Werklozen moeten werkenden verdringen in kop Noord-Holland

taxiDEN HELDER – De gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon zetten werklozen met behoud van uitkering in bij het taxivervoer en verdringen hiermee doelbewust werkenden van bestaande banen.
Dit blijkt uit het televisieprogramma Zembla, ‘Werkloos in crisistijd’ van 3 oktober.

PvdA-Wethouder Blonk van de gemeente Schagen erkent dat dit gebeurt, maar zegt bewust te kiezen voor het voorrang geven aan werklozen. ,,Ik vind het vervelend voor die chauffeurs. Dat begrijp ik heel goed. Maar als je zo’n maatregel neemt en dat hebben wij bewust gedaan, dan weet je dat het ten
koste daarvan kan gaan”, zegt Blonk.

Commentaar
De samenwerkende gemeenten zorgen er bewust voor dat mensen ontslagen worden om hen vervolgens te vervangen door mensen die met behoud van uitkering (dus met veel minder rechten dan werknemers en voor minder inkomen) te werk gesteld worden. Dit is het gemeentelijke beleid van Den Helder, Schagen en Hollands Kroon onder verantwoordelijkheid van 1 VVD– en 2 PvdA wethouders Sociale Zaken.

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 4 oktober 2013

 

13 Comments

 1. ik weet dat ze stiekem plannen doen. die plannen die volgend jaar moeten komen .zijn ze nu ook stiekem in het voeren . ben er achter gekomen doen het zo dat de mens niks merkt . ik moest nu al zelf medicatie betalen bij de aphotheek waar ik niks van wist. en ik voel me al een tijdje niet lekker . zijn ze soms ook schalieolie ergens aan het boren ? of zou het komen aan het voedsel dat niet goed gecontroleerd is door bezuinigen. mensen zijn door het draaien ze hebben al aangifte gedaan tegen rutte 2 .

 2. Zeer gevaarlijke trend voor de mens én voor de economie. Als economen nou eens wat gingen leren van de realiteit en het basisinkomen gingen bestuderen. Deze ontwikkelingen zullen wel meer en meer mensen ontvankelijk maken voor een basisinkomengarantiesysteem.

 3. denk ff na wat gebeurt met geld welke gemeenten ontvangen van taxi bedrijven Post.nl enz enz als we kijken naar bijstanduitkering zeg maar voor 1 persoon die ontvangt een bijstand van zeg maar 1000 euro en werkt ergens 32 uur dan is bedrag van zeg maar 2000 bruto (salaris)- 1000 euro netto(bijstand) verschil is 1000 euro pm wat gebeurt met dat geld? juist ja die word gedeeld tussen werkgevers en gemeenten denk na wat gebeurt als zo gaan om 1000 mensen x bedrag per jaar ? tel je winst uit dat is dus puur diefstal (dat noemen we corruptie) en volgens mijn contacten is gang naar rechter dan enige oplossing en kans op winst is groot

 4. ik heb uit betrouwbare bronnen genomen dat je rechtszaak tegen gemeente kunt beginnen en dat je wint is kans heel groot want jij mag niet onder minimum loon werken en bovendien taxi bedrijf kan zelf aangeklaagd worden wegens poging om onder minimum loon en premies te komen en deel te nemen aan criminele organisatie omdat gemeenten en taxi bedrijf dan winst dellen en jij zit met gebakken peren

 5. als dat zo lees dan vraag ik me af wat gebeurt met salaris welke eigenlijk vaste kracht zou verdienen ? want als ik goed heb is dat corruptie omdat dan werkgever en gemeenten delen geld en dat is in strijd met wet als ik goed heb dus het is strafbaar want ik kan me echt niet voorstellen dat dat zo maar kan of mag

  • Het schijnt niet helemaal te mogen. Ze moeten je een kontrakt aanbieden voor bepaalde tijd. Maar het minimumloon in zicht en de nieuwe flexwet of het ontslagrecht trekken hun altijd aan het kortste eind.
   Wat wil je dan ? Polen ? Roemenen ? Bulgaren ? Die doen het wel voor minder dan het minimum. Die zeuren niet.

