dat gaat sneller.

   En wat is internet ?
   Ja, beelden zeggen veel meer.

 2. Je kunt als Nederlander een bijstandsuitkering en huursubsidie “krijgen”. Hiermee kun je gewoon elke maand je huur betalen en als dat te hoog is, ga je kleiner wonen en dus goedkoper. Verder moet je niet zeiken, gewoon betalen zoals iedereen.

  • Beste Van Kesteren, je kunt inderdaad als Nederlander een uitkering en huursubsidie ontvangen, maar dat is bij lange na niet genoeg om je huur van te betalen plus van te leven. Wat dacht je waarom er al 10 jaar lang voedselbanken zijn in NL? Waarom zijn mensen zo bang hun baan te verliezen? Kom van je wolk en maak kennis met je buren die in armoede leven en honger hebben. Word wakker uit je winterslaap en wrijf je vooroordelen uit je ogen. Dan zal je zien wat er werkelijk aan de hand is en niet wat je tot nu toe wilt zien.

  • Goh weer zo’n goed gelovige in nl.

   Blijkbaar moet je het zelf ontdekken, dat je hier nergens recht op heb in nl ook al ben je een Nederlandse burger, je moet er voor vechten en eerlijk gezegd ik wordt hier ziek van!

   Volgende week sleep ik ze voor de rechter, mocht daar niets uitkomen, dan wordt het heel erg persoonlijk..

   Word wakker en geef je een tip, bekijk zeitgeist dan snap je het (hopelijk). Ik hoop iig dat niemand in de shit komt, zelfs voor jou hoop ik het, want tis geen pretje!

   • Goedgelovige in NL, an mijn hoela het is gewoon iets beweren tegen beter weten in. Ik kom het zelfde in familie tegen, eigen broers en zus! Wie ook zien wat er gebeurt, maar gewoon doen alsof hun neus bloed. Het is teleurstellend die goedgelovigen maar het heeft niets daarmee te maken, met geloven, het is gewoon een keuze die ze maken, waar ze geen (eind) verantwoordelijkheid voor durven te dragen. Daar mee wegkomen omdat de huidige politiek ook zo in elkaar steekt het dus algemeen gedragen wordt, men zich ondersteund weet. Echt meer is het niet en feitelijk groeit met name de eindverantwoordelijkheid van hen voor hetgeen wat ze bij medemensen bewust neerleggen en eens op een dag……

  • Ik hoop dat u uw baan niet verliest en dan tot de ontdekking komt dat u niet rond kunt komen van 49,65 euro per week.

 3. ik zit ook in zo n vreselijke situatie en kan elk moment op straat gezet worden . . lig al een jaar in echtscheiding . mijn ex heeft een eigen bedrijf waar per maand duizenden euro s binnen komen en ik ben ernstig ziek en ben hierdoor 100% afgekeurd . we hebben een koophuis en de rechter heeft bepaald dat mijn ex de hypotheek moet doorbetalen omdat hij het huis wou houden en ik ander woonruimte zoek . maar met mijn lage inkomen is er geen woonruimte voor mij jarenlange wachtlijsten . mijn ex heeft nu een nieuwe vriendin en heeft een huis gekocht in frankrijk en heeft nu de benen genomen en laat mij zitten met een hypotheekschuld die ik niet kan betalen . iedereen wist dat hij de poten ging nemen en geen enkele instantie grijpt hem in zijn kraag . nee mij pakken ze . ik kan dus elk moment op straat gezet worden . en niemand die mij helpt . je kan nog beter een illegaal zijn dan krijg je wel een dak boven je hoofd . de angst zit in mijn lijf voor wat me te wachten staat

  • Nee, Diana, voor illegalen is er ook geen dak geregeld. Vluchtelingen, werklozen en zieken zitten vaak in hetzelfde schuitje. We moeten niet op mekaar afgeven dat de ander bevoorrecht zou zijn maar moeten mekaar waar mogelijk ondersteunen. Dat is warmer. Want het is al zo koud zonder dak boven je hoofd. Ik wens je heel veel sterkte toe. Hopelijk komt het voor jou niet zover dat je echt op straat komt te staan.

   • Als niemand zich hard maakt voor Diana, ontstaat het gewoon, Echt ik kan daarover meepraten, Wij gaan nu voor de derde keer dakloos worden omdat niemand wat doet! Het is zoals het is! Je kan geen ijzer ( mensen hun toedoen ) met handen breken!

