RABO maakt 2 miljard winst en ontslaat 8.000 medewerkers

raboGisteravond heeft de RABObank met een reclamefilmpje tijdens het NOS journaal laten weten 8.000 medewerkers te gaan ontslaan. De RABO maakte in 2012 2,1 miljard winst en vindt dit blijkbaar niet genoeg. Als simpele verklaring voor het massa-ontslag van RABO medewerkers toont de NOS een filmpje van een filiaal ergens aan de Nederlands Belgische grens. Hier is een filiaal met drie medewerkers die gemiddeld 8 klanten per dag ontvangen.

Er zijn langzaam maar zeker niet zo veel banken meer over. De overgebleven banken maken weer miljarden winsten, ontslaan steeds meer medewerkers en wanneer ze om dreigen te vallen door wanbeleid vangt de belastingbetaler hen op. De grote vraag is: Waarom? De bankenunie die op handen is zorgt er zelfs voor dat de Nederlander ook gaat meebetalen aan probleembanken in andere landen binnen de Eurozone.

Commentaar
De meest gangbare reden (excuus) van ontslag is ´de crisis´.  De RABO ontslaat medewerkers doodleuk omdat ze meer winst wil maken. Ze zijn er in ieder geval eerlijk over. Het gegraai gaat maar door,  met instemming van Rutte 2. De pool van goedkope arbeidskrachten die in de bijstand zitten wordt over een tijdje weer uitgebreid met 8.000 mensen.

Rob Vellekoop, 11 augustus 2013, delangemars.nl

6 Comments

 1. We weten wat er gaande is. Een oorlog kost veel geld. En die oorlog lijkt nu eindelijk aan te breken. Niet dat ik het toejuich, maar je ziet wel waarom de armoede weel helemaal terug keert. Als het waar is, en dat is niet te hopen, vrees dan maar het ergste. Dan valt het nooit tegen. Maar ik zie het beleid al zeker 10 jaar in aktie. Het is niet alleen de liberalisering. Dat was voorspel. Achteraf al begonnen na de eerste echte krisis die ik wel vond meevallen. Ik heb altijd de kruimels gekregen. Maar niemand wordt nu meer gespaard. De eerste kamer is al bijna afgeschaft. Die zit er voor de show.
  Er is geen demokratie geweest.

  Deze oorlog tegen het zogenaamde terrorisme verliezen we omdat het de USAl-Qaïda is. Niks meer en niks minder.
  De hele Arabische lente is opgezet door de Amerikanen.
  Als wanhoopsdaad. En Nederland doet zelfs mee. Net als toen.
  De Gouden Eeuw is weer terug, maar nog steeds niet voor de burger.
  Er zijn vergelijkingen met 1 eeuw geleden. Toen waren we al arm. Er is niks veranderd. De banken doen net of hun neus bloedt.

  Hoor je protesten uit Amerika ? Nee, die bevolking is al volledig slaafs.
  Hoezo land van de vrijen ? Van de slaven zul je bedoelen.
  Bonden hadden daar ook niks meer te zeggen.
  Tuurlijk zijn ze tegen ingrijpen in Syrië.
  Iedereen weet wat de gevolgen kunnen zijn.
  Het is niet te hopen dat Rusland zich er mee gaat bemoeien.
  Libië lag te ver, denk ik.
  Maar de verhoudingen staan nu op scherp.
  Zullen ze Assad helpen ?

  Overigens die zorgwet was de grootste misdaad.
  Ze weten dat we allang geen gezond voedsel meer kunnen kopen.
  Steeds krijg ik weer de bevestiging dat het over is.
  Steeds meer mensen moeten kiezen tussen verplicht een zorgpremie of niet meer eten.
  Wat ga jij doen ?
  Rutte zal zeggen: het is een keuze.
  Moet je maar gaan werken. Hij bedoelt natuurlijk: dan moet je gaan graaien net als ik. Als grootste handophouder.
  Zonder belastingen waren ze niks. Ze kunnen ook helemaal niks.
  Ja, grotere graaiers steunen.
  Ze bezuinigen ons gewoon weg.
  In Amerika is het al zo normaal.
  Ik had nooit gedacht dat het hier ook zo erg zou worden.

