in NL bezit 1% van bevolking 298 miljard euro

rijkdomHet aantal miljonairs uitgedrukt in dollars is vorig jaar gestegen in ons land naar 191.000 met 12,9 procent aldus de Boston Consulting Group.
Deze rijke 1,2% van de Nederlandse bevolking bezit samen 298 miljard euro!

Miljoenen landgenoten bezitten niets en hebben enkel schulden. In een land waarvan minstens 1,1 miljoen in armoede moet leven en een nog veel groter deel met veel moeite de euro´s bij elkaar schraapt, ondanks dat zij werk hebben, past dit niet. Ondertussen creperen steeds meer medelanders omdat er ieder jaar een paar miljard bezuinigd wordt.

Deze enorme verschillen ontstaan doordat de rijken slechts 52% inkomstenbelasting hoeven te betalen en de vermogensbelasting vele jaren geleden is afgeschaft.

Rob Vellekoop, 14 augustus 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Kijk eens even naar dit filmpje… het fiscale pretpark … dat maakt een heleboel duidelijk en wordt het hoogtijd dat de super rijken een rechtvaardige bijdragen gaan leveren aan de samenleving die zij uiteindelijk gebruikt en uitgebuit hebben om tot deze welstand te komen.

  http://www.youtube.com/watch?v=a1lVu3Bu_1M

  • tja,we zijn een stel slapers, dit is al tijden bekend, Maar zolang velen alleen nog kleine zorgen hebben, slaapt men verder. Als zorgen echter groot worden ben je te laat, heb je niets meer te vertellen. We laten een nachtmerrie ontstaan met de ogen wijd open, waar steeds meer mensen in terecht komen .

 2. De laatste opmerking is bijzonder. Sinds wanneer is de vermogensbelasting precies afgeschaft? Volgens de belastingdienst kennen we deze nog gewoon hoor.

  • Met behulp van een wijzigingswet is er nog een zogenaamde vermogensrendementheffing die is ondergebracht in de inkomstenbelasting. Dit is iets anders dan de voormalige wet op de vermogensbelasting waarbij ca 6 promille belasting geheven werd over het totale vermogen!

   • Dat mag zo zijn, echter komt bij dermate rijke personen waar je het hier over hebt 1,2% over het vermogen boven de drempel (iets meer dan 20.000 per persoon) veel hoger uit dan 0.6% over het hele vermogen.

    Voor jou verhaal zou is die wijziging dus een verbetering, terwijl je in je verhaal doet voorkomen dat het andersom is.

 3. Tegen rijkdom op zich is niets. Het alleen wel lang op zich wachten tot de mensen die deze rijkdom bezitten tot het morele besef komen dat je anderen niet zo maar kunt laten creperen.

 4. 52% inkomstenbelasting is internationaal al extreem hoog, hoezo dus “slechts 52 %”?

  Verder is de vermogensbelasting destijds omgezet in de vermogensheffing en dus helemaal niet afgescaft.

  • De huidige heffing gaat over het rendement op vermogen, dat is een andere basis dan destijds waarbij de hoogte van het totale vermogen met ik meen 6 promille werd belast!

   Het feit dat dit naar internationale begrippen ´extreem´ zou zijn, zegt alles over het asociale gehalte van het buitenland! In Nieuw Nederland zullen er geen rijken zijn ten koste van 100duizenden armen.

 5. Walgelijk gewoon, om niet te zeggen onnodig in een samenleving waar het simpelweg een kwestie van organisatie is dat iedereen een normaal leven kan leiden met goede voorzieningen voor voedsel en onderdak.

  • Ja laten we alle rijken wegjagen en kijken wat er dan gebeurd? Genoeg onderzoeken tonen aan dat als we dat doen de lasten voor de ‘gewone’ burger alleen maar verder toenemen..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.