 4. UWV, baanzicht de asiocale dienst en andere instanties allemaal een dikke middelvinger. Ze dreigen je gewoon, bah. Vuile attitude van de medewerkers. “Je wilt tog een uitkering ofniet” en “je laatste kans, anders geen uitkering”.

  Morgen gesprek met de instantie, honderdduizend bewijzen heb ik mee en dat gestoorde wijf aan de telefoon aankaarten plus het lange wachten, aan het lijntje worden gehouden etc. Als ze me weer afwijzen, sleep ik ze voor de rechter, ook al verlies ik ga ik weer opnieuw hun aanklagen. Kga gewoon door totdat ik me gelijk heb!

  Dankjewel kut regering/overheid/instanties die voor de mens moet zorgen, terwijl de burger de overheid in stand houdt.

 5. Is dat filmpje soms in Oosterhout gemaakt? Daar doet de politie wel vaker dingen die niet door de beugel kunnen.

 6. Stoppen gewoon met geld sturen naar Brussel en doe iets voor Nederlanders zelf.

 7. Wij zijn ook ons huis uitgezet feitelijk ten gevolgen van loonbeslag door de zorgverzekeraar. Doordat de schuld hulpverlening te Arnhem de mist in ging met de premiebetaling! Ik ben weer gaan werken ondanks ernstige hartklachten maar moest mijn uitkering daardoor aanhouden, daar ik anders die baan nooit gekregen had. Want mensen met schulden dragen . het stempel onbetrouwbaar te zijn. Op dat moment zag ik geen andere uitweg om loonbeslag bij mijn nieuwe werkgever weg te houden. De regiogemeente Overbetuwe ons ook vertikte te helpen na een beklagenswaardige periode te doorlopen hebben onder het BAC ( schuldhulpverlening Arnhem ), waarop een klachtenprocedure volgde. Met inkomen uit werk konden we uiteindelijk de huur weer betalen ook gedaan. Maar dat mocht niet meer baten we werden alsnog uit huis gezet, wat ontstond door eigenlijk het loonbeslag. Het was geen moedwil we konden de huur niet betalen! tja en als een regiogemeente ook niets doet is je dakloos worden bepaalt, ondanks terecht klachten over het BAC.

  De film hier getoond, dan ook een herhaling van een nachtmerrie is. Met in de hoofdrol een hulpofficier van Justitie wie bij ons ( niet degene in de film ) een aangifte tegen een wethouder tegenhoudt en een aangifte tegen de bewindvoerder aanhoudt om de wethouder te vrijwaren Het roept weer pijnlijke herinneringen op van een strijd nog niet uit gestreden.

  Dat dit politiek uitgevochten moet worden geef ik rob echter gelijk in, zoals met behulp van het BIP. Als eenzame burger kan je alleen nauwelijks wat doen, stoppen ze je in de doofpot. Daarom mensen stem op BIP toch een partij die aan dit soort wanpraktijken een einde wilt maken. Ik ga ervoor al ben ik samen met mijn gezin nu dakloos. Al is het maar om voor andere gezinnen erger te voorkomen in de toekomst, het u ook kan overkomen

 8. Gek hè dat mensen hun huis uitgezet worden wegens huurschuld als men maar voor een bijstandsuitkering moet gaan werken. Om maar eens een goed voorbeeld op te noemen….

 9. Ik begrijp niet dat dit door gaat.Het is de schuld van dit KUT kabinet.Maar de bevolking doet niks tegen dit corrupte kabinet.Dan is er noch zo een klein miezerig mannetje dat daar rond loopt het alleen noch erger maakt.Er hoeft maar een persoon door te draaien dan zijn de problemen niet te overzien.Mensen van Nederland doe er wat aan.

