Japan bezuinigt niet ondanks grootste staatsschuld ooit

japanDe Japanse staatsschuld is bijna 2,5 keer zo groot is als het BBP, de som van alle goederen en diensten die in het land worden geproduceerd. Japan investeert in de infrastructuur om de economie te stimuleren.
Terwijl NL vindt dat het moet bezuinigen vanwege de staatsschuld van 436 miljard, dat is 72% van het BBP. De topbedrijven in Japan realiseren ondertussen een enorme winstgroei,

Terwijl De Nederlandsche Bank (DNB) zuinigheid en stabiliteit predikt en de Europese Centrale Bank (ECB) de staatsschuld van de landen van de eurozone vast pint op 60% van het BBP, trekken ook de VS zich niets aan van al deze onzinnige Europese ideetjes. De Verenigde Staten hebben op dit moment een staatsschuld van 16.738 miljard, dat is 101% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Japan heeft zelfs een  staatsschuld van 240% is van het  Japanse BBP.

Commentaar
We weten al langer dat Rutte´s bezuinigingen ons land kapot maakt. Het is echter schrijnend dat andere landen aantonen dat bezuinigingen ongewenst zijn. Kijk in dat verband ook naar Griekenland dat op dringend advies van IMF en Europese Centrale Bank jaar na jaar bezuinigt zonder dat dit een positief effect heeft op de economie.

Rob Velllekoop, 12 augustus 2013, delangemars.nl

3 Comments

 1. Het steeds maar bezuinigen kost steeds meer banen, en die mensen die hun baan verliezen houden de hand op de knip en daardoor zijn er weer meer bedrijven failliet gegaan.

  “Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in de maand juli opgelopen tot 779, ruim 100 meer dan in de voorgaande maand. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt”.

  En al die mensen die hun baan verloren en nu kansloos aan de kant staan worden vandaag weer geconfronteerd met het onderstaande bericht:

  “De noodlijdende woningcorporatie WSG uit West-Brabant heeft interim-bestuurder Peter Ruigrok een maandsalaris betaald van zo’n 60.000 euro”.
  “De beloning ligt ruim boven de norm van de op dat moment geldende beloningscode voor bestuurders van woningcorporaties. Als interim-bestuurder had Ruigrok maximaal de helft mogen verdienen. Ook president-commissaris Ton Lensen verdiende met 250 euro per uur meer dan toegestaan”.

  “WSG kreeg onlangs 118 miljoen euro van het Centraal Fonds Volkshuisvesting om een faillissement af te wenden”.

  En van deze berichten komen we niet af zolang we niet massaal de straat opgaan om hier een einde aan te maken. Maandsalarissen van 60.000 euro en uur salarissen van 250 euro terwijl gezinnen niet meer kunnen rondkomen en in de schulden terechtkomen. Gezinnen die met 1000 euro in de maand het maar moeten uitzoeken terwijl alles duurder wordt en bezuinigd wordt op allerlei voorzieningen.

  • Beste Leo,

   Dit soort extravagante salarissen is uit den boze. Laat ze die ontvangers maar eens extra IB betalen, dan moet je eens zien hoe snel we er bovenop zijn, echter moet dan eerst het huidige rariteitenkabinet de straat op gezet worden, want die maken het steeds meer van kwaad tot erger

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.