Fabrikant JSF op zwarte lijst

jsfDe fabrikant van de straaljager Joint Strike Fighter (JSF), het Amerikaanse Lockheed Martin, staat op de zwarte lijst van het Ministerie van Financiën, omdat zij clusterbommen produceren. Desondanks staat de aanschaf van 37 JSF toestellen op de planning van het Ministerie van Defensie.

De Jager, de vorige Minister van Financiën, heeft op de valreep een verbod uitgevaardigd tegen het direct investeren in clustermunitie door banken en beleggers, vandaar dat aandelen Lockheed Martin niet aangeschaft kunnen worden, de vliegtuigen mogen blijkbaar wel gekocht worden.

Rob Vellekoop, 25 september 2013, delangemars.nl

2 Comments

  1. Ambtenaren lappen alles aan hun laars als het in hun straatje van pas komt.
    Dit is toch niet te filmen!.
    Zo kom je toch niet geloofwaardig over.

  2. Dat die vliegtuigen gekocht worden heeft waarschijnlijk te maken met de verbeterde bommen die nog steeds in Nederland liggen. Ook een product van Lockheed . Internationale afspraken / verplichtingen heet dat in diplomatieke vertaling.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.