 10. Dit zijn acties die ze moeten uitvoeren bij liegende en bedriegende bankiers! DÉ verneukers onder alle mensen!

 11. Sj kenie

  “Zelfs met een uitkering kun je de huur nog betalen..”
  Nee, een kinkje in de kabel bijvoorbeeld het eigen risico door ziekte wasmachine kapot of iets van die aard en nee, de huur kan niet meer betaald. Er is geen speling meer in de financiën alleen tekortkomingen: gaten vullen met gaten. Een schuifpuzzel dat is het altijd een gat overhouden, alleen in het echte leven brengt het gat in de schuifpuzzel, incassokosten met zich mee.
  En dan zijn er nog mensen met een hypotheek.. gebaseerd op het inkomen toen er nog een baan was.
  Zeuren en klagen is wat u straks ook doet als u in die situatie komt, en dan ondervindt men die zo denk de keiharde realiteit, zeurders en klagers, bleken gewone sterke mensen, welwillend om te werken, die de wanhoop nabij bleken te zijn, en u heeft ze laten vallen.
  Ik spreek u dan.

 12. Triest en heel triest dat dit moet en kan gebeuren, meesten denken toch “als ik een baan heb, dan heb ik het goed” en zullen schijt hebben aan alles. Pas als ze zelf in de shit zitten zullen de meesten het pas voelen.

  Belachelijk de reactie van Jos, meestal zitten er 2 kanten aan het verhaal vast. De meeste onzinnige verhalen komen idd naar buiten en in de media, van mensen die er gebruik van maken. De echte mensen die in de shit zitten hoor je niets van, hoe kan dat? Simpel ze hebben gewoon geen fuck meer om iets te zeggen, trots is moeilijk (tenminste voor mij) om aan de kant te zetten en vragen om hulp, soms is het echt nodig! Ook hier om me heen zie ik mensen die vies misbruik maken van de bijstand en zelf liegen tegen de sociale dienst om maar een uitkering te krijgen en alsnog krijgen dit soort mensen wel hun uitkering doorbetaald, zonder er iets voor hoeven te doen.

  Omgekeerde wereld, waarbij ze eerst de kanslozen aan de kant zetten en degene helpen die ze willen helpen. Ik houdt niet meer van liegen sinds ik erachter ben gekomen hoe de overheid ons in hun touwtjes houden, knip de touwtjes door en probeer/durf zelf te denken. Kan gewoon niet meer liegen, want hou niet van al dat neppe geouhoer, terwijl ze keihard in je gezicht liegen en lachen, denk ik alleen maar aan de volgende stap.

  Fuck de overheid en alle instanties die hun steunt, fuckem!

  “People should not be afraid of the governments, governments need to be afraid of the people”

 13. Ik kan er niet naar kijken, het doet pijn, echt pijn!! Sinds ik mijn baan kwijt ben door een tweede faillissement van mijn werkgever, leef ik elke dag in een stress en een overspannen situatie. Elke maand is het weer van, wie ga ik maar weer eens als eerste betalen? Ik wil heel graag werken, maar wie geeft een 62 jarige nog een baan? En is er nog werk voor mij? Het systeem eist van mij dat ik moet doorwerken tot mijn 65! Er is veel mis in dit land, weten de meeste mensen, maar niemand doet wat! Tijd voor een revolutie!

 14. sorry hoor maar die figuren steken duidelijk alleen tijd in protesteren/ zeuren en klagen dan dat ze de energie steken in geld verdienen om de huur te betalen.

  Zelfs met een uitkering kun je de huur nog betalen. Dan moest je maar iets laten ipv je tijd steken in het uitzoeken van juridische loopholes zoals soeverein te worden verklaard.

  stellejte gekkies.

  Dooei doei

 15. Ball Ballistics

  Ik begrijp dat u met uw comments wil inbrengen dat er beter voor asielzoekers gezorgd wordt..Ïk kan u talloze voor beelden geven dat dit zeker niet het geval is.(deportatie verzet is zo’n website die de onrechtmatigheden in deze groep aan de kaak stelt, naast het feit dat deze mensen ook grof in de mensenrechten geschonden worden)

  Beseft u wat u nu aan het doen bent, u doet mee aan het spel verdeel en heers. Deze mensen die worden uitgezet jazeker zijn in de steek gelaten door onze overheid! Dit gebruikt u nu als excuus een andere groep te verleiden dan nog een groep extra in de steek te laten als ik uw comment goed begrijp moeten zij in de steek gelaten worden en de mensen die hun huis uitgezet worden geholpen worden met het geld wat dan overblijft”?
  Waarom laat u zich hiertoe verleiden, dit is niet de schuld van een bevolkingsgroep, of van mensen die er een potje van maken(JOS), er is maar een boosdoener en dat is dat er op dit moment een nieuwe god in het leven geroepen is en die heet GELD. Neo liberalisme,
  geld boven leven.
  Verdeel en heers is een onderdeel om dit mogelijk te maken en in stand te houden, voor iedereen die net wakker wordt of wil worden, wat er gaande is kijk deze film, het zijn feiten.
  Na het kijken van deze film verwacht ik dat u voor een samenleving kiest die zich niet meer laat bespelen in de emoties. Sorry als hij er GROOT in komt als ik de link plaats
  http://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

