Van directeur tot dakloze in drie korte stappen

dakloos2Cristina Fallarás leeft als schrijfster en adjunct-directrice van een krant. Maar dan verliest zij in 2008 haar baan en wordt werkloze zonder dak boven haar hoofd. Deze tragische wending is iets doodgewoons geworden in Spanje.  (Bron Presseurop)

Ook huisuitzettingen in Nederland zijn geen ongewoon verschijnsel meer. In 2012 waren er 6.750 huisuitzettingen, dat zijn er meer dan 18 per dag.
De val die een werkloze maakt van WW naar bijstand is meestal het begin van zware tijden. Zeker ook omdat een kleine schuld binnen de kortste keren kan verdriedubbelen door toedoen van de overheid zoals bijvoorbeeld bij niet-betaling van de zorgverzekeringspremie.

Meer info Facebook pagina huisuitzetting of lees de verhalen die mensen op deze site hebben geplaatst.

Commentaar
Er wordt vaak met ongeloof gereageerd wanneer gesteld wordt dat iedereen met wat pech werk- en dakloos kan worden. Toch is dit de keiharde realiteit. Vandaar dat er een echt vangnet moet komen waardoor niemand dakloos kan worden in een rijk land als Nederland. De invoering van een basisinkomen als recht voor ieder kan dit vangnet bieden.

Rob Vellekoop, 1 augustus 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Mensen zouden is moeten weten wat de nieuwe wereld orde inhoudt, dan piepen ze hier wel anders.. Wij zijn een schijnheilig volkje. Wij doen ons voor of alles maar ok is.. Hier gaat het juist ook gebeuren (tis tenslotte een wereldwijde actie de nwo), daarom is kennis zo belangrijk.

  Las net een artikel over het “zoeken op internet is levensgevaarlijk”.. Normaal gezin in NY, vader zocht op internet naar een rugtas, vrouw zocht naar snelkookpannen en de zoon was nieuwsgierig naar de aanleiding van de Boston Bombings.. Gegevens worden opgeslagen in een grote database en zomaar worden ze als verdachten gezien (terroristen).. Zo staan er voor hun huis 3 SUV’s en flinke politiemacht met een huisbevel om alles door te zoeken.

  Het gebeurt daar al, bijna een soort van politiestaat of was dat het al?
  Maar weest gerust in NL kan niks gebeuren toch?

 2. Nee ik weet dat het kan mensen denken vaak hier gebeurd het niet nou dus wel alleen zit je hier gescheiden van je gezin in een opvanghuis en je kind gaat naar een pleeggezin en dat krijg je op de dag van de uitzetting te horen.

 3. SoM30N3

  Dank voor die link! 🙂
  Ik hoop dat het mensen inspiratie geeft NIET voorbij te lopen maar iets liefs te doen.
  Maar er moet zeker iets gebeuren dat dit niet verder uit de klauw loopt. Die mensen horen een dak boven hun hoofd te hebben, de overheid heeft toch ook zorgplicht?

 4. Het is bekend dat er honderden jongeren over straat zwerven zonder dak boven hun hoofd, het is bekend dat er dagelijks bedrijven failliet gaan waardoor mensen hun baan verliezen en na verloop van tijd in de schulden geraken en hun huis kwijt zijn, het is bekend dat honderdduizenden kinderen opgroeien in armoede en het is bekend dat het aantal zelfdodingen als gevolg van de crisis aan het oplopen is. Het is allemaal bekend in Nederland en iedereen weet het inmiddels. Maar de politiek en dan met name de VVD en PvdA negeren het, draaien het de rug toe en ontkennen dat er armoede en ellende in dit land bestaat. En zo lang deze twee partijen daar in Den Haag het voor het zeggen hebben zal er ook niets veranderen. Zullen er dingen gebeuren zoals de uitzetting van een doodziek meisje met haar ouders naar Polen, kijk de reportage maar terug op de website van de vijfde dag op 31 juli 2013. En dan praten over een basisinkomen? De keiharde realiteit is dat er nooit een basisinkomen gerealiseerd zal worden met Rutte aan het bewind. Gesteund door een partij die al lang de banden heeft verbroken met de kansloze in dit land.

 5. Het kan zeer snel bergaf gaan eens je in dat straatje zit (ziekte-uitkering kwijt, geen recht op dopgeld wegens zelfstandige geweest, slechts 334 euro leefloon wegens te vermogend geweest in het verleden en dat in rekening brengend in het heden, huuropzeg van appartement uit noodzaak…) ik spreek helaas uit ervaring. Ambtenaren die hun werk net iets te goed doen volgens orders vanuit Brussel en die eigenlijk niet op hun plek zitten wegens onvermogen tot inlevingsvermogen, gebrek aan menselijkheid enz……binnen de korste keren zit je financieel aan de grond…

  Ik wou dat ik zelf meer kon doen voor anderen in hetzelfde geval als ik
  hier in België

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.