21 september landelijke actiedag tegen Rutte (en Wilders) in Amsterdam en Den Haag

marslang.jpgOp zaterdag 21 september worden er protestmanifestaties gehouden tegen Rutte 2 in Den Haag (op het Plein) en in Amsterdam.

Den Haag – PLein – Het is Genoeg
start om 13.00 uur

Amsterdam – Beursplein – Stop Bezuinigingen
start om 13.00 uur

Deze demonstraties hebben niets met Wilders te maken, laat staan dat het in samenwerking met hem is.

33 Comments

 1. jullie moeten wel komen !!! wie er haat zaait is rutte 2 . als wilders zo haatdragend was dan ging hij geen actie ondernemen tegen die bezuinigingen. rutte 2 zal zich kapot lachen dat jullie nu ruzie maken om wilders. . dit gaat niet om wilders maar tegen die belachelijke bezuinigingen en daar is wilders ook tegen.

  • Over Wilders doen de meest belachelijke verhalen de ronde. Je ziet hier ook dat de protesteerders zich zelf nog nooit ingelezen hebben in waar Wilders voor staat. Zijn economische politiek is linkser dan de SP en dus nog veel en veel linkser dan de PvdA.

   Maar het is politiek correct om ’tegen’ Wilders te zijn, dus ja, als je de bevestiging van een bepaalde groep nodig hebt om jezelf geaccepteerd te voelen, dan protesteer je dus maar mee zonder enig idee te hebben waar het nu eigenlijk over gaat.

 2. we moeten 21 sep na den haag gaan en samen allemaal een zijn en met een doel dat de VVD & PvdA opdondert want de demonstratie is dat het volk is dit kabinet zat en politieke voorkeur doet er niet toe en geert Wilders altijd maar afschilderen als kwade man is boel shit hij is wel de enige die van zich laat horen ik ben PVV fanaat maar 21 september ben ik er ook maar dan omdat het kabinet Rutte II op moet donderen en we het zat zijn die bezuinigingen GENOEG = GENOEG

 3. @Rob:
  1. De realiteit is soms negatief. Dat niet willen benoemen is naïef en schadelijk op de lange termijn. En zoals wilma ook zei zie ik dezelfde haatoproep tegen Wilders. Je maakt je zelf dus wel degelijk schuldig aan haat zaaien.

  Er werken bij ons in de buurt veel buitenlanders in de tuinbouw en gewone bouw. Ik weet dus echt wel waar ik het over heb.

  Ik veeg moslims niet op een hoop. Er zijn extremistische moslims ja, maar daar heb ik het echt niet over. Ik ken Den Haag en Turkije heel goed. In Den Haag lopen meer hoofddoeken dan in Turkije. Dat zegt wel wat!

  De laatste tijd volg ik de politiek redelijk intensief en het valt mij op dat Wilders keer op keer gelijk heeft gekregen. Dat heeft niets met haat zaaien te maken, een politiek correcte, maar onterechte beschuldiging van het naïeve deel van links, en ook nog eens tegen zichzelf, want op sociaal-economisch gebied is Wilders linkser dan de PvdA, maar alles met simpelweg de feiten bekijken en afstrepen.

  De schreeuwers van links blijken er keer op keer naast te zitten. Wie is er dus populistisch bezig?

  Oostblokkers kunnen de arbeidsmarkt kapot maken omdat we in Europees verband vrijheid van verkeer hebben. Dat heeft zijdelings met Rutte 2 te maken, maar opvallend is dat met name de linkse partijen pro-Europa zijn, en nu de schuld geven aan Rutte van wat er fout gaat => hypocriet!

  @petje100:
  Ik heb een vergelijkbare ervaring, maar ook een andere. Er zijn medicijnen die prima vervangbaar zijn. Mijn vrouw kreeg iets voorgeschreven wat ook ‘vrij’ verkrijgbaar is, dus moeten we nu 350,- eigen risico betalen. We zijn wat rond gaan shoppen en halen dit ‘medicijn’ nu voor 50,- uit het buitenland.

  Sommige medicijnen die hier alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn in het buitenland wel vrij verkrijgbaar. Dat scheelt eigen risico!

  Kijk dus eens goed om je heen. Veel dingen zijn in het buitenland veel goedkoper dan hier, ook inclusief verzendkosten en daar kun je heel veel mee besparen!