  Educatie, en samenwerking in de naam van liefde is de oplossing. Geen mens achterlatend in ellende.

  • de reactie die ik gaf, zit geen woord van mij bij.

   de echte verdeel en heers is de bevolking opzetten tegen de regering middels de media.
   men wil dat wij tegen de overheid vechten, de valse corporate elite samen met de media en hun gelukszoekers hollen dit land uit.
   ze hebben een nepkoning die zichzelf als een soevereine goddelijke CEO alszijnde de messias doet verkopen.
   geen belastingen geen echte politie geen echte gezondheidszorg, alles privaat.

   u mening over mijn reactie is te snel gemaakt, ik geef alleen aan dat op papier alles mooi is geregeld maar dat de praktijk/dagelijkse realiteit anders is. maar buiten deze discrepantie is er wel degelijk ook een discrepantie in de uitvoering richting verschillende bevolkingsgroepen.
   als ik dit constateer, doe ik nog niet mee aan verdeel- en heers-tactieken.
   mijn realistische constatering maakt mij niet schuldig hieraan.
   maar ik ben blij dat je me dit liet verduidelijken.

   groet C

  • voor de valse rover zijn belastingen een juk
   criminelen willen hier niet aan, willen zich niet aan de wet houden en belastingen betalen tbh van de gehele bevolking.
   dus geeft men dit criminele gedrag een naam, neo-liberalisme, en plaatst dit in de overheid en samenleving, zet daar hun eigen opgeleide mensen neer om alles uit te hollen (holland) om er later (en dat is nu) naar te wijzen en van zich af te gooien.
   dit staat uitgebeeld in paleis Amsterdam.
   we hebben te maken met een fundamentalistische financiele, wetenschappelijk technologische, vals religieuze maffia.

   groet

 16. Fout, de mens wordt nooit wakker en er komt geen revolutie,
  Wen er maar aan de mensheid en vooral de heersers op deze planeet zijn egoistische psychotische geld en machtbelusten en het grootste gros volk zijn net gehoorzame kudderobots.
  Wen er maar aan en pas je er maar op aan want je verandert toch niks,
  De bazen zijn de baas en die worden enkel maar rijker gieriger en machtiger en de rest zal gehoorzamen en wie niet buigt gehoorzaamt voor de zittende macht krijgt problemen, zo is de mens nou eenmaal.
  Enige wat je kan doen is je aanpassen en het jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk maken en vooral aan jezelf en mensen waar je omgeeft denken en de rest gewoon schijt aan hebben, anders hou je het toch niet vol.

 17. Mooi en aardig allemaal maar als iemand zijn huur niet kan betalen is dat zijn pakkie aan en niet die van de huurbaas.
  Hij verhuurt het huis voor een x bedrag per maand en verwacht dat dat gewoon betaald word want daar moet hij van leven.
  Als iemand dan maanden achter elkaar niet betaald is het zijn probleem en niet die van de huurbaas.
  Ik zou em er ook uitschoppen je kan de verhuurder hier niet de schuld van geven.

 18. Jammer genoeg leven we nog steeds in een geldmaatschappij en niet in een mensenmaatschappij. Geld is in deze maatschappij belangrijker dan een mens. Gelukkig doorzien steeds meer mensen het spel en het verzet hiertegen groeit. Het gaat langzaam maar het gebeurt.

