Rutte 2 vermoordt iedere menselijkheid in ons land

kaarsMaatregel op maatregel verandert ons land in de meest ongure plek voor iedereen die minder dan modaal verdient. Laat staan wanneer je om welke reden dan ook niet werkt, dan wordt met iedere bezuinigingsronde een stukje leefbaarheid meer weggesneden uit de levens van miljoenen. Net zolang totdat er geen levensvreugde voor hen meer overblijft.

Rutte 2 en consorten blinken uit in een strak bezuinigingsbeleid met onmenselijke gevolgen. Er heerst in ons land een sfeer van kille moordende zakelijkheid, waarbij het enige dat telt een begrotingstekort is dat binnen de Europese grenzen moet blijven.

Het meest recente dieptepunt van dit afbraak kabinet is de eis dat straks zieken, ouderen en gehandicapten een tegenprestatie voor de zorg moeten leveren. Dit voorstel komt uit de koker van PvdA staatssecretaris Van Rijn. Want wordt gesteld: “Uitgangspunt is dat iedere ingezetene eerst kijkt wat hij zelf kan doen”.
Dit klinkt redelijk, maar in de praktijk zullen deze mensen ‘op indringende wijze worden voorgehouden dat zij iets moeten terugdoen’. Met andere woorden dwang met een vernisje.

Dit kabinet is schuldig aan het vermoorden van iedere vorm van medemenselijkheid. Het verheft hufterig egoïsme tot nieuwe godsdienst. Iedereen die voor zichzelf kan zorgen wordt gestimuleerd dit nog beter te doen ten koste van miljoenen die daarin minder bedreven zijn of dat niet meer kunnen. Zij die het spel beheersen van geld en diensten over de wereld schuiven en per saldo daaraan iets overhouden, het monopoliespel van de slimmeriken, worden nog rijker en laten bewust de rest creperen.

Nee, dit is geen slachtoffertaal. Dit is ook geen geklaag. Dit is het aanklagen van de handelswijze van de egoïstische heersende klasse in NL. ‘Houden wat je hebt en nog veel meer bij elkaar zien te graaien ten koste van je buurman of buurvrouw’, dat is hun motto. Het VVD/PvdA kabinet is hun lakei.

Rob Vellekoop, zondag 6 oktober, delangemars.nl

 

18 Comments

 1. Ze zijn er niet meer voor de Nederlander maar voor BRUSSEL.Hoe harder ze de kont lekken van de juiste persoon hoe meer ze graaien.Ze moeten het land plat leggen anders gaat dit verder.En dat liegen over de ECONOMIE hangt mij de strot uit.Wat zijn ze plan.Die schulden blijven.Ze maken alles kapot wat de mensen die nu met pensioen zijn van Nederland hebben gemaakt.Wij moeten inleveren wat hebben die zoutzakken ingelevert NIKS.Wie red Nederland van die incompetente flikkers.

 2. zo lang we alleen blijven schrijven en land niet plat leggen zal verder niets gebeuren ik ben eerder voorstander om hele A 1 plat te leggen voor halve dag en dan Rutte & CO roepen kom maar uitleggen aan bewolking waarom jullie en gemeenten niets inleveren

  HARD tegen HARD

 3. leuk voorstel Maria maar dat zal niet gebeuren of miss wel maar dan zouden ze alleen in bestuur willen zitten en handen vuil maken dat is te veel voor ze steel eens voor dat ze ziekte krijgen en dan…………..?

 4. Nederland is door dit “kabinet” de opvolger geworden van de Amerikaanse slavenhandelaren. We mogen alleen nog maar ja knikken en doen wat dit “kabinet” van ons verlangd! Waar is de menselijkheid en het opkomen voor anderen gebleven?????Door dit “kabinet” letterlijk en figuurlijk vermoord. Het duurt echt niet lang meer, of er zijn alleen nog maar hun eigen vriendjes in leven en de rest is dan allang gecrepeerd!!!!!