 4. Volgens mij demonstreert Wilders die dag op de Koekamp en de groep “het is genoeg “op het Plein .De mensen kunnen dus kiezen waar ze heen willen , zo simpel is het.

 5. @John Ik probeer even een ander voorbeeld te geven. Ik had ooit een huidprobleem en kreeg van de huisarts een wasgel. De prijs van de wasgel was 17.50 Euro. Halverwege de kuur werd dat niet meer door de zorgverzekeraar vergoed. Ik mocht het zelf gaan betalen. Ik heb niet veel geld dus ging ik naar de huisarts en vroeg om een soort gelijk middel dat wel werd vergoed. Die was er wel en die heb ik ook gekregen, maar koste 60 Euro. Wat ik wil zeggen is dat voor je iets wegbezuinigd eerst eens moet onderzoeken of door de bezuinigingen de kosten op de lange termijn niet gaan stijgen. Dat maakt de zorg op den duur onbetaalbaar. Dus stijgen de premies, het eigen risico en uiteindelijk, daar heb je gelijk in, verdwijnt ook het middel van 60 Euro uit het pakket en is er ook geen alternatief meer.

 6. @petje100:
  Als je dat zou accepteren, dan ga je er niet tegen protesteren, dus feitelijk wordt een andere mening helemaal niet geaccepteerd.

  Wat betreft het hokjesdenken: Dat klopt helemaal, en dat is ook logisch. De gemeente heeft niets te maken met de zorgverzekeraar v.v. Als de gemeente iets wegbezuinigd, is de kans trouwens groot dat de zorgverzekeraar dat helemaal niet vergoed, dus uiteindelijk is degene die zorg nodig heeft de dupe van het hele verhaal.

  Aan de andere kant moeten we wel beseffen dat we het duurste zorgstelsel van Europa hebben, en één van de duurste ter wereld en dat nu eenmaal niet alles maar duurder en duurder kan worden.

  Het eeuwige leven blijft hier op aarde toch een illusie, dus we zullen daar nu eenmaal keuzes in moeten maken.

  @Erna:
  Dat is een simpele, maar terechte, conclusie. Duitsland (e.a.) heeft gekozen voor lastenverlichting en de economie ging gelijk omhoog. Nederland kiest voor lastenverzwaring en staat in de top drie van landen met de hoogste inkomensdaling en de hoogste daling van de huizenprijzen.

  @Rob:
  Waarom zou Wilders aanzetten tot haat tegen buitenlanders. De meesten die dat roepen weten niet dat hij met een buitenlandse getrouwd is en dat hij ook buitenlanders in zijn partij heeft.

  Hij heeft wel oplossingen, want uit de EU stappen kon wel eens de beste beslissing zijn die er in dit land in lange tijd is genomen!

  En welke partij verzamelt geen stemmen met negativiteit? Ze mopperen alleen maar op elkaar. Dat is nu eenmaal politiek.

  Vertrouw je groenlinks? Het eerste wat mw. Halsema deed nadat ze stopte (exact op de dag dat haar pensioen veilig was gesteld!!!) was de milieuvriendelijke Prius de deur uit doen en een oldtimer Mercedes gaan rijden.

  In Den Haag wordt een appartement opgeknapt voor een groenlinkser. Alleen de kranen in de badkamer kosten al ruim 10.000,=!

  De PvdA schopte zo hard tegen Wilders. Nu komt Asscher met de voorstellen die Wilders altijd deed.

  Wie moet je nu wantrouwen?

  De haat tegen Wilders is niet meer dan politiek correct geleuter. Iedereen doet mee, maar de feiten wijzen anders uit.

 7. @Rob Vellekoop
  Wilders maakt geen deel uit van dit kabinet. Dit protest komt dan dus voort uit je eigen haat tegen hem.

  Het tegen Rutte 2 zijn is echt iets essentieels dan tegen Wilders zijn. Het is te naïef om alles op één hoop te gooien.

  Wilders zaait geen haat tegen mensen die hier naartoe worden gehaald, daar is hij altijd heel duidelijk in geweest. Iedere buitenlander is welkom, mits deze integreert in ONZE samenleving. Net zoals wij dat in hun land zouden moeten als we daar naar toe emigreren, en terecht.