 19. Jos

  ik hoop dat het jouw bespaard blijft maar mijn hemel hoe ver ben je gezonken om zo te denken….het leed wat mensen in deze situatie treft is echt niet te overzien.
  Er is geen goede opvang die is al overvol… dus ga maar lekker in het park slapen .. je kinderen worden misschien nog in een jeugdopvang geplaatst .. gezin gebroken familie ook mentaal gebroken .. mens onterend .
  Opbergen van de huisraad betekent helaas meestal vernietiging!
  Huis uitzetting is een traumatische ervaring met alleen grote verliezers overheid en sociale instanties zouden er meer aan moeten doen om dit te voorkomen.
  Minimaal moet er een alternatief dak boven het hoofd geboden kunnen worden.. als dit onze beschaving is zijn wij nog erger dan de bananen republiek.
  Jos mensen zo als u maken dit mogelijk ,het maar gewoon vinden niet naar de achtergronden willen kijken, lekkere moraliserend het vingertje opheffen en wijzen… bah een heel erge bah!!!!
  Instanties die dit vonnis uitvoeren zouden moeten weigeren als er geen ander dak boven het hoofd geboden word dat zou minimaal bij een vonnis door de rechtbank opgelegd moeten worden!
  Als het dan al niet anders kan richt dan de leegstaande kantoorpanden in als tijdelijke woonopvang,.. de winter komt eraan doodvriezen dan maar eigen schuld dikke bult mentaliteit??????? Christelijke samenleving??????
  Het wordt weer tijd dat we onze geachte slapende politici weer eens een schop onder hun hol verkopen… wakker worden doe hier iets aan!!!!
  Dus allemaal even mailen naar de tweede kamer fracties?????

 20. Interessant gegeven, na het kijken van het filmpje toch eens even de argumenten opgesnord.
  Inderdaad hebben de woordvoerders gelijk. Het idee, een link naar een petitie om deze regering voor het internationaal gerechtshof te brengen wegens schending van mensenrechten. Het is eigenlijk van de zotte dat ambtsdragers zich gedragen als Nazi’s ( befehl ist befehl). De mooiste opmerking is voor wie dienen jullie te werken voor de staat of de mens ?
  Waakzaam en dienstbaar. De slogan zelf is al om te gillen 🙂 aangiften op de plank waar niets mee gedaan word, meldingen waarop niet gereageerd wordt maar wel zo veel mogelijk geld voor de staat innen dmv boete’s en samenwerkingsverbanden met andere tollenaars ( belastingen)

  Dit land en zijn regeerders is ziek en wel doodziek.

 21. Fantastisch hoe er wordt tegengestribbeld en hoe de autoriteiten de oren worden gewassen. Wellicht slapen ze een nachtje wat slechter maar veel zal het niet uithalen. Ik wil iets doen tegen de criminele staat. Tijd voor een grote volksopstand! Ik heb wel ideeën en ik sta open voor suggesties. Tijd om samen te komen, zo kan het niet langer!

 22. Asielzoekers

  Asielzoekers hebben bij aankomst in Nederland vaak niet meer bezittingen dan de kleren die zij dragen. Het COA vangt hen op in opvangcentra en zorgt voor basisvoorzieningen. Het recht op opvang bestaat vanaf het moment dat de asielzoeker asiel aanvraagt, tot hij een verblijfsvergunning krijgt of Nederland moet verlaten.

  Basisvoorzieningen
  Er zijn verschillende soorten opvangcentra, verspreid over het hele land. In een opvangcentrum heeft de asielzoeker toegang tot basisvoorzieningen, zoals onderdak, kook- en wasruimten en computers. Ook krijgt hij wekelijks leefgeld en sluiten we een ziektekostenverzekering voor hem af.
  http://www.coa.nl/nl/asielzoekers

  ……………………..
  Asielzoekers
  Artikel 9

  1. Behoudens de uitzondering genoemd in lid 9, omvat de opvang in een opvangvoorziening in elk geval de volgende verstrekkingen:
  a. onderdak;
  b. een wekelijkse financiële toelage ten behoeve van voedsel, kleding en andere persoonlijke uitgaven;
  c. openbaar vervoerskaarten voor reizen van en naar de rechtsbijstandverlener in verband met de asielprocedure afgezien van de dagen die beschikbaar zijn voor het onderzoek naar de asielaanvraag gedurende de algemene asielprocedure;
  d. recreatieve en educatieve activiteiten;
  e. de dekking van de kosten van medische verstrekkingen overeenkomstig een daartoe te treffen ziektekostenregeling;
  f. een verzekering tegen de financiële gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid;
  g. betaling van buitengewone kosten.

