Meer protest op zaterdag 28 september in Deventer en Zaandam

jerichowalkVoor mensen die er niet bij konden op 21 september zijn er nog twee demonstraties tegen Rutte´s bezuinigingsbeleid gepland op zaterdag 28 september.

* Zaterdag 28 september
Demonstratie tegen armoede en beleid Rutte 2 in Deventer
start om 12.30 uur

Download Raambiljet of Flyer

* Zaterdag 28 september
Protestmars tegen armoede in Zaandam
start om 13.00 uur
Download Flyer

Demonstreren heeft voor sommige mensen geen zin, maar niet demonstreren betekent voor de regering dat de bevolking er nog wel een bezuinigingsronde bij kan hebben. Rutte 2 verlegt voortdurend de grens van de bezuinigingswaanzin. Zonder verzet gaan zij door totdat er pas werkelijk opstand dreigt. Zo ver hoeven we het niet te laten komen.

Ik hoop er bij te zijn in Deventer. Tot ziens.

Rob Vellekoop, 24 september 2013

10 Comments

 1. Op 21september is er in IJmuiden ook geprotesteert, de plaatselijke krant vertelde dat er 60 mensen
  In werkelijkheid waren en zo’n kleine 300,wij zijn niet in samenwerking met een politieke partij maar het is een burger inititatief.Op 5 oktober a.s gaan we weer de straat op, over enkele weken komt er waarschijnlijk een protest mars dus er gebeurt veel meer dan de mensen vermoeden
  http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/622113674485606/

  • Ik zie dat er wat taalfouten in mijn reaktie staan het moet zijn “”60 mensen aanwezig waren” en het woord initiatief.. je magdeze reaktie weg halen ik weet niet of je ze kan verbeteren groeten Mieke

 2. Je kunt de regering maar op één manier aanpakken en dat is door dat we met z’n allen besluiten 1 week niet te tanken en verder helemaal niets te kopen (alleen de dagelijkse boodschappen).

  • Dat is de juiste instelling. Hiermee delen we steken uit aan de regering, grootkapitaal en multinationals.

 3. Robbie tis gelukt met de UWV, het was gewoon flink doorzeuren.. Kheb geen hulp gevraagd bij legal2people, maar mijzelf flink voorbereid.. Vandaag gesprek gehad en ik hun wapen tegen hunzelf gebruikt.. De wetboek van werk en bijstand, ze hebben hun excuses aangeboden aan mij en ik kan zeg maar gewoon mijn leven weer leiden als normaal..

  Ik zou alleen mijn bezwaar terugtrekken als ze dit niet met andere mensen gaan doen, ze zouden het doorgeven aan de collega’s.. Maja instanties of die te vertrouwen zijn weten we allemaal dat het niet zo is, maar ik heb iig mijn zegje gedaan..

  Mijn situatie was dat ik geen inkomen meer had mijn uitkering werd afgewezen omdat ik ondubbelzinnig bleek te zijn, raar idd.. Maja uitgelegd wat voor epileptische aanvallen ik had en dit keer had ik echt het gevoel gehad dat ze luisteren!

  Advies is toch om flink door te zeuren, je krijgt wat je wilt, maar je moet er wel zelf iets voor doen.. Zo heb ik ook mijn rijbewijs binnengesleept, toen werkte ik nog (als beveiliger) en met samenwerking van de uwv.. Als resultaat van de ziekenhuis mag ik nu een jaar lang niet autorijden, karma is a bitch..

  Nog bedankt voor de advies Rob

 4. Tot nog toe zijn de (massa)protesten in andere landen zeer zinvol geweest!
  Wat gaat er verbeteren door op de bank te blijven zitten.
  In Portugal heeft het resultaat opgeleverd, in Brazilië ook, ze zijn er nog niet maar het heeft zeker geholpen.
  In Egypte, Mubarak is toch mooi afgezet door het volk, ze zijn er nog niet maar het heeft zeker geholpen.
  Wie zegt dat demonstreren niet helpt..
  http://www.bovendien.com/categorieen/gezondheid/monsanto-beschermingswet-niet-verlengd
  Klagen en demonstreren heeft hierbij wel degelijk een grote rol gespeeld, the thing is: de machten houden stiekum toch van acceptatie, ze zetten op fora toch ook poppetjes neer die onze neuzen dezelfde kant als de regering proberen te krijgen?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)
  Dus demonstreren is een krachtig middel hoor!
  Mar de kracht ligt wel in de massa.. en die moeten wel gaan komen want er is niet veel tijd meer over voordat er nog meer mensen in de vernieling gedrukt worden..
  Vakbonden zijn om die reden in het leven geroepen en heeft ons door de jaren heen weerhouden van vreselijke plannen van werkgevers en de overheid. We hebben de touwtjes zelf laten vieren en nu is het tijd om ze terug te fluiten. 😉

 5. Eens, met Rob, ik ageer me kapot tegen misstanden die mij en mijn gezin in de eerste plaats raken en ook wellicht andere gezinnen. Ik maak kleine moeizame stapje vooruit en daar gaat het met me om. Als ik niets zou doen doe ik uiteindelijk alleen maar stappen achteruit en doorleef ik alleen maar een dictatuur. Doordat ik zelf zorg draag voor een stukje democratie; ik spreekrecht door ageren gewoon tot me neem, weet ik de dictatuur nog enigszins te doorbreken. Anders was ik en mijn gezin opgegaan in de slavernij van dit heden, versterkt door Rutte 2 wat nog steeds door te veel mensen voor lief wordt genomen!

 6. Je kan beter thuis blijven dan deze nutteloze vreedzame demonstraties. Misschien moet je eens een geschiedenisboek openen en kijken hoeveel hier men mee bereikt heeft de afgelopen 2000 jaar.

  • Hervormingen in welk land en welke periode dan ook hebben alleen kunnen plaatsvinden doordat er mensen waren die hun nek durfden uit te steken en protesteerden voor veranderingen. Thuis zitten en zwijgen, betekent alles lijdzaam ondergaan. Dat heeft nog nooit voor verbeteringen gezorgd. Probeer je eens voor te stellen dat de arbeidersbeweging mensen destijds had opgeroepen vooral thuis te blijven. Dan zouden de meeste mensen nu nog steeds in lompen rondlopen en opgesloten worden in opvoedingsgestichten zoals rond begin 1800.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.