  Er worden helemaal geen buitenlanders als slaven misbruikt. Werkgevers zijn verplicht om elke werknemer volgens Nederlandse regels te betalen, dus minimaal minimumloon.

  Vind je het gek dat al die Polen graag hier komen en er zelf voor kiezen om met 30 man in een woonkamer te slapen? Als ze hier vijf jaar werken kunnen ze de rest van hun leven in Polen in luxe rentenieren!

  Wie is er nou gek? Die Pool of wij Nederlanders?

  Moslims hebben gemeenschappelijke vijanden van ons gemaakt! Niet andersom. Zij komen hier om een kalifaat te stichten, niet om te integreren. Als je dat niet gelooft moet je je echt eens gaan verdiepen in waar de islam nu eigenlijk voor staat en wat de doelstellingen zijn.

  Wij werken de laatste weken veel in Den Haag, maar je kunt daar met Nederlands in bepaalde wijken niets, omdat niemand je verstaat! In je eigen land!

  Nogmaals: Wie is er dan gek?

  • Beste John,
   1. Ik haat niemand, ook Wilders niet. Ik vind het ontzettend dom om je medemens te haten. Vaak betekent een ander haten dat je ontzettend negatieve gedachten over jezelf hebt. Het probleem van haat aanwakkeren, waar Wilders zich aan schuldig maakt, is dat je daarmee negatieve sentimenten oproept. Daarom waarschuw ik voor Wilders

   2. Er worden juist wel buitenlanders als slaven misbruikt en hiernaar toe gelokt om vervolgens voor een appel en een ei te werken. Je zou je beter eens echt in hun leef- en werkomstandigheden verdiepen. En zij verdienen MINDER dan het minimumloon wat oogluikend door inspecties van Sociale Zaken wordt toegestaan.

   3. Moslims hebben GEEN gemeenschappelijke vijanden van ons gemaakt, Er zijn extreme moslims, die een heel klein percentage uitmaken van alle moslims samen (dus stop er mee om ze op een hoop te vegen) die niet-moslims als vijanden zien.

 8. ik zie hier boven commentaren staan waarvan ik denk is dat dan respect voor een ander hebben en met dat zogenaamde samen als je zelf geen enkele manier van respect zelf toont!!! Bah wat een bagger volk zeg! ik wilde ook komen maar laat maar ik blijf wel lekker bij wilders staan met of zonder tijdmachine!!!

 9. waar slaat dit op! Het is toch een actie tegen de komende bezuinigingen?! Nou sorry ik doe al mee met de actie van wilders en ik gaat dus daarna niet in deze meer mee lopen!

 10. @Rob Vellekoop:
  Je hebt je duidelijk nog nooit verdiept in Wilders. Zijn monetaire poltiek is linkser dan SP! En heel wat linkser dan PvdA nu laat zien.

  Wilders roept helemaal niet op tot haat, maar juist tot SAMEN leven! Dat betekent alleen wel dat immigranten zich, net zoals wij in andere landen moeten, aan zullen moeten passen aan onze SAMENleving.

  De immigranten willen alleen niet SAMENleven, maar een kalifaat stichten, oftewel bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten!

  Het is uitermate naïef geleuter om te denken dat het wel mee gaat vallen, en voorlopig heeft Wilders de afgelopen maanden alleen maar gelijk gekregen. Zelfs de PvdA is om en wil een halt toe roepen aan de arbeidsimmigranten 😀 omdat dat ten koste gaat van de zwakkeren in onze samenleving. Oftewel: Precies het punt van De lange mars EN WILDERS!!

  Protesteren tegen Wilders is dus protesteren tegen jezelf. Nou veel succes daar mee 😀

  • Beste John,
   ik protesteer tegen dit kabinet. Daarnaast heb ik ook duidelijk willen maken dat wanneer heel veel Nederlanders tegen Rutte 2 zijn, deze zeker niet bij de groepering van Wilders willen horen. We kunnen daarover van mening verschillen. Dat is voor mij geen enkel probleem, maar dan weet je in ieder geval dat wij niet staan voor HAAT. De verdeeldheid die Wilders zaait tussen moslims en andersdenkenden of de vreemdelingenhaat tegen mensen uit andere EU landen die door werkgevers hiernaar toe worden gelokt en vervolgens als slaven misbruikt worden, voor hongerloontjes ver onder het minimumloon. Wij willen bouwen op eensgezindheid, wij maken van buitenlanders en moslims geen gemeenschappelijke vijanden, wat een hele goedkope Wilders manier is om mensen achter je te krijgen.