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0017959/geldigheidsdatum_05-11-2013#HoofdstukIV

 23. wel heel erg kort door de bocht van Jos… er zijn inderdaad ook mensen die er een potje van maken…maar er zijn ook genoeg mensen die er alles aan doen om hun hoofd boven water te houden en uiteindelijk het onderspit moeten delven ten koste van alles…stel je voor, je raakt je baan kwijt door ziekte of vanwege de bezuinigingen…of wat voor reden dan…heb ervaring met bepaalde instantie’s, en die sturen je van het kastje naar de muur….zoek het allemaal maar lekker uit…want daar komt het op neer! maar de rekeningen komen wel gewoon door de brievenbus…terwijl je het ene gat probeert te vullen met het andere…en wat gebeurt er met de kinderen tijdens zo’n huisuitzetting?….het zal je maar gebeuren.

 24. Beste Rob, zoals uit het verslag van de schuldsanering twee weken bleek is het grote probleem dat veel mensen het vertikken om de tering naar de nering te zetten als hun inkomen achteruit gaat. Ze betalen de huur en de zorgpremie niet meer, maar blijven wel autorijden. Dat soort mensen moeten maar gewoon voelen, anders leren ze het nooit.

  • Dit zijn algemeen loze redeneringen “veel mensen het vertikken om de tering naar de nering te zetten als hun inkomen achteruit gaat. Ze betalen de huur en de zorgpremie niet meer, maar blijven wel autorijden. Dat soort mensen moeten maar gewoon voelen, anders leren ze het nooit.”

   ZEER triest zulke uitspraken– het getuigt van een enorme hatelijkheid en afgescheidenheid. Dat soort redeneringen is nou de echte tering. Niet in de schoenen van die mensen gaan staan en ze ondersteunen, nee leven om anderen onderuit te halen dat is hoe we in deze rotte realiteit zijn verzand. En de elite loopt ermee heen, met het GELD. Wordt wakker!

   Dat wat je schrijft is hoe jij geprogrammeerd bent in en als dit systeem, je ouders, verzorgers. Het is de politieagent in je hoofd die je moet ontslaan anders kun je nooit werkelijk kijken naar wat er gaande is. Je moet eens vragen gaan zetten hoe het komt dat het inkomen van heel veel mensen achteruit gaat of niet hoger wordt, omdat dat WEGGEZOGEN wordt. En jij gaat dat afwentelen op de individuele burgers terwijl de regering hier een stokje voor hoort te steken.

  • Denk jij eens even na. Ik hoop van harte, dat dit jou ZEER SNEL ook overkomt. Wat ben jij toch een idioot om zo te reageren. Je weet helemaal niets van al die mensen, dus hou je achterlijke commentaar voor je

  • Ach, lieve Jos! De tering naar de nering zetten, Hollands’ gezonder kan een reactie niet zijn! Maar het gaat er allang niet meer om dat rondkomen van het weinige geld dat je hebt ook wel te leren valt, zoals een goedverdienende medemens zoals jij zich gemakshalve voorspiegelt. Het gaat er al heel lang om dat mensen die rond mogen komen van minder dan 1000 luizige euro’s per maand gewoonweg de tering kunnen krijgen als het aan de politieke machtmacho’s in Den Haag ligt. Geen inkomen, dan gewoon lekker je huis uit! Dat ruimt op, en schept ruimte op de woningmarkt. Van een uitkering (pas maar op, want straks heb je die ook na twee maanden reorganisatie-bezuiniging in je pocket zoals Pechtodd dat met kereltje SamsuNG en Rufte dat graag wil) valt al lang niet meer te leven. Als jij nou eens een maandje (het is echt te kort) wil proberen met mijn inkomen de tering naar de nering te zetten, dan doe ik dat bij jou. Ik wil wedden dat ik honderden euro’s op jouw uitgaven weet te besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van jouw leven weet te verbeteren. En nee, wees niet bezorgd, die besparingen mag jij helemaal zelf houden. Ik ben blij met mijn bescheiden bestaan!

  • Beste Jos, een praktijkvoorbeeldje
   Ik heb geen auto, wel een bijstandsuitkering en een zoon van boven de 18, die even zijn studie heeft onderbroken door omstandigheden, waardoor wij een maand of 5 met de zelfde lasten, waaronder dus ook zijn zkf , met zo’n 850 euro rond moesten komen,is het dan echt gek dat ik nu een piepklein huurachterstandje heb, en de grootste moeite om daar weer vanaf te komen?