   M.a.w. wij zeuren altijd en we zijn door en door verwend.

   Nee, dit is leuk voor de aandeelhouders.
   De managers liggen er niet wakker van, want ja, voor hun is het heel makkelijk hun geld verdienen.
   Zelf hoeven ze niet bang te zijn voor hun baantje.
   Zij hoeven ook niet te participeren gek genoeg.
   Dat kennen ze aan de top niet.

   Dat geld verdwijnt natuurlijk in de zakken van de aandeelhouders.
   De winst dan.
   De Sociale Diensten sparen geld uit en daar kunnen ze hun feestjes nog van houden. Hun vergoedingen deklareren.
   Wat ze overhouden mogen ze vrij besteden voor de gemeente.
   Door de krisis zullen ze weinig overhouden.

   Ze snappen niet dat dit demotiverend werkt en dat het gewoon een verplichte vorm van tijdsbesteding is.
   Vaste banen zijn er amper meer.
   Dat vast is ook maar betrekkelijk.
   Het UWV tekent graag voor massa ontslagen.
   Ze kunnen de aanvragen niet eens meer aan.

   En er mag zoveel niet, maar je weet: het gebeurt gewoon.
   De regering verziekt heel het werknemersklimaat hier.
   Ze komen alleen op voor hun geldschieters: de grote bedrijven.

   Vage regels en wetten maken de mazen in de wet.

 6. Zo zie je maar, waar VVD en PVDA dit land naartoe brengen. Een regelrechte slavernij!!! Het moet snel afgelopen zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Ik heb het bericht wel drie keer gelezen. Dacht dat ik nog niet wakker was. Weet ook even niet meer wat ik hier nog voor commentaar op moet geven.
  Nog even en dan zijn alle betaalde banen in de zorg en dienstverlening weg.

  Niemand is dus nog zeker van betaald werk. De armoede kan iedereen treffen. Hoop alleen dat mensen die nog werk hebben meer begrip hebben voor de werklozen. Morgen ben jij misschien aan de beurt en mag je voor een uitkering hetzelfde werk doen dat je nu doet voor je loon.

 8. En in die Zembla aflevering kwam ook het gebeuren in de gemeente Sittard-Geleen aan de beurt. Niet met een taxibedrijf, maar bij ons aller bekend bedrijf Postnl. Het sorteercentrum wordt daar bevolkt met uitkeringsgerechtigden die daar eerst drie maanden werken voor hun uitkering en als dat goed verloopt een contractje van de gemeente krijgen voor de duur van zes maanden. En daarna moeten ze weer weg om plaats te maken voor de volgende groep uitkeringsgerechtigden. Eenzelfde verhaal van de daar verantwoordelijke wethouder als in Noord-Holland. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werken zetten en kansen geven. Maar er zijn geen kansen voor deze mensen op een normale baan, ze vliegen er naar maximaal negen maanden weer gewoon eruit. Intussen werkt Postnl dus met lekker goedkoop personeel zonder die mensen ook maar een greintje uitzicht te geven op een normale betaalde baan. Het wordt in dit land de gewoonste zaak van de wereld om mensen te dwingen om aan de slag te gaan zonder perspectief en intussen de vaste werknemers te verdringen.

  • Nog even ter verduidelijking, grote bedrijven zoals PostNL betalen aan gemeenten extra geld zodat gemeenten deze bedrijven kan voorzien van SLAVEN. Wat de gemeenten met dat extra geld doet mag iedereen naar raden. Ondertussen gaat het exorbitante graaien en zakkenvullen op de hogere niveau’s gewoon vrolijk door. Het Nederlandse volk staat er bij en kijkt ernaar, machteloos en hulpeloos wachtend tot wij van deze Parasieten worden verlost !

 9. Echt belachelijk. Ze duwen Nederlanders echt de afgrond in. Zo kan ik ook voor werk zorgen. De rOverheid participeert niet die anticipeert alleen maar.

  • Enige nuance, onze overheid participeert en anticipeert NIET. De Nederlandse overheid PARASITEERT ! Het Nederlandse volk wordt heel langzaam, maar stelselmatig en doelbewust door Parasieten leeggezogen !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.