 5. Ik doe al vrijwilligerswerk sinds mijn pensioen in 2002 en de 125 euro’s p.m. zijn beslist geen vetpot na veertig jaar.Maar wat mij dwars zit is dat nog niemand van de Gemeenten of regering ook maar iets zelf gaat inleveren wanneer zij dat zouden doen krijgt men misschien iets vertrouwen in de overheid. Waarom zijn er nog geen besluiten genomen terwijl het inkomen van de burger alleen maar minder wordt.
  Voorlopig zijn het de kleren van de Keizer, sprookjes zijn vriendelijker dan de werkelijkheid!
  Mijn voorstel is dat tijdens de vakantieperiode de regering een week lang gaat helpen bij de voedselbank, zorghuis, en alles wat men van de burger verwacht, dan geeft de overheid het goede voorbeeld. Dus met hun salaris geen hulp kopen wanneer iemand uit hun familie ziek of gehandicapt is maar zelf de handen uit de mouwen steken.
  Maria

  • Als ze idd het goede voorbeeld hadden gegeven om mensen etc te helpen ipv zoveel mogelijk chaos te veroorzaken, dan zou ik nog wel een sollicitatie brief willen sturen naar de regering.. Helaas is dit vroeger, nu en in de toekomst zeker niet het geval, ipv mensen helpen werken ze de mensen alleen maar tegen..

   Krijg koppijn als iemand nog zegt vertrouwen te hebben in de poppenkast wat wij politiek noemen.. Als iemand in opstand komt binnen de kamer, wordt hij geprezen door de bevolking om voor verandering te zorgen.. Andere politieke partijen werken deze groep tegen, omdat ze niet aan de macht mogen komen.. Komen de partijen die werden tegengehouden door anderen eindelijk aan de macht, om voor de bevolking iets te doen dan gaan ze het altijd weer verdraaien met valse beloftes en natuurlijk moeten ook zij luisteren naar de opdrachten dat van boven hun komt… Wordt wakker ze worden aan een lijntje gehouden, ook zeggen ze dit en dat, in de politiek heeft het geen waarde meer..

   Vertrouwen in dit systeem/regering/overheden/politiek/media ben ik allang verloren.

   • Er zijn maar een paar mensen (Rothschild, Rockefeller), die (bijna) alle media ter wereld bezitten. Zij bepalen wat wij wel, of juist niet, te zien, horen, of lezen krijgen. Zij hebben ook Obama, Rutte, en de rest van de regeringen in hun macht.

 6. Ach, ik dacht op enig moment wel al mijn schaapje op het droge te hebben totdat het regeringsbeleid, ontslagrecht en arbeidsrecht mijn schaapjes stuk voor stuk begonnen te verzuipen

 7. Hallo Rob, in mijn naaste omgeving komen mensen (dierbaren) voor die behept zijn met kanker, zware atrose, en net genezen van kanker maar met lymphe oedeem en zij is 60 jaar heef haar hele leven meer dan 40 uur per week gewerkt. Ze heeft haar ziekte kenbaar gemaakt terwijl ik er bij was. Zij wordt gedwongen te solliciteren voor een 40 urige werkweek terwijl ze amper 20 uur aankan!.
  Zo springen ze hier in de achterhoek, SDOA ofwel Sociale Dienst Oost Achterhoek met je om. Henk Susebeek.

 8. Rutte II kan mijn kont kussen aangezien ik als eerlijke mens niets anders dan armoe lijd dan maar oneerlijke crimineel maar worden daar kan ik aan armoe ontsnappen

 9. en D66 heeft zich bij dit afbraak kabinet aangesloten.
  de afgrond komt opnieuw een stuk dichterbij
  voor een weldenkend mens onbegrijpelijk.
  gekozen als volksvertegenwoordiger geven zij blijk geen enkel belang of waarde hechten aan de wensen van het grootse deel van de bevolking.
  een pvda met vvd en d66 wie had dit ooit kunnen denken, hoewel ze hebben ook hun toestemming verleend als lidstaat van de e u te fungeren, en daarmede de onafhankelijkheid van ons land uit handen gegeven

 10. Ik ben al meer als een jaar aan het schrijven Rutte 1/2 maakt Nederland en de bevolking kapot.Ze laten door Brussel het volk verrekken.Leg het land een week plat eens kijken of die incompetenten noch op hun stoel zitten.Eens kijken wie het laats lacht he ARROGANTE RUTTE.Maar dat Miezerig mannetje van D66 zal het kontje van Rutte wel neuken.