   • Nee, dat is niet zo raar. Wij hebben momenteel aan vaste lasten 1460 euro en aan inkomsten 1577 euro. Zo moeilijk is het niet om in de schulden te komen. We hebben geen rekening meer gehouden met het eigen risiko. Voor mij is dat niet veel, maar als verzekeraars 100 euro per maand afschrijven wat bij ons is gebeurd wordt het echt problematisch. Met 1 minimum inkomen red je het echt niet meer om gezond van te eten.
    Degenen die dit nieuwe systeem heeft bedacht heeft alleen aan de zorgverzekeraars gedacht.
    Het kan iedereen overkomen dat die wat gaat mankeren.
    Als je dan ineens de volle 350 of 360 euro voor je kiezen krijgt dan kom je geheid in de problemen.
    Het is me gelukt om 6500 euro huurtoeslag binnen een jaar af te betalen voordat de volgende ‘pret’ van de belastingdienst kwam.
    En dat eigenlijk ook alleen maar door de jongste zoon die ‘even’ inwoonde. Zie maar eens zo snel woonruimte te vinden.

    En goedkoper kan niet meer. Alleen maar duurder en minder ruimte.
    Sommige mensen hebben de gekste oplossingen als het geld gewoon te krap is geworden.

 25. Hert zou geen slecht idee zijn, als er een menselijke advocaat op zou staan en alle mensen, die hun huis uit zijn gezet, gaan vertegenwoordigen bij het internationaal gerechtshof. Dan zijn we meteen af van al die gewelddadige hielenlikkers bij de politie en zelfs van het gros van de politici in dit pokkenland, want de mensen hebben hier inderdaad geen rechten alleen plichten en alleen maar jaknikken en bibberen

  • Beste Jos, proficiat met deze uitermate intelligente reactie, ook dank namens duizenden gedupeerde gezinnen dat je begaan bent met hun lot. Denk je werkelijk dat het prettig is wanneer je je huur of hypotheek niet meer kan betalen? Wat dacht je van de stress die dit meebrengt. Of ben je gewoon niet meer in staat je te verplaatsen in het lot van je medemens? Wanneer je nog kan voelen, probeer het eens, je inleven in de situatie van mensen in schuldenposities. Ik hoop dat er ergens nog wat gevoel in je aanwezig is. Sympathie heet dat. Met je medemens.

  • Dit zijn van die argumenten die al het leed juist veroorzaken. Ik vond die 3 laatste statements wel erg passend. Momenteel is de rOverheid de grootste terrorist en heeft ze allang geen oog meer voor mensenrechten.
   Onrecht is iets wat alleen elders in de wereld gebeurt vinden politici.

   Ook zeggen dat het over de grens erger is bagatelliseren en afleiden van wat voor ellende er nog meer gaat komen.

   Is alles goedkoper geworden door de marktwerking ?
   Nee, integendeel.
   Zijn we allemaal rijker geworden ?
   Nee, ook integendeel.

   Als je de EU moet geloven is elke inwoner van de EU er op vooruit gegaan.
   Dus er zijn hier geen Polen ?
   Er komen hier geen Bulgaren en Roemenen ?

   Hoe denk je dat een asielzoeker zich hier voelt als die in het paradijs komt ?
   Afgezien van het feit of die ongewenst is of niet.
   De chaos. Hier gebeurt ook hetzelfde maar dan anders.
   Mensenrechten bestaan hier ook al niet (meer).
   Ze wilden mensen een zeker bestaan geven e.d.
   Nederland biedt allang niks meer.
   We zijn allang geen voorbeeld meer.
   Vervolgens worden we beschuldigd van racisme.
   Dat heeft er helemaal niks meer te maken.
   Er is iets fundamenteels fout in de Nederlandse samenleving.

   Samenleving ? Zo leef je toch niet samen ?
   Agenten die zelf de dienst uit gaan maken.
   De ID kaart wordt alleen maar misbruikt.
   Die is nooit ingevoerd voor onze veiligheid.
   Dat is ook weer een drogreden.

   Als ik die niet heb krijg ik geen uitkering.
   Zonder BSN ben je ook niks meer.