  Met zo’n Diedereik Stapel weet je toch wel genoeg ?
  Hij verdient natuurlijk een 2de kans.
  Zeker om weer hetzelfde te doen.
  Heeft hij alles al ingeleverd ? Nee, natuurlijk niet.
  Anders piepte die nu wel anders. Niks geleerd.

 2. Als een bedrijf zoveel winst maakt,moet het UWV niet instemmen met het ontslag van 8000 mensen.De belasting betaler kan dit dus weer gaan ophoesten.

  • Klopt als een bus. Het is zelfs zo erg, dat mensen met een goede functie een oprotpremie krijgen, waardoor ze 5 jaar niet hoeven te werken en toch hun luxe leventje kunnen blijven leven. 2x per jaar met vakantie, ieder jaar een nieuwe auto, voldoende eten in huis en noem maar op. Deze mensen beginnen zelfs een eigen financiëel bedrijf met alle gevolgen van dien

 3. Het bankwezen in zeker opzicht is zo technologisch geworden dat het niet langer een belangrijke banenschepper is; het is gewoonweg een management van fondsen.

  Dus – als we de banken nationaliseren en de aanpak met het minimumloon is, dat men niet langer toestaat persoonlijke schuld op te stapelen – vergeven we alle schuld – en faciliteren de banken punten zoals het bouwen van huizen en faciliteren de plaatsing van auto’s – die schuld zijn op basis van kapitaalinvesteringen, die goed zijn voor de economische Groei – dan kijken we hier naar een zeer stabiele banksector. De winsten die eruit voortvloeien – omdat de rentevoet minimaal zal zijn – zullen dan in overeenstemming zijn met wat vereist is om het Basisinkomengarantieproject in zijn geheel te faciliteren in een bepaald land. Bijvoorbeeld het punt van belang om te noteren met het Basisinkomengarantievoorstel is dat persoonlijke belasting afgeschaft zal worden, maar de belastingheffing in termen van laten we zeggen per transactie – hetgeen een verbruiksbelasting is, een per verkoop-belasting en toegevoegde waardebelasting – deze typen van belastingen zouden eerlijk zijn omdat het gebaseerd zal zijn op hoeveel men het systeem gebruikt en die belastingen specifiek zouden bijeengebracht worden om voor de functies van de regering te betalen.

 4. Waarom… ga eens kijken naar de het boek HOE DURVEN ZE van Peter Mertens onder die zelfde titel staat een meerdelige serie filmpjes op Youtube heel verklarend en zo helder dat je in een klap het hele spelletje door hebt… wat we nu hier meemaken is nog maar het begin van de totale afbraak DUS kijken en beseffen dat wij de normale mensen dit moeten doorbreken de Lange Mars is daar een prachtig initiatief voor help met het verspreiden van kennis zodat meer mensen bewust worden van het walgelijke macht spel dat ten koste van de burgers gespeeld wordt .
  We hebben misschien nog net tijd genoeg voor een omkeer …maar de tijd dringt. Het draait uiteindelijk om een zeer lage lonen economie en de totale sociale afbraak…het nieuwe paradijs van de 1% de super Elite

 5. Bij de presentatie van de jaarcijfers 2012 tonen bestuursvoorzitter Piet Moerland en CFO Bert Bruggink zich tevreden over de ratio’s van de Rabobank Groep.

  2013 zal voor de Rabobank Groep in belangrijke mate in het teken staan van het invullen van het nieuwe strategisch kader van de bank. Moerland: ‘Die strategie moet garanderen dat we de solide en sterke bank blijven, die we nu zijn; dichtbij, zichtbaar en betrokken aan de voorkant, slim en efficiënt aan de achterkant. We zetten in op het stroomlijnen van processen, het vereenvoudigen van het productenaanbod en het vergroten van de zelfbedieningsmogelijkheden via internet en mobiel.’

  Moerland en Bruggink zijn tevreden, met een nieuwe strategie zodat ze een solide bank blijven. Zichtbaar en betrokken aan de voorkant en slim en efficient aan de achterkant. Aan de achterkant waar dus duizenden mensen de deur uitvliegen omdat zij om meer winst te behalen hun processen moeten stroomlijnen. Risico’s met hun nieuwe strategie lopen ze toch niet want gaat het fout dan staat de Nederlandse belastingbetaler weer in de rij om een bijdrage te leveren aan het opkrikken van die bank.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.