 11. Helemaal mee eens Rob… weinig meer aan toe te voegen. Als ik me er op Facebook over uitlaat krijg ik steevast te horen dat ik niet mag klagen en dat nederland nog steeds een geweldig land is om te leven, waar vele voorzieningen zijn voor iedereen, maar als je aanspraak wil maken op die voorzieningen dan moet je door allerlei ellendige selectie procedures om er uberhaupt aanspraak op te kunnen maken!

  Nederland is zijn menselike gezicht aan het verliezen of hééft hem al verloren. Gelukkig zijn er nog altijd menselijke mensen met het hart op de juiste plaats, maar er heerst een ongelooflijke kilheid die echt voelbaar is, zeker door mij.

 12. Rutte met aan zijn hand Samsom veranderen Nederland in een gevoelloos, kil en grauw landschap waar de rijken onder ons ergens onder een glazen stulp hun luxueuze leventje verder voort zetten zonder oog te hebben wat er verder gebeurt in de maatschappij. Sterker nog, er duiken programma’s in televisieland op waarin mensen gefilmd worden die “niks meer te makken hebben”, mensen die aan de rand van de afgrond staan en hun huis dreigen kwijt te raken en mensen die door de crisis hun eenmansbedrijfje vernietigd zagen worden.

  We zijn nu zover gekomen dat een deel van de bevolking zich in de avonduren zit te verkneukelen aan de armoede en ellende van anderen. Bekende artiesten die zich voor de kar laten spannen om deze groep nog eens extra zichtbaar te maken zodat het andere deel van de bevolking hier weer een prettige avond aan heeft en voldaan het oor te ruste kan leggen terwijl er steeds meer jongeren dakloos worden. Terwijl er kinderen met een lege maag naar het plafond liggen te staren met de vraag of ze morgen weer zonder ontbijt naar school moeten. Terwijl er murw geslagen gezinnen weten dat ze morgen het huis uitgezet gaan worden en de ZZPer weet dat hij of zij morgen aan het eind van zijn/haar zelfstandigheid is gekomen.

  Daar komt dus ook nog bij dat van Rijn weer iets anders heeft bedacht, het inzetten van zieken, ouderen en gehandicapten als tegenprestatie, wellicht kan een andere bekende Nederlander daar dan ook weer een leuk programma aan overhouden. Het volgen van een gehandicapte die onder dwang werkzaamheden moet verrichten terwijl die handicap juist niet toelaat dat dergelijke werkzaamheden verricht moeten worden.

  En op deze wijze gaan we nu langzaam richting 2014, het jaar waarin naar alle verwachting het alleen nog maar erger gaat worden met dit kabinet en de aangeschoven oppositiepartijen onder de kreet “wij nemen verantwoordelijkheid voor dit land” ervoor gaan zorgen dat het kabinet gewoon verder kan gaan.

 13. Alsof niet iedere ingezetene allang kijkt wat hij zelf kan doen. Dit is nl. de basis voor iedere volwassene gezond of niet, er wordt van iets normaals, nl. die activiteiten die onder het kopje zelfzorg of zorg voor anderen vallen, een voorwaarde gemaakt om zelf zorg te mogen ontvangen. Hier wordt een motie van wantrouwen ingediend tegen alle ouderen en zieken, die nergens op slaat. Ik ben zelf helaas al heel lang ziek, maar doe ook altijd al vrijwilligerswerk in de vorm van mantelzorg voor ouderen. Daarnaast zorg ik ook, vanzelfsprekend, voor mezelf. Ik kan echter soms wel wat hulp gebruiken, maar vraag hier niet om (ook alweer zoals zovele anderen)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.