   Dat proces van Neurenberg dat is hier heel goed van toepassing.
   Mensen wordt bewust met opzet hun huis uitgejaagd.
   Eerst draai je werkgelegenheid terug en hun inkomen(s).
   Vervolgens hou jij je niet aan de voorwaarden dus mag jou wat aan gedaan worden.
   De rOverheid is niks verplicht. Terwijl iedereen rechten en plichten heeft.
   Vervolgens trekken ze zich terug. Alsof er niks aan de hand is.
   Nou weet ik ook wel dat de rOverheid niks meer waar kan maken.
   Probeer is 1 ding te verzinnen wat ze nog wel goed doen ?
   Veel verder dan 1 ding zul je niet komen en dan nog is het om te janken.

   Overigens gebeurt dit in heel Europa.
   Als het ergens niet gebeurde dan was het nog hier.
   Maar Nederland zal zo’n beetje het laatste land zijn wat nog leefbaar is.

   Vergeet niet dat de rOverheid nog altijd gedoogd wordt.
   Ze zijn er bij de gratie van het volk.
   Zonder volk heb je geen rOverheid.
   Dat is Monaco anders. Ik kan me niet voorstellen dat je daar een regering hebt of wetten.
   De rijken zijn zeer zelfregulerend. 😉

   • Jammer genoeg zitten wij in de sociale dienst al 2 jr ,geen kans op werk meer dan 300 sollicitatie s en nergens nemen ze mijn man aan sj kenie….. je kan zeggen tijd steken in……..maar niemand en let wel geen enkele instantie helpt mijn man aan n baan zodat de huur fatsoenlijk betaald kan worden systematisch komen wij 200 euro per maand te kort en pakken ze al je waarde af en dan moeten wij n baan vinden ?
    wij draaien ons in t stof maar t lijkt alsof er voorlopig geen banen zijn voor mijn man.
    kan ik gaan werken tja chronisch ziek en niets meer kunnen ook dat zit er niet in zonder hulp en geloof me die krijg ik ook niet.
    kan nog uren door typen maar mensen zoals sj kenie zullen t nooit begrijpen.

    • We zitten hier bijna (weer) in hetzelfde schuitje. Heb nu aanvulling van de bijstand. Nadat de jongste zoon eindelijk de deur uit is met zijn WAjong. Heeft ons al een hoop gekost voor die 23 werd. Dat we het nog redden is een wonder. Als je echt niet kunt werken houdt alles op. Dat maakt het in een relatie ook niet makkelijker. Mijn vrouw laten ze nog wel redelijk met rust gelukkig. Maar als (zeer) laag opgeleiden blijft er weinig meer over. Telefonistes worden ook nergens meer gevraagd. Meestal is dat ook een baan waarbij je toch moet kunnen zien. Zoveel komt er bij kijken. En als dat nog het enige was. Die Rutte met wie kan werken, moet werken. Moet er wel werk zijn. Maar daar hoor je hem niet over.

  • Best hoor Jos, dan krijg je eerst de wereld aan intimiderende brieven, aanmaningen en tenslotte de deurwaarder die per minuut ongeveer het dubbele kost van wat je ooit ter rekening werd gebracht. Intussen heb je al je tijd nodig gehad om eerst al je vrienden ( nee, heelaas, geen vrienden meer!) af te stropen om geld te lenen, alle instanties af te lopen (nee, sorry, alleen onder 4 ogen), en vervolgens nog eens jaren op de lijst te staan voor schuldhulpverlening. Intussen ben je natuurlijk ( want hoe kan dat anders in een van de welvarendste landen van de wereld) je huis uitgezet. Met wat geluk is het een onHollandse zomer en heb je gezelschap van andere daklozen en verlaten huisdieren. Ik vind het best Jos, jij hebt me duidelijk gemaakt dat jij het wel redt en mijn tijd is kostbaar!

  • Ik snap het wel…

   Als ik mijn huur niet meer zou betalen, zou ik ineens weer normaal boodschappen kunnen doen, de verwarming aanzetten als het koud is, niet met lekke schoenen hoeven lopen…
   Dan zou ik niet meer hoeven puzzelen hoe ik van 49,65 euro nog iets kan sparen voor als ik naar de tandarts moet of er iets kapotgaat.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.