   • Beste Rob,

    Je spreekt niet uit ervaring. Ik heb al meermaals verklaart, dat de oostblokkers, uit mijn eigen ervaring, de arbeidsmarkt hier kapotmaken. Zou jij in een dorp van 7000 inwoners, waarvan 3/4 oostblokkers zijn willen wonen????Ik denk het niet, want als dat wel zo is heb je nog niets meegemaakt van een van de onderdelen door Rutte gedaan, o.a. politieangst voor deze gasten, diefstal, inbraak, vandalisme, a-sociaal gedrag ten opzichte van de medebewoners, ver onder de prijs werken, fraude en valsheid in geschriften en noem maar op. Pas als je dit zelf hebt meegemaakt, dan kun je hier een oordeel over vellen. QWij hebben hier dagelijks mee te maken en de haat naar de Polen, dat zijn ze hierdoor zelf schuld

    • Beste Wilma, zij kunnen alleen de arbeidsmarkt kapotmaken wanneer Rutte 2 dit toelaat en de werkgevers deze mensen voor hongerloontjes binnenhalen.

 11. Beste Rob, Ik ben het met je eens dat er verschillende meningen en overtuigingen bestaan en dat is ook goed zo. Een mens moet kunnen kiezen wat het beste bij haar of hem past. Wat ik probeer te zeggen is dat er nu denk ik even niet om moet gaan wie de beste oplossing heeft, maar moet zoeken naar de gemeenschappelijke noemer. Dat we als burgers van dit land samen laten zien dat we dit beleid niet meer pikken.

  Voorbeeld. De gemeente moet bezuinigen en zet een streep door een bepaalde vergoeding vanuit de WMO. Dat levert de gemeente 10.000 euro op. Dat die bezuiniging de zorgverzekeraar uiteindelijk 100.000 gaat kosten maakt de gemeente niet uit. Dat is niet hun verantwoordelijkheid. Ze letten op hun eigen financiën. De zorg wordt dus 90.000 euro duurder en onder de streep is er dus niets bezuinigd. Ik heb het nog niet eens over het menselijk leed wat dit met zich meebrengt. Niemand maakt zich blijkbaar druk om het totale plaatje en iedereen is bezig met zijn eigen kleine afdeling. De gemeenschappelijke noemer, de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk houden wordt hierbij vergeten.

 12. Vandaar ook mijn openingszin. Hij heeft gewoon gelijk als hij zegt dat er geen lastenverzwaring maar juist een verlichting moet komen. Ook heeft hij gelijk wat betreft het eerst zorgen voor de mensen die er al zijn in dit land voor er nog meer binnen komen.

  • Beste Erna, dat zijn van die algemeenheden waar iedereen het mee eens kan zijn, maar dat is natuurlijk niet de reden dat ik Wilders wantrouw. Hij zet aan tot haat en verdeeldheid binnen ons land, hij verzamelt stemmen met negativiteit, hij heeft geen oplossingen voor de problemen, het enige dat hij dan roept is dat we uit de EU moeten, maar hoe dan verder weet hij niet.

 13. En daarom kan de regering doen wat ze willen. Mensen en groeperingen gaan elkaar te lijf om het zo maar even te zeggen en hebben het er zo druk mee dat het gemeenschappelijk doel wordt vergeten. Het gaat er toch om dat het volk zijn stem laat horen om naar de politiek duidelijk te krijgen dat we dit niet meer pikken? Dat is toch de gemeenschappelijke koers? Om als een eenheid ergens voor te staan. Zonder geloof, ras of politieke voorkeur?

  • Beste, ‘het volk dat zijn stem laat horen’ bestaat uit meer dan 16 miljoen mensen die godzijdank allemaal een eigen mening hebben en met elkaar regelmatig van gedachten verschillen. ‘Het volk” bestaat niet. Wel zijn er grote groepen die elkaars mening kunnen delen. Maar ‘het volk’ heeft geen stem, wel een NL bevolking met miljoenen stemmen.

 14. Diezelfde Wilders die als breekpunt de pensioenleeftijd van 65 had voor hij mee ging gedogen bij Rutte 1.
  Nah dank je, onbetrouwbaar en onvoorspelbaar en daarnaast zijn behoorlijk wat aanhangers van die Wilders mensen die je zo in een tijdmachine kan proppen en naar de vorige eeuw kan sturen. Een aantal zouden echt niet misstaan in het Duitsland van de jaren 30 en 40.
  PVV wordt het land zowiezo niet beter mee, de dijken doorprikken is een nog grotere verbetering als die eenmans partij aan de macht helpen.

   • Momenteel, geen van allen, allemaal even corrupt.
    Degene die per direct de belastingontduikende zuidas met terugwerkende kracht aan gaat pakken en daarbij meteen de macht van de banken en multinationals aan banden gaat leggen krijgt misschien mijn mandaat om te spreken voor mij maar dat zooitje wat er nu zit spreekt geen van allen ook maar enigzins iets wat overeen komt met mijn idealen.

 15. hallo wat is dit nu wij zijn voor Geert Wilders want deze man heeft voor 90% gelijk.en ja wij zijn tegen Rutte 2 maar we zien ook erg graag Samsom opzouten, en bij de SP staan de grenzen ook wagenwijd open,en daar schieten we ook niks mee op,en in de 1ste kamer is de SP die de coalitie steunt zodat Rutte nog van alles en nog wat door kan voeren. Wij moeten nu wel heel goed na denken of we wel komen, want wij steunen de PVV dat wordt ons land een stuk beter mee.

  • Beste Thea, Wilders is een slap aftreksel van Rutte. Vergeet niet dat hij ook een liberaal is, zij het een afvallige. En op het moment dat hij heeft meegedaan met de regering was hij niet meer dan een clown die de zaak stagneerde. Hij kan hard brullen en pittige dingen zeggen, hij heeft echter geen doel anders dan Rutte in het stof laten bijten. Daarnaast creeert hij een samenleving van HAAT, door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Wil jij een SAMENleving van haat?

   • Beste Rob,

    Ik zie bij jou momenteel een haatoproep tegen Wilders. Het gaat hier nu om Rutte en consorten en niet om Wilders. Je moet niet 2 dingen in elkaar draaien. Wilders heeft heel goede punten, zoals ik je al eerder bij andere topics heb gezegd, dus ik vindt de reactie van de mensen, die zeggen dat ze wel tegen Rutte zijn en niet tegen Wilders ergens wel correct en jouw reactie daarop niet altijd.

    • Beste Wilma,
     ik roep op om niet voor Wilders te zijn, omdat men tegen Rutte is, als een soort proteststem.
     Mijn mening is dat Wilders mensen tegen elkaar opzet en in NL een atmosfeer van haat zaait.

   • Beste Rob,

    als Wilders werkelijk haat zaait waarom doe je dan niet dapper en brengt hem voor de rechter want haatzaaien is strafbaar in Nederland.
    Als je dan toch bezig bent dan neem gelijk in je aanklacht ook de SP mee die haatzaait tegen de mensen die meer verdienen dan de gemiddelde uitkeringstrekker aangezien dat volgens de SP allemaal graaiers zijn.

    • Beste Charles, Wilders geeft heel duidelijk aan wat zijn mening is.
     Ik geef ook aan waar ik voor sta. Over verschillende punten ben ik het met hem oneens. Zie verdere commentaren.

 16. Ben het zeker niet altijd met Wilders eens, maar op dit moment zegt hij wel hele rake dingen. Geen lastenverzwaring maar juist verlichting. Tuurlijk probeert hij zieltjes te winnen maar op dit moment is hij net zo hard tegen het kabinet Rutte. Ik ga dus wel op 21 september naar Den Haag maar zeker niet om TEGEN Wilders te demonstreren.

  • Dag Erna, ik vraag je niet om tegen Wilders te stemmen, maar om niet voor hem te zijn. Hij is een zelfde liberaal als Rutte die uitsluitend kritiek kan spuien zonder met baanbrekende nieuwe oplossingen te komen. Daarnaast roept hij op tot HAAT, terwijl we juist willen SAMENleven in ons land.

 17. Ik wilde ook komen maar nu ik zie dat het mede een protest tegen Wilders is ga ik mijn tijd